Wpisy 1 169 339 – 1 169 438
15 października 2012 18:19 → 15 października 2012 20:57, 100 wpisów
sylwia
czekam z utęsknieniem na taką zdrapkę
w moim zainteresowanu nadal zdrapman i drz. szczęścia, i może k/k- co wchodzi jutro
czekam z utęsknieniem na taką zdrapkę
w moim zainteresowanu nadal zdrapman i drz. szczęścia, i może k/k- co wchodzi jutro
agatko nie da się tego przeczuć- może jak krzyżówkę kupowałem to jakoś nieraz ukłąd słów na zdrapce mi odpowiadał i rzeczywiście drobne wygrane tam były, ale nie ma reguły- bo pustaki też były
agatko
no trzeba, tym bardziej że tą paczkę zdrapmana otwarła jolka w sobotę i na razie nie kupowałem z niej nic jeszcze
no trzeba, tym bardziej że tą paczkę zdrapmana otwarła jolka w sobotę i na razie nie kupowałem z niej nic jeszcze
gg>> z czystej ciekawości pytam
Ty długo tym drappingiem się zajmujesz?
Czy ogólny bilans na plusie?
Ty długo tym drappingiem się zajmujesz?
Czy ogólny bilans na plusie?
drapek szczescie trzeba miec,znalam pana /nie zyje juz/,ktory
wydawal po 1000 zl na lotto i nie wiele wygrywal
wydawal po 1000 zl na lotto i nie wiele wygrywal
monet
monet drapki kupuję od 2,5 roku, od momentu gdy we wrocku do pociągu kupiłem 2x xingo i miałem 5 i 50zł/ gdybym tylko drapki kupował na pewno byłbym na +, niewielkim może ok. 100-200zł mies.( nie liczę tu zdrapek z tymi wyższymi wygranymi od 100zł w zwyż bo takie jak się trafią kilka razy w roku), natomiast mam strategię taką- są zdrapki w których w paczce jest gwarantowane np. 50zł i na te 50zł poluję jak najniższym kosztem- orientacyjnie wiem co kolektorka już sprzedała i na tej podstawie podejmuję decyzję o kupnie zdrapki - nie dotyczy to krzyżówek które poprostu lubię drapać
monet drapki kupuję od 2,5 roku, od momentu gdy we wrocku do pociągu kupiłem 2x xingo i miałem 5 i 50zł/ gdybym tylko drapki kupował na pewno byłbym na +, niewielkim może ok. 100-200zł mies.( nie liczę tu zdrapek z tymi wyższymi wygranymi od 100zł w zwyż bo takie jak się trafią kilka razy w roku), natomiast mam strategię taką- są zdrapki w których w paczce jest gwarantowane np. 50zł i na te 50zł poluję jak najniższym kosztem- orientacyjnie wiem co kolektorka już sprzedała i na tej podstawie podejmuję decyzję o kupnie zdrapki - nie dotyczy to krzyżówek które poprostu lubię drapać
no i jeszcze jedno , mniej wiecej co czwarta zdrapka jest pełna, więc ryzyko straty kasy jest mym zdaniem mniejsze niż np. w mm
.
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/internauci-o-szalonym-skoku-felixa-baumgartnera,5277578,0,fotoreportaz-maly.html#photo12929105
.
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/internauci-o-szalonym-skoku-felixa-baumgartnera,5277578,0,fotoreportaz-maly.html#photo12929105
.
widzieliscie na stronie lotto pojawily sie "cieple i zimne liczby" w Multimulti
Juz Ci bilem brawo ale jeszcze raz Ci klasneI pamietaj Slawus ma zawsze racje
1->A PO losowaniu - jakie toto /te liczby/ aktualne
2-> 71. LOTTO - Maciek 2012-09-27 10:09:57 Warszawa
/ przy okazji /
/.../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa.
2-> 71. LOTTO - Maciek 2012-09-27 10:09:57 Warszawa
/ przy okazji /
/.../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa.
jolka nawet jak wygra z żb nie zrezygnuje, a 250tyś no spora, ale nie powalająca kasa
Nie krec nosem spoko kasa za 1 zetai wygrana drugiego stopniaNarka i jeszcze raz
za kol. Robalem który cytuje Macieja.
".../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa."
Panie Macieju >> to oznacza nie mniej nie więcej tylko ingerencję w losowość.Zakładając że innego rodzaju "nacisków" na wyniki losowań nie ma.
Bo jak ma być,tak jak wylosowane czy tak żeby grafy od normy nie odbiegły?
".../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa."
Panie Macieju >> to oznacza nie mniej nie więcej tylko ingerencję w losowość.Zakładając że innego rodzaju "nacisków" na wyniki losowań nie ma.
Bo jak ma być,tak jak wylosowane czy tak żeby grafy od normy nie odbiegły?
ciekawe czy kiedys wpadnie w lotto 1-2-3-4-5-6 a gdyby nawet wpadla to ile byloby 6
Zresztą uwzględniając losowania próbne,testy,mieszanie zastawów i kontrola poprawności losowań prowadzoną przez TS jedyną rzetelną
informacją statystyczną nie podlegająca manipulacji jest ilość wylosowanych liczb.
informacją statystyczną nie podlegająca manipulacji jest ilość wylosowanych liczb.
Monet
czekaj czekaj - a może wynik zależy od obserwacji ?
