Wpisy użytkownika amour
Łącznie 8 672 wpisów w archiwum, pokazane od nr 434 423. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Polska to jest kraj Special one, we wszystkim najlepsza, tylko, że w słowach a nie czynach,
Ja bym to nazwał raczej poprostu działaniem, aby nic nie spie****ić
lepiej tak, rząd ogłosi niedługo, że nie ma za co działać, bo pieniądze są ale pożyczane z MFW
tak, ale rząd działa z podatków, jak nie będzie podatków to nie będzie rządu
rząd nawet autostrady nie umie dobrze zbudować, wybiera chińskefirmy bez sprawdzenia ich finansów
Polak by zrobił lepiej, bo polakowi US prześwietli finanse i wie , że ma pieniądze na budowę
anzu przenośnia chodzi o to, że rząd nie umie wybrać dobrego wykonwacy
w polsce są wysokie koszty pracy, a w anglii to nie są? tylko, że u nas zarabia się 2000zł a w anglii 2000 funtów
ok pod autostradę, którą mieli wybodować chińczycy grunty były wykupione
anzu nie rób ze mnie idioty, ja mówię skrutem miałem Ci napisać, że, rząd szuka wykowawcy w drodze przetargu, wybiera najlepszego, sprawdza jego finanse i daje zlecenie?

przecież wiem, że Tusk i Grabarczyk samie nie pójdą budować, tylko rząd zleca budowę
aznu nam dali ***a 90 mld euro na rozwój w latach do 2014 chyba roku i co?
sprinter nie chodzi mi o partie bo ja nie głosuje ani na PiS ani na PO ani na SLD, tylko o gospodarkę
anzu a powiedź mi dlaczego jak robią drogę w polsce to dziury się robią po roku, a na niemieckiej nie robią się nawet po 10 latach?
właśnie, ale za taką prace dostaniesz w anglii np 2000 funtów i tam można za to żyć
No ale ja mieszkam w Polsce i po co mam jechać do Anglii? Podaję Ci przykład
w polsce jest źle bo polacy nie potrafią pogonić takich ludzi jak całe PO
chodzi o to, że w polsce nie ma systemu podnoszenia płac jak zaczniesz pracę za 2000zł to tak skończysz
hehehehe Sprinter jak tam się jedzie bez angielskiego znajomości i liczy na spocjal to tak jest
ok tylko ten prezes nie podejmuje decyzji tylko rada nadzorcza banku, to raz, a nawet jak ten prezes podejmuje decyzje i coś spieprzy to dostanie odprawe
nie płakał bym, ale bym wykonywał swoją pracę dobrze, bo akurat jestem ekonomistą
ok sprinter, ale nie może być tak, że ludzie w polsce mają mniej niż na zachodzie
sprinter, ja też znam ludzi, którzy mają nowe Chryslery za 300 tyś zł, w sumie nie wiem skąd, domyślasz się za co?
chodzi o to, żeby pensje rosły np do roku pare procent, żeby dogonić zachód
wiadomo, że prezes będzie zarabiał 100 tyś a pracownik mniej, ale niech zarabia tyle, żeby stać go było np na ratę na mieszkanie, na samochód itd
dlaczego na zachodzie, można takie rzeczy osiągnąc a u nas trzeba na 4 etatu zapiepszać
sprinter w moim otoczeniu to nawet nie wiesz kto przebywa, więc nie mów, ja akurat jestem w dobrej sytuacji
sprinter nie traktuj ludzi jak idiotów itd, bo nikt tutaj taki nie jest, mówimy o sytuacji gospodarczej kraju, a nie naszej
sprinter podam Ci przykład Polska Niemcy
1. W polsce polak zarabia przykładowo 2000 zł, idzie do sklepu a tam herbata 10zł, kawa 10 zł , benzyna na stacji 5,40 zł
2. Niemiec zarabia 2000 euro, idzie do sklepu a tam herbata 2 euro kawa 4 euro, benzyna na stacji 2 euro
Kto ma lepiej, i kogo na więcej stać?
1. W polsce polak zarabia przykładowo 2000 zł, idzie do sklepu a tam herbata 10zł, kawa 10 zł , benzyna na stacji 5,40 zł
2. Niemiec zarabia 2000 euro, idzie do sklepu a tam herbata 2 euro kawa 4 euro, benzyna na stacji 2 euro
Kto ma lepiej, i kogo na więcej stać?
Izrael może w ciągu 5 minut zlikwidowac, Egipt, Iran i inne kraje, ale Iran może też zlikwidować Izrael, ale chodzi o to, że tam politycy myślą