Wpisy użytkownika adams
Łącznie 486 wpisów w archiwum, pokazane od nr 14 862. Kliknij numer wpisu, aby zobaczyć go w kontekście rozmowy.
Za ten VAT będą budować stadiony, a bilety na EURO znów pójdą do ELITY a lud płacący ten VAT bedzie po nocach się logował do kolejki by móc uczestniczyć w losowaniu.
A Elita już sprzedaje bilety z przebiciem 10x tak jak za 3z5 i to bez podatku.
A Elita już sprzedaje bilety z przebiciem 10x tak jak za 3z5 i to bez podatku.
Przepraszam za 4z5 , widać że nie gram i czasem te stawki sie mi mylą.
50 gr od 2zł to spory grosz na Kulturę Fizyczna Sport i Turystykę. A ten drugi od prowizji tzn?
Może zaprzestać płacenia. Wtedy i DONALD I KACZOR zaczną PIAĆ-cienko.
A no właśnie , nie grać.
Jak ktoś musi to są inne możliwości choćby w fortunie. Stawka za 1z1 jest 3x a nie 2x. Nie ma 50 groszy.
Jak ktoś musi to są inne możliwości choćby w fortunie. Stawka za 1z1 jest 3x a nie 2x. Nie ma 50 groszy.
Naprawdę ciężko zrozumieć , że realne szanse na wyjście do przodu nie wzrastają wraz z ilością kuponów, a wręcz przeciwnie.
Ja też bym chciał nawet tylko 1 promil od Totalizatora.
Np. wysyłam 40 kuponów 1z1 i średnio trafiam 10, LUB
wysyłam 4 kupony dziennie i średnio trafiam jeden.
Aby wyjść na zero w pierwszym przypadku trzeba trafić wszystkie 20 liczb(małorealne) a w drugim dwie ( realne, a nawet częste).
Np. wysyłam 40 kuponów 1z1 i średnio trafiam 10, LUB
wysyłam 4 kupony dziennie i średnio trafiam jeden.
Aby wyjść na zero w pierwszym przypadku trzeba trafić wszystkie 20 liczb(małorealne) a w drugim dwie ( realne, a nawet częste).
No więc jak ja jestem tak wysoko w rankingach i mam straty to reszta co???
Nawet Ci prze de mną też są w plecy po za kilkoma (góra 10 osób jest na plusie)
Nawet Ci prze de mną też są w plecy po za kilkoma (góra 10 osób jest na plusie)
Proponuje cofnąć się o kilkaset losowań( 100, 200 ) i zrobić sobie algorytm (znając na tamten czas wyniki przyszłe) który potrafi najlepiej (lub dobrze przewidzieć wynik) i zastosować go w innym przedziale losowań. Pewnie wyjdzie kicha . Można w kilku przedziałach go zastosować i nigdy już nie będzie tak dobry jak w przedziale w którym został stworzony.
Realnie nie da się trafiać cały czas znacznie lepiej niz statystycznie. Można tylko mieć SZCZĘŚCIE i 10 razy trafiać po 1,2,3lub 4 liczby a raz trafić 10z10. Średnia wyjdzie około 25% ale ten FART 10z10 pozwala przejść na emeryture.
Realnie nie da się trafiać cały czas znacznie lepiej niz statystycznie. Można tylko mieć SZCZĘŚCIE i 10 razy trafiać po 1,2,3lub 4 liczby a raz trafić 10z10. Średnia wyjdzie około 25% ale ten FART 10z10 pozwala przejść na emeryture.
Pisałem już ponad 10 razy że zwrot z ML to 40% dla jego uczestników, dla jednych to 0% dla innych 10000%. Średnio jest 40% a u BUKÓW nawet 97,5% średnio.
WIDZICIE RóżNICE?????
WIDZICIE RóżNICE?????
Na 30 trafisz od 5 do 10 najczęściej, a dokładniej to od 7do8 40%szans.
OKI nie namawiam nikogo do gry u buków , powiem więcej podejrzewam (choć nie mam podstaw) że algorytmy przy grach na wirtualną kasę są ustawione przychylnie dla gracza , a na realu odwrotnie.
Zwrot 97,5% nie jest nadużyciem . Stawiam na zakład o współczynniku 1,95 do 1,95 i jeśli obstawie oba wyniki to włoże 2 a odzyskam 1,95 co stanowi 97,5% wkładu.
Analogicznie w ML wkladam 80(rzeczywiście to 100z podatkiem na KF) a wygrywam, odzyskuje 20x2czyli 40 co stanowi 40% z 100.
Analogicznie w ML wkladam 80(rzeczywiście to 100z podatkiem na KF) a wygrywam, odzyskuje 20x2czyli 40 co stanowi 40% z 100.
