🔍 SzukajTo jest archiwum tylko do odczytu. Aktualna dyskusja na żywo: multipasko.pl/czat

Wpisy użytkownika murphy

Łącznie 534 wpisów w archiwum, pokazane od nr 46 007. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.

46 007. murphy 2009-04-14 (13:48)
Pasko napisał:

"45974. Ja mogę w tym momencie prosić o zaprzestanie murphy'ego o działalności na tym chacie.

Pasko 2009-04-14 (11:21) "
............................................................................

Pasko: jak już uznasz , że chcesz mnie o to prosić , to proś wtedy śmiało - bo na ten moment z analizy Twojej wypowiedzi to wiem , że możesz mnie o to prosić...
Dzięki za uprzedzenie!

Myślę , że ja mogę w tym momencie napisać , że nie będę wtedy zaskoczony - gdy już się do mnie z tym zwrócisz...
46 016. murphy 2009-04-14 (14:28)
tomcio1958>>> podaj mu po rozpisaniu systemu numer e-kuponu do Fortuny to nie będzie ta niedojda miał problemu...
46 017. murphy 2009-04-14 (14:29)
Oczywiście tomcio1972 a nie 1958...
Trochę Cię spatynowałem :)
46 032. murphy 2009-04-14 (18:44)
Poprzednio dzięki mnie ( po podaniu adresu do netowego wydania ) tu zamieszczony artykuł z miesięcznika E-PLAY pt."Gang matematyków atakuje" zaowocował ponad 33 tys.wejść po zamieszczeniu informacji o tym na stronie Wykop.pl - może więc warto zamieścić teraz kilka bardzo ciekawych artykułów o "cichej" nowelizacji przepisów podatkowych w sprawie pobierania podatku od hazardu w necie , z kwietniowego wydania tego magazynu?
http://magazyn.e-play.pl/?parent=73&view=74
46 049. murphy 2009-04-14 (20:18)
tomcio1972>>> stary , daj na luz bo zdrowie stracisz z gambetą!
46 054. murphy 2009-04-14 (20:36)
tczew 1958 napisał:
"46050. murphy
zmien zabawki bo te tobje szkodza na słuch .

tczew 1958 2009-04-14 (20:21)"

..........................................................................
Czy ja pisałem coś do ciebie???Chyba nie.Więc wal się koleś ode mnie na fizjonomię , czyli tzw. ryj!!!

Ponadto kategorycznie i natychmiastowo rozkazuję ci przestać chlać gorzałę , bo ci szkodzi na oczy i mózg!A tego ostatniego za dużo przecież nie masz , skoro nie potrafisz nawet podstawić liczb do matrycy systemu przeze mnie tu podanego...Siema!
46 067. murphy 2009-04-14 (21:32)
Tak jak poznać chama w lecie po piorunochronie na berecie , tak samo obojętnie pod jakim aktualnie nickiem skryty jest pewien debil z Krakowa , to jego wpis zawsze poznam - bo to pusta głowa!
46 069. murphy 2009-04-14 (21:39)
ph2008>>> początek Twojego wpisu w pierwszym momencie odebrałem jako okrzyk : zagłada!
46 081. murphy 2009-04-14 (22:00)
Uderz w stół pisząc o debilu z Krakowa i od razu wiadomo kto się poczuje i zgłosi: kogucik19 vel student3 vel kormoran50 vel bankrut.

Jednym słowem :SZMATA a nie kogut!

P.s: z tego co wiem , to PASKO dał mi urlop z mini czatu na 2 dni Świąt - a jest chyba zbyt poważnym człowiekiem , aby robił z gęby cholewę lub nie wiedział ile dni mają Święta Wielkanocne...Już jest po Świętach - zatem i po moim urlopie!
46 083. murphy 2009-04-14 (22:08)
Allan napisał:

"45882. wszelakiego rodzaju oszczerstwa i pomówienia nadają się doskonale na sprawę do prokuratory.

Allan 2009-04-12 (04:52) "
...........................................................................
Allan Edgar Poe w grobie się przewraca , gdy czyta jak jego głupkowaty imiennik Allan pisze PROKURATORY zamiast PROKURATURY...
Ale z drugiej strony czego od niedouczonego i zakompleksionego matołka Allana można wymagać???
46 087. murphy 2009-04-14 (22:17)
Pasko: to nie murphy powoduje konflikty a Twoja bezczynność jako Admina strony i absolutny brak reakcji ( tej nawet w kilka godzin post factum czyli po pojawieniu się na mini czacie bo przecież nie jesteś tu nonstop ) na chamskie , agresywne wpisy.

Chowasz Pasko głowę w piasek i udajesz , że nie rozumiesz co się do Ciebie pisze , nawet gdy jasno i wprost podaje Ci się autora takiego wpisu , jak choćby gdy podałem Ci ostatnio , iż niejaki nowy użytkownik "emeryt" , z którym nie wymieniłem ani jednego wpisu - w swoim pierwszym personalnie do mnie adresowanym wpisie zachował się w sposób za jaki na normalnych forach albo dostałby 1z2 ostrzeżeń albo od razu by go wywalili na zbity pysk.

Ty Pasko takich rzeczy nie dostrzegasz , bo tak jest Ci wygodnie - ale to działanie na krótką metę....

Tak samo nie dostrzegasz tego udokumentowanego tu krętactwa kogucika19 , który nawet nie typując 5 liczb ML ( bo tylko dwa single ML do progresji ) - przemilczał ten fakt wobec osob gratulujących mu 5/5 ML , choć odpisywał tym osobom...Czyli gdy kogucik jest w sposób udowodniony krętaczem i oszustem jest wg Ciebie ok?

Kilka dni temu kogucik19 napisał na forum do Maniekg:
"będziesz ruchany i pierdolony " i nie było cienia reakcji z Twojej strony - ale jest ona natychmiastowa gdy Maniekg zagroził kogucikowi19 pobiciem...

Pasko: jesteś na tyle jeszcze młody , że tego nie wiesz , więc Ci powiem , że swego jako Admin autorytetu nie zbudujesz stając się stroną konfliktów - Ty zaś nie czynisz działań z pułapu Admina stojącego na straży obowiązujacego Regulaminu , który - PRZYPOMINAM - z mojej inicjatywy tu zamieściłeś , a kierujesz się osobistymi pobudkami i sympatiami i antypatiami do użytkowników.

