Wpisy 1 012 799 – 1 012 898
10 lipca 2012 12:36 → 10 lipca 2012 13:50, 100 wpisów
Akurat jestem po obiedzie,w taki upał nawet gotować się nie chce.
Były tylko placki ziemniaczane.
Były tylko placki ziemniaczane.
Lila.
Podejrzana sprawa.
Podejrzana sprawa.
O zachciankach to nie ja.
emerytko...jano o zachciankachale napisałaś że,podejrzana sprawa więc prostuję że,nie ma nic podejrzanego
Dzisiaj na styl niemiecki,z musem jabłkowym.
Lila.A nawet jakby,to byłoby fajnie.
sorki
lila
czasem też trzeba trochę popracować ... a i po cichu Ci/Tobie powiem - na trzeźwo, bez meliski, czy bez tabletek, to pewne wpisy umykają
lila
czasem też trzeba trochę popracować ... a i po cichu Ci/Tobie powiem - na trzeźwo, bez meliski, czy bez tabletek, to pewne wpisy umykają
emerytko
Czy ja dobrze zrozumiałam placki ziemnaiaczane z musem jabłkowym. To o którym jeszcze nie słyszałam. Trzeba będzie wypróbować
Czy ja dobrze zrozumiałam placki ziemnaiaczane z musem jabłkowym. To o którym jeszcze nie słyszałam. Trzeba będzie wypróbować
jano
Ja to w Polsce mówią stara bida szczęście, że nowa nie chce przyjść
W bojach z TS po zeszłotygodniowym sukcesie czyli 4/4 niestety ulegam sile złego, bo pojedyncze epizody typu 1 x 4/10 oraz 5 zł w zdrapce nie zmieniają, tego że zostałam zepchnięta przez przeciwnika na z góry upatrzone pozycje jak hitlerowcy przez armię radziecką
Ja to w Polsce mówią stara bida szczęście, że nowa nie chce przyjść
W bojach z TS po zeszłotygodniowym sukcesie czyli 4/4 niestety ulegam sile złego, bo pojedyncze epizody typu 1 x 4/10 oraz 5 zł w zdrapce nie zmieniają, tego że zostałam zepchnięta przez przeciwnika na z góry upatrzone pozycje jak hitlerowcy przez armię radziecką
Medea.
Pierwszy raz jak jak jadłam,wydawało mi się dziwne.Ale teraz smakuje.
Pierwszy raz jak jak jadłam,wydawało mi się dziwne.Ale teraz smakuje.
jano..i bardzo dobrzeLepiej walić prosto z mostu bez ogródek.Lubię ludzi szczerych a nie zakłamanych
lila
nie, to przypadkowy przypadek
taka losowość pewna
medea
to - to u Ciebie jakiś standardowy zestawik damsko męski ?
nie, to przypadkowy przypadek
taka losowość pewna
medea
to - to u Ciebie jakiś standardowy zestawik damsko męski ?
Lila
Zawsze zostaje jeszcze wersja na lenia totalnego czyli młode ziemniaczki ( z skórką lub bez do wyboru) starannie wytaplane w marynacie z oleju, przypraw, ziół ( ew. sos sojowy lub ocet balsamiczmy lub co tam kto lubi) Upieczone na złoto i podane z maślanką. Z uwagi na to, że nie przepadasz za produktami nabiałowymi tego typu może być zwykłe mleko. Moja mama lubi też wersję rozpustną czyli dokłada do tych ziemniaczków upieczony w folii serek camenbert plus żurawinkę
Zawsze zostaje jeszcze wersja na lenia totalnego czyli młode ziemniaczki ( z skórką lub bez do wyboru) starannie wytaplane w marynacie z oleju, przypraw, ziół ( ew. sos sojowy lub ocet balsamiczmy lub co tam kto lubi) Upieczone na złoto i podane z maślanką. Z uwagi na to, że nie przepadasz za produktami nabiałowymi tego typu może być zwykłe mleko. Moja mama lubi też wersję rozpustną czyli dokłada do tych ziemniaczków upieczony w folii serek camenbert plus żurawinkę
medea no wiesz ze po sukcesie zawsze przychodzi odprężenie,a pózniej do ataku po nowy sukces.....
