Wpisy 1 133 276 – 1 133 375
27 września 2012 16:22 → 27 września 2012 18:42, 100 wpisów
A ja mam pytanie do pana Maćka z lotto: dlaczego na blankiecie lotto plus zakreśla się plusa na górze a w multi multi na dole?
samsung fuuuuuuuu ... chyba ze z tej linii ala air te cienkie z alu blachy ahhh ...
lila masz nowego kompa chyba tak lepsze HP intel niz inne i no dobra znikam..
Lilka nie bo mnie oczy bola nie moge patrzec zbyt dlugo w monitor
Ja do mini lotto nie mam szczęscia. Ani razu nie trafiłem 3, a 2 chyba 1 raz trafiłem.
agatka ..twój monitor ustaw ciemno kontrast ..nie bedzie boli oczy ..nie tak mocno jak lampa błyskowa..
angierski, tutaj nie chodzi o żadne liczby tylko o symbole; równie dobrze można by losować litery lub kształty albo chińskie napisy
ale czestosc trafien ma swoje tendencje obojetnie co bys skreslal po dlugim czasie i tak to sie wyrowna do sredniej
HARTGE
HARTGE na wieczor cos wyslales?
podziel liczbe typow przez prawdoppodob. wygranej np 4/10 to 6,8 np 200 losowan / 6,8 = 29 tyle powinno wypasc 4/10, potem podziel ilosc trafien na 29 i pomnoz przez 100 - wyjdzie skutecznosc typowania (prawdziwa a nie tak jak podaje Pasko np. 20 / 200)
fabik96
do lotto tyle?
do lotto tyle?
HARTGE pelny zestaw czy tylko lotto z plusem?
ale maszyna zeby byla losowa musi spelniac zasade prawdopodobienstwa - nie moze losowac np tych samych wynikow
to, czy ktoś dziś trafi szóstkę nie zależy od tego, czy gra już 30 lat czy po raz pierwszy
maszyny mechaniczne są zdecydowanie lepszym rozwiązaniem czyż generatory pseudolosowe
Albin MM na razie ograniczam jak mam liczby takie w miarę to gram 1-2 zakłady z +
a rzecz tkwi w teorii chaosu lub przynajmniej z teorii sterowania
jesli chodzi o ilosc zagranych losowan to w kazdym ma szanse na trafienie np 1/14mln, jakby chcial grac nawet 40 lat to ilosc losowan jest duzo mniejsza
HARTGE
moze np losowac liczby wogole nie majace nic wspolnego z losowaniami lotto
no chyba że 40 lat temu kupił sobie zakład na wszystkie losowania aż do 40 lat na przód
żadnego nie ma, ponieważ każde losowanie jest tak jakby nowym eksperymentem, przeszłość się nie liczy
HARTGE cos ostnio nie gralem
generator losowy powinien tak generowac liczby aby w kazdym byla jakas wygrana (wtedy ma parametry zgodne z maszyna)
wystarczy dobrac tak parametry metoda testow zeby w jak najwiekszej liczbie losowan byly najlepsze wyniki
ja zadałem pytanie Panu Maćkowi i jeszcze mi nie odpisał, nie musi przecież :-)
JEDYNY szwindel, jaki mógłby robić TS to mataczenie z chybił trafił, innego nie dopatruję się
HARTGE 50 zl i sznsa na wygrnie w mm 25 mln + bonus nie warto czekac na niegwarantowne kwoty w lotto
ludzik bo moze z CH-T brane sa jak liczby w kaskadzie az sie zapelnia wszystkie kombinacje
HARTGE zgranisz taka kwote i TS
hartge
na dziś nie mam akcji lotto, za to może zgarnę wygraną w mini za jedyne 2,5zł
na dziś nie mam akcji lotto, za to może zgarnę wygraną w mini za jedyne 2,5zł
nie w tym rzecz, żeby generator zachowywał się tak, aby obstawić wszystkie możliwości, czyli załóżmy że wygenerowano chybił trafił 14mln zakładów i wtedy wg. Ciebie powinna paść szóstka na 100%?? To jest zły generator liczb.