I na koniec: to formuła mini czatu jest sama z siebie konfliktogenna wobec zagęszczania się tu licznych wpisów , bo forum ma swoje wątki , do których zaglądają tylko osoby daną temtyką zainteresowane - natomiast mini czat , wobec jego centralnej lokalizacji przy wchodzeniu na Twoją stronę , poniekąd WYMUSZA tym właśnie usytuowaniem lekturę i przyciąga różne niedowartościowane jednostki , mające nawet problemy z poprawną ortografią.

Myślę , że o wartości takiego specjalistycznego forum nie mogą decydować nagminne zapytania o numerki na dziś od różnych "Allanów" i jemu podobnych , na jakie natrafia się wchodząc tu - a treść merytorycznych wpisów na forum.

Zatem w mojej opinii ktoś wchodzący na wąskotematyczne forum powinien wpierw natrafiać na informację typu:
OSTATNIE WPISY wg wątków i zajawki tych wątków - natomiast mini czat powinien być ulokowany w zakładce np. o nazwie Hyde Park czy Varia i tam a nie w centrum uwagi powinny toczyć się te "dialogi na cztery nogi" rodzaju: kto co typuje i jak sądzicie czy mają szanse wejść 2-4-78...

Powyższe napisałem jako strony multipasko.pl wielki admirator i czytelnik od samego momentu jej powstania i powodowany troską o jej wizerunek w przyszłości.

Pozdrawiam Cię PASKO - i życzę:dorośnij i przebudź się , bo jeszcze możesz tę stronę uratować , pomimo całego pasma kardynalnych błędów w jej prowadzeniu.

Ty się po prostu nie nadajesz na Admina innego niż od strony informatycznej , a od spraw bieżących , czyli wizerunkowych niezbędny tu jest ktoś POWAŻNY i z bagażem życiowego doświadczenia!
46 094. murphy 2009-04-14 (22:31)
nowy nie stary>>> jeśli takie śmierdzące gówno jak ty to tak!
46 099. murphy 2009-04-14 (22:50)
Z całą stanowczością potwierdzam , iż kilka dni temu na forum został zamieszczony w/w wpis kogucika19 o podanej obscenicznej treści.

Tak więc jest on nie tylko forumowym krętaczem i oszustem , ale także patrząc na słownictwo: prymitywem w najczystszej postaci - ponadto o wyraźnie silnych tendencjach homoseksualnych , gdyż te w/w jego "zabiegi" mają być wg treści tamtego wpisu wykonywane na użytkowniku "Maniekg"...

Koguciku19 - ty tak samo tego czego się teraz wypierasz nie napisałeś jak i 5/5 ML niedawno trafiłeś...
.............................................................................
Wpis ten został już z forum usunięty!
46 118. murphy 2009-04-15 (05:29)
Josef>>> pamiętasz zapewne , że kilka dni temu poinformowałem Cię o sytuacji związanej z Rafałem - po Twojej odpowiedzi na jego wpis? Otóż niechcący znowu jemu odpowiedziałeś , ponieważ inne jego nicki to Top Secret i magic...Pzdr.

P.s: wobec posiadania fotograficznej pamięci upieram się i jestem tego stanowczo pewien , że w ramach tej usuniętej już z forum wymiany
"poglądów" pomiędzy Maniekg a kogucik19 - ze strony tego ostatniego padły zacytowne przeze mnie zwroty!
46 119. murphy 2009-04-15 (05:55)
Josef napisał:

"46091. Zgłaszam oficjalnie kandydaturę kolegi Murph'ego na stanowisko Moda.I nie jest to głupi dowcip z mojej strony jakby sobie niektórzy mogli pomyśleć.

Josef 2009-04-14 (22:25) ".

...........................................................................................

Josef>>>> dziękuję za Twój powyższy wpis , ale chyba zbyt krótko jesteś na tym forum aby móc to dostrzec i wiedzieć , przeto Cię informuję że Adminowi tego forum czyli PASKO , bliżej jest w swoich sympatiach do ludzi z poziomu krakowskiej mierzwy i uprawianego wobec Admina lizodupstwa , która to mierzwa pod nickiem kogucik19 forum doprowadziła do obecnego stanu , niż do mojego otwartego wyrażania swoich poglądów i owej niezgody na wszechogarniające to forum chamstwo i prymityw reprezentowane właśnie przez jednostki tak intelektualnie i ograniczone niedowartościowane jak w/w kogucik19...

Każdy tak się wyśpi jak sobie pościele - a ja Adminowi sygnalizowałem już dawno do czego doprowadzi go totalne lekceważenie chamstwa obecnego we wpisach kogucika19 i wpuszczenie tego ćwoka na salony forum multipasko.pl.

Niech się ta mierzwa obu sympatyzujących ( Admin i kogucik19 ) bawi się dalej - ale w gronie nieco z dnia na dzień liczebnie skurczającym się , wobec odchodzenia z tego forum ludzi mających coś pod kopułą i bezinteresownioe sie tą wiedzą dzielący z innymi jak choćby kolega "sindbad" - a nie jak debilowaty kogucik19 , który nie potrafi wykonać najprostszego działania arytmetycznego i zatrudnił kiedyś całe forum do pomocy w obliczeniu mu ile to jest 5 procent od 80 - bo mu " za każdym razem inaczej wychodzi"... ha,ha,ha.

Pozdrawiam!

46 151. murphy 2009-04-15 (18:09)
Na mini czacie i forum wielokrotnie przy kumulacjach wracało pytanie o możliwość gry w necie we włoskiego lotka 6z90 Super Enalotto ( bądź w innej formie pisane także razem jako Superenalotto ) .
Oto link: http://www.thelotter.com/play.aspx?LotteryID=22&itemId=1

Na forum zamieściłem też link do firmy , umożliwiającej obstawianie w necie bez wychodzenia z domu wielu gier losowych z całego świata.
46 152. murphy 2009-04-15 (18:12)
c.d.
Oto ten adres: http://www.lottomania.ch/playonline.php
46 160. murphy 2009-04-15 (20:11)
romanx napisał:

"2009-04-15 (16:50)
romanx
Data rejestracji: 2008-11-02
Ilość postów: 788

Kogucik , maniekg to niekończąca się opowieść...

zostają zablokowani, do czasu "jakiejś" reakcji Janusza.