- przecież -
28. LOTTO - Maciek 2012-09-26 11:01:30 Warszawa
/ przy okazji / -
Po jakim czasie wymienia się zestaw kul/ile jest maszyn - każda z maszyn do gry ma maszynę rezerwową, podobnie z zestawami kul. Wymiany dokonujemy dopiero w momencie, gdy kule nie przejdą testów lub któraś ulegnie zniszczeniu, bądź gdy uszkodzeniu ulegnie maszyna. Jeżeli zatem dobrze domyślam się kwestii, która stała za tymi pytaniami - nie "żonglujemy" zestawami i maszynami, podmieniając je wg własnego uznania. Jeżeli kule i maszyny spełniają warunek pełnej losowości i wiarygodności - pozostają w użyciu. Jeżeli pojawia się realne ryzyko ich zaburzenia - są wymieniane. Wymienia się cały zestaw kul, nie pojedyncze. W praktyce co kilka miesięcy.
czekaj czekaj - a może wynik zależy od obserwacji ?
- przecież -
28. LOTTO - Maciek 2012-09-26 11:01:30 Warszawa
/ przy okazji / -
Po jakim czasie wymienia się zestaw kul/ile jest maszyn - każda z maszyn do gry ma maszynę rezerwową, podobnie z zestawami kul. Wymiany dokonujemy dopiero w momencie, gdy kule nie przejdą testów lub któraś ulegnie zniszczeniu, bądź gdy uszkodzeniu ulegnie maszyna. Jeżeli zatem dobrze domyślam się kwestii, która stała za tymi pytaniami - nie "żonglujemy" zestawami i maszynami, podmieniając je wg własnego uznania. Jeżeli kule i maszyny spełniają warunek pełnej losowości i wiarygodności - pozostają w użyciu. Jeżeli pojawia się realne ryzyko ich zaburzenia - są wymieniane. Wymienia się cały zestaw kul, nie pojedyncze. W praktyce co kilka miesięcy.
mnie wciaz intryguje ciezkosc kul , przeciez kule od 1-10 teoretycznie powinny byc lzejsze od kul 40-49 chodzi mi o nadruk cyfr np 1 jeden nadruk a 49 dwa nadruki przeciez 1 musi byc lzejsza od 49 o cos tam
multuś
ciężar mieści się w zakresie od - do, podobnie średnica - spełniają normy - tak jest na ich stronie ...
ciężar mieści się w zakresie od - do, podobnie średnica - spełniają normy - tak jest na ich stronie ...
"Jeżeli pojawia się realne ryzyko ich zaburzenia"
Ciekawe co w tym wątku piszący miał na myśli.
Czy chodzi o tzw PREWENCJĘ?
Jakie symptomy mogłyby sugerować ewentulane "zaburzenia"?
Kolego pomóż zrozumieć...
Ciekawe co w tym wątku piszący miał na myśli.
Czy chodzi o tzw PREWENCJĘ?
Jakie symptomy mogłyby sugerować ewentulane "zaburzenia"?
Kolego pomóż zrozumieć...
bolek ja mowie o lotto , cala 6 1-2-3-4-5-6 keno i mm nie wchodza w gre
Monet
dawno dawno temu, w szkole podstawowej, był taki tekst prawie literacki o fair play - mecz tenisa i któryś zawodnik słabiej grał na wilgotnym... A na deszcz się nie zanosiło...
dawno dawno temu, w szkole podstawowej, był taki tekst prawie literacki o fair play - mecz tenisa i któryś zawodnik słabiej grał na wilgotnym... A na deszcz się nie zanosiło...
witaj ludzikpozdro new sacz , mam kuzyneczke w nowym i starym
dzisiaj z kolegą zauważyliśmy ciekawą sentencje w mapach
są ciągi liczb i pustych miejsc i występuje to w pionie,
poziomie i ukośnie
są ciągi liczb i pustych miejsc i występuje to w pionie,
poziomie i ukośnie
pytasz o dokładnośc pomiaru? - wystarczająca żeby była zachowana losowość
multuś .
identyczna (lub nie) waga miałaby znaczenie wtedy kiedy w trakcie losowania kule nie miałyby ze sobą tzw "fizycznego kontaktu"
identyczna (lub nie) waga miałaby znaczenie wtedy kiedy w trakcie losowania kule nie miałyby ze sobą tzw "fizycznego kontaktu"
moc ssania jest na tyle duża, że różnice w masach kul są pomijanle
no dobrze , to zrobmy taki eksperyment , wrzucamy do bebna tylko dwie kule powiedzmy 1 i 69 i losujemy 10 losowan przy czy po kazdym losowaniu , te sama kule ponownie wrzucamy do bebna , czy napewno 1 wylosuja 5 razy i 79 tez 5 razy
prawdopodobieństwo jest też po ich stronie i dla wszystko jedno kogo - poszczególnego gracza - ilość zakładów... niestety...
no dobrze monet to wrzucmy 1 z jednego zestawu 1-80 i 1 z innego zestawu 1-80 ile razy wylosuja 1 z pierwszego zestawu a ile razy z drugiego .... tez po rowno
Nie wiem.
W pierwszej próbie może być 1/9
w drugiej 6/4 a trzeciej 9/1
W pierwszej próbie może być 1/9
w drugiej 6/4 a trzeciej 9/1
Monet..taaaaa.....srali muchy będzie wiosna,będzie trawka lepiej rosła
a najśmieszniejsze jest to,że jakaś menda dzisiaj do mła dzwoniła,nie mogłam odebrać a jak oddzwoniłam to nie odebrała
lilaa ty co myslisz o ciezkosci kul do losowania mm czy twoim zdaniem kule te maja jednakowa wage
multuś,,,nie znam się ale z tego co mi wiadomo to jedna kulka jest troszkę większa od drugiej