Wpisy 1 135 590 – 1 135 689
29 września 2012 00:00 → 29 września 2012 01:18, 100 wpisów
lottomat .. ty tu jesteś nowym uzytkownikiem pierwszy raz przyszedłeś na czacie ..w tym 1 roku temu ..dlaczego tu ludzie są zli zachowanie jak diabeł tak dokuczał np jestem delektykiem albo jaki głuc.. jak tak curva nic nie podobałem kiedyś wyobrazałem tu i no dobra juz znikam....
Krzysio ale przeciez ja sie tutaj Ciebie nie czepiam o nic ani Ci nic zlego nie pisze, kiedys tylko spytalem z ciekawosci czemu tak dziwnie piszesz a pozniej sam sie domyslilem bo u mnie w rodzinie tez mam taka jedna osobe tylko ze ona sie tak nie obraza jak Ty i normalnie o tym mowi i do ludzi chetna jest. Chodzilo mi o to ze to Ty mnie opisujesz jako dziwnie mlodego i takie tam i nie wiem dlaczego
A Ty kolejny raz zarzucasz mega focha i idziesz sobie gdzies tam i na tym sie konczy ... no coz Twoj wybor
Moglbym Ci przedstawic osobe ktora ma ogromne problemy i bys zmienil zdanie jesli chodzi o ocene i podejscie do otoczenia ale to moze kiedys innym razem
Witam. Kto się zapatruje dołączyć do naszego jutrzejszego, testowego spotkania na żywo? Przypominam, że wymagany jest tylko mikrofon, kamery nie trzeba włączać
zobacze jak to bedzie wygladalo i moze sie przylacze nastepnym razem
mysle ze najpierw powinienes zadbac o to zeby na tej stronie wiecej ludzi sie pojawialo
pozniej mozna by bylo pomysle co lekkie przebudowie strony i dodaniu paru spolecznych opcji
a Ci co tu dlugo siedza hmm i sie dobrze znaja to i tak miedzy soba sie chyba umowia nie ?
a po co chat transmitujemy dla wszystkich, albo księgi gości? Też można by zrobić same prywatne pokoje A tak to ja teraz z Tobą gadam, a dziesiątki innych osób to przeczytają...
z reszta ja sie nie znam
ciekawy jestem czy dalej chcesz utrzymac prostote tej strony czy masz jakies wieksze zamiary wobec tej strony np za 5 lat
ciekawy jestem czy dalej chcesz utrzymac prostote tej strony czy masz jakies wieksze zamiary wobec tej strony np za 5 lat
.jutro tak to ma byc wygrane
.
15 , 18 , 27 , 37 , 45 ,
18, 45 , 50 , 57 , 58
18 , 45 , 53 , 78 , 79
.
15 , 18 , 27 , 37 , 45 ,
18, 45 , 50 , 57 , 58
18 , 45 , 53 , 78 , 79
zamiast ksiegi gosci nie lepiej priv wiadomosi zostawiac na profile ?
czat jest ok w sumie pytanie czy usprawnianie go ciut bardziej o liste znajomych obecnych ma sens
hmm... jeśli nie odbiłoby się to na użytkownikach to czemu nie ale ja nie widzę obecnie innych form pozyskiwania środków na stronę. Hazard ogólnie jest zabroniony w Polsce. Przykładowo zbieranie pieniędzy i wysyłanie zakładów jakimiś systemami z prowizją, raczej też jest zabronione
Tak więc obecnie raczej nie... ale kto wie co będzie za 5 lat. Najważniejsze dla mnie, żeby nie stracili na tym użytkownicy strony.
hmmmm zaklady na 12 skreslen zeby sie ludzie skladali uwazam za normalne ... hmmm hazard to inna bajka ale jakies inne opcje np ze kto chetny placi CI powiedzmy 5 zl miesiecznie za dodatkowe opcje np narzedzia do analizy dostepne przez www
Wiem, że na pewno wielu by się zainteresowało np. systemem na 12 liczb i wspólną grą. Mógłbym np. w przypadku trafienia "szóstki" takim sposobem ustalić sobie prowizję kilku procent wtedy wszyscy by się cieszyli z wygranej, wliczając w to mnie.
ja uwazam ze powinna byc tu opcja taka ze np jest mega kumulacja o i np zbieramy zespol 10-20 osob na skladke
Inny pomysł, który kiedyś widziałem, to wyniki na SMS. Ale w sumie nie wiem czy byłoby zainteresowanie płaceniem poprzez SMS za otrzymywanie takich wyników na komórkę po losowaniu. Wydaje mi się, że nie.
tak sms tez mialem w glowie ale nie wiedzialem co dokladnie na tym sms ma byc, wyniki odpadaja ...
a Ty też jesteś jakiś programista z tego co wczoraj rozmawialiśmy?
zawodowym to nie ... zajmuje sie tym kiedy mam ochote cele checi i ambicje
moglbym ale robie co innego w zyciu i jest dobrze wiec planow nie zmieniam
troche lat juz w tym robisz i powinienes miec wyrobione zdanie
zależy gdzie się trafi (o ile się trafi). Ale z płacą wcale nie jest tak wesoło, a wypalić też można się szybko. Dobrze, że mam multipasko, to mam odskocznię od tego
programowanie ... fajne jako dodatkowy skill ktory mozesz wykorzystac ale praca to nie bardzo
maja zle podstawy trafiaja na "zlych mentorow" media robia im papke z glowy i po 10 latach nuda nuda nuda rutyna
styka trend wyczaic bawia sie w ta jave/php/c++ i sie dziwia ze konkurencja ogromna a place nie za bardzo wysokie
No niestety takie czasy... czasy się zmieniają. Dawniej magister inżynier informatyk jakim jestem, to byłby naprawdę gość... dzisiaj to coraz bardziej traci na wartości.