To inaczej dwoje ludzi obstawia . jeden zdarzenie A a drugi zderzenie B . Jeden z nich wygra drugi przegra. Ten co wygra to bedzie miał 1,95 zł z złotówki.
czyli dwóch gości wklada 2zł i jeden wygrywa 1,95zł co stanowi 97,5% wpłaconej kasy.
W multilotku 80 ludzi gra a 20 wygrywa . 80x2,50=200zł i 20x4=80zl
Analogicznie wpłacone przez 80 ludzi 200zł i wygrane przez 20 ludzi 80zł co stanowi 40% wpłaconej kasy.
ZROZUMIAłE ???
czyli dwóch gości wklada 2zł i jeden wygrywa 1,95zł co stanowi 97,5% wpłaconej kasy.
W multilotku 80 ludzi gra a 20 wygrywa . 80x2,50=200zł i 20x4=80zl
Analogicznie wpłacone przez 80 ludzi 200zł i wygrane przez 20 ludzi 80zł co stanowi 40% wpłaconej kasy.
ZROZUMIAłE ???
KODAK, z taką matematyką nie bierz się za liczby. BUK MA 0,25grosza. I tyle mu wystarcza by mieć przewagę nad graczami (2,5%) . Jesli gracze w ciągu dnia zawrą setki takich zakładów to BUK średnio ma dziennie 2,5% zysku od tej sumy a Totalizator ma 60% od sumy na jaką zostaną zawarte zakłady.
Kodak z czego sie śmiejesz , chyba sam z siebie (żeby nie powiedzieć więcej).
Tak są również zakłady tupu kto zacznie mecz ze stawkami 1,80 do 1,80 u innego buka stawki 1,90 do 1,90 a są też zakłady które mają 1,92 do 1,92 więc zusk buka jest rózny na róznych zakładach ale nawet są takie jak pisałem wyżej 1,95 do 1,95 i tu zarabia 2,5%. Jesli w ciągu dnia na ten zakład (gre) wpłynie od 1000 ludzi po 10zł to ma 250zł a takich i innych zakładów w ciągu dnia jest ponad kilka tysięcy.
Nawet kilkadzisiąt tysiecy. Na jeden mecz potrafi być 100 róznych zakładów.
Nawet kilkadzisiąt tysiecy. Na jeden mecz potrafi być 100 róznych zakładów.
NIKLOMAT zauważ , że trafić 2 liczby z 3 typowanych jest powiedzmy łatwo , a już 10 z 15 znacznie trudniej nie mówiąc o dalszym proporcjonalnym zwiększeniu obu stron do 20 z 30 co stanowi już "FART" "CUD" itd.
NIKLOMAT gdybyś rozpisał te 31 liczb na 300 zakładów to ile byś wygrał ?
No to z innej beczki .
NR 2 odrabia bardzo szybko straty . Jak przedtem był typowany przez nawet 30% typujacych tak dzisiaj coś około 5% tylko na niego stawiało, podobnie i wczoraj , 2 dni temu też.
NR 2 odrabia bardzo szybko straty . Jak przedtem był typowany przez nawet 30% typujacych tak dzisiaj coś około 5% tylko na niego stawiało, podobnie i wczoraj , 2 dni temu też.
to tak na oko 350x stawka byś wygrał.
I teraz zobacz wkładasz powiedzmy to 300 kuponów po 2,5 = 750zł a wygrywasz 700zł .
A trafiłeś więcej niż przecietnie bo nie 25% a 35,5% typowanych liczb .
I teraz zobacz wkładasz powiedzmy to 300 kuponów po 2,5 = 750zł a wygrywasz 700zł .
A trafiłeś więcej niż przecietnie bo nie 25% a 35,5% typowanych liczb .
35,5% to tak jakbyś trafił prawie 4 liczby z 10 czyli nie całe 1x i też tak Ci wychodzi, że prawie odzyskałbyś wkład.
Jak już mowa o przelewach, to proponuje by zamiast zanosić 2,50 do kolektóry, przelewać na moje konto 2zł a w tytule nadania wpisać numerki. Gwarantuje takie wygrane takie same jak w ML bez vatu w postaci 50gr od zakładu.
CO WY NA TO???
CO WY NA TO???
Nawet mogę podnieść stawki do np 12 za parke, 30za 3z3 , 2 za2z3 itd..
Ja proponuje oszczędności, bo zamiast 2,50 , proponuje postawić tylko 2 (U MNIE). Ponadto zamiast 8x za parkę daje 12x za parkę. Chyba uczciwiej niż totalizator.
Proponuje też poczytać moje wpisy zanim ktoś coś głupiego napisze na mój temat.
Proponuje też poczytać moje wpisy zanim ktoś coś głupiego napisze na mój temat.
