Wpisy 1 149 767 – 1 149 866
5 października 2012 21:18 → 5 października 2012 21:34, 100 wpisów
medea do Twoich statystyk sprawdziłam jedno zdarzenie.
Jestem Bliźniak, a trafiłam 4/6 miesiąc po urodzinach jak księżyc był w Byku a w biorytmie miałam prawie same minusy. całkiem to nie pasuje do teorii
Jestem Bliźniak, a trafiłam 4/6 miesiąc po urodzinach jak księżyc był w Byku a w biorytmie miałam prawie same minusy. całkiem to nie pasuje do teorii
Lila ... LIIIIIIIIIIIILAAAAAAAAAAAAAAAAAA wstawaj ...bo z kisielku bedzie galaretka
medusiu kochana jezeli ktos chce odrzucic spadek to ile ma na to czasu igdzie złozyc taki wniosek
dodam, że do astrologi podchodzę pozytywnie i z ciekawości sprawdzam czy ma to wpływ na typowanie.
max
Ja dzisiaj na 22 to tylko na sucho typowałam, bo mamy tu dośc nieprzyjemną pogodę czyt. wiatr głowy urywa i nie mialam siły dowlec się do kolektury
zatena
Biorytm też mi się nie sprawdził. Natomiast ja Bliźniak zyskiwałam niespotykaną kiedy indziej skutecznośc gdy ksieżyc był w Skorpionie i jego ksieżycowej rodzince Raku i Rybach no i okazało się, że w tym znaku był w dniu moich urodzin, więc może i u ciebie zaszło coś podobnego
Ja dzisiaj na 22 to tylko na sucho typowałam, bo mamy tu dośc nieprzyjemną pogodę czyt. wiatr głowy urywa i nie mialam siły dowlec się do kolektury
zatena
Biorytm też mi się nie sprawdził. Natomiast ja Bliźniak zyskiwałam niespotykaną kiedy indziej skutecznośc gdy ksieżyc był w Skorpionie i jego ksieżycowej rodzince Raku i Rybach no i okazało się, że w tym znaku był w dniu moich urodzin, więc może i u ciebie zaszło coś podobnego
medusia ..oj to szkoda to oby nie weszło to co typowałaś na xsucho
do jandzia przepraszam ze sie wtracam ale masz na to pol roku od daty zgonu jezeli jestes corka zmarlego.wiem bo tez to zalatwiam
angelka dzieki, a w jakim sadzie skladac i gdzie w biurze podawczym czy jak?
jandzia, masz na to pol roku, liczac od momentu, gdy dowiedzialas sie, ze zostalas powolana do dziedziczenia... nie musi to byc koniecznie termin otwarcia spadku, czyli w uproszczeniu smierci spadkodawcy
oswiadczenie skladasz w sadzie lub przed notariuszem... zasadniczo moze byc ustnie, wtedy notariusz sporzadza protokol
jandzia
Na odrzucenie spadku masz 6 miesiecy od daty śmierci lub jeśli na przykład ze zmarłym nie utrzymywałaś zbyt bliskich relacji 6 miesięcy od daty dowiedzenia się o jego śmierci. Oświadczenie o odrzuceniu spadku możesz złożyc w sądzie rejonowym wydział cywilnym właściwym dla ostatniego miejsca zamieszkania zmarłego. Uwaga są pewne problemy jeśli odrzucającym spadek ma byc dziecko bo na taką czynnośc trzeba miec zgodę sądu rodzinnego. Poza tym pamietaj, że jeżeli ty odrzucisz spadek to przechodzi on na twoich spadkobierców, bo odrzucenie oznacza, że jesteś traktowana jakbyś zmarła przed otwarciem spadku
Na odrzucenie spadku masz 6 miesiecy od daty śmierci lub jeśli na przykład ze zmarłym nie utrzymywałaś zbyt bliskich relacji 6 miesięcy od daty dowiedzenia się o jego śmierci. Oświadczenie o odrzuceniu spadku możesz złożyc w sądzie rejonowym wydział cywilnym właściwym dla ostatniego miejsca zamieszkania zmarłego. Uwaga są pewne problemy jeśli odrzucającym spadek ma byc dziecko bo na taką czynnośc trzeba miec zgodę sądu rodzinnego. Poza tym pamietaj, że jeżeli ty odrzucisz spadek to przechodzi on na twoich spadkobierców, bo odrzucenie oznacza, że jesteś traktowana jakbyś zmarła przed otwarciem spadku
medusia ...a widzisz jak Cię ładnie zdrobniale nazwałem i się ładnie przyjęło ...medusia
Lila ..tak wiem po basenie dopiero wstałem ale jutro na bank ...dobrze ..wybaczysz mi
unhappy
