Wpisy 3 533 387 – 3 533 486
27 marca 2019 00:00 → 27 marca 2019 09:46, 100 wpisów
Sławek już masz
A ja rzadko zmieniam
Gosia ,ludzie roznie typuja .Jedni stalymi graja inni zmieniaja
Ok idę już spać
Dobrej nocy i duzo6wygranych życzę
Dobrej nocy i duzo6wygranych życzę
PObudka-dawać senne Liczby
Lub alkocholiczne wizje LICZB
Niema nikogo to ide
Cześć
Kawa
Czy herbata ?
Czy herbata ?
czesc wszyastkim
Cześć Gosia
Cześć Arczibalik73
Obiema nogami jednocześnie
Wstałem A co za wcześnie?
3 533 408. Sebastian_M czesc
Greg
A nam da dziś
Arczi spałeś czy dopiero idziesz ?
Córka kreśliła kupony ?
Gosia a Ty co tak wcześnie wstałeś?
co sebastian trafiamy dzisiaj ta piatke w mini czy nie? czy jeszcze czekamy az wiecej kasy wplynie na wygrana?
sebastian nie nie ide spac narazie, a niespałem wcale dzisiejszej nocy niechce mi sie spac wogole , poco sspac jak taki pieknty dzien za oknem za chwilke bedzie
sebastian nie nie ide spac narazie, a niespałem wcale dzisiejszej nocy niechce mi sie spac wogole , poco sspac jak taki pieknty dzien za oknem za chwilke bedzie
Arczibalik73 I co robiłeś przez całą noc?
Wiem że już 7.02
No ale poco tak wcześnie wstajesz ?
Idziesz do pracy ?
Idziesz do pracy ?
sebastian wlasnie przegladam statystyke liczb w mini lotka jak chodzily liczby z przed 19 lat jakie liczby były na topie w mini lotku w roku 2000
Arczibalik73 I co Ci wychodzi?
Arczibalik73 nie wiem czy dziś wygramy 5 w Mini czy jutro
W Mini nie ma kumulacji więc obojętnie kiedy wygramy aby nie było za dużo piątek
W Mini nie ma kumulacji więc obojętnie kiedy wygramy aby nie było za dużo piątek
ja nie wstaje wczesnie poniewaz nie zawsze spie w nocy, pytasz sebastian co robilem w nocy a to rozne zeczy głownie przegladałem liczby w poszczegolnych grach, jak i co chodzi, troche muzyki przytym posłuchałem sobie sakralnej, zeby bylo milo, to jest muzyka przy ktorej fajnie sie typuje liczby
Panoramix
17 61 78 stawka 10 na 14sta
Panoramix witaj
To po takich typowaniach całonocnych powinieneś dziś trafić 5 w Mini
Lecę. ..a co do trójki zagram dziś na 14sta
3