A i z racji tego , że nie mogę zapewnić głównej wygranej to jedynie mogę przyjąć max 8z8.
Można wygrać 8x czyli 16zł a ja proponuje 12x czyli 24zł. Za 3z3 jest 27x a ja proponuje 30x i za2z3 jest 1x a ja proponuje 2x itd .
To znaczy ?
Martwisz się , że jak trafisz to będzie problem z wypłatą.
To proponuje na sucho. Na razie za punkty. Stawiasz np 2pkt na liczby np: A,B,C,D,E. I albo zyskujesz punkty , albo tracisz. Chyba , że wolisz inaczej.
Martwisz się , że jak trafisz to będzie problem z wypłatą.
To proponuje na sucho. Na razie za punkty. Stawiasz np 2pkt na liczby np: A,B,C,D,E. I albo zyskujesz punkty , albo tracisz. Chyba , że wolisz inaczej.
O godzinie 21.30 podajesz te ABCDE czy inne , ja potwierdzam, że je zobaczyłem na mini forum i o 22.00 ktoś ma wiecej, a ktoś mniej.
To tak jak mówiłem. popularne zakłady:
1z1 -3x
2z2 -12x
3z3 -30x 2z3 -2x
5z5 -400x 4z5 -12x 3z5 -3x
1z1 -3x
2z2 -12x
3z3 -30x 2z3 -2x
5z5 -400x 4z5 -12x 3z5 -3x
TZN Romano 6 typów z ako=4. Tj średnio jeden typ 1,27?
Cienko widzę . Lepiej podziel to na pół po trzy typy. Jak wejdą to masz ako=2 a jak jeden (a nawet trzy nie wejdą tylko szcześliwie na tym samym kuponie) to wychodzisz na zero.
Cienko widzę . Lepiej podziel to na pół po trzy typy. Jak wejdą to masz ako=2 a jak jeden (a nawet trzy nie wejdą tylko szcześliwie na tym samym kuponie) to wychodzisz na zero.
Witam . Mam też propozycję dla grających w DL
Nietypowa ale z drugiej strony może ciekawa. Nowość polega na tym że nagradzane są niskie (słabe) wyniki, bo w sumie 6z6 w DL to organizator "nieźle" płaci , ale o tych pechowcach co maja 1z6 2z6 zapomniał. No więc:
1z6- 1x
2z6- 2x
3z6- 4x
4z6- 10x
Piątki i szóstki nagradza totalizator. Więc można jeden tu i jeden tu???
Muszę zameldować się gdzieś gdzie można prowadzić taką działalność gospodarczą, bo mam dużo pomysłów.
Nietypowa ale z drugiej strony może ciekawa. Nowość polega na tym że nagradzane są niskie (słabe) wyniki, bo w sumie 6z6 w DL to organizator "nieźle" płaci , ale o tych pechowcach co maja 1z6 2z6 zapomniał. No więc:
1z6- 1x
2z6- 2x
3z6- 4x
4z6- 10x
Piątki i szóstki nagradza totalizator. Więc można jeden tu i jeden tu???
Muszę zameldować się gdzieś gdzie można prowadzić taką działalność gospodarczą, bo mam dużo pomysłów.
No to gdy trafisz 3 to masz na jednym kuponie te 10x a na drugim tylko 4x ale za to jak trafisz 2 liczby to wychodzisz na czysto(jeden wygrany za 2x, drugi 0). Przy jednej trafionej połowa się wraca. COŚ ZA COŚ.
Aż się boje pomyśleć jakie stawki będą w nowej grze ML5. Po prostu jak ludzie grają i płacą to trzeba ciągnąć jeszcze więcej. Coś mi się wydaje , że Totalizator nie zna czegoś takiego jak umiar.
Nie chcę się przechwalać, ale jak nr 2 czekał w kolejce i nawet 30% osób go typowało to mówiłem , że trzeba poczekać aż wypadnie i dopiero wtedy go skreślać. W następnych losowaniach po mojej uwadze raczej mało ludzi wzięło sobie ją do serca bo ponad 20% na nią mimo to stawiało. Jak już wypadła(kiedy wypadła to 25%na nią stawiało) to tylko 8% na nią postawiło w nastepnym losowaniu i 5,5% w jeszcze następnym i coraz mniej ludzi ją obstawiało.
A mówiłem, że (nie na 100% od razu) będzie nadrabiać straty.
Udało się mi , że jednak od razu nr2 zabrał się ostro do odrabiania strat, ale mało osób to wykorzystało, a dużo osób typowało ją (nr2) jak nie wypadała. W ostatnich 10 losowaniach wypadła 5 razy czyli 2x więcej.
A mówiłem, że (nie na 100% od razu) będzie nadrabiać straty.