a spytac sie ktorego a perla umiesz ? PERLAAA ?? A CO TO PERLLLL ???
przegladalem kiedys ogloszenia o prace z ciekawosci i widze ladna zieja, dla dzialu hr programista i developer to to samo ... a jakie wymagania ....
no wiesz... równie dobrze teraz w cenie będzie HTML5 + CSS3 + Javascript ... na Windows 8 będzie można pisać w tym natywne aplikacje nawet. Inna sprawa, że wszystko idzie w mobilność. Android, IOS
moze ja jestem dziwny ale to nie jest dla normalnego czlowieka
wiec mysle ze javascript jest bardzo dobry jesli sie go umie i jestes asem to masz full kasy
zawsze myslalem po co programiscie np c# bardzo dobra znajomosc css3
a microsoft to robi duzy burdel ... bo windows 8 to windowsRT i nowe zmiany
a desktopowe to stare metody lub html/js
i wez tutaj rozminiaj co sie uczyc
i wez tutaj rozminiaj co sie uczyc
.
.
.
ms proboje z tym swoim app storem steam idzie w swoja drogie i na linuxa, chcesz pisac appy komercyjne to vs tanie nie jest zeby co 4 lata zmieniac ... bo to albo mvc3 albo ef4 ...
no bardziej jesteś w tych technologiach na czasie chyba niż ja ja dość wąsko ostatnio się ukierunkowałem.
no Janusz prawda jest taka ze trzeba byc ***a czlowiekiem orkiestra
o popatrzmy na to spisalem raz wymagania ....
Experience & Qualifications
Very good C# knowledge required; C++ is a plus
In-depth knowledge of the .NET Framework (up to 4.0)
Proficiency in the selected technology scopes:
1. WPF/Silverlight, Windows Forms, MVC/MVVM design patterns
2. WCF, WWF, Entity Framework / nHibernate, MS SQL Server
Sound knowledge in OOA and OOD
required knowledge of the:
Domain Driven Design concept
Oracle DBMS
ASP.NET (MVC), AJAX
.NET 4.5 (Windows Runtime - Windows 8), Metro UI
.NET Parallel Extensions, C# Async framework, Managed Extensibility Framework (MEF), Active Directory Federation Services (ADFS)
popular client framework (like Caliburn Micro/Prism)
Ability to mix native/managed (P/Invoke, Marshaling, COM bridge) code
The ideal person should possess in depth understanding of selected Mobile OS platforms â Windows Phone, iOS, Android, Symbian, MeeGo, Series40 or related technologies (e.g. Qt)
Hands on experience in low level programming, drivers development, OS integration
Scrum (or other Agile) development method experience
Recognized certifications (Microsoft or other)
Experience & Qualifications
Very good C# knowledge required; C++ is a plus
In-depth knowledge of the .NET Framework (up to 4.0)
Proficiency in the selected technology scopes:
1. WPF/Silverlight, Windows Forms, MVC/MVVM design patterns
2. WCF, WWF, Entity Framework / nHibernate, MS SQL Server
Sound knowledge in OOA and OOD
required knowledge of the:
Domain Driven Design concept
Oracle DBMS
ASP.NET (MVC), AJAX
.NET 4.5 (Windows Runtime - Windows 8), Metro UI
.NET Parallel Extensions, C# Async framework, Managed Extensibility Framework (MEF), Active Directory Federation Services (ADFS)
popular client framework (like Caliburn Micro/Prism)
Ability to mix native/managed (P/Invoke, Marshaling, COM bridge) code
The ideal person should possess in depth understanding of selected Mobile OS platforms â Windows Phone, iOS, Android, Symbian, MeeGo, Series40 or related technologies (e.g. Qt)
Hands on experience in low level programming, drivers development, OS integration
Scrum (or other Agile) development method experience
Recognized certifications (Microsoft or other)
a to chyba byla oferta z polskiem pewnej firmy o ile sie nie myle to BLStream
.
. Spoko ... Ja sie na tym nieznam
.
.
. Spoko ... Ja sie na tym nieznam
.
.
a teraz najwieksza inwestycja ale prosta
z ojcem myjnie postawilismy - car washa 24 h taka na 6 stanowisk
z ojcem myjnie postawilismy - car washa 24 h taka na 6 stanowisk
kiedys mialem plany isc w inzynierke cos scislego ale mi sie odechcialo
Janusz zamiast programowania wez sie za PM moze wlasna dzialanosc moze uslugi jakies np ...
No ja też zawsze lubiałem, wręcz kochałem... ale teraz już znacznie mniej
ja mam własną działalność - usługi informatyczne a co to jest PM ?
ja np php bym sie za c***a nie dotknal .... ale np Ruby on Rails to kto wie
kolege mialem co w php siedizal w Polsce dobry byl ale nie chcieli mu placic zbyt duzo to siedzial tylkod latego ze mial kontrakt a jak sie rozwiazal uciekl do niemiec i przemianowal sie tam na ios developera i nie polski nie wroci
Polska firma mnie przekabaciła żebym wrócił... w sumie mogłem jeszcze z rok zostać, czasami żałuję
A jeśli chodzi o stronę to jak myślisz ile wydaję na serwer, a ile mam np. z reklam przychodu?
nie wiem jaki traffic i takie tam, na takich sprawach to sie nie znam