Wpisy 3 893 366 – 3 893 465
29 czerwca 2020 00:00 → 29 czerwca 2020 09:28, 100 wpisów
O Panie.
Usłysz to wołanie.
Usłysz to wołanie.
Najbardziej aktywni czatowicze w ostatnim dniu:
- Mulag - 154 wpisów
- Biedroneczka1977 - 142 wpisów
- Gosia__77 - 116 wpisów
- Mewa - 94 wpisów
- tomi77 - 72 wpisów
- magda - 72 wpisów
- Brodacz007 - 69 wpisów
- zbigniew g - 66 wpisów
- arczibalik73 - 51 wpisów
- Forsami - 48 wpisów
- waldus - 36 wpisów
- zgrywus - 28 wpisów
- RT1 - 26 wpisów
- megamocny - 26 wpisów
- krzysztof c - 26 wpisów
- Marian303 - 23 wpisów
- krasnalek - 22 wpisów
- Wędrowca netowy - 20 wpisów
- kosmaty - 20 wpisów
- kedzior13 - 18 wpisów
- dotam - 15 wpisów
- Wojtt - 14 wpisów
- Scenic - 14 wpisów
- Andreas3864 - 14 wpisów
- islandorka30,5 - 10 wpisów
- johno - 10 wpisów
- multijune177 - 5 wpisów
- Telesfor - 5 wpisów
- panoramix - 5 wpisów
- Madman - 5 wpisów
Najbardziej aktywni czatowicze w ostatnim tygodniu:
- magda - 435 wpisów
- Biedroneczka1977 - 406 wpisów
- Gosia__77 - 395 wpisów
- waldus - 353 wpisów
- dotam - 326 wpisów
- tomi77 - 310 wpisów
- arczibalik73 - 305 wpisów
- Forsami - 277 wpisów
- Mulag - 273 wpisów
- GABRIEL - 221 wpisów
- Gienek27 - 205 wpisów
- Mewa - 188 wpisów
- zbigniew g - 182 wpisów
- zgrywus - 178 wpisów
- Pasko - 142 wpisów
- Angierski - 141 wpisów
- Marian303 - 129 wpisów
- Sebastian_M - 110 wpisów
- Wojtt - 107 wpisów
- Andreas3864 - 99 wpisów
- bogdan041 - 96 wpisów
- Brodacz007 - 87 wpisów
- megamocny - 79 wpisów
- RT1 - 74 wpisów
- emerytka 46 - 67 wpisów
- panoramix - 62 wpisów
- krzysztof c - 55 wpisów
- lorey - 51 wpisów
- Scenic - 47 wpisów
- krasnalek - 44 wpisów
- Wędrowca netowy - 40 wpisów
- 191979 - 39 wpisów
- multijune177 - 37 wpisów
- multilotek - 35 wpisów
- kedzior13 - 29 wpisów
- islandorka30,5 - 29 wpisów
- johno - 29 wpisów
- slawek - 28 wpisów
- Myvictory - 26 wpisów
- dusia - 26 wpisów
- kosmaty - 20 wpisów
- damian1983 - 18 wpisów
- gonzaga - 18 wpisów
- mak1nero - 18 wpisów
- Kruk8 - 16 wpisów
- BrandImage - 16 wpisów
- lewy - 14 wpisów
- Aya - 12 wpisów
- czaroit - 12 wpisów
- obuziara - 10 wpisów
- jacunn - 8 wpisów
- Madman - 8 wpisów
- Vondeoff - 8 wpisów
- TeoS - 6 wpisów
- Jacek 74 - 6 wpisów
- bolek31 - 5 wpisów
- golanonim - 5 wpisów
- Telesfor - 5 wpisów
- erynia - 5 wpisów
- MCSl - 5 wpisów
- szofer218 - 5 wpisów
- 16tomash03 - 4 wpisów
- krzysztof 24 - 4 wpisów
- Dudzia - 4 wpisów
- tytoniasz12 - 4 wpisów
- andromeda - 3 wpisów
- Likurg - 2 wpisów
- jagawisia - 2 wpisów
- MONTEZUMA1 - 2 wpisów
- mrowka faraona - 2 wpisów
- jarek21 - 2 wpisów
- chevelle1970 - 2 wpisów
- tczewianka - 1 wpisów
- milan1980 - 1 wpisów
- kasiulka - 1 wpisów
- robaczek - 1 wpisów
- doktor2p - 1 wpisów
- Serw - 1 wpisów
- Katherin - 1 wpisów
- Rrrooobbbeeerrrttt - 1 wpisów
- Janeczka0409 - 1 wpisów
- lukaszo25 - 1 wpisów
- bella34 - 1 wpisów
- Andrew123 - 1 wpisów
- kumulacja - 1 wpisów
- sony71 - 1 wpisów
- menel - 1 wpisów
- RYCHFER - 1 wpisów
- wujek47 - 1 wpisów
- eldra - 1 wpisów
- kamyk21 - 1 wpisów
- polska - 1 wpisów
Można awansować z jednym... wpisem.
