Wpisy 1 325 200 – 1 325 299
10 stycznia 2013 08:21 → 10 stycznia 2013 10:19, 100 wpisów
Islandorka.. .
Liczb do testu jeszcze nie mam. Będą około godz. 10
---------------------
Liczb do testu jeszcze nie mam. Będą około godz. 10
---------------------
Kto dziśiaj obdziera graczy o godz. 14 ???
--------------------------------------
--------------------------------------
Dariusz.. .
........................
........................
Monet.. .
.......................
Jak losuje " KUDŁATY INACZEJ", to wygranych nie będzie.. .
--------------------------------
.......................
Jak losuje " KUDŁATY INACZEJ", to wygranych nie będzie.. .
--------------------------------
3/10 i 4 oboki prdl,dziś ostatni raz grałem w MM
wita wszystkich
wita wszystkich
Paskudna pogoda, pada śnieg.. .
- 1.Zimno.
-----------------
- 1.Zimno.
-----------------
Trisetum... .
---------------------
---------------------
Dzień Dobry wszystkim w ten jakby trochę mnie ponury acz nadal wilgotny i zimny poranek
medusia a takie tam ...
Dariusz , Monet, senna, wn , pozostali
dobrego dnia
Dariusz , Monet, senna, wn , pozostali
dobrego dnia
http://wyborcza.pl/1,91446,13159581,_Dziennik_Gazeta_Prawna___Lotto_przegralo_zyski.html
Opa.. .
............................
Jestem, oglądałem mapy pogodowe.. .
..............
............................
Jestem, oglądałem mapy pogodowe.. .
..............
Robal.. .
-----------------
-----------------
WN .kiedyś tam miałem.także było wszystko na bieżąco.a tel. nie mam takowego
dzieki medea.na pewno będzie miła.może nikt na schodach zębów nie wybiję bo napadało śniegu
Opa... .
Idziesz pracować do...kolektury ????
--------------------------
Idziesz pracować do...kolektury ????
--------------------------
Opa.. .
Kiedyś pracowałeś w ...stoczni... .
----------------------------
Kiedyś pracowałeś w ...stoczni... .
----------------------------
pracpwalem.a teraz pracuje przy elektrowniach wiatrowych ale w niemczech
a do kolekturki ide na zastepstwo.bo szefowa pojechala do lekarza.mam jeszcze kilka dni urlopu
i tak to juz jest.
WN znasz sie na bukmacherce ??? bo to mi jest bardzo ważne
WN znasz sie na bukmacherce ??? bo to mi jest bardzo ważne
Opa.. .
Nie.. .
------------------
Nie.. .
------------------
Kondi.. .
------------------------
------------------------
Znikam.. . .
.............
.............
spodziewane parki w przeciągu 4 losowań:
[12,75][23,04]
oraz szansa na [7,18] albo na [7,8,9]
[12,75][23,04]
oraz szansa na [7,18] albo na [7,8,9]
kondi.nie wiem co i jak.ale ja znam niemiecki i nie martwie sie o to
i nie mam w ogole pomyslu na dzisiejsza dziesiatke... nic mi nie podchodzi
jak mi dacie sensownego pewniaczka, to moze cos wymysle na poludnie
ja gram tylko i wylacznie na 10... jeden, gora 2 zaklady (ale rzadko, teraz staram sie tego nie robic), co do zasady bez plusa (plusa wysylam tylko po to, by miec jakas wlasna baze wynikow... srednio raz na kilka tygodni)
angierski, gdyby ten plus nie kosztowal az 100% zakladu podstawowego, moze bym gral czesciej... ale tak, to nie ma sensu... za 5 zl to ja wole wyslac 4 mini (to jedyna gra, w ktorej dopuszczam wielokrotne zaklady, choc akurat 4 puszczam rzadko, najwyzej 2, by nie placic tych koncowek 25 gr)
zapisuje sobie wszystkie wyslane zaklady wraz z informacjami o wygranych... dla celow OBIEKTYWNEJ weryfikacji, czy moje typowanie (w sensie czynnosci) ma sens...
z tymze plus daje wiecej mozliwosci, np na 9 liczb kazda opcja wygrgywa
czasem jeszcze pusczam 2 zaklady w lotto, ale to np. wtedy, gdy mi zostaje kasa (mam limity miesieczne)...
w mini ja nie gram, ale chyba zaczne malymi systemami zeby sie przebic przez trojki
angierski, ja gram tylko dziesiatkami... w ogole nie interesuje mnie pozostala czesc tabeli mm... sa tacy, ktorzy graja np. tylko trojkami... ja wole dziesiatki
oczywiscie wtedy trojka = zwrot kasy + mala wygrana np 5zl, ale czesciej wpadajaca
w kazdym wariancie (liczbie skreslen) oczekiwana wygrana jest taka sama (ok. 50 paru %), wiec teoretycznie nie ma znaczenia, na ile sie gra... ale ja wole grac o wyzsze wygrane, nawet jesli padaja rzadziej...
