Wpisy 1 113 846 – 1 113 945
16 września 2012 23:24 → 16 września 2012 23:59, 100 wpisów
scolls....to wstyd żeby zdrowego faceta utrzymywała matka emerytka
A Ty Scolls z profilu widze ze w Londynie siedzisz a wypowiadasz sie jak polak pracujacy tu i teraz w Polsce
lila...nasz polak wszystko wstyd uciekają za granicy szukają duze zarobki ..a odwrotnie zagranicy nie pracuje tu
scolls
oby nie,ale dziewcząt pełno jest.
co do pracy,zawsze coś robiłem,lub pracowałem w firmach.uczy to pokory.często pracowałem za takie pieniądze aby przeżyć.czasem sam się zwalniałem nie z powodu kasy,lecz braku szacunku pracodawcy do mnie i innych
oby nie,ale dziewcząt pełno jest.
co do pracy,zawsze coś robiłem,lub pracowałem w firmach.uczy to pokory.często pracowałem za takie pieniądze aby przeżyć.czasem sam się zwalniałem nie z powodu kasy,lecz braku szacunku pracodawcy do mnie i innych
krzysio..jak tak dobrze policzysz to za granicą też kokosów nie maTam też trzeba żyć.Jeść,pić,ubrać się opłacić dom czy tam mieszkanie.Na jeden c*** wychodzi
lottomat w pl przepracowalem dokladnie 12 lat i moja ostatnia pensja byla 1200pln tak ze znam co to praca w pl za grosze
Ja Scolls znam tez podobny przypadek wiesz jaki ? Cale otoczenie smieje sie z jednego goscia i jego matki ze go utryzmuje chociaz koles ma 30 lat. A wiesz co jest w tym malo fajnego ?
Scolls mogles dac przyklad Jokerowi siedziec w Polsce i nastepne 10 lat probowac walczyc
no z pensja 1200 zl , chyba dlatego uciekles tam bo sam juz nie chciales za takie grosiki pracowac
max mialem bo walczylem z prywaciarzami o swoje ale byly czasy ze zarabialem dla szefa ponad 30.000pln/miesiecznie a moja wyplata byla 500pln
lottomat gdybym mial kase na inwestycje to bym w pl zostal z racji ze nie mialem wyjechalem aby zarobic na swoj interes
Dlatego hmmm mowicie o zarobkach 1200 zl , ucieczce za granica i ze facet ktory nie moze utryzmac godnie rodziny to nie facet ... hmmm ...
scolls ...ja też przerabiiałem wszytko i za grosze ...ale to juz sie zmieniło
lottomat ...ale ty dobrze zarabiasz kroisz ludzi z kasy co się tak denerwujesz
lottomat dlatego ci co zarabiaja 1200pln nie powinni zakladac rodziny skazuja wtedy dzieci na zycie w biedzie a to nic dobrego
Ale kiedy przyjdzie ten koniec misiaca masz te 1200 zl i szukasz szczęscia dalej
A nie chce byc niemily ale duzo do powiedzenia maja osoby ktore wlasnie szczesciem zlapaly dobra robote albo kogos poznaly bogatego do zwiazku albo za granica byly albo mialy uklady i pozniej bawia sie w krytykow zwykych ludzi ktorzy nie mieli tak dobrze jak oni sami
lottomat jesli to byla uwaga do mnie to wiedz ze wyjechalem do UK w ciemno bez znajomosci kazdy moze tak zrobic
zaczynalem bez jezyka i pracowalem za 4 funty po 16 godzin na dobe,na szczescie to juz dawne czasy
scolsiku..a ty tam śpisz spokojnie i twarda rur ...a my tu PL tak nadal nerwuchu..
