Wpisy 1 169 315 – 1 169 414
15 października 2012 18:05 → 15 października 2012 20:48, 100 wpisów
hartge
kupiłem 1szt i było 1zł. nr 125, chciałem wymienić na nr.113- nie było, wziąłem nr.116- drapię i jest 1xZ, drapię literki kontrolne a tu ZZZ - co oznacza 250zł
kupiłem 1szt i było 1zł. nr 125, chciałem wymienić na nr.113- nie było, wziąłem nr.116- drapię i jest 1xZ, drapię literki kontrolne a tu ZZZ - co oznacza 250zł
sylwia dzięki- nie ukrywam po cichu liczyłem na 250zł, ale z 3tyg. temu w innej żb padła taka wygrana a jest ich tylko/aż 1000szt na całą PL
hartge
czekam na paczkę gdzie będzie 77zł, na razie s7 nie drapię
czekam na paczkę gdzie będzie 77zł, na razie s7 nie drapię
hartge
ja już miałem 2x 300zł w pisance-- pula 500szt na PL, no i ten 1tyś. w krzyżówce-- pula 400szt na PL
ja już miałem 2x 300zł w pisance-- pula 500szt na PL, no i ten 1tyś. w krzyżówce-- pula 400szt na PL
Grześ zawsze jest szansa na zdrapkę z większą wygraną trzeba tylko umiejętnie je wyszukiwać
zdrapman ma moim zdaniem jedne z najlepszych wygranych wogóle w zdrapkach po 1zł- dlatego go tak tu polecam
sylwia
czekam z utęsknieniem na taką zdrapkę
w moim zainteresowanu nadal zdrapman i drz. szczęścia, i może k/k- co wchodzi jutro
czekam z utęsknieniem na taką zdrapkę
w moim zainteresowanu nadal zdrapman i drz. szczęścia, i może k/k- co wchodzi jutro
agatko nie da się tego przeczuć- może jak krzyżówkę kupowałem to jakoś nieraz ukłąd słów na zdrapce mi odpowiadał i rzeczywiście drobne wygrane tam były, ale nie ma reguły- bo pustaki też były
agatko
no trzeba, tym bardziej że tą paczkę zdrapmana otwarła jolka w sobotę i na razie nie kupowałem z niej nic jeszcze
no trzeba, tym bardziej że tą paczkę zdrapmana otwarła jolka w sobotę i na razie nie kupowałem z niej nic jeszcze
gg>> z czystej ciekawości pytam
Ty długo tym drappingiem się zajmujesz?
Czy ogólny bilans na plusie?
Ty długo tym drappingiem się zajmujesz?
Czy ogólny bilans na plusie?
drapek szczescie trzeba miec,znalam pana /nie zyje juz/,ktory
wydawal po 1000 zl na lotto i nie wiele wygrywal
wydawal po 1000 zl na lotto i nie wiele wygrywal
monet
monet drapki kupuję od 2,5 roku, od momentu gdy we wrocku do pociągu kupiłem 2x xingo i miałem 5 i 50zł/ gdybym tylko drapki kupował na pewno byłbym na +, niewielkim może ok. 100-200zł mies.( nie liczę tu zdrapek z tymi wyższymi wygranymi od 100zł w zwyż bo takie jak się trafią kilka razy w roku), natomiast mam strategię taką- są zdrapki w których w paczce jest gwarantowane np. 50zł i na te 50zł poluję jak najniższym kosztem- orientacyjnie wiem co kolektorka już sprzedała i na tej podstawie podejmuję decyzję o kupnie zdrapki - nie dotyczy to krzyżówek które poprostu lubię drapać
monet drapki kupuję od 2,5 roku, od momentu gdy we wrocku do pociągu kupiłem 2x xingo i miałem 5 i 50zł/ gdybym tylko drapki kupował na pewno byłbym na +, niewielkim może ok. 100-200zł mies.( nie liczę tu zdrapek z tymi wyższymi wygranymi od 100zł w zwyż bo takie jak się trafią kilka razy w roku), natomiast mam strategię taką- są zdrapki w których w paczce jest gwarantowane np. 50zł i na te 50zł poluję jak najniższym kosztem- orientacyjnie wiem co kolektorka już sprzedała i na tej podstawie podejmuję decyzję o kupnie zdrapki - nie dotyczy to krzyżówek które poprostu lubię drapać
no i jeszcze jedno , mniej wiecej co czwarta zdrapka jest pełna, więc ryzyko straty kasy jest mym zdaniem mniejsze niż np. w mm
.