Gosieńka.
Arczibalik73 , piszesz tak mądrze i konkretnie.Czy nie warto publikować swoich komentarzy w " Polityce " ?
Gonzaga jest na tej liście w dwóch egzemplarzach.
W.Net
Jak zamieścisz jeden wpis -Duże szanse na miejsce w granicach 70-tki
Arczi.
Zakładaj swojego bloga.
Wolny adres:
arczi-referaty.blogspot.com/
Zakładaj swojego bloga.
Wolny adres:
Szybkie 600:
23:48 - 01,02,03,07,28,30
23:52 - 01,02,03,11,19,30 (ostatnie losowanie dnia, w dodatku o nr. 39000)
23:48 - 01,02,03,07,28,30
23:52 - 01,02,03,11,19,30 (ostatnie losowanie dnia, w dodatku o nr. 39000)
Koniec buszowania na Mp.
nie mowie tu o pracodawcach którzy faktycznie ucierpili podczas pademi, a niezwolnili ani 1 pracownika z pracy ,ktorzy w tym czasie pracowali i zadbali oto aby ci pracujacy u nich ludzie nie martewili sie ze jutro pozostana bez pracy, i bez środkow do zycia, popatrzcie takie niemcy przegrały z nami wojne ,unich polityka socjalna jest lepsza jak tu unas, tam tez sa osoby bezrobotne i chore , ale niesa bez śodkow do zycia, tam rzad takim ludziom pomaga nie to co tu unas jest, nigdy nic niema dla osob niepracujacych,i chorych, wiem z jednego pewnego zródła ze jesli bymm tam mieszkał to niebył bym bez srodków do zycia, czy bez lekoów, rozmawiałem kiedys tam z e swoim kuzynem ktory mieszka w niemczech opowiadał mi jak tam jest, tak, w biurze posrednictwa pracy gdy sie zglaszasz na wizyte dostajesz ookolo 33 ofert pracy,w tym dniu,i to ty sobie wybierasz dana firme w ktorej chcesz pracowac ,nikt ci nienarzuca byle jakiej oferty jak to jest w polsce aby sie tylko pozbyc petenta, tam sa ludzie,rozumni, i bardziej ludziom przyjazni, jesli np, zadna z ich tam ofert ci niepasuje powiedzmy jest mało platna lub niemasz wymaganych kwalifikacji aby np , ta prace wykonywac wtedy pozostajesz nie tlko w ich statystykach jak tu w polsce a masz placony zasiłek dla bezrobotnych do poki nie znajdziesz odpowiedniej dla siebie pracy,nie tak jak w poolsce zasilek tylko na 3 miesiace,
z tego co wiem to taki zasiłek tam wynosi 780 euro na miesiac, do tego jesli niemasz gdzie mieszkac to posredniak niemiecki pomaga znalezc petentowi mieszkanie i w dodatku je jeszcze urzadza, tu w polsce niestety takk niema bo jestesmy 100lat za murzynami,w tych krajach zachodnich np,leki na cukrzyce i wszelkie inne medykamenty, sa za darmo, w polsce niestety za wszystko trzeba placić bo tu nigdy nic nie mozna zrobic nieda sie, poprostu, niemcy sie smieja z nas , wiem ze duzo polakow pracuje w niemczech i tez i dosc dobrze zarabiaja oczywiscie sa tam tez i tacy ludzie którzy niechca tam pracowac a zyja z tzw socjalu ,lub tych zasilkow dla bezrobotnych, bo sa i tacy tez, ja gdybym miał troche lepsze zdrowie wyjechał bym tam do pracy i napewno bym pracował nie obijał sie tam ani zył z socjalu jak co niektórzy, moj kuzyn który tam wyjechal z jakies 35 lat temu jest szefem kuchni w jednej z restauracji niemieckiej i tez bardzo dobrze tam zarabia, jego syn tez tam mieszka i pracuje, i tez bardzo dobrze zarabia ,ich jest stac na wszystko co tylko chca i co zamarza bo mieszkaja w takim panstwie gdzie ich doceniaja,za to co tam robia, tam praca jak i socjal dla kazdego obywatela jest zapewniona,
nie to co tu w polsce, unich tez jest kindergeld, to samo co unas 500+, i mozna mozna, kiedys mi kuzyna syn zapytał jakie ja mam medykamenty i insuline jaka biore , wysłałem mu zdiecia insuliny i glukometru jakim mierze cukier, isie zaraz dowiedziałem ze ta insuline która ja tu biore to w niemczech brano ponad 20 lat temu i jest ona wycofana z ich rynku, tak unas leczy sie w polsce pacjentow takim lekiem ktory tamm jest wycofany ze sprzedazuy od 20lat kuzyn ma tam kolege i kolezanke ktorzy sa tak jak i ja diabetykami, i ich całe rodziny,oni tam leki na cukrzyce maja za darmo, i wszystkie rzeczy co sa z tym zwiazane,gdy niemcy mi całkowicie obcy zobaczyli co ja biore jaka insuline i jakie tez tabletki, przekazali mojemu kuzynowi aby m poszedł do swojego diabetologa i powiedzaiłmu ze on mnie tym tróje, podali mi tez jaka oni insuline biora, i ze sie czuja o wiele lepiej, pooszedłemn do diabetologa i to przekazałem wtedy usłyszałem takie słowa ja pana lecze anie niemcy jacys jak sie panu niepodoba to moze sobie pan tam wyjechac i niemusze ja pana leczyć, powiem tak głupio sie poczólem ,pomyslałem ja tylko zapytałem a tu odrazu opiprz i takie słowa, ja chiałem dobrze, i tylko zapytałem jak diabetolog to widzi,i nic pozatym,