Rzeczywiście można też przed notariuszem, ale w moich okolicach nie jest to zbyt popularne bo opłata jest droższa niż opłata sądowa
Rzeczywiście można też przed notariuszem, ale w moich okolicach nie jest to zbyt popularne bo opłata jest droższa niż opłata sądowa
max dziękuje za ładne zdrobnienie no i pocieszenie co do typowania na sucho
unhapy to nie dla mnie ta wiedza, ale pracuje w stowarzyszeniu gdzie prawnika nie mamy od roku, a moje podopieczna miesiac temu pochowała ojca ktory zostawil jakies niesplacone kredyty,i wlasnie sobie przypomnialam ze moga ją zmusic do spalacania tych kredytow
Lila ...odsypiałem dzisiaj ...nie miałem głowy ...dzisiaj poprawiny ale jutro dam radę
jandzia, moze przyjac spadek z dobrodziejstwem inwentarza... ogranicza wtedy odpowiedzialnosc za dlugi do wysokosci stanu czynnego spadku, czyli mowic najprosciej, tego, co odziedziczyal faktycznie, oprocz dlugow
13max..ok spoko,jak będziesz chciał to ok jak nie to też ok,nie moge Cię zmuszać
jandzia
To dopilnujcie tego by zrobiła w tej sprawie porządek, bo firm windykacyjne polują jak hieny na tych spadkobierców, którzy nie odrzucili spadków składających się głownie z długów.
To dopilnujcie tego by zrobiła w tej sprawie porządek, bo firm windykacyjne polują jak hieny na tych spadkobierców, którzy nie odrzucili spadków składających się głownie z długów.
Bronson ..możesz się przebrać za diabła lub króla nikt Cie nie pozna
unhappy gosciu nic po sobie nie zostawił oprócz kredytow do spłacenia
no mam nadzieję, że będzie minimum 5 osób, tak żeby to dobrze przetestować i pokazać możliwości
unhappy
Ale my tu mówimy o osobie niezbyt zamożnej skoro korzysta z pomocy organizacji społecznej, więc z przyjęciem spadku z dobrodziejstwem inwentarza byłby problem bo spis owego inwentarza musi byc sporządzony a do tego często trzeba powołac biegłych czyli poniesc koszty. W tym przypadku jednak lepsze jest po prostu odrzucenie spadku
Ale my tu mówimy o osobie niezbyt zamożnej skoro korzysta z pomocy organizacji społecznej, więc z przyjęciem spadku z dobrodziejstwem inwentarza byłby problem bo spis owego inwentarza musi byc sporządzony a do tego często trzeba powołac biegłych czyli poniesc koszty. W tym przypadku jednak lepsze jest po prostu odrzucenie spadku
Lila: TY nie możesz być, bo wciąż nie dodałaś strony multipasko.pl do kręgów swoich znajomych na Google
Pasko..jak wszystko zrobie a jutro mnie nie będzie to Ci dupsko złoję tak jak nigdy jeszcze nie miałeś złojonego
13max33,MM:1/1,2/2,3/3,4/4,5/5,5/6 real,dzisiaj puszczam tylko 10/10 na bonusa,będzie to: 13,33,21,..,..,..,..,..,..57
medea no włąsnie sobie przypomniałam ze ze cos takiego istnieje, a dziewczyna nie ma z czego splacac, ale jak 6m-cy to jeszcze ma czas.Tylko ze na adwokata ja nie stac
Lila miał być u mnie komisarz z policji i nie przyszedł i jak tu wierzyć policji
no fakt, to nie ma sie nad czym zastanawiac... spadek moze odrzucic albo na specjalnej rozprawie poswieconej stwierdzeniu prac do nabycia spadku, albo w sadzie rejonowym wlasciwym dla swojego miejsca zamieszkania... sad przesle to tam, gdzie trzeba... moze to tez zrobic przed notariuszem, ale o wadach takiego rozwiazania pisala juz medea
Ostatnio nasze spotkanie było na tyle popularne, że chyba wyszukiwarka najpopularniejszych spotkań odbywających się na żywo wyłapywała nas i mieliśmy np. odwiedzających z USA, którzy niestety nic nie rozumieli
medeo, ok... nie wiedzialem, jakie sa okolicznosci sprawy i sytuacja spadkobiercy
jandziu...kochana uważam aż za bardzo i na łeb chyba od tego uważania powoli dostaję
PAsko..poczekaj aż ja na Hanute wpadnę to dopiero będzie popularnie