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/internauci-o-szalonym-skoku-felixa-baumgartnera,5277578,0,fotoreportaz-maly.html#photo12929105
.
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/internauci-o-szalonym-skoku-felixa-baumgartnera,5277578,0,fotoreportaz-maly.html#photo12929105
.
widzieliscie na stronie lotto pojawily sie "cieple i zimne liczby" w Multimulti
Juz Ci bilem brawo ale jeszcze raz Ci klasneI pamietaj Slawus ma zawsze racje
1->A PO losowaniu - jakie toto /te liczby/ aktualne
2-> 71. LOTTO - Maciek 2012-09-27 10:09:57 Warszawa
/ przy okazji /
/.../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa.
2-> 71. LOTTO - Maciek 2012-09-27 10:09:57 Warszawa
/ przy okazji /
/.../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa.
jolka nawet jak wygra z żb nie zrezygnuje, a 250tyś no spora, ale nie powalająca kasa
Nie krec nosem spoko kasa za 1 zetai wygrana drugiego stopniaNarka i jeszcze raz
za kol. Robalem który cytuje Macieja.
".../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa."
Panie Macieju >> to oznacza nie mniej nie więcej tylko ingerencję w losowość.Zakładając że innego rodzaju "nacisków" na wyniki losowań nie ma.
Bo jak ma być,tak jak wylosowane czy tak żeby grafy od normy nie odbiegły?
".../ Testy odbywają się również w okresie używania kul, obserwujemy również rozkład wyników, szukając ewentualnych odchyleń wskazujących na brak pełnej losowości. Z jednej strony oznacza to, że obserwacja wyników przez grających raczej nie przyniesie takich efektów jak kiedyś, z drugiej oznacza, że gra jest w pełni losowa."
Panie Macieju >> to oznacza nie mniej nie więcej tylko ingerencję w losowość.Zakładając że innego rodzaju "nacisków" na wyniki losowań nie ma.
Bo jak ma być,tak jak wylosowane czy tak żeby grafy od normy nie odbiegły?
ciekawe czy kiedys wpadnie w lotto 1-2-3-4-5-6 a gdyby nawet wpadla to ile byloby 6
Zresztą uwzględniając losowania próbne,testy,mieszanie zastawów i kontrola poprawności losowań prowadzoną przez TS jedyną rzetelną
informacją statystyczną nie podlegająca manipulacji jest ilość wylosowanych liczb.
informacją statystyczną nie podlegająca manipulacji jest ilość wylosowanych liczb.
Monet
czekaj czekaj - a może wynik zależy od obserwacji ?
- przecież -
28. LOTTO - Maciek 2012-09-26 11:01:30 Warszawa
/ przy okazji / -
Po jakim czasie wymienia się zestaw kul/ile jest maszyn - każda z maszyn do gry ma maszynę rezerwową, podobnie z zestawami kul. Wymiany dokonujemy dopiero w momencie, gdy kule nie przejdą testów lub któraś ulegnie zniszczeniu, bądź gdy uszkodzeniu ulegnie maszyna. Jeżeli zatem dobrze domyślam się kwestii, która stała za tymi pytaniami - nie "żonglujemy" zestawami i maszynami, podmieniając je wg własnego uznania. Jeżeli kule i maszyny spełniają warunek pełnej losowości i wiarygodności - pozostają w użyciu. Jeżeli pojawia się realne ryzyko ich zaburzenia - są wymieniane. Wymienia się cały zestaw kul, nie pojedyncze. W praktyce co kilka miesięcy.
czekaj czekaj - a może wynik zależy od obserwacji ?