po jakis kilku dniach z niemiec przyjechał mojego kuzuna syn do swojej mamy i siostry i mnie tez odwiedził po drodze i dostałem od kuzyna syna prezent i od tych diabetyków niemieckich,których nieznam wogóle, 3 nowe niesmigane glukometry do mierzenia cukru które unas w polsce niestety ladnie i tez i kosztuja, oraz do tych glukometrów okolo 5000tys pasków do pomiaru cukru,oraz igły do przejkłowaczy i nawet srodki sterylizacyjne oni dla mnie zrobili taki prezent, ze swojej strony, bo oni wiedza co to jest za choroba i co ona dokonuje w organizmie ludzkim, booni nja too samo choruja, a cukrzyca nie boli lecz zabija pomału,tego co on mi tu przywiozł od nich tam, to starczy mi gdzies na 5 moze i 6 lat nawet,
po jakis kilku dniach z niemiec przyjechał mojego kuzuna syn do swojej mamy i siostry i mnie tez odwiedził po drodze i dostałem od kuzyna syna prezent i od tych diabetyków niemieckich,których nieznam wogóle, 3 nowe niesmigane glukometry do mierzenia cukru które unas w polsce niestety ladnie i tez i kosztuja, oraz do tych glukometrów okolo 5000tys pasków do pomiaru cukru,oraz igły do przejkłowaczy i nawet srodki sterylizacyjne oni dla mnie zrobili taki prezent, ze swojej strony, bo oni wiedza co to jest za choroba i co ona dokonuje w organizmie ludzkim, booni nja too samo choruja, a cukrzyca nie boli lecz zabija pomału,tego co on mi tu przywiozł od nich tam, to starczy mi gdzies na 5 moze i 6 lat nawet,
kazałem mu im tez podziekowac w moim imieniu, powiedział ok,i i powiedział ze jezeli mi sie to tylko skonczy wszystko do tych glukometrów to mam mutylko o tym napisać i on mi przywiezie znów to, co teraz ostatnio, oni to tam dostaja za darmo, nie to co w polsce sie tu wyprawia , tu nawet z chorych ludzi zdziera sie kase za wszystko co tylko mozna, bo tu niemozna inaczej, nic zrobic jak nie okrasc człowieka z ostatniej kasy , teraz jak ide do lekarza po leki, to juz nie zamawiam pasków do glukometra, czy igieł do tego sprzetu bo wszystko to dostałem w prezencie jakis czas temu, tutaj bym musiał za to duzo zaplacić, tutaj tylko wypisuje tabletki i insuline ,która jest niezbedna do zycia ktora tez i duzo kosztuje jak dla mnie w obecnym czasie,gdy nie pracuje, bo wiadomo leki sa drogie, i taka od tu jest polityka i roznica miedzy upadłym krajem, podczas 2 wojny swiatowej, wiadomo ze my jako kraj jestesmy bogatsi niz niemcy, bo unas sa rózne złoża czy to wegla czy soli czy wapna miedzi itd,mamy dobrze tez rozwiniety przemysł gospodarczy,niz tam w niemczech, ale pomiomo to oni nas bija nałeb i szyje,pod wzgledem wlasnie pomocy 2 osobie, nie wszyscy niemcy sa tacy zli, jak kiedys byli podczas 2 wojny swiatowej, niemcy nieznaja swojej histori, i jak sie mowi im jaka krzywde ich naród wyrzadziił innym panstwom i ludzkosci, to sa w szoku, oni maja historie swoja zaklamana,w ich szkolach nic sie niewspomina o 2 wojnie światowej tez, oni to sami dociekaja jesli kogos to zainteresuje , nic im nikt tam niezarzuca tych tematów, tamtych juz którzy mordowali polaków i zydów juz niema,oni juz nieistnieja, a obecni niemcy którzy poznali prawde o swoich przodkach i to co robili z ludzmi sa w szoku , oni niemoga tego pojac tez, czego to ich naród dokonal tyle zbrodni,ale to juz inna sprawa jest,duzo by tu o tym pisac , a szkoda rozdrapywać stare rany,
.