Udało się mi , że jednak od razu nr2 zabrał się ostro do odrabiania strat, ale mało osób to wykorzystało, a dużo osób typowało ją (nr2) jak nie wypadała. W ostatnich 10 losowaniach wypadła 5 razy czyli 2x więcej.
NR 2 po pierwszym wypadnięciu (od swojego 26-ściowego przestoju czy coś koło tego) w następnych 10 losowaniach wypadł 5 razy czyli 2x więcej niż statystycznie.
Ciekawe czy ktoś robił takie zestawienie jak sie zachowują liczby długo niewypadajace (powyżej 20) w np 20 następnych losowaniach licząc od losowania w którym wypadły???
Jak tak to może się podzieli informacją. Bo z ciekawości to jutro sobie sprawdze, ale podejrzewam, że powinno być w 25% średnio , 12% dobrze i źle , oraz w 6% bardzo dobrze tak jak z nr 2 i bardzo źle, i dalej idąc w 3% super oraz tragicznie itd.
Ciekawe czy ktoś robił takie zestawienie jak sie zachowują liczby długo niewypadajace (powyżej 20) w np 20 następnych losowaniach licząc od losowania w którym wypadły???
Jak tak to może się podzieli informacją. Bo z ciekawości to jutro sobie sprawdze, ale podejrzewam, że powinno być w 25% średnio , 12% dobrze i źle , oraz w 6% bardzo dobrze tak jak z nr 2 i bardzo źle, i dalej idąc w 3% super oraz tragicznie itd.
DO FART-a
Są inne bardziej opłacalne instytucje niż TOTALIZATOR SPORTOWY I ML, dlatego kogucik 19 gra na parzyste/nieparzyste w totomixie czy milenium czy tipsporcie , gdzie typuje fakt że więcej np Parzystych będzie w tych 20 wylosowanych liczbach ml
Są inne bardziej opłacalne instytucje niż TOTALIZATOR SPORTOWY I ML, dlatego kogucik 19 gra na parzyste/nieparzyste w totomixie czy milenium czy tipsporcie , gdzie typuje fakt że więcej np Parzystych będzie w tych 20 wylosowanych liczbach ml
Była taka gra którą prowadził Zygmunt Chajzer , na końcu uczestnik wybiera jedną z trzech bramek. Pozostają dwie nie wybrane , Zygmunt odsłania jedną z nich. TERAZ uczestnik może zmienić zdanie. Czy zmiana zdanie coś polepszy jego szanse czy nie ma to znaczenia???
Taktyka gry jest ważna czy to ślepy los???
Zonk coś wie
Dla IWO888 - taktyka gry jest ważna o znajomość matematyki a szczególnie działu prawdopodobieństwa, oraz takiej dziedziny matematyki jak "teoria gier" http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_gier
pozwala powiedzieć że zmiana decyzji jest słuszna i pozwala wygrywać dwa razy na trzy próby. Czyli średnio nie jeden na trzech uczestników wygra a dwóch na tzrech, co na pierwszy rzut oka jest sprzeczne z matematyką
Dla IWO888 - taktyka gry jest ważna o znajomość matematyki a szczególnie działu prawdopodobieństwa, oraz takiej dziedziny matematyki jak "teoria gier" http://pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_gier
pozwala powiedzieć że zmiana decyzji jest słuszna i pozwala wygrywać dwa razy na trzy próby. Czyli średnio nie jeden na trzech uczestników wygra a dwóch na tzrech, co na pierwszy rzut oka jest sprzeczne z matematyką
Moj wpis :
16783. Była taka gra którą prowadził Zygmunt Chajzer , na końcu uczestnik wybiera jedną z trzech bramek. Pozostają dwie nie wybrane , Zygmunt odsłania jedną z nich. TERAZ uczestnik może zmienić zdanie. Czy zmiana zdanie coś polepszy jego szanse czy nie ma to znaczenia???
Społeczeństwo jest mało świadome pewnych zależności i nawet jak uczy się na studiach (a nie każdy studiował) to zapomina o nich
A ten przykład z w/w grą jest dobitny bo nawet jk ktoś zmieniał decyzję co do wyboru bramki to nieświadomie że zwiekszył swoje szanse z 1/3 do 2/3
16783. Była taka gra którą prowadził Zygmunt Chajzer , na końcu uczestnik wybiera jedną z trzech bramek. Pozostają dwie nie wybrane , Zygmunt odsłania jedną z nich. TERAZ uczestnik może zmienić zdanie. Czy zmiana zdanie coś polepszy jego szanse czy nie ma to znaczenia???
