Wpisy 1 128 966 – 1 129 065
25 września 2012 15:32 → 25 września 2012 15:47, 100 wpisów
>>> 1128957. jarq2119
wolno Panu Maćkowi grać w Lotto?
> To gra losowa - wolno grać pracownikom. Ograniczenia takie obowiązują zazwyczaj przy konkursach i loteriach promocyjnych. Np. w Loteriadzie nie mogę brać udziału.
Proste pytanie do Pana Macieja z Lotto:
Proszę mi jasno powiedzieć czemu nie pokazujecie dowodu wygrania przez osoby które wygrały w lotto ? Tylko piszecie Miejscowości a nikt nie uwierzy w te bajeczki ze wygrywają ludzie i trafiają 6 w Lotto. Kiedyś była maszyna do losowania Sierotka było bardzo dużo wygranych a teraz komputery są mądrzejsze od ludzi sprawdzają tak kupony żeby 6 nie padła, Dlatego komulacje się powtarzają tak zeby Lotto zarabiało na niewinnych biednych ludziach. Proszę mi na te pytanie odpowiedzieć każdy chciałby o tym się dowiedzieć od Pana Macieja.
Kto ????
Przecież to my finansujemy.
Wy tylko sprawiedliwie podzielcie.
Shadowbb zauważyłem a kto to jest??
>>> 1128968. Omega2619
Ponawiam pytanie proszę mi na nie pilnie napisać!!!
Proste pytanie do Pana Macieja z Lotto:
Proszę mi jasno powiedzieć czemu nie pokazujecie dowodu wygrania przez osoby które wygrały w lotto ? Tylko piszecie Miejscowości a nikt nie uwierzy w te bajeczki ze wygrywają ludzie i trafiają 6 w Lotto. Kiedyś była maszyna do losowania Sierotka było bardzo dużo wygranych a teraz komputery są mądrzejsze od ludzi sprawdzają tak kupony żeby 6 nie padła, Dlatego komulacje się powtarzają tak zeby Lotto zarabiało na niewinnych biednych ludziach. Proszę mi na te pytanie odpowiedzieć każdy chciałby o tym się dowiedzieć od Pana Macieja.
> Ważna uwaga - maszyny losujące nie są w żaden sposób połączone z systemem centralnym.
podczas ostatniej kumulacji między godziną 21.00, kiedy na moja prośbę sprawdzono aktualna pulę, a 22.00 - prawie wcale nie było przyrostu - po cóż więc taka późna godzina losowań ?
Możecie, to przemyśleć ?
- czy goście specjalni otrzymują wynagrodzenie ?
Czy TS zamierza wprowadzić jakieś modyfikacje do gier np lotto gra na 1 liczbe tzw pewniaka, 2,3 liczby co na pewno zwiększyłoby zainteresowanie tego typu grami, zwiększenie opłacalnosci gry na 1 liczbę w Multi - jest tak nieatrakcyjna obecnie że mało kto sie na taka gre decyduje
I jeszcze takie - swego czasu Totolotek S.A. prowadził gry na zakresy plusa, parzyste, nieparzyste ilości wylosowanych numerów w Multi i.t.d. - opcje te cieszyły się dużym zainteresowaniem może takie poszerzenie oferty?
dlaczego tak póżno?
losowanie odbywa się oczywiście!
>>> 1128983. Robal_36
Panie Maćku
podczas ostatniej kumulacji między godziną 21.00, kiedy na moja prośbę sprawdzono aktualna pulę, a 22.00 - prawie wcale nie było przyrostu - po cóż więc taka późna godzina losowań ?
Możecie, to przemyśleć ?
- czy goście specjalni otrzymują wynagrodzenie ?
> O planach rozwoju - są planowane nowe produkty, szukamy też nowych rozwiązań, zachęcamy do wysyłania propozycji na mój profil na multipasko.
Jak to nie są maszyny połączone z żadnym Systemem centralnym to niby gdzie wysyłane są wszystkie kupony do komputera który oszukuje ludzi żeby 6 nie padła. Czemu nie pokazujecie skanów wygrywających osób skan Kuponu i wygrania? Bo nikt w lotto nie wygrywa. Tylko lotto na niewinnych ludziach zarabia.
Małe cyferki na kulkach to oznaczenie serii kul.
Propozycję umieszczania skanów rozważymy, tak jak pisałem kilka minut temu.