Masz nowe życie czyli... 5 wpisow
3 893 382. Wędrowca netowy 2020-06-29 (00:12)
Arczi.
Zakładaj swojego bloga.
Wolny adres:
nie nic niebede zakładał bo mi to doniczego niejest potrzebne tutaj juz tez niebede pisał takich długich jakto nazywacie referatów to był ostatni, taki długi felieton jak to nazywacie z mojej strony, chciałem aby wszyscy wiedzieli i mieli porownanie jak wyglada unas socjal,a jak w innych krajach i jak tam jest z lekami dla pacjenta i jak sa traktowani petenci w biurze dla bezrobotnych, zeby unas tak bylo jak oni tam maja to nasi rzadzacy musieli by sie jeszcze raz narodzić i zaczać sie uczyć od innych narodów, we wszystkich panstwach leki dla diabetykow sa za free a tylko w polsce wszystko jest za kase,niemasz kasy i pracy nie liczysz sie nie istniejesz , bo to jest taki dziki kraj, i niewierze ze to suiie nagle zmieni, kto by nierzadził tutaj wszystko zawsze bedzie robił dla siebie anie dla innychale ok wiem ze tu duzo osób nudzi co pisze wiec od jutra juz takich długich wiadomosci zaniecham i jesli ktos chce to przeczytac niech czytac a jesli nito niemusi tego czytać ja poprostu wyraziłem tu swoje zdanie, i to co mnire tu nurtuje w tym kraju i tych rzadach ,
Arczi.
Zakładaj swojego bloga.
Wolny adres:
nie nic niebede zakładał bo mi to doniczego niejest potrzebne tutaj juz tez niebede pisał takich długich jakto nazywacie referatów to był ostatni, taki długi felieton jak to nazywacie z mojej strony, chciałem aby wszyscy wiedzieli i mieli porownanie jak wyglada unas socjal,a jak w innych krajach i jak tam jest z lekami dla pacjenta i jak sa traktowani petenci w biurze dla bezrobotnych, zeby unas tak bylo jak oni tam maja to nasi rzadzacy musieli by sie jeszcze raz narodzić i zaczać sie uczyć od innych narodów, we wszystkich panstwach leki dla diabetykow sa za free a tylko w polsce wszystko jest za kase,niemasz kasy i pracy nie liczysz sie nie istniejesz , bo to jest taki dziki kraj, i niewierze ze to suiie nagle zmieni, kto by nierzadził tutaj wszystko zawsze bedzie robił dla siebie anie dla innychale ok wiem ze tu duzo osób nudzi co pisze wiec od jutra juz takich długich wiadomosci zaniecham i jesli ktos chce to przeczytac niech czytac a jesli nito niemusi tego czytać ja poprostu wyraziłem tu swoje zdanie, i to co mnire tu nurtuje w tym kraju i tych rzadach ,
3 893 375. Brodacz007 nie bede robil konkurencji tamtym redaktorom tutaj tez juz postaram sie nie komentowac tego jak ja to widze,i jakie jest moje zdanie na ten temat bo jak sie rozpisze to tez niewidze konca ,ale juz tak mam , jak kiedys w szkole sredniej miałem strescic jakas ksiązkew skrucie i podłapałemm dany temat, to bylo to Przedwiosnie -żeromskiegoto tak stresciłem ta ksiazke ze moj profesor polonista ze szkoły czytał to kilka dni, i co do jechał do którejs tam kartki formartu a4 to usypiał, i nigdy wtedy do konca niedoczytał, po jakims tygodniu gdzies czasu na nastepnej lekcji powiedziałmi ze otrzymuje ocene bardzo dobra ale on mnie prosi abym wiecej tyle niepisał z tyego wzgledu ze on niemógł tego wszystkiego przeczytac odrazu powiedziałmi ze piszez za bardzo zszczegułówoscia i pobiijam tu w twórczosci swojej żeromskiego, i stworzyłem wieksza powiesc jak on i sie zasmiał ,powiedziałemnm wtedy ok profesorze, pozniej juz krótsze te wypracowania pisałem coby profesor nie zszedł na zawał podczas czytania, ale lekture miał odemnie w prezencie co by sie na wolnym w domu nienudził