Społeczeństwo jest mało świadome pewnych zależności i nawet jak uczy się na studiach (a nie każdy studiował) to zapomina o nich
A ten przykład z w/w grą jest dobitny bo nawet jk ktoś zmieniał decyzję co do wyboru bramki to nieświadomie że zwiekszył swoje szanse z 1/3 do 2/3
A nawet media nic nie pisały że lepiej zmieniać decyzję w artykułach o tej grze , czyli albo celowe milczenie albo nikt o tym nie wie.
Po za kilkoma tysiącami osób które mają na codzień styczność z takimi zagadnieniami
LUDZIE na parki nie grajcie . Czy wy nie umiecie liczyć?
Parka jest średnio raz na 16,5 losowania. Trafiaj lepiej nawet raz na 10 losowań (to bardzo dobry wynik) to i tak na 10 losowań wydasz 25ł (po 2,5zł na losowanie) a wygrasz 16zł
A jak trefisz raz na 16 losowań (zgodnie z matematyką) to wydasz 40zł (16x2,5zł) a wygrasz 16zł. Podobnie trójki jak i cały ML
JEDYNY sens to gra na 10 liczb (ewentualnie 9) bo tu jest szansa trafić 10z10 czy 9z10 , ale jak sani wiecie to zależy od szczęścia
Parka jest średnio raz na 16,5 losowania. Trafiaj lepiej nawet raz na 10 losowań (to bardzo dobry wynik) to i tak na 10 losowań wydasz 25ł (po 2,5zł na losowanie) a wygrasz 16zł
A jak trefisz raz na 16 losowań (zgodnie z matematyką) to wydasz 40zł (16x2,5zł) a wygrasz 16zł. Podobnie trójki jak i cały ML
JEDYNY sens to gra na 10 liczb (ewentualnie 9) bo tu jest szansa trafić 10z10 czy 9z10 , ale jak sani wiecie to zależy od szczęścia
To zwracam honor .
A nie myśleliście w ten sposób, że jeśli jakaś metoda typowania jest w danej chwili kiepska , tzn z 10 liczb trafia się 1 lub 2 to kiedyś może będzie 8 czy 9 .
Najgorsza metoda to taka która zawsze przynosi 2,3,lub 4 trafienia bo zawsze plecy.
Kogucik ma szczęście nic nie trafiać więc nie gra na skreślanie liczb w ML , ale jego typy powinny być pomocna dla WAS by eliminowac te liczby ze swoich kuponów
A nie myśleliście w ten sposób, że jeśli jakaś metoda typowania jest w danej chwili kiepska , tzn z 10 liczb trafia się 1 lub 2 to kiedyś może będzie 8 czy 9 .
Najgorsza metoda to taka która zawsze przynosi 2,3,lub 4 trafienia bo zawsze plecy.
Kogucik ma szczęście nic nie trafiać więc nie gra na skreślanie liczb w ML , ale jego typy powinny być pomocna dla WAS by eliminowac te liczby ze swoich kuponów
Kiedyś nie było komputerów i człowiek zapisywał sobie wyniki losowania w zeszycie , coś tam kombinował i wychodziło mu takie same gówno jak dzisiaj przy pomocy komputerów i programów takich jak MULTI coś tam .
Uwierze , że ktoś np parkę średnio trafia nie co 16,5 losowania tylko co 14 losowań (ponad 10% lepiej typuje)ale to za mało !!!
Uwierze , że ktoś np parkę średnio trafia nie co 16,5 losowania tylko co 14 losowań (ponad 10% lepiej typuje)ale to za mało !!!
Kiedyś w raporcie o przeniesienia do drogówki funkcjonariusz motywował go budową domu , to może CI też uwzględnią tego e-maila przy losowaniu???
No jak nam odbiorą EURO to tragicznie widzę ten kraj, na razie złoty jest mocny to i paliwo tanie (baryłka podrożała z 65 do 105 dolarów) a i giełda podupadnie , firmy które wchodzą i chca wejść pojdą za euro gdzieś a my co???
Widzę , że często układacie 10 liczb w ten sposób, że kilka osób podaje po kilka liczb i tworzy sie 10liczb.