Obaj ewidentnie łamali regulamin, a skoro on istnieje, to go stosujmy.

Mam nadzieję, że forumowicze mnie poprą ".

Wg mnie , gdyby to zablokowanie zostało wprowadzone dużo wcześniej , to na tej stronie nadal byliby użytkownicy tej miary i zasobie wiedzy , jak zawsze chętny do pomocy innym kolega "sindbad" , który wczoraj odszedł stąd na znak protestu wobec braku reakcji Admina!
46 171. murphy 2009-04-15 (21:04)
guciancia>>> twórca i wieloletni szef FBI Hoover - w trosce o to , aby nie był posądzony o lewicowe poglądy - wydał polecenie swemu kierowcy wytyczenia takiej trasy dojazdu z domu do siedziby FBI i z FBI do domu , aby zawsze skręcał tylko w prawo...
Więc idąc tym tropem , też może opracuj sobie specjalną trasę omijającą kolektury Totalizatora Sportowego :)
46 174. murphy 2009-04-15 (21:21)
tomcio1972>>> gwoli ścisłości , to nie 0,01gr a 0,01zł...Pzdr.
46 180. murphy 2009-04-15 (21:50)
Radi2009>>> w pierwszym meczu FC Porto - Arsenal trafiłem singla HT/FT 1/x z kursem 16.60...Mogę udowodnić!
46 183. murphy 2009-04-15 (22:04)
merf>>> podaj adres , to Ci wyślę dowód!
46 186. murphy 2009-04-15 (22:29)
Bin-kart>>> a możesz coś bliższego napisać , bo choć jestem autorem co najmniej kilkunastu opublikowanych metod gry na zakłady sportowe - to z Twego opisu zupełnie nie wiem , do której z nich się odnosisz...
46 187. murphy 2009-04-15 (22:35)
Bin-kart>>> tu masz próbkę tych w/w metod - aby Ci było łatwiej odszukać tę , o której poprzednio napisałeś:

http://www.betmaniak.net/systemy.html
46 192. murphy 2009-04-15 (23:04)
merf>>> przypomniałem sobie , że ja już tu na mini czacie podawałem numer kuponu AKO , w którym grałem wtedy ten mecz Villarreal - Arsenal HT/FT 1/x , a ponadto zagrałem go u innego buka jako singiel z kursem 16.60.

Oto ten mój wpis:

"45517. YES,YES,YES! Właśnie upolowałem kurs 81.84 typując dziś w Totomixie 3 wyniki:

a/ Man.UTD. - FC Porto HT X
b/ Cracovia - Polonia X
c/ Villareal - Arsenal HT/FT 1/x

Numer kuponu:499533115015701369 a nr ref.454
Pzdr.

murphy 2009-04-07 (22:56) ".
..............................................................................
P.s: oczywiście we wpisie do Radi2009 popełniłem błąd i zamiast Villarreal napisałem pomyłkowo jako gospodarza FC Porto...

Pzdr.
46 201. murphy 2009-04-16 (00:19)
A na forum już krakowski centusiu nie piszesz , tylko tu atmosferę psujesz??? Sio stąd na swoją grządkę ty prawdziwy ptaku-głuptaku!
Tu cię nikt nie potrzebuje i idź na szczaw...

Aha, zapomniałem - DOŻYWOTNIEGO BANA już z forum dostałeś :) :) :) a wkrótce jeszcze tylko z mini czatu ( tak już wróble ćwierkają ) i będzie tu porządek z pieniactwem , półanalfebetyzmem , chamstwem i niebywałym prostactwem pod nazwą "kogucik19" na multipasko.pl się pleniącym i jak kogucik19 bardzo cienko obecnie piejącym :)
46 205. murphy 2009-04-16 (06:34)
kogucik19 napisał:
"46202. juz nie dlugo bede mial i forum

kogucik19 2009-04-16 (00:34)".
........................................................................
Chyba prędzej będziesz oglądał Forum Romanum , ale na zdjęciu z Rzymu bo na razie to masz za swoje chamstwo oraz brak elementarnej kultury i w sposób stały lekceważenie zasad Regulaminu - bana na tym forum od Romanxa...
P.s: od wielu lat uprawiam poranny footing około 5 km , zatem wstaję już o godzinie 5.00...
46 208. murphy 2009-04-16 (06:52)
Allan napisał:

"Skupia się na obrażaniu innych i na skupianiu się na sobie"

Allan bystrzaku:skup się na sobie , bo jak się dobrze skupisz , to może będąc dobrze skupiony nie będziesz już tak jak ten twój wpis poroniony....
A tautologia lepiej funkcjonuje na gruncie logiki formalnej niż w tej twojej dzisiejszej wypowiedzi z godziny 5.19 , gdy już wychodziłeś z kurnej chaty - myślą już będąc skupiony na drodze do PKSu , w drodze do pracy na drodze szybkiego ruchu , w roli drogisty...
46 210. murphy 2009-04-16 (07:15)
ulala>>> w całej historii forum multipasko.pl nie znajdziesz drugiego takiego użytkownika , który udzieliłby bezinteresownej pomocy tak ogromnej liczbie osób o tę pomoc w przeróżnych sprawach się tu zwracających.
Chyba w setki idą już moje odpowiedzi na prośby o systemy do gier , o tłumaczenia zasad gry w firmach bukmacherskich i szereg innych rozmaitych problemów typu nakierowanie na poszukiwany adres lub prośby o podanie linku.
Z moich rad i informacji wielokrotnie uprzednio tu korzystały niedojdy tej miary jak "kogucik19" i "Allan" - klasyczne wzory ciemactwa , totalnie w niczym nigdy nie zorientowane!
Pzdr.
46 213. murphy 2009-04-16 (07:35)
mysia pysia>>> nic mi nie wiadomo o tym , aby ktokolwiek upoważnił Ciebie do występowania w roli rzecznika tego forum - zabieraj więc dziecko głos w swoim wlasnym imieniu a nie podpieraj się mitomańskim przekonaniem o swojej roli rzecznika.
Akurat Tobie też po wielokroć udzielałem rozmitych rad i porad - jako jednej z tych mniej tu kumatych...

