Wpisy 3 758 677 – 3 758 776
19 lutego 2020 00:01 → 19 lutego 2020 07:40, 100 wpisów
zawsze mnie ciekawił dubaj i w tym roku już mam rezerwacje zobacze te złote samochody
Do Dubaju ?
Lecisz tam z niunią ?
K30 to naprawdę nie jest drogo
Taniocha
Mialem leciec z Magdą ale się zastanawiam
Ale w jakim hotelu ?
Poznałam fajnego chłopaka , tylko ma feler nazwiska .Nazywa się Kapusta
4 to już dobrze
3 758 695. Sara0925 2020-02-19 (00:08) Polska
to niech zmieni na dzyndzel
Sara
Ginekolog był tu wczoraj-niejaki>mniejniżzero
Nazwisko to nie feler-namówisz go na swoje
Ginekolog był tu wczoraj-niejaki>mniejniżzero
Nazwisko to nie feler-namówisz go na swoje
3 758 632. Sebastian_M 2020-02-18 (23:52) Dziś Gram w Mini )
A 5/5 to 700 zł dobre by to było zebysmy przynajmniej raz w tygodniu trafili bynajmniej ta marna 5/5 w multiku, wtedy bysmy mieli na dalsza fre , ale obyuy to kazdy trafił nie tylko ja , sebastian , k30 ale wszyscy
A 5/5 to 700 zł dobre by to było zebysmy przynajmniej raz w tygodniu trafili bynajmniej ta marna 5/5 w multiku, wtedy bysmy mieli na dalsza fre , ale obyuy to kazdy trafił nie tylko ja , sebastian , k30 ale wszyscy
Gonzaga, teraz będzie się rodzić więcej takich mądrych.Polska w potrzebie, choruje na nowotwór złośliwy
Arczi wystarczy jak taka 5/5 wpadnie raz na miesiąc
Dajesz stawką i nie ma potrzeby wygrywania co tydzień
Dajesz stawką i nie ma potrzeby wygrywania co tydzień
3 758 716. Sebastian_M raz w tna miesiac to malo no moze 2 razy w miesiacu było by lepiej bo zawsze by nacos to było
Co d. może wiedzieć-co było w 1968-skoro wtedy się dopiero urodził???
Teraz ma 51 lat.wlasnie, przed otwarciem ust powinien uruchomić myślenie.
Dla niejednego może trudne pytania, ale jako dziecko oglądał bajkę na dobranoc ' Pinokio'.
Zapewne doznał "objawienia"jak ten "światowej sławy" historyk-Gross
tego niewiem do konca, ale z tego co wiem i czytałem to wrocław byl w tym roku1968 pod panowaniem niemmieckim jeszcze,i nosił nazwe BRESLAU,We wrocławiu było duzo gmin zydowsko niemieckich ale byli tam tez i polacy juz którzy tu sie osiedlali,uciekajac z terenów wschodnich z dawnej polski kolo lwowa i w ewrocławiu miescily sie gminy zydowskie, i zs stą zydzi uciekali do izraela, tez, dlatego ze tam mieszkali podczas wojny towrocław był na wpoł zydowski na wpoł niemiecki,niemcy dio dzisiaj nie moga zdzierzyc tego ze musieli oddac te tereny polsce, tak samo jak poolacy musieli oddac ukraincom tamte tereny za bugiem teren lwowa, sasiadowic , sambora itd, jesli chodzi o teren wrocławia,legnicy i innych miejscowosci na dolnym slasku to tu osiedlali sie ludzie z tzw wypedzeń z za buga, z terenu lwowa, tam kiedys była polska, a wrocław był zydowsko niemiecki
wrocław jest tzw stolica dolnego ślaska i stolica wszelkich uczelni czyli miastem studenckim, bogatym w rózną historje przedwojenna , wojenna i powojennna, na tych ziemiach tu przewaznie mieszka wiekszosc narodu polskiego wysiedlona z terenów wschodnich, w we wrocławiu miesci sie tez równiez mniejszość niemiecka, mieszkaja tu tez choc juz w mniejszosci ale zydzi niemieccy, choc jest jest juz ich mało, ale sa jeszcze gdzie niegdzie, co do tego historyka to mougł on sie urodzić wtedy i cos itam pamietac tamte czasy, i dlatego tak pisze, jesli chodzi o wrocław to tu sie spotykaja rózne wyznania kulturowe,
Arczibalik73 idziemy spać
Dobrej nocy
Dobrej nocy
ale sa jeszcze gdzie niegdzie, co do tego historyka to mougł on sie urodzić wtedy i cos itam pamietac tamte czasy, i dlatego tak pisze, jesli chodzi o wrocław to tu sie spotykaja rózne wyznania kulturowe, sa zydzi,polacy, niemcy i inni jeszcze ludzie,i kazdy z nich uwaza miasto za swoje i wiąże jakis sentyment i przywiazanie do tego miasta, tu kazda narodowosc znajduje w tym miescie swój tzw zyciowy przystanek, i niemcy i zydzi i polacy sa tu u siebie, wiadomo teraz wrocław nalezy głownie do polaków ,a kiedys był niemiecjo -zydowski,i dlatego tutaj wszyscy wracaja wspomnieniami i całymi tez rodzinami, ti tez mieszkali polscy zydzi którzy tez i masowo po wojnie wyjezdzali do izraela