A może spróbujecie innej metody:
Każda z np 4 osób ma pod swoją opieką 40 liczb i tylko te ją interesują . Z nich wybiera 10liczb na losowanie . Macie 4 10-tki. Najprostszy sposob podziału to :
1) parzyste
2) nieparzyste
3) małe
4) duże
Przy równym podziale wylosowanych liczb na P/NP oraz Małe/Duże każda z osób ma w swoim zakresie po 10 wylosowanych i jest to najgorszy scenariusz ale b.rzadki. Jeśli jest przewaga jednych czy drugich to ktoś ma większą szanse a ktoś mniejszą a to jest bardzo dobra okoliczność bo trafienie 0,1,2,3, nie ma znaczenia gdy w przedziale jest 6,7,czy 8 trafionych a trafienie 5,6,7,8, jest łatwiejsze gdy w przedziale jest 12, 13, 14 trafionych z 40
A może spróbujecie innej metody:
Każda z np 4 osób ma pod swoją opieką 40 liczb i tylko te ją interesują . Z nich wybiera 10liczb na losowanie . Macie 4 10-tki. Najprostszy sposob podziału to :
1) parzyste
2) nieparzyste
3) małe
4) duże
Przy równym podziale wylosowanych liczb na P/NP oraz Małe/Duże każda z osób ma w swoim zakresie po 10 wylosowanych i jest to najgorszy scenariusz ale b.rzadki. Jeśli jest przewaga jednych czy drugich to ktoś ma większą szanse a ktoś mniejszą a to jest bardzo dobra okoliczność bo trafienie 0,1,2,3, nie ma znaczenia gdy w przedziale jest 6,7,czy 8 trafionych a trafienie 5,6,7,8, jest łatwiejsze gdy w przedziale jest 12, 13, 14 trafionych z 40
Inaczej mówiąc jeśli ktoś gra liczbami tylko parzystymi to co pewien czas z jego 40 liczb wypada wiecej niż 10 liczb np 12, 13, 14 a nawet 15 a wtedy ma dużo większą szanse trafić 7,8,czy nawet 9 lub 10 z 10skreślonych
Np szansa trafienia 8z10 przy 15 parzystych jest jak 1 do 440
A normalnie to 1 do 7385
A normalnie to 1 do 7385
Jeszce ciekawiej to wygląda jak każda z osób opiekuje się np 30 liczbami i w tej 30-tce będzie np 12,czy 13 liczb wtedy przy 13 w tej 30-ce szansa trafienia 8z10 to 1 do 171
Dodam, że w małych przedziałach są wieksze anomalie . czyli w dwóch po 40 liczb 15 do5 to rzadkość, natomiast w 4 po 20lizcb rzadkość to podział 5-5-5-5 a często w jednym jest dwa lub trzy razy wiecej niz w innym np 3-8-4-3 a czasem 1-10-5-4
Dlatego 3 przedziały 27licz + 27 liczb + 26 liczb ma często nierówny rozkład wylosowanych (nie 7-7-6) a np 9-5-6 czy 11-5-4 a nawet 13-4-3
Przy losowaniu 20 liczb z 80 zawsze jest wylosowana 20/80= 25% z wszystkich liczb jakie bierzesz pod uwagę.
Teraz masz taką grę która ma tylko 20 liczb i z tych 20 liczb raz wylosowane jest 2 a raz 10 a może być nawet 20.
Więc gdy wylosowene są 2 liczby to 10% z 20 , gdy 10 liczb to 50% .
To tak jakby w ML raz losowali tylko 8 kul(10%) a raz aż 40 kul (50%)
Teraz pytanie czy łatwiej ci wybrać z pośród 20liczb (czy 27liczb) czy wolisz tradycyjnie wśród 80 liczb dokonać wyboru.
Teraz masz taką grę która ma tylko 20 liczb i z tych 20 liczb raz wylosowane jest 2 a raz 10 a może być nawet 20.
Więc gdy wylosowene są 2 liczby to 10% z 20 , gdy 10 liczb to 50% .
To tak jakby w ML raz losowali tylko 8 kul(10%) a raz aż 40 kul (50%)
Teraz pytanie czy łatwiej ci wybrać z pośród 20liczb (czy 27liczb) czy wolisz tradycyjnie wśród 80 liczb dokonać wyboru.
Aby wygrać 10z10 wystarczy jeden zakład wysłać a świadczy o tym wasze narzekanie na jakiegoś Żula co właśnie za resztę z jabola puścił jeden zakład.
W PLUSIE wystarczy trafić dwie lub trzy z 10 i masz też wygraną pod warunkiem że trafisz plusa . PLUS to taki JOKER
A tu podobnie tylko ten JOKER to fakt , że w twoim przedziale np 27 liczb jest trafionych wiecej niż 7,czy 8 a nawet 12
W PLUSIE wystarczy trafić dwie lub trzy z 10 i masz też wygraną pod warunkiem że trafisz plusa . PLUS to taki JOKER
A tu podobnie tylko ten JOKER to fakt , że w twoim przedziale np 27 liczb jest trafionych wiecej niż 7,czy 8 a nawet 12
Wy często bierzecie pod uwagę parki czy trójki i fakt że taka czy inna powinna wejść to nawet jak coś wejdzie to musiały by wszystkie na raz (np 10 zlozona z 3+3+2+2)
No to podobnie jak fakt , że w jednym przedziale bedzie dużo wylosowanych a z tego przedziału trafisz też,dużo np 9z10 nie mówiąc o 10z10.