Robal.
Odezwał się w Tobie lubieżnik??
Odezwał się w Tobie lubieżnik??
medea..kiedyś w szkopach jadłam takie ziemniaczki z masełkiem i serem Limberger(śmierdziuszkiem) Pychota
Dla ochłody

Robal
Lubię używać emotikonek i staram się sobie urozmaicać je w powitaniach by nie było nudno. Z pewną taką nieśmiałością przyznać muszę, że panowie rzeczywiście nie są rozpieszczani przy powitaniach użyciem .
A propos potrawy. A Twoim zdaniem ziemniaczki upieczone na złoto w skorupce z olejowo-przyprawowej plus ciągnący tłusty roztopiony ser plus słodko-kwaśna żurawinka to według Ciebie nie rozpusta kulinarna
Lubię używać emotikonek i staram się sobie urozmaicać je w powitaniach by nie było nudno. Z pewną taką nieśmiałością przyznać muszę, że panowie rzeczywiście nie są rozpieszczani przy powitaniach użyciem .
A propos potrawy. A Twoim zdaniem ziemniaczki upieczone na złoto w skorupce z olejowo-przyprawowej plus ciągnący tłusty roztopiony ser plus słodko-kwaśna żurawinka to według Ciebie nie rozpusta kulinarna
ja własnie...zabieram sie za schabowego z ziemniaczkami młdymi i ogóreczkiem małsolnym własnej roboty
Kriss.Smacznego.
możecie jeść trochę później ? plissssssssssssssssssssssssssssssss
lila...a są super. 3 dni temu wstawiłem i juz są....mniamm
i kompocik z agrestu bardzo schłodzony
robal.. mowiłem juz ze bonus czeka na mnie !!!
Tylko czekam na okrągły Milion
Tylko czekam na okrągły Milion
Robal.
Jest OK?
Jest OK?
kris
Ogórek małosolny Trzeba tylko zaczepić o warzywniak w drodze do domu z pracy
Ogórek małosolny Trzeba tylko zaczepić o warzywniak w drodze do domu z pracy
Ja nie czekam na milion,biorę co jest.
ta sprawa nie podlega dyskusji
emerytka...tymasz juz swoja emeryture
a tak poważnie - bańka to Wam styka ?
nie powinno dopykać do jakichś 25 ?
nie powinno dopykać do jakichś 25 ?
lila...
robal...
zgarne bonusa to wam zrobie tone ogóreczków małosolnych
robal...
zgarne bonusa to wam zrobie tone ogóreczków małosolnych
Emerytura do życia,a bonus na otarcie łez.
kriss....tylko bonus mi nie jest potrzebny żeby sobie zrobić ogórki
uciekam...na pyszny obiadek....mmmmmm
do losowanka
do losowanka
No masz.Jeszcze jeden
Mirnam.Witaj
Mirnam.Witaj
Lila
No to skoro to już ustaliśmy to teraz kwestia burząca krew w żyłach miłośników kuchni polskiej czyli co do tych ogóreczków jako przyprawy. Czyli niekończąca się dyskusja nad przewagą liści dębowych nad liściami czarnej porzeczki oraz kopru nad kminkiem i jałowcem. Moje krewne jak wejdą na ten temat to ręka noga mózg na ścianie a fochy takie, że potem trzeba urządzać odrębne nasiadówy imieninowe by się czasem nie zetknęły w jednym czasie i miejscu
No to skoro to już ustaliśmy to teraz kwestia burząca krew w żyłach miłośników kuchni polskiej czyli co do tych ogóreczków jako przyprawy. Czyli niekończąca się dyskusja nad przewagą liści dębowych nad liściami czarnej porzeczki oraz kopru nad kminkiem i jałowcem. Moje krewne jak wejdą na ten temat to ręka noga mózg na ścianie a fochy takie, że potem trzeba urządzać odrębne nasiadówy imieninowe by się czasem nie zetknęły w jednym czasie i miejscu
lila
to naprawdę rzecz względna, bo różnie z tym jest - jednemu nie wystarczy na auto, a drugi do końca życia nawet mniej niż tyle nie zarobi
to naprawdę rzecz względna, bo różnie z tym jest - jednemu nie wystarczy na auto, a drugi do końca życia nawet mniej niż tyle nie zarobi
Mala
Lila
Ja bym za duża bańkę wybudowała moim rodzicom taki malutki tani w utrzymaniu domek z ogrodem pod lasem, którego pracą się nie dorobili i z racji tego, że już nie pracują raczej się nie dorobią. A resztę jakby została to złożyłabym na jakieś bezpieczne konto by w spokoju się zastanowić co dalej
Ja bym za duża bańkę wybudowała moim rodzicom taki malutki tani w utrzymaniu domek z ogrodem pod lasem, którego pracą się nie dorobili i z racji tego, że już nie pracują raczej się nie dorobią. A resztę jakby została to złożyłabym na jakieś bezpieczne konto by w spokoju się zastanowić co dalej
domniewam że,w takim razie wszystko już posiadasz i nic nie potrzebujesz
lila...znowu tak gadać tyle osób ..typuj typuj..