jest to miasto bardzo ladne bogate w rózne zabytki, przedwojenne i powojenne i to tu tez miesci sie staru teatr polski, oraz muzeum z panorama racławicka, polecam zwiedzić to muzeum jesli ktoś jeszcze tego niewidział na wlasne oczy, ja o d tego miasta mam troche kilometrówi okooło godziny jazdem pociagiem, ale kazdemu kto przejerzdza przez teren dolnego słaska polecam zwiedzenie dawnego breslau, konigselt, schweinitz, i wolsburga,, kto jeszcze niebył niech sie wybierze na wycieczke do stolicy dolnego ślaskaa nie tylko krakowem , i warszawa zyje
dobranoc sebastian spij słodko , ja jeszcze lece w liczby musze cos na jutro utworzyc aby cos wygrać chociarz jakas malenka, pyciutka kasiorke bo pustki w kieszeniach sa juz,a do koncca miesiaca jeszcze daleko
dobranoc sebastian spij słodko , ja jeszcze lece w liczby musze cos na jutro utworzyc aby cos wygrać chociarz jakas malenka, pyciutka kasiorke bo pustki w kieszeniach sa juz,a do koncca miesiaca jeszcze daleko
sorki ze sie powturzyłem z wpisem 2 razy to samo ,ale jakos tak wyszlo i sorki za błedy ale spróboj uzywac jednoczesnie 3jezyków narodsowosciowych z dolnego slaska, ja pochodze tu z tych terenów gdzie kiedys mieszkali niemcy, natomiast moja mama pochodzi własnie z przepieknej polskiej wsi kolo lwowa z sasiadowic , ten teren kiedys nalezał do polski, teraz tam jest ukraina, juz,w sasiadowicach miesci sie polski kosciól pod,.wezwaniem św,ANNY, w tej wiosce kosciólł był przez ukraincw zdewastowany i przemieniony na spichlerz i magazyn zbozowy ,jednak ludzie z parafi i z tej miejscowosci, odnowili, kosciólek, który pozniej uległ pozarowi,
ale polacy ze wschodu i tu obecni polacy odnowili ten kosciólek i przywrócili mu dawny wyglad,jaskies kilka lat temu ponownie wybuchł pożar i spalła sie czesc dachu na kosciele, i znów polacy tu juz polski wraz ze swojimi rodzinami wsparli obecna tamm ludnosc ,ktorzy tam pozostali po wojnie , w rodzinach polsko- ukrainskich,kiedys ogladałem studio wschod z wrocławia, i miejscowosc w któtrej urodziła sie moja mama, moja mama pamieta, jak tam bylo kiedyś i jak musiała z tamtad z moja babcia i rodzenstwem starszym uciekać tu do polski, zeby przezyć, i być wolnym,
moim marzeniem jest tam kiedys pojechać i zwiedzić ta wioske , isc na cmentarz tam gdzies podobno jest pochowany mój dziadek, którego nieznałem wogóle, który tez w tamtych czasach był organista w tamtejszym kosciele w tych sasiadowicach,ta wioska ciagneła sie okolo 13kilometrów w jedna i druga strone,podobno bylo tam pieknie i jak w bajce, mieszkało tam duzo bogatych i tez biednych ludzi, oraz chyba 2 rodziny zydowskie,ale wszyscy sie znali i lubieli , i nikt rodziny żydowskiej nie wytykał palcami oni nalezeli do spolecznosci wiejskiej i polskiej
mama mi bardzo duzo opowiadała o swojej miejscowosci gdzie mieszkali rdzenni polacy, prawdopodobnie jeszcze stoji tam mojej babci dom w którym moja babcia sie urodziła, a mojej babci dom i mamy spalili ukraińcy przed wysiedleniem z tamtąd gdy weszli tam ukraincy strzelali do polaków tez, i wiele osob zgineło,moja mama i babcia uciekli,obok jest miasteczko sambor gdzie urodzil sie słynny wojak szwejk jest tam tez i jego pomnik, polecam wszystkim zwiedzić kresy, mam nadzieje ze sa tu tez moze i ludzie z tamtych stron ,lub ich juz dzieci albo i wnuki , którym rodzice lub dziadkowie opowiadali z skad pochodza, z ktorej czesci polski , a teraz ban
arczibalik73 stracił(a) możliwość pisania na czacie przez najbliższe 8h.
ARCZInie pisz tyle bo się przemęczysz,lepiej się rozerwij,posłuchaj tego świetne
https://www.youtube.com/watch?v=-q1vh6P7sjU
https://www.youtube.com/watch?v=-q1vh6P7sjU
jakbyś poczekał 3 sekundy to byś się uratował,a tak banikPOZDRAWIAM ARCZIU
Baba Jaga inna inscenizacja
https://www.youtube.com/watch?v=pOKKdc8cK8E
https://www.youtube.com/watch?v=pOKKdc8cK8E
W miejscowości Wieruszów padła wysoka wygrana w zdrapce Krzyżówka
Zobacz szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
Zobacz szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
dobrze ze mam rozklad jazdy wyniki keno na caly dzien, gladko pojdzie
Weź się za coś innego, bo z Twoich Testów nic nie wyjdzie
Pod tymi liczbami:191979 ukrywa się Anna.
Dzień z przelotnym deszczem.
Stan Borys --- Anna.