- przecież -
28. LOTTO - Maciek 2012-09-26 11:01:30 Warszawa
/ przy okazji / -
Po jakim czasie wymienia się zestaw kul/ile jest maszyn - każda z maszyn do gry ma maszynę rezerwową, podobnie z zestawami kul. Wymiany dokonujemy dopiero w momencie, gdy kule nie przejdą testów lub któraś ulegnie zniszczeniu, bądź gdy uszkodzeniu ulegnie maszyna. Jeżeli zatem dobrze domyślam się kwestii, która stała za tymi pytaniami - nie "żonglujemy" zestawami i maszynami, podmieniając je wg własnego uznania. Jeżeli kule i maszyny spełniają warunek pełnej losowości i wiarygodności - pozostają w użyciu. Jeżeli pojawia się realne ryzyko ich zaburzenia - są wymieniane. Wymienia się cały zestaw kul, nie pojedyncze. W praktyce co kilka miesięcy.
mnie wciaz intryguje ciezkosc kul , przeciez kule od 1-10 teoretycznie powinny byc lzejsze od kul 40-49 chodzi mi o nadruk cyfr np 1 jeden nadruk a 49 dwa nadruki przeciez 1 musi byc lzejsza od 49 o cos tam
multuś
ciężar mieści się w zakresie od - do, podobnie średnica - spełniają normy - tak jest na ich stronie ...
ciężar mieści się w zakresie od - do, podobnie średnica - spełniają normy - tak jest na ich stronie ...
"Jeżeli pojawia się realne ryzyko ich zaburzenia"
Ciekawe co w tym wątku piszący miał na myśli.
Czy chodzi o tzw PREWENCJĘ?
Jakie symptomy mogłyby sugerować ewentulane "zaburzenia"?
Kolego pomóż zrozumieć...
Ciekawe co w tym wątku piszący miał na myśli.
Czy chodzi o tzw PREWENCJĘ?
Jakie symptomy mogłyby sugerować ewentulane "zaburzenia"?
Kolego pomóż zrozumieć...
bolek ja mowie o lotto , cala 6 1-2-3-4-5-6 keno i mm nie wchodza w gre
Monet
dawno dawno temu, w szkole podstawowej, był taki tekst prawie literacki o fair play - mecz tenisa i któryś zawodnik słabiej grał na wilgotnym... A na deszcz się nie zanosiło...
dawno dawno temu, w szkole podstawowej, był taki tekst prawie literacki o fair play - mecz tenisa i któryś zawodnik słabiej grał na wilgotnym... A na deszcz się nie zanosiło...
witaj ludzikpozdro new sacz , mam kuzyneczke w nowym i starym
dzisiaj z kolegą zauważyliśmy ciekawą sentencje w mapach
są ciągi liczb i pustych miejsc i występuje to w pionie,
poziomie i ukośnie
są ciągi liczb i pustych miejsc i występuje to w pionie,
poziomie i ukośnie
pytasz o dokładnośc pomiaru? - wystarczająca żeby była zachowana losowość
multuś .
identyczna (lub nie) waga miałaby znaczenie wtedy kiedy w trakcie losowania kule nie miałyby ze sobą tzw "fizycznego kontaktu"
identyczna (lub nie) waga miałaby znaczenie wtedy kiedy w trakcie losowania kule nie miałyby ze sobą tzw "fizycznego kontaktu"
moc ssania jest na tyle duża, że różnice w masach kul są pomijanle
no dobrze , to zrobmy taki eksperyment , wrzucamy do bebna tylko dwie kule powiedzmy 1 i 69 i losujemy 10 losowan przy czy po kazdym losowaniu , te sama kule ponownie wrzucamy do bebna , czy napewno 1 wylosuja 5 razy i 79 tez 5 razy
prawdopodobieństwo jest też po ich stronie i dla wszystko jedno kogo - poszczególnego gracza - ilość zakładów... niestety...
no dobrze monet to wrzucmy 1 z jednego zestawu 1-80 i 1 z innego zestawu 1-80 ile razy wylosuja 1 z pierwszego zestawu a ile razy z drugiego .... tez po rowno
Nie wiem.
W pierwszej próbie może być 1/9
w drugiej 6/4 a trzeciej 9/1
W pierwszej próbie może być 1/9
w drugiej 6/4 a trzeciej 9/1