No to podobnie jak fakt , że w jednym przedziale bedzie dużo wylosowanych a z tego przedziału trafisz też,dużo np 9z10 nie mówiąc o 10z10.
To jest inna alternatywa , inny sposób typowania , na ile skuteczny nie sprawdzałem statystycznie czy to coś poprawi.
Jeśli macie swoje ulubione liczby , Albo poprzez pierwsze sito przejdzie wam np27 liczb czy tylko 20 to wybór później jest łatwiejszy z małej ilości czy kilka zakladów z 27 liczb(czy 20liczb)
Jeśli macie swoje ulubione liczby , Albo poprzez pierwsze sito przejdzie wam np27 liczb czy tylko 20 to wybór później jest łatwiejszy z małej ilości czy kilka zakladów z 27 liczb(czy 20liczb)
A czy nie uważasz, że podana 10 składająca się z dwóch trójek i dwóch dwójek aby weszła to te trojki i dwójki muszą wejść też w jednym losowaniu jest łatwiejsza w trafieniu???
Prawda jest taka ,że szansa tu i tu jest taka sama.
Prawda jest taka ,że szansa tu i tu jest taka sama.
Przewidzieć można coś gdy są sytuacje anormalne typu : przez ostatnie 100 losowań liczba 1 wypadła 55 razy i od 5 losowań jej nie ma . Stawiać można że teraz bedzie wypadać rzadko i jej nie brac pod uwagę , I tak analiza każdej cyfry ale tylko kilka ma jakieś skrajności i z 80 sensownie można w danej chwili wykluczyć kilka np 2 lub 3 bądź też znaleźć jedną czy dwie które mają większą szanse od innych . Ale cudów nie ma takie typowanie prowadzi do lepszych wyników 0 10% może w kilku losowaniach być dużo lepiej ale statystycznie trudno osiągnąć wynik lepszy o wiecej niż 10%
A NAJLEPSZYM PROGRAMEM DO TYPOWANIA LOSOWAń JEST
"chybił trafił"
Ma najlepszą skuteczność!!!
"chybił trafił"
Ma najlepszą skuteczność!!!
Wniosek z tego taki, że przyszłe losowanie nie ma związku z przeszłym. A wszelkie analizy tego co było by przewidzieć to co będzie nie mają sensu, a zarazem tylko ślepy los.
WIEC MOżE NIE GRAć!!!
WIEC MOżE NIE GRAć!!!
We wszystkich grach tj 1z1 do 10z10 kwota na wygrane oscyluje w granicy 48-50% i po doliczeniu tych 50groszy do zakladu to w sumie oscyluje w granicy 39-40%
TAK PANIE buki mają mniejszy zysk bo np czy padnie parzysta czy nie masz kurs 1,8 do 1,8
szansa 1 do 2 czyli na dwóch gości którzy obstawią przeciwnie jeden wygra za 1,8 - podatek to w sumie wygra za 1,62 a razem wpłacą 2
Czyli wpływ do buka =2zł
Strata buka =1,62zł co stanowi 81%
szansa 1 do 2 czyli na dwóch gości którzy obstawią przeciwnie jeden wygra za 1,8 - podatek to w sumie wygra za 1,62 a razem wpłacą 2
Czyli wpływ do buka =2zł
Strata buka =1,62zł co stanowi 81%
Teraz ML czterech gości obstawia 4 liczby . Jeden z nich trafia 3 przegrywa
Razem zanoszą 4 a jeden eygrywa z kursem 2x czyli 2
Wpływ do ML=4
Strata ML=2 czyli 50%
Dodaj jeszce to 50gr i wtedy na gzre 1z1 masz 40%
Razem zanoszą 4 a jeden eygrywa z kursem 2x czyli 2
Wpływ do ML=4
Strata ML=2 czyli 50%
Dodaj jeszce to 50gr i wtedy na gzre 1z1 masz 40%
Na grach 10z10 czy innych nie jest to idealnie 40% ale minimalnie się różni przeważnie mniej niż 40% około 39% wpływów idzie do ludzi reszta na euro , drogi, sport i wczasy dla zarządu
CYNK jak Ci z zarządu i Rembiszewski czyta te posty to nieźle leją że tak myślisz patriotycznie.
Ale to nie jest uwaga pod Twoim adresem a pod ICH adresem . Bo ONI mają twój patriotyzm głęboko w D..
Czy ty wtopisz mniej czyw więcej ONI i tak pojadą na wakacje a TY???
No chyba że po wczorajszym "czarowaniu" coś ich ominie jakaś premia , ale nie miej złudzeń ta premia trafi do kogoś innego a nie pójdzie na wygrane w ML
Ale to nie jest uwaga pod Twoim adresem a pod ICH adresem . Bo ONI mają twój patriotyzm głęboko w D..