scolls ktos moze ma juz po 40 , moze wczesniej zwiazal sie z kims i ma rodzine i np kredyt na glowie i nie bardzo moze ryzykowac w zabawe z praca i wyjazdy
sluchaj w tych czasch gdzie jest internet ,komorki gps i inne cuda wyjechac jest zaden problem kazdy jest panem swego losu tylko trzeba miec upor i chciec
Dobra spadam ...musze pospaac odespać cały tydzień tak do 12 proszę mnie nie budzić
13maxa...dobra isc do zela po jedno łózkoo
krzysio ...dawaj do wawy bedziesz pracował z maxem ... za dolary
mam kolege ktory w wieku 45 lat przyjechal do UK.W pl mial firme budowalna po ojcu i zostal oszukany przez zleceniodawce na kilkaset tysiecy zlotych
13maxa..tu tu PL etaam dzida
po prostu przyjal zlecenie na budowe stacji paliw wziol kredyt pod hipoteke i tamten go oszukal nie zaplacil po prostu a caly majatek przepisal na znajomych tak ze nie bylo z czego sciagnac kasy
krzysio .. i dzida ...zostaw J i przeprowadz się do wawy ...max Ci ogarnie wszytko
ja popracowałem trochę na greckich wyspach.posmakowałem nieco tego cygańskiego życia
13maxa...ja nie wiem.. jak zela chce dwóch w łózku boi sie sama spać ..bo nie ma maxa
lottomat facet 45 lat ani slowa po angielsku zostawil w pl rodzine zone i dwojke prawie doroslych dzieci po to aby zarobic na kredyt ktory zaciagnął
13maxa ..ty masz ciepło ciała jak kaloryfer..ona zimnooja wiem
wiesz jak on sie czul pracujac za 4 funty i polaczkow ktorzy mogli mu piety lizac bo w pl mial swoja firme i zatrudnial 20 osob
krzysio ...sama nie śpi ...jest z nia mały junior max ..pilnuje jej
Scolls zaczynasz pisac jak wiele osob, gdzies tam ktos tam jakas opowiesc ktorych i ja tysiace moge Ci tu napisac ale pamietaj ze dotyczy to tylko konkretnych przypadkow a wszyscy nie sa tacy sami i nie da sie rozwiazac takich problemow jedna metoda typu spakuj sie wyjedz i bedzie gitara
lottomat kazdy nawet taki czlowiek ktory skonczyl zawodowke moze osiagnac wiele tylko musi do tego umiejetnie podejsc i miec upor
13maxa..kup jeszcze jedno małe łózko dla juniorów ..ty z zelą tak dobrze
wiadomo jest ze po zadodowce nie bedzie siedzial w City i przezucal paierkow za 10.000Ł to jest raczej malo prawdopodobne
Skoro uwazasz ze takie zyciowe problemy sa proste w rozwiazaniu to moze Twoim prawdziwym powolaniem jest rozwiazac problemy milenijne ?
13maxa ..no dobra wychodzę juz i ide do bracia
lottomat zostawmy takie problemy innym bardziej madrym ,ja pisze tylko na ten temat ktory znam i mnie dotyczy
Pisanie ze swojej perspektywy jest zawsze banalne i to ja wiem nawet po sobie
wierz mi ze jesli ktos ma samozaparcie i cel to nawet po zawodowce moze byc bosem i miec swoja firme,tylko musi bardzo chciec
lottomat mam kolege ktory skonczyl zawodowke,nie zna np.takich pojec jak etui,co to znaczy priorytet a mimo swego uporu jest szefem dobrze prosperujacej firmy i do tego doszedl sam ciezka praca i desperacja
kolejny przypadek ... gdyby kazdy byl sobie szefem i bossem to kto by ulice zamiatal i piekl Twoj chleb ?
Ci bez ambicji i celow ? powiedz sprzataczce ze jej zycie to porazka bo jest bez celu
lottomat Ci ktorym to wystarczy ewentualnie nie sa tak zdesperowani
no ale tacy zwykli tez sa ludzmi i powinni godnie w miare zyc a jednak nie da sie tak ...
lottomat kazda sprztaczka jak bedzie zdesperowana polepszyc zycie swoim dzieciom znajdzie prace w UK
scols..dlaczego ty PL nie lubisz pracować tfuu ..ty wiesz w głowie albo nie wiesz wiecej co bedziesz przyszłośc czasu
wiesz znam anglikow ktorzy maja takie mozliwosci a nie potrafia ich wykorzystac mimo tego ze sa u siebie w kraju ,wierz mi zyja gorzej niz niejeden polak w UK
Ja bym nie pojechala bez kasy , przeciez na pocztek trzeba z czegos zyc
Scolls dobra podpowiem Ci , grasz w lotka , siedzisz w statystykach , opowiadasz o zyciu ktore jest jeszcze bardziej losowe i nieprzewidywalne oraz to ze losem decyduje czasami jedna chwila a radzisz na kazdy przypadek ze jak chcesz sobie polepszyc byt wyjedz za granice ... litosci
krzysio nie zostalem w pl bo nie pozwalalo mi to na zycie takie jak bym chcial wiec wyjechalem ,gdyby mi odpowiadalo pracowanie za 12000pln to bym zostal
dobra cholera uciekam..i kropka..
tadzia ja wziolem po znajomosci kredyt na 5000pln zamienilem na funty i wyjechalem
lottomat nie mowie wyjedz,mowie znajdz swoj sposob na zycie nie kazdy musi wyjezdzac ale to jest jeden z latwiejszych sposobow w tych czasach
scols...tu wiecej osób bezrobotny nie ma gdzie isc tak jak kobita skonczone studniówka pracowała sprzątaczka..dlatego ty nie przejmuj tak ja teraz gdzie mam isc
tadzia mialem znajomego ktory udzielal kredytow na zakup rtv i poszedlem do sklepu,wziolem niby tv,dvd i jeszcze cos do tego musialem odpalic dzialke i dostalem za to kase inaczej bym takiego kredytu nie dostal ze wzgledu na male zarobki pozniej musialem splacic cos kolo 7000pln