i niestety w klasie bylem najlepszy z pisania referatów i streszczeń, moj profesor chwalil sie tym innym nauczycielom i tez ich przestrzegalł przed tym aby nie zadwali nam np jakis tam referatów z histori, np, bo wtedy szybko odplyna,juz popozniej nie pisałem referatów polonista zwolnił mnie z tego tylkonieraz prosil na lekcji abym mu w skrucie ksiazke opowiedział, nieraz mowiłem ze niewiem czy zdaze na 1 lekcji, wiec zawsze mowił ok rozumie to siadaj 5 tka musimy dac innym osobom sie wypowiedziec ja tego nie robilem specjalnie poprostu duzo zawsze czytałem bo i lubie czytac i to rózne ksiazki i jakos tak wyszło ze chciałem ta wiedza sie z kims podzielić, i rozumie to doskonale ze to moze kogos nudzić, wiec niebede juz tu sie tak rozpisywał
Mulag za ten wyczyn 1 miejsce w Rankingu to 5/5 w Mini Ci się należy
3 893 397. Forsami spokojnie przyjdzie czas ze wygrasz w lotto głowna wygrana i juz niebedziesz musiał pracować tego CI zycze z całego serca graj i wygrywaj
PLANOWANE ROZBIORY POLSKI ? - MOŻLIWY SCENARIUSZ ZAMIESZEK I STANU WYJĄTKOWEGO NA TLE ANTYSEMICKIM.

Hej Witojcie
Dziś Multi Multi oraz Multi Multi Plus przy grze na 8 skreśleń, będą powiększane o 50% !
Jo wom powie to wom powiem bydymy ostro grać
Dziś Multi Multi oraz Multi Multi Plus przy grze na 8 skreśleń, będą powiększane o 50% !
Jo wom powie to wom powiem bydymy ostro grać
W miejscowości Żychlin padła wygrana 10 000,00 zł w grze Keno
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
W miejscowości Łódź padła wygrana 10 000,00 zł w grze Keno
8 numerow sporo, raz mi sie udalo w minute to trafic, ale wtedy nie chcialo mi sie isc wyslac
ciekawe czy by weszly, jestem na tak
ciekawe czy by weszly, jestem na tak
Wizard.
Podejrzanie mi to wygląda, nie zajrzę tam.
Arczi.
Królu Referatów przybywaj i pisz.
Bez Ciebie Mp nie istnieje.
Królu Referatów przybywaj i pisz.
Bez Ciebie Mp nie istnieje.
najlepsze dzis 41,42 w przedziale i nie pytaj mnie dlaczego 42
Lotto de.
Tylko 1 000 000 w środę.
Tylko 1 000 000 w środę.
Magda się cieszy...
Zaraz pobiegnie do Waldusia... grzeszyć.
Zaraz pobiegnie do Waldusia... grzeszyć.
Magda.
Magda.
Żartowałem.
Żartowałem.
Przerwa do losowania.
Przed chwilą padło 10 x 9/9 (500 000 zł) w grze Keno. Zobacz szczegóły
W miejscowości Jabłonka padła wygrana 101 830,80 zł w grze Mini Lotto (system na 8 liczb)
W miejscowości Katowice padła wygrana 101 830,80 zł w grze Mini Lotto (system na 6 liczb)
W miejscowości Chrzanów padła wygrana 600,00 x 52 tygodnie zł w grze Szybkie 600
Magda pasuje skreślić liczby z rodziny dziewiątek np.
9,18,27,36,45,54,63,72
9,18,27,36,45,54,63,72
Gratulacje dla Śląska za piątki w Mini
Brawa dla Chrzsnowz za szybkie 600
Świętochłowice - Katowice