Czy ty wtopisz mniej czyw więcej ONI i tak pojadą na wakacje a TY???
No chyba że po wczorajszym "czarowaniu" coś ich ominie jakaś premia , ale nie miej złudzeń ta premia trafi do kogoś innego a nie pójdzie na wygrane w ML
Ani też na boiska dla dzieci. W tych kręgach nie ma postaw patriotycznych.
By coś osiągnąć w systemie kapitalistycznym o patriotyzmie trzeba zapomnieć. Nieliczni patrioci zostali odsunięci na boczny tor po 89r. A wcześniej przepustką była przynależność do PZPR i jak zawsze plecy jak u Pudzianowskiego.
By coś osiągnąć w systemie kapitalistycznym o patriotyzmie trzeba zapomnieć. Nieliczni patrioci zostali odsunięci na boczny tor po 89r. A wcześniej przepustką była przynależność do PZPR i jak zawsze plecy jak u Pudzianowskiego.
Gdyby było inaczej to słowo "załatwić" miały by mniej znaczeń niż ma.
Niestety nie tylko w tym kraju. To jest tendencja w świecie i kapitalistycznym i krajów byłego obozu sowieckiego. Pomyśl sam ile razy komuś coś załatwiłeś albo tobie ktoś. No chyba że masz naście lat i jeszcze nie masz znajomości tu i tam. Nie wszyscy maja tą możliwość ale to nie forum o takich dyskusjach.
Fakt jest taki że nie przejmuj się że narazisz na stratę TS S.A grając u buka który płaci podatki na Malcie czy w innym egzotycznym miejscu. Przecież TE BUKI to firmy sponsorujące zawody sportowe , transmisje (Bwin skoki narciarskie) a są z takich państw jak Austria , Niemcy, Anglia i jakoś nie płacą u siebie podatków tylko na Malcie czy Giblartarze. ONI te firmy zachodnie nie są patriotami bo uciekły ze swych krajów na raje podatkowe.
To dlaczego ja mam grać w ML czy totomixa i płacić podatek??? Bogacz może wyjechać sobie do raju podatkowego uzyskać podwójne obywatelstwo i tam płacić a tu mieszkać.
A ja zawsze w dupe mam byc kopany.
Fakt jest taki że nie przejmuj się że narazisz na stratę TS S.A grając u buka który płaci podatki na Malcie czy w innym egzotycznym miejscu. Przecież TE BUKI to firmy sponsorujące zawody sportowe , transmisje (Bwin skoki narciarskie) a są z takich państw jak Austria , Niemcy, Anglia i jakoś nie płacą u siebie podatków tylko na Malcie czy Giblartarze. ONI te firmy zachodnie nie są patriotami bo uciekły ze swych krajów na raje podatkowe.
To dlaczego ja mam grać w ML czy totomixa i płacić podatek??? Bogacz może wyjechać sobie do raju podatkowego uzyskać podwójne obywatelstwo i tam płacić a tu mieszkać.
A ja zawsze w dupe mam byc kopany.
Nie mam wiedzy w tym zakresie i nawet nie wiem jak to możliwe by niepełnoletni mogli grać , przecież u takiego buka jak Bwin czy Expekt trzeba mieć konto bankowe i zarejestrować się podać dowód tożsamości by wypłacić wygraną
Po za tym by być w porządku wobec fiskusa to wystarczy w zeznaniu podatkowym zaznaczyć ile pieniędzy wysłaliśmy do buka a ile wróciło do nas i zapłacić podatek od wygranej.
A róznica w tym podatku jest ogromna bo:
zagrałem w ML 10 zakładów po 250zł każdy i jeden z nich wygrałem z kursem 20x co oznacza że wygrałem 20x200zł=4000zł i zapłaciłem przy zawarciu zakladów 10x50zł=500zł
z 2500zł zainwestowanych wygrałem 4000zł
TERAZ u BUKA to samo więc wygrałem nie 4000zł a 20x250zł=5 000zł a zainwestowałem 2500zł wiec zysk to 2500zł i 10% podatku z tego to połowa mniej niż w ML.
A jak nic nie wygram to nie płacę za darmo podatku.
A róznica w tym podatku jest ogromna bo:
zagrałem w ML 10 zakładów po 250zł każdy i jeden z nich wygrałem z kursem 20x co oznacza że wygrałem 20x200zł=4000zł i zapłaciłem przy zawarciu zakladów 10x50zł=500zł
z 2500zł zainwestowanych wygrałem 4000zł
TERAZ u BUKA to samo więc wygrałem nie 4000zł a 20x250zł=5 000zł a zainwestowałem 2500zł wiec zysk to 2500zł i 10% podatku z tego to połowa mniej niż w ML.
A jak nic nie wygram to nie płacę za darmo podatku.