1128933. LOTTO - Maciek 2012-09-25 (15:27) Warszawa
>>> 1128929. majklasz
z jakich źródeł losowych danych korzysta lottomat podczas generowania liczb metodą "chybił-trafił"? czynniki zewnętrze typu: liczba grających, godziny zawierania zakładów itp. mają wpływ na losowość generatora?
> Jest to losowy generator, na który nie mają wpływu żadne czynniki zewnętrzne.
Czy mam rozumiec przez to, że na maszyny losujęce ma wpływ TS ?
Niesety nie nadążam z odpowiedziami na wszystkie pytania.
Przynajmniej jeszcze dwie klawiatury.
>>> 1129013. Monet
Następnym razem Macieju to ekipa większa potrzebna z TSa
Przynajmniej jeszcze dwie klawiatury.
> Prawda.
>>> 1129012. Picasso19
a czy urzedują tu jeszcze Torsan,lila i reszta spółki??
> tak są praktycznie codziennie, ale to może później. Natomiast chyba nie ma ich teraz na chacie? Może Lila się wstydzi?
---------------------------------------
Lotto po ... 2pln.. .
Panie Maćku czy bedą Nowi prowadzacy studio LOTTO?dziekuje i pozdrawiam.
>>> 1129018. scolls
Pytanie:kto jest i kto moze byc producentem sprzetu do gier lotto tzn.maszyn kulek itd.
> Producentem maszyn jest firma smartplay. Maszyny produkuje też np. firma editec.
Czy jest szansa przesunięcia losowania DL i MINI LOTKA z godziny 22:15 na 14-tą?
Oraz dlaczego zakłady na wieczorne losowanie mozna puszczać do 22-giej a na 14-tą do 14-tej.
Bawcie się dalej
jak Pan wytlumaczy "wpadke" w Portugali gdzie losowanie jest podobnie jak w Polsce "na żywo" a jednak podano inne cyfry tlumaczac sie pomyleniem tasmy?Może polskie TS lepiej sie pilnuje ?
-------------------------------------
czy waga i obwód kul, to jedyne kryteria ?
czy zostało wyjaśnione - co powodowało odchylenie statystyczne w pierwszych losowaniach gry 20/80 ?
>>> 1129040. beda1977
Czy da radę zorganiozować konkurs na projekt jakiejkolwiek zdrapki? Oczywiście nie musi być żadnej nagrody za zwycięstwo, ale też konkurs ten powinien być bezpłatny - przez internet
> Zdrapman jest pomysłem naszych grających, być może powtórzymy taki konkurs, bo efekt (również sprzedażażowy) był bardzo dobry.
a) chec jeszcze wiekszych zyskow ?
b) zyczenie ministra skarbu panstwa ?
c) wzorowanie sie na zachodnich cenach loterii ?
Wędrowco nie tylko Ty.
Istnieje jakakolwiek możliwość, że kiedyś TS powróci do wcześniejszych stawek? Przed podwyżką było zawieranych chyba więcej zakładów niż teraz.
>>> 1129045. dotam
Pan Maciek nieodpowiedział co było powodem podniesienia cen zakładów?
> Chęć budowania wyższych kumulacji.
1. dlaczego na lotto.pl nie ma info o ilości wygranych w keno za poszczególny dzień
2.dlaczego na lotto.pl nie ma podanych iloście zawartych zakładów na poczczególne gry danego dnia
3.dlaczego wygrana w mm i keno 5/7 i 5/8 jest ustalona na taką samą- skoro 5/7 jest trudniej trafić, to samo tyczy 4/9+ i 4/10+, oraz 2/2 i 3/3 w keno
4.czy zestawy wylosowanych liczb w keno wybiera sam komputer, czy np. ktoś z TS programuje te zestawy na każdy dzień, czy jeszcze inaczej
dla przykładu: grając w karty przez internet, tasowanie kart odbywa się za pomocą algorytmu losowego opierającego się na przypadkowych zdarzeniach np. zlicza ilość kliknięć myszy na ekranie komputera, ilość ruchów myszy graczy
podobnie powinno być w przypadku lottomatów,
żaden losowy generator nigdy nie będzie w pełni losowy jeżeli nie będzie korzystał z przypadkowych danych np ilość zakładów na minutę, ilość kliknięć na ekranie lottomatu,
powinien być główny komputer który zlicza przypadkowe informacje i wykorzystuje je przy losowym generowaniu liczb, wtedy mamy pewność, że liczby które dostajemy na kuponie chybił-trafił są w 100% przypadkowe