no i po prostu 10 liczb typuje mi sie najlepiej... nie wiem, skad takie wrazenie, ale tak mam
no i po prostu 10 liczb typuje mi sie najlepiej... nie wiem, skad takie wrazenie, ale tak mam
tymi 'systemami' to sie kiedys chyba na powaznie zajme... tzn. nie w sensie gry nimi
kiedys skrypty generowaly mi rowniez trojki, piatki i siodemki, ale wylaczylem te opcje
unhappy
Tak prośba-Jakbyś mógł nieco jaśniej
"w kazdym wariancie (liczbie skreslen) oczekiwana wygrana jest taka sama (ok. 50 paru %), wiec teoretycznie nie ma znaczenia na ile się gra"
Tak prośba-Jakbyś mógł nieco jaśniej
"w kazdym wariancie (liczbie skreslen) oczekiwana wygrana jest taka sama (ok. 50 paru %), wiec teoretycznie nie ma znaczenia na ile się gra"
monet
chodzi o to, ze jesli policzysz sobie wartosc oczekiwana wyplaty dla kazdej kolumny tabeli wygranych mm, to zawsze wyjdzie ci ok. 1 zl, czyli 50% stawki (z doplata bedzie to oczywiscie znacznie mniej niz 50%)... tak po prostu ta tabela jest skonstruowana (kwoty wygranych dla kazdej liczby skreslen NIE sa ustalone przypadkowo)...
przyklad dla 3/3: 54 * 1/72 + 2 * 1/7 = 1,04 zł
dla kolejnych kolumn wyglada to nastepujaco (dla 10/10 z uwzglednieniem bonusa):
1,21 zł 1,01 zł 1,03 zł 1,01 zł 1,02 zł 1,03 zł 1,01 zł 1,04 zł 0,94 zł 1,00 zł
chodzi o to, ze jesli policzysz sobie wartosc oczekiwana wyplaty dla kazdej kolumny tabeli wygranych mm, to zawsze wyjdzie ci ok. 1 zl, czyli 50% stawki (z doplata bedzie to oczywiscie znacznie mniej niz 50%)... tak po prostu ta tabela jest skonstruowana (kwoty wygranych dla kazdej liczby skreslen NIE sa ustalone przypadkowo)...
przyklad dla 3/3: 54 * 1/72 + 2 * 1/7 = 1,04 zł
dla kolejnych kolumn wyglada to nastepujaco (dla 10/10 z uwzglednieniem bonusa):
1,21 zł 1,01 zł 1,03 zł 1,01 zł 1,02 zł 1,03 zł 1,01 zł 1,04 zł 0,94 zł 1,00 zł
sorry, nie wyplaty, tylko wygranej... wyplaty byloby, gdybys odjal od tego wklad do gry, czyli 2,5
dobrze rozumiem że piszesz o najniższych stopiniach?
I nie wyłączyłeś z opcję 5 i 8 skreśleń?
I nie wyłączyłeś z opcję 5 i 8 skreśleń?
w dolnym wierszu masz policzona taka oczekiwana wygrana dla wszystkich skreslen... kolejno dla: 10, 9, 8...
przykladowo dla dwoch skreslen wynosi ona 0,94 zl... dla szesciu: 1,02 zl
przykladowo dla dwoch skreslen wynosi ona 0,94 zl... dla szesciu: 1,02 zl
na dzis najwiecej w sensie wartosci oczekiwanej mozna sie spodziewac po grze na 10/10, bo bonus jest duzy... bez bonusa gra na 10 skreslen jest wraz z gra na 2 skreslenia teoretycznie najmniej oplacalna
ale ten bonus najtrudniej zdobyc (wraz z 10/10)... bez plusa... bo z plusem 10/10 to juz w ogole wygrana-widmo
no nic, musze spadac, ale jeszcze dzis pewnie bede, wiec mozemy wtedy pogadac
no nic, musze spadac, ale jeszcze dzis pewnie bede, wiec mozemy wtedy pogadac
a jeszcze mowiac (piszac ) inaczej... spojrzcie na to tak...
skoro 0,98-1,2/2,5 = 39,2%-48%, to w dlugim okresie przy grze na 10 skreslen powinniscie uzyskac zwrot w takim mniej wiecej przedziale... w praktyce dla was jako konkretnego gracza bedzie nawet nizszy, poniewaz wygrane typu 8/10, 9/10 czy 10/10 padaja rzadko... jesli bedzie rzedu 30-40%, to bedzie niezle...
ja w tej chwili mam >60%... dla mnie jest to informacja, ze warto, bym kontynuowal typowania swoja metoda...
gdybym natomiast mial zwrot na poziomie 20%, oznaczaloby to, ze moja metoda typowania jest obciazona jakims bledem systematycznym... krotko mowiac, nie warto jej dalej stosowac i trzeba by ja albo zmienic, albo po prostu zdac sie na ch-t, ktory pozwoli wygrac wiecej
ale by to stwierdzic, trzeba sobie tworzyc 'success story' czyli po prostu zapisywac sobie wyniki i odnosic je do benchmarku (czyli tych ww. %)
skoro 0,98-1,2/2,5 = 39,2%-48%, to w dlugim okresie przy grze na 10 skreslen powinniscie uzyskac zwrot w takim mniej wiecej przedziale... w praktyce dla was jako konkretnego gracza bedzie nawet nizszy, poniewaz wygrane typu 8/10, 9/10 czy 10/10 padaja rzadko... jesli bedzie rzedu 30-40%, to bedzie niezle...
ja w tej chwili mam >60%... dla mnie jest to informacja, ze warto, bym kontynuowal typowania swoja metoda...
gdybym natomiast mial zwrot na poziomie 20%, oznaczaloby to, ze moja metoda typowania jest obciazona jakims bledem systematycznym... krotko mowiac, nie warto jej dalej stosowac i trzeba by ja albo zmienic, albo po prostu zdac sie na ch-t, ktory pozwoli wygrac wiecej
ale by to stwierdzic, trzeba sobie tworzyc 'success story' czyli po prostu zapisywac sobie wyniki i odnosic je do benchmarku (czyli tych ww. %)