Wpisy 1 207 135 – 1 207 234
4 listopada 2012 17:47 → 4 listopada 2012 18:36, 100 wpisów
Ja gram raz na jakiś czas kilka razy w roku. wczoraj coś mnie podkusiło żeby zagrać i 4 trafiłem
lotii..ty 100 zakładów...na pewno nie
my kiedyś w 5 osób systemem 7 w mini przez 2 lata z hakiem i największa wygrana 3/7
zrobilem sciage dla graczy... rysunek przedstawia teoretyczny rozklad szostek przy zalozeniu, ze wyslano 2,5; 4,0; 5,5; 7,5; 12,0 i 26,0 mln... czyli typowe przypadki dla kolejnych kumulacji... na dzis niech sluzy jako sciaga dla ciekawych... kiedys natomiast chcialbym o nim porozmawiac... link podaje tutaj oraz zamieszcze w moim profilu...
unhappy ile ts bierze dla siebie z kuponu za 3 zl ?
1,176 zl ?
1,176 zl ?
lotii ..ty juz puszczone 100 zakładów ..ja yyy przestam wierzeć..ty nie wiadomo jeszcze zrobisz zarty piszesz i dobra znikam..
rozklad jest teoretyczny, poniewaz nie wiemy nic o liczbie powtarzajacych sie kombinacji... jesli jest ich niewiele (do 10%), nie zaburzy to istotnie rozkladu... to jedna z najbardziej strzezonych tajemnic ts-a, wiec pewnie nie dowiemy sie tego nigdy
lotii...co mam rozumieć ..co ty pisałeś
-----
1 207 139. lottomat 2012-11-04 (17:50)
teraz puscilem tylko 100 zakladow
-----
i ide tam ..
-----
1 207 139. lottomat 2012-11-04 (17:50)
teraz puscilem tylko 100 zakladow
-----
i ide tam ..
no jak to o co chodzi? przeciez wykres jest czytelny... kazdy kolor odpowiada danej liczbie zakladow na losowanie... na osi poziomej mamy liczbe szostek, jakie teoretycznie moga pasc w losowaniu przy danej liczbie zakladow, a na osi pionowej prawdopodobienstwo tego, ze padnie dana liczba szostek... np. przy 2,5 mln zakladow (liczba wysylana na losowanie bez kumulacji) szansa na to, ze bedzie kumulacja (czyli opadnie 0 szóstek) wynosi ok. 84%...
czyli... gdybysmy przejrzeli sobie wyniki z bardzo dlugiego okresu, to w losowaniu bez kumulacji co najmniej jedna szostka powinna padac w mniej wiecej 16% losowan...
lottii ..no dobrze ty juz puściłeś twoje 100 zakładów jaki grałeś lotto MM ..ex ..czy DL ..pochwal sie ładnie tak mówisz ..no pokaz foto
lotii ..nie tam u ciebie po co ..ty miałeś tu w kleje www fotoo
mówie ty opowiadasz jak baaajeek
mówie ty opowiadasz jak baaajeek
lottomat, w najblizszym losowaniu wartosc oczekiwana wyplaty (po potraceniu 3 zl za zaklad) wynosi 1,29 zl... poniewaz jednak najnizsza wyplacana wygrana jest 24 zl za trojke, czyli 21 zl po potraceniu kosztu zakladu, oczywiscie nie kazdy cos tam wygra
no dobra znikam...
swojego zdjecia wkleic Krzys nie chcesz a ja Ci kupony mam wklejac ?
lotii ...nic nie przejmuj .nie chcesz tuu pokazasz twoje co wysłane ..jaa eeetaamm wierzę i dzida naprawde znikam
lotii ..ja nie czepiam nic nie nie zrobie urazić kogoś ...mówie jesteś kłamczuchu nie pisz do mnie dobranoc
stasia, na razie do tego, bys wiedziala, na co mniej wiecej mozesz liczyc przy wysylaniu zakladow na kolejne losowania... liczby zakladow na wykresie odpowiadaja mniej wiecej od gory do dolu: losowaniu bez kumulacji (z pula gwarantowana), losowaniu przy pierwszej kumulacji (gdy zwykle jest 3 mln), przy drugiej kumulacji (zwykle 5 mln) itd...
ja mam takie podejscie, ze minmalizuje wklad do kasy ts-a... nie gram wtedy, gdy grac sie nie oplaca... oczywiscie przy zalozeniu, ze interesuje cie tylko szostka i nic wiecej (jak mnie)... mowiac krotko... komus, kogo interesuje tylko szostka oplaca sie grac wtedy, gdy szansa na to, ze padnie co najmniej jedna szostka jest rowna mniej wiecej 50%... czyli przy puli ok. 8-10 mln zl...
mnie za jakis czas posluzy to do wyciagniecia innych wnioskow...
ja mam takie podejscie, ze minmalizuje wklad do kasy ts-a... nie gram wtedy, gdy grac sie nie oplaca... oczywiscie przy zalozeniu, ze interesuje cie tylko szostka i nic wiecej (jak mnie)... mowiac krotko... komus, kogo interesuje tylko szostka oplaca sie grac wtedy, gdy szansa na to, ze padnie co najmniej jedna szostka jest rowna mniej wiecej 50%... czyli przy puli ok. 8-10 mln zl...
mnie za jakis czas posluzy to do wyciagniecia innych wnioskow...
ten wykres zrobilem dlatego wlasnie TERAZ, ze ma zwiazek z sonda, ktora zamiescil pasko
jakie pewniaki obstawiacie ja stawiam 42
Witam ponownie.
Ale nie wszystkich
Ale nie wszystkich
gdyby istniał jakikolwiek sposób przybliżający wygraną to ts byłby bankrutem ale powodzenia
ja tez wlasnie arkusz wypenial i powoli tez robie wlasne statystyki
Unhappy
stasia, nie rozumiesz mojego podejscia... ja nie maksymalizuje wygranej... ja minimalizuje straty
jak juz je bedziesz mial, mozesz podeslac... wymienimy sie spostrzezeniami
stasia, wychodze z zalozenia, ze nie jest sztuka glupio wydac kase na zaklady... sztuka jest te szostke trafic jak najmniejszym kosztem... a jesli jej nigdy nie trafie (jak 99,999% grajacych), to przynajmniej nie bede za 30 lat sie zloscil, ze przepuscilem majatek
dobra jak najszybciej pobrac tebele wygranych zeby all bylo w 1 miejscu ile wyplacono graczom na losowanie
będziesz się złościł że tyle czasu straciłeś na poszukiwania ale rozumiem hobby .