rpbasuuu..
i znikam ...ide na obiad
rpbasuuu..
i znikam ...ide na obiad
'wszystko'
lila ? nie, to tylko kwestia pewnej wyobraźni -
bo bańka, to przecież, pewnego punktu widzenia, od 20-40 lat pracy z pensją 2-4 tys miesięcznie
lila ? nie, to tylko kwestia pewnej wyobraźni -
bo bańka, to przecież, pewnego punktu widzenia, od 20-40 lat pracy z pensją 2-4 tys miesięcznie
lila..
krzysio...ale mimo wszystko dzięki za przypomnienie bo ja ostatnio zakręcona jestem
tak
oczywiście jednak średnia statystyczna
podawana przez Gus, to obecnie około 3600
brutto
a wchodzi w jej skład taki pan Lato, czy Smuda, zarząd Orlenu, miedzi, teesa, czy pgnig, zapewne jakieś fundusze i jakies takie tvn-y z fundacjami typu wróbelek z krótszą nóżka i milion marzeń i takie tam
oczywiście jednak średnia statystyczna
podawana przez Gus, to obecnie około 3600
brutto
a wchodzi w jej skład taki pan Lato, czy Smuda, zarząd Orlenu, miedzi, teesa, czy pgnig, zapewne jakieś fundusze i jakies takie tvn-y z fundacjami typu wróbelek z krótszą nóżka i milion marzeń i takie tam
robal
Masz świętą rację co do średniej. Jak wiadomo jest prawda, tyż prawda i średnia statystyczna. U mnie w samorządzie dziennikarze podniecają się tym,że średnie zarobki urzędników to 3800 zł a tymczasem na ową średnią składa się burmistrz/wójt/prezydent/naczelnicy wydziałów zarabiający pomiędzy 5-100 tysięcy oraz zwykli pracownicy zarabiający po dwudziestu latach 2000 zł na rękę i to z 20 % wysługą lat oraz młody narybek urzędniczy harujący na śmieciowych umowach za minimalną krajową
Masz świętą rację co do średniej. Jak wiadomo jest prawda, tyż prawda i średnia statystyczna. U mnie w samorządzie dziennikarze podniecają się tym,że średnie zarobki urzędników to 3800 zł a tymczasem na ową średnią składa się burmistrz/wójt/prezydent/naczelnicy wydziałów zarabiający pomiędzy 5-100 tysięcy oraz zwykli pracownicy zarabiający po dwudziestu latach 2000 zł na rękę i to z 20 % wysługą lat oraz młody narybek urzędniczy harujący na śmieciowych umowach za minimalną krajową
lila...tu tu nie wszyscy zarabia tylko do 2 tysiaki na miesiąc ..naprawde wstyd nasz polak cham firmy nie dają tyle płaca za robota..w holandi dobra praca 4,5 tysiaki tylko obrywa jakbłka.. i poowwoo
krzysio
chyba na swoja reke jak jedzie do holandi i ma jezyk obcy w małym paluszku to tyle zarobi ale przez posredniaki nigdy tyle nie zarobisz
chyba na swoja reke jak jedzie do holandi i ma jezyk obcy w małym paluszku to tyle zarobi ale przez posredniaki nigdy tyle nie zarobisz