Tak więc "mysia pysia" - zobacz co w lustrze zobaczysz gdy tam zajrzysz , bo chyba małego różowego prosiaczka - a z niego wyrośnie przecież prawdziwa świnia...
46 216. murphy 2009-04-16 (08:00)
mysia pysia>>> jako człowiek żonaty , doskonale w praktyce wiem co znaczy powiedzenie "kobieta zmienną jest"...
Oto Twój niedawny wpis:

"44900. Proszę się nie czepiać człowieka za to , że zamieszcza tutaj systemy - zamiast siedzieć godzinami i przeszukiwać internet w poszukiwaniu tychże systemów mam je od ręki...szukałam na forum i nic takiego nie znalazłam ...więc za to dziekuję murphemu - po to w końcu jest ten czat a jak będę chciała polemizować na temat skuteczności tych systemów to założę temat na forum..tak wy powinniście to zrobić z tymi wyzwiskami ......bo to żadna frajda czytać takie wyzwiska....człowiek inteligentny nie reaguje na głupie zaczepki:) pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życzę

mysia pysia 2009-04-02 (09:56)"

.............................................................................
Odnosiłem jednak zawsze wrażenie , że prawdziwość tego w/w powiedzenia odnosi się do kobiet - ale dziś po Twoich wpisach widzę , że także do siusiu-majtek...
Pozdrawiam Cię!
46 221. murphy 2009-04-16 (08:32)
kogucik19 - zważywszy powody nałożenia na ciebie bana przez "romanxa" na dalsze wpisy na forum , czyli to tak długo trwające tu obrzucanie się najordynarniejszymi przekleństwami będące dowodem twojego totalnego chamstwa i braku elementarnej kultury osobistej - przez co na znak protestu za brak reakcji Admina odeszło w kilka dni wielu zasłużonych użytkowników - to jedyne co możesz teraz zrobić to ZAMILCZ nędzny prowokatorze!

To tylko PASKO dawał się tobie manipulować i prowadzić jak dziecko we mgle - i nie przejdzie to wobec "romanxa" , więc zmień płytę - bo te chwyty socjotechniczne , czyli numer "na poszkodowanego" łykał jedynie PASKO...a "romanx" jest na to zbyt poważny , aby dał się byle nielotowi wokół palca okręcić.
Ciężkie zatem czasy nastały na nieloty , w tym koguty ....chyba przyjdzie ci kurnik zmieniać , bo tu jesteś persona non grata!!!
46 227. murphy 2009-04-16 (08:47)
tczew1958 napisał:

"46217. Mysia pysia
nie jesteś pierwsza ani ostatnia".
...........................................................................

I tu się z tobą zgadzam!!!
Oczywiście z tym zastrzeżeniem , że pisałeś to ze swojego punktu widzenia , czyli męża "mysi pysi" ...
46 232. murphy 2009-04-16 (09:02)
kogucik19 napisał:

"46222. TOMCIO jako praktyk grajacy podaje tylko te systemy ktorymi sam gra ,ktore sprawdzil na wlasnej skorze"
Bardziej debilowatego wpisu dawno tu nie było!!!

Tomcio1972 tak samo chętnie i bezinteresownie jak ja , podaje wszystkim poszukującym potrzebne im systemy i ilość jego odpowiedzi jest też tu znaczna - ale nie są to "TYLKO TE SYSTEMY KTÓRYMI SAM GRA , KTÓRE SPRAWDZIŁ NA WŁASNEJ SKÓRZE" , bo to jest totalny absurd sam w sobie!!!

Systemów nie trzeba sprawdzać w żadnej praktyce - bo podana gwarancja z góry określa , jakie kryterium minimalnej ilości trafień w granym zbiorze własnych liczb jest wymagane dla zysku przy zastosowaniu danego systemu.
Więc tomcio1972 nie musi nimi grać , aby wiedzieć czego się ma spodziewać przy każdym systemie!!!

Ale ty ciemny kogucik19 jesteś....
46 234. murphy 2009-04-16 (09:13)
kogucik19 napisał:

"46226. Moze wytlumaczysz mi co to znaczy persona non grata "

Z tego co wiem , to jeszcze bana na google nie masz , więc sobie wpisz "persona non grata" do wyszukiwarki i się dokształć , bo widzę , że ciemnota straszna w tym Krakowie ( jako desant z wiosek ) mieszka!
Lub do córki zadzwoń , choć i ona z kulturą osobistą ( po tacie! ) na bakier , skoro na studiach na egzamin w palcie właziła jak krowa w szkodę!!!
46 238. murphy 2009-04-16 (09:45)
Jaccek>>>
Mój nick na tym forum , to imię i nazwisko wybitnego amerykańskiego aktora komediowego , czyli ma dwa równolegle przeze mnie używane człony - ale ty koleś jesteś członem prawdziwym i to nawet nie wybitnym...a śmieszno-smutnym tak samo jak twój IQ.
46 244. murphy 2009-04-16 (10:05)
tczew1985>>> tak już myślał kogucik19 , ale dostał wczoraj bana!
46 248. murphy 2009-04-16 (10:11)
Brawo tomcio1972 , że nie pozwoliłeś aby taki troglodyta jak kogucik19 podpierał się Twoim dorobkiem na tym forum i przeinaczał sens zamieczonych tu i omówionych przez Ciebie systemów - podpierając się Twoim nickiem i przykładem , nic z tego nie rozumiejąc!
Pozdrawiam Cię!

P.s: tomcio1972>>> zajrzyj dziś poźnym wieczorem do Boćka , bo będę tam około 22.00
46 249. murphy 2009-04-16 (10:14)
tczew1958 napisał:
"46246. to ja też poprosze o banana".

Takiej jak ty małpie to rzeczywiście tylko banana dać - ale po banie!
46 253. murphy 2009-04-16 (10:22)
Jak do tej pory , to sam do siebie tu pisze i sobie odpisuje niejaki kogucik19 vel student3 vel kormoran50 vel waclaw vel bankrut itd.itp....
Ale obciach!!!
Tyle nicków - a w każdym wpisie te same błędy i poziom przedszkolny , choć chyba obrażam tym dzieciaki dużo mądrzejsze od tego troglodyty i persony non grata.
46 256. murphy 2009-04-16 (10:37)
Miejmy zatem nadzieję , że nawet ktoś taki jak kogucik19 już nie będzie się do takich zabiegów uciekał aby - niczym tonący - chwytać się wszystkiego dla ratowania swojego zbanowanego kupra i utraty jakiegokolwiek znaczenia na tym forum ( choć nigdy go za dużo u rozsądnych nie miał ) po moim publicznym udowodnieniu jego "klasy" i "wielkości" - demaskując krętactwo i oszustwo przy NIBY trafionej 5/5 ML.

Wiele osób dziękowało mi za to zrzucenie łusek z ich oczu co do postaci kogucika19 , który tak często szermował tu sloganami o swojej uczciwości!!!A kim się okazał???
Małym krętaczem i oszustem...
46 258. murphy 2009-04-16 (10:43)
W Krakowie mieszkał i tworzył wszechstronnie utalentowany Stanisław Wyspiański , więc koguciku19 zapoznaj się i zastosuj do fragmentu "Wesela":

MIAŁEŚ CHAMIE ZŁOTY RÓG , OSTAŁ CI SIĘ JENO SZNUR...
46 260. murphy 2009-04-16 (10:47)
Pogadaj " se ale z kuniem " , koguciku19 vel student3...
46 266. murphy 2009-04-16 (10:57)
Josef>>> piszesz , że trochę "moczysz kije" - więc Ci opiszę mój debiut w tej branży: mając 6 lat zostałem przez wujka zabrany nad Bug i wujek wyrychtował mi wędeczkę , nadział na haczyk rosówkę i poszedł szykować swoje wędki.Po kilku minutach na mojej wędce było pierwsze trafienie tego dnia:mały szczupak!
Ku mojemu przerażeniu wujek uzbroił tego szczupaczka i znowu go na moją wędkę zamocował.Dosłownie po 5 minutach coś tak ostro zaatakowało tego uzbrojonego szczupaczka , że gdyby nie wujek to by mi wędkę wyrwało z rąk.Wujek trochę powalczył i wyłowił moje drugie w przeciagu 1/2 godziny trafienie:pięknego szczupaka!
To jest debiut , który wszedł do kart historii rodziny...
Pzdr.
48 430. murphy 2009-05-07 (10:51)
Trafiając w sposób stały 6z24 liczb DL ( tak jak ktoś to niedawno tu napisał o swojej skuteczności ) można zastosować do generowania zysku system skrócony na 20 zakładów po 6 skreśleń , z gwarancją 3 przy trafieniu 6z24:

01 03 04 13 15 18
01 07 08 14 16 18
01 08 10 14 16 18
01 08 14 16 17 18
01 08 14 16 18 22
02 05 06 11 20 23
02 05 09 20 21 24
02 05 12 19 23 24
02 06 09 11 12 24
02 06 09 19 21 23
02 11 12 19 20 21
03 04 07 10 17 22
03 04 08 13 14 15
03 04 13 15 16 20
05 06 09 12 19 20
05 06 11 19 21 24
05 09 11 12 21 23
06 12 20 21 23 24
07 10 13 15 17 22
09 11 19 20 23 24

a następnie nadać każdą z 20 linii tego w/w/. rozpisu w systemie pełnym 3z6=20 ze stawką 15gr w FORTUNIE , czyli po 3 zł za zakład.
Koszt łączny to 20x3zł=60zł a za 1x"3" DL kurs wynosi tam 550 , czyli wygrana to 550x0,15złx0,9=74.25zł.
Zysk netto to 74,25zł-60zł=14,25zł
14,25zł:60x100%=23.75% od wsadu na grę.
Pzdr.
48 431. murphy 2009-05-07 (11:06)
Autorem tego wpisu był farciarz300M:

"48267. Witam. Chodzi mi o losowania DL. Nie wiem czy to jakies osiągnięcie ale potrafię wytypować 24 liczby, które Z PEWNOŚCIĄ padną w kolejnym losowaniu DL.

farciarz300M 2009-05-05 (17:38)"

...............................................................
Powyższy wpis jest trochę nielogiczny bo w DL losowanych jest 6 , a nie 24 liczby - ale chodzi tu o wytypowanie 6 liczb spośrod 24.
48 432. murphy 2009-05-07 (11:11)
Dodam tylko od siebie , że prawdopodobieństwo trafienia 6 liczb z 24 w DL jest jak 1 do 104 [ 0,963% ]
, czyli farciarz300M jest osobą zadającą kłam teorii , skoro jak pisze z PEWNOŚCIĄ trafia 6z24...
48 436. murphy 2009-05-07 (13:09)
kozino - ja widzę tylko 13 a nie 14 liczb...
48 499. murphy 2009-05-08 (08:25)
Spełniając prośby jeszcze większej ilości graczy - podaję bezpośredni adres do loterii "FANTASY 5" :http://www.flalottery.com/inet/games-fantasy5Main.do ( która w FORTUNIE dostępna jest pod nazwą Floryda ) .
Na stronie dostępne są także archiwalne wyniki losowań począwszy od 1989.
48 538. murphy 2009-05-08 (14:46)
Tyle że nie 54 a 56 , bo 3z8=56....
48 540. murphy 2009-05-08 (14:49)
katarzynka2 - w STSie nie można grać w polskiego ML.
48 549. murphy 2009-05-08 (17:19)
Witaj grubas67 - może w swoim dawnym wątku na forum a nie na czacie , będziesz kontynuował zapowiedziane podawanie liczb wg swojej metody doboru?
Pzdr.
48 586. murphy 2009-05-08 (23:27)
Maniek212 - abyś i przy innych wartościach wiedział ile można ułożyć zakładów , to podam Ci taki prosty sposób obliczania ilości kombinacji , tu dla 6z10:

a/ mnożymy przez siebie, począwszy od największej liczby ( schodząc w dół ) tyle czynników spośrod wszystkich wybranych liczb,ile zamierzamy mieć skreśleń:
10x9x8x7x6x5=151.200

b/ mnożymy przez siebie,ale teraz począwszy od najmniejszej liczby , ponownie tyle czynników ile chcemy mieć skreśleń w zakładzie:
1x2x3x4x5x6=720

c/ teraz dzielimy przez siebie oba w/w iloczyny:
151.200:720=210

Zatem 6z10=210.

Wg tego schematu obliczysz sobie dla 5z10 i wszelkich innych potrzebnych Ci kiedyś kombinacji.

Pzdr.
48 742. murphy 2009-05-10 (18:38)
Josef - Totomix to jest stara nazwa naziemnej firmy bukmacherskiej , która obecnie ( od zeszłego roku ) nazywa się Totololek. Jest to spółka-córka Totalizatora Sportowego.

slawomir71 - napisałeś "kurs minimum 5zł " , a kurs jest zawsze wartością niemianowaną i dopiero po przemnożeniu przez stawkę przybiera postać wyrażoną w jakiejś walucie...
Zatem nie ma kursu 5zł , 5 dolarów , 5 funtów a jedynie 5.
Ponadto w opisanej przez Ciebie sytuacji chodzi nie o kurs , a o ako czyli kurs akumulowany , powstały jako iloczyn wielu składowych po 1.22 każdy.
Z kursem mamy do czynienia jedynie przy pojedyńczym zdarzeniu , a przy ich większej ilości jest to już to w/w ako.
Pzdr.
48 748. murphy 2009-05-10 (18:49)
slawomir71 - chyba jednak 5.... a nie 5zł :)
48 753. murphy 2009-05-10 (18:55)
iwonka - jeżeli planujesz grę przez internet w Totolotku , to pamiętaj że jedynie w poniedziałki wpłacany z góry niezbędny depozyt na grę podlega korzystnemu powiększeniu o 10% w formie bonusu mającego zrównoważyć pobierany 10% podatek obrotowy. Wpłacając kasę w pozostałe dni , już z tego bonusu niestety nie skorzystasz!
48 757. murphy 2009-05-10 (19:07)
slawomir71 - pisać sobie możesz jak Ci się spodoba , ale żeby było poprawnie , to raz jeszcze Cię informuję że to stawka przemnożona przez kurs daje to ako.Bez znajomości stawki , sam kurs zdarzenia pojedyńczego lub ako z kursów wielu zdarzeń musi być wartością niemianowaną...
Mam prośbę: podaj łaskawie kurs tych 5 zdarzeń z F1 , które umieściłeś na wszystkich granych kuponach w roli pewniaków - dodając do nich po jednej liczbie ML.
48 758. murphy 2009-05-10 (19:13)
slawomir71 - trochę nam się czasowo nałożyły wpisy , zatem odpowiadam Ci , że ogólnie pojęta bukmacherka to moje od kilku lat hobby , z tym że czynnie jako gracz jestem mocno zaangażowany w zakłady sportowe i w żadne gry losowe nie gram.
48 768. murphy 2009-05-10 (19:48)
slawomir71 - napisałeś o swojej dzisiejszej grze:

"48718. Aby odebrać kasę to wpierw muszę ją zainwestować . Następnie wysłać kilkanaście kuponów. Ja gram na kulki przez internet w Toto-mixie. Dziś jestem już do przodu 500 ZŁ mimo że nie znam wyników multi . Zagrałem 80 kuponów . Na każdym po jednej liczbie i do tego dodałem 5 spotkań z formuły 1. Aha ,każdą z wymienionych liczb zagrałem że nie wejdzie. Spotkania z F1 już weszły . Teraz czekam na liczby z ML. A teraz parę szczegółów . 80 kuponów x 2zł =160zł tyle zainwestowałem . wygrana z jednego kuponu 11 zł x60 kuponów (bo tyle liczb nie wejdzie w multi)=660 zł. 660-160=500 zł zysku. Fajnie jak na niedziele.

slawomir71 2009-05-10 (17:14) ".

Czegoś tu chyba nie rozumiem...

Gdybyś nie dopisywał do tych 80 kuponów ( w sensie zakładów ) pojedyńczych liczb z kursami po 1.22 bo grane na NIE , to inwestując te 160 zł do gry wyłącznie na zdarzenia z F1 z ako 5 , Twoja wygrana wyniosłaby: 160x5x0,9=720zł
720zł-160=560zł netto.

Zagrałeś - jak napisałeś - 80 kuponów i teraz skoro weszły już pewniaki z F1 to wygrasz na 100% 60 kuponów z kursem brutto 6,1 bo 5x1,22=6,1 x2złx0,9 czyli wygrasz: 60x6,1x0,9x2zł=658,8zł
658,80zł-120zł=498,8zł ~500zł.

Zatem nieświadomie stracisz 60zł w swoim błędnym modelu gry - przez dodanie tych liczb na NIE , a Ty sądzisz że dzięki temu zwiększasz swoją wygraną!
48 773. murphy 2009-05-10 (20:14)
slawomir71 - bazuję jedynie na lekturze Twoich już tu kilku zamieszczonych wypowiedzi , i wszędzie jak dotąd informujesz o swoim zysku a nie zbieraniu punktów.
Zapewniam Cię , że wcale nie trzeba być w plecy 60zł - jak Ty dziś jesteś - aby zdobywać punkty w konkursie!
48 795. murphy 2009-05-11 (08:13)
mysia pysia - tak jak wielokrotnie to już tu czytałaś , bo piszę o tym często , kurs łączny czyli ako , powstaje jako iloczyn składowych x0,9 x stawka , tak więc w Twoim przypadku 10 liczb granych na nie z kursem w Totolotku 1.22 obliczysz to sobie szybciutko ze wzoru: 10^1.22x0,9x5zł.
Pzdr.
48 796. murphy 2009-05-11 (08:23)
c.d.
Ponadto na stronie Totolotka masz możność stworzenia swojego e-kuponu i program automatycznie wykona wszystkie obliczenia wg podanych mu parametrów.
W tym podanym Ci powyżej wzorze symbol "^" oznacza mnożenie przez siebie.
Tak więc wykonaj sobie mnożenia składowych:

1.22*1.22*1.22*1.22*1.22*1.22*1.22*1.22*1.2*1.22 a uzyskany iloczyn przemnóż przez współczynnik 0,9 ( na 10%-owy podatek obrotowy ) i przez swoją stawkę czyli 5zł a na pewno uzyskasz kwotę wygranej brutto przy wejściu całej 10-tki liczb granych na nie.
48 797. murphy 2009-05-11 (08:33)
mysia pysia - zwracam też Twoją uwagę na to , że prawdopodobieństwo wylosowania 0z10 typowanych liczb jest bardzo małe i wynosi 1:22 , czyli 4,579%....Ale powodzenia Ci życzę!
48 799. murphy 2009-05-11 (08:54)
Ale teraz podałaś nie 10 a 9 wczorajszych liczb , a tu przy 9 liczbach prawdopodobieństwo na 0z9 jest jak 1:16 , czyli 6,375%...
48 845. murphy 2009-05-11 (17:59)
mysia pysia - jak zwykle totalnie niezorientowany autor wpisu 48841 wprowadza Cię w błąd , ponieważ do wygrania 10zł w Totolotku przy grze na 3 liczby na NIE , wcale nie potrzebujesz grać ze stawką 17zł a wystarczy przecież 16zł , bo:
1.22*1.22*1.22x0,9*16zł=26.10zł
26,10zł-16zł=10,10zł
48 851. murphy 2009-05-11 (18:19)
W FORTUNIE można grać zakładem prostym do 8 liczb w czeskiego ML 20z80.
48 874. murphy 2009-05-11 (22:22)
bisQp - ale jak typujesz???
48 876. murphy 2009-05-11 (22:25)
I którą z wielu opcji: wynik , linię u/o itd....
48 879. murphy 2009-05-11 (23:06)
tomcio1972 - 11.05. to dziś był...
48 920. murphy 2009-05-12 (12:16)
Wobec dużego zainteresowania amerykańską grą losową FANTASY 5 , która jest w FORTUNIE dostępna pod nazwą Floryda - podaję adres strony , która prowadzi statystyki m.in. także tej gry.Serwis jest jednak płatny i można wybrać abonament:
a/ miesięczny za 2.99U$
b/ kwartalny za 5.99U$

Ten adres to: http://www.flottery.com/
48 921. murphy 2009-05-12 (12:20)
Inny ciekawy adres ze statystykami gry FANTASY 5 , czyli Florydy , to:
http://www.numbersplanet.com/fl-fantasy5/
48 922. murphy 2009-05-12 (12:28)
Statystykę ilościowych wystąpień poszczególnych liczb w grze Fantasy5 znalazłem tu: http://www.calottery.com/Games/FantasyFive/WinningNumbers/numberfrequency.htm
48 923. murphy 2009-05-12 (12:34)
I jeszcze jeden adres przynoszący statystyki m.in. także z gry Fantasy5 Florida: http://www.lotterypost.com/game/34/stats?s=fl&d=all
48 927. murphy 2009-05-12 (12:54)
Zapewne chodzi o tzw.Jackpota czyli dodatkowe liczby - ale odpisuję Ci na gorąco.Sprawdzę to nieco poźniej...Pzdr.
48 930. murphy 2009-05-12 (14:51)
I to już od wielu miesięcy...
48 940. murphy 2009-05-12 (17:26)
Fortuna to buk naziemny - dawny Profesjonał.Adres netowy: www.efortuna.pl
48 944. murphy 2009-05-12 (17:45)
kasia33 - w polskim ML w FORTUNIE możesz na zwykłym zakładzie mieć do 6 liczb , ponieważ tylko do tylu płacą ( ale w czeskim ML też 20z80 możesz do 8 liczb ) . Natomiast jeśli chcesz systemami , to możesz grać w taki sposób , aby nie zeszło się w zakładzie więcej niż te przepisowe 6 liczb...
Czyli np. dobierasz sobie "parki" - oczywiście różne i nadajesz je w systemie 2z12 i jeśli trafisz te 2 parki to wygrywasz 4 liczby....Lub 3z12 i wtedy trafiajac 3 parki masz trafioną 6. Taka gra nazywa się MAXIKOMBI i tak powiedz swojej pani z kolektury.
48 945. murphy 2009-05-12 (17:49)
kasia33 - ponadto możesz zawsze wydrukować kupon wg podawanych tu numerów a granych przez wiele osób i przyjętych w innych kolekturach ( wpisując jego numery na stronie Fortuny ) i pokazać tej pani...
48 948. murphy 2009-05-12 (18:26)
Po prawej stronie na www.efortuna.pl masz rybrykę:
Kontrola kuponu i tam wpisujesz oddzielnie numer i oddzielnie kod , czyli tę część całego numeru , która jest tu podawana przez graczy po myślniku.

48 949. murphy 2009-05-12 (18:32)
kasia33 - jeżeli zagrasz systemem 2z6 na parki obstawiane jako bloki A,B,C,D,E i F po 2 różne liczby w bloku , czyli typując 12 różnych liczb i trafisz 5 parek to przecież nie wygrasz jednorazowo 10 liczb a wielokrotność połączeń parek...
W tym teoretycznym przypadku będzie to 2z5=10 parek , czyli wygrasz 10 "czwórek" ML.
48 951. murphy 2009-05-12 (19:29)
mysia pysia - przytocz łaskawie numer tego wpisu , skoro już jego treść przypominasz...
48 956. murphy 2009-05-12 (19:43)
kasia33 - jest to kupon wielosystemowy MAXIKOMBI , ponieważ w ramach wybranych 7 bloków dwuelementowych ( czyli zawierających po 2 różne liczby ) A,B,C,D,E,F,G grasz zarówno systemem 3z7 i 2z7.
Dziś już i tak nie zagrasz w Fortunie a następnym razem podaj w kolekturze wypisane na kartce informacje z oznaczeniami literowymi poszczególnych bloków od A do G ( jeśli chcesz grać na 7 bloków... ) i Twoimi liczbami w każdym z tych bloków , oraz systemami jakie chcesz zagrać:2z7 i 3z7.
48 957. murphy 2009-05-12 (19:46)
manta - ale jeszcze podaj mi , co ten system ma Ci gwarantować i przy jakiej Twojej skuteczności w obrębie tych 13 typowanych liczb , to wtedy Ci system dobiorę.
48 962. murphy 2009-05-12 (19:59)
manta - tyle to wiem , ale muszę wiedzieć ile w swoim wybranym do gry zbiorze 13 liczb rozpisanych na wielu zakładach po 7 skreśleń przewidujesz trafień....Nie wiem bowiem czy grasz w TS gdzie dostaniesz wygfraną np. za 5 trafień , czy też u buka gdzie MUSISZ mieć 7/7 aby dostać wygraną.Tak więc spodziewana ilość trafień do ktorej mam się odnieść jest tu informacją podstawową i niezbędną!
48 963. murphy 2009-05-12 (20:01)
c.d.
oczywiście 7/7 jest w Fortunie możliwe przy grze w czeskiego ML , bo w polskim ML można grać do 6 liczb w zakładzie prostym.
48 968. murphy 2009-05-12 (20:07)
kasia33 - "dokształt" tak zdolnej i pojętnej jak Ty ucznnicy , jest zawsze dużą frajdą dla uczącego... Co do Twojej jutrzejszej gry , to przemyśl sobie jak będziesz stawkowała te 2 systemy ( bo system 2z7=21 a 3z7=35...) w ramach ogólnej kwoty na grę przeznaczonej.
Pzdr.
48 970. murphy 2009-05-12 (20:14)
manta - w dalszym ciągu odnoszę wrażenie , że nie czytasz ( lub nie rozumiesz ) co do Ciebie piszę...
Bo nadal nie wiem jakiej wygranej spodziewasz się przy trafieniu 7 liczb na którymś zakładzie systemu na 13 liczb rozpisanego po 7 liczb?
System pełny , który daje 100%-ową gwarancję 7/7 przy trafieniu 7z13 liczb , ma bowiem 1716 zakładów...
48 985. murphy 2009-05-13 (08:54)
Wyniki są podawane na stronie Fotuny www.efortuna.pl lub poprzez link na górze strony z liczbami śwaita - na bezpośredniej stronie organizatora danej gry.
48 986. murphy 2009-05-13 (08:56)
w odniesieniu do 3 dostępnych w Fortunie czeskich gier losowych , tym adresem jest: http://www.ifortuna.cz/content.php?node=717
48 996. murphy 2009-05-13 (11:48)
Objawy spożywania "metaxy" są bardzo podobne , bo też w zaawanasowanym stadium widoczna jest tzw.drżączka alkoholowa...
49 014. murphy 2009-05-13 (19:21)
cichero - tu masz namiary na tę firmę:

Aby skontaktować się z nami możesz:

jeżeli chcesz szybko z nami się skontaktować użyj maila i GG

wysłać do nas mail:
eureka@eurevic.com.pl , lotto.portal@interia.pl , admin@eurevic.com.pl

poprzez komunikatory:
Gadu-Gadu : 3391039 - do zamówień programów i pomoc techniczna

Odpowiednie oprogramowanie można załadować z serwera:
http://www.gadu-gadu.pl/

zadzwonić:
pn - pt w godz. 14:00 - 19:00
Tel.: ((0-32) 7298408 Przy braku połączenia, prosze wykręcić numer jeszcze raz.
nasze konto bankowe:

Inteligo:
50 1020 5558 1111 1382 3200 0259
Eureka Systems
ul Janasa 3a 40-855 Katowice

napisać:
Kraków 30-638
Firma Handlowo-Marketingowa STAN

Kościelisko ul. Mocarni 26

Zabrze 41-800 ul. Dubiela 1

Mark 05-270 ul. Kościuszki 59c/32, Konsoft

Kazimierz Dolny ul. Puławska 94
49 021. murphy 2009-05-13 (21:14)
mysia pysia - abyś wiedziała z jak trudnym problemem usiłujesz się zmierzyć , to trzeba Ci wiedzieć ,że system skrócony gwarantujący 5/5 w rozpisie po 5 skreśleń przy trafieniu 10z34 , MUSI mieć 6053 zakłady...
49 047. murphy 2009-05-14 (04:32)
Edeek - 10z13=286;10z14=1001;10z15=3003.Odsyłam Cię do wpisu: www.multipasko.pl/chat29574/.Pzdr.
49 104. murphy 2009-05-15 (00:21)
scolls - na forum w Twoim wątku opisałem ciekawą historię związaną z trafieniem 6/6 DL , którego to nie wykrył system komputerowy Totalizatora Sportowego.
Mieszkasz poza Polską - więc chyba tego nie znasz...Pzdr.
49 106. murphy 2009-05-15 (00:53)
Właśnie opisana przeze mnie historia dowodzi , iż system komputerowy TS ma jakieś luki...
49 111. murphy 2009-05-15 (08:28)
Oto link do wątku "scolla" na forum :
http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2288 , w którym opisuje swoje bardzo ciekawe doświadczenia z Anglii odnośnie kilku przypadków braku wykrycia przez system komputerowy wygranych na jego kuponach...
Dodałem do tego opis podobnej i dość znanej niedawnej sytuacji w Polsce , ale dotyczącej głównej wygranej 6/6 DL.
49 113. murphy 2009-05-15 (08:42)
A oto link do artykułu z "Rzeczpospolitej" opisującego tę sprawę 6 DL , której nie wykrył lottomat:
http://new-arch.rp.pl/artykul/404616_Dwa_miliony_coraz_blizej.html
49 116. murphy 2009-05-15 (09:10)
Lottomaty mogą się mylić - zeznał na podstawie własnego doświadczenia pracownik kolektury TS:
http://wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/11826.html
49 125. murphy 2009-05-15 (10:24)
A oto kolejny artykuł o sprawie przeciwko Totalizatorowi Sportowemu i wypłatę za 6/6 DL: http://new-arch.rp.pl/artykul/380601_Wygral_na_loterii_i_przed_sadem.html
49 130. murphy 2009-05-15 (11:45)
rych - chyba nie po to lottomat czasem się "myli" , aby miało to przynosić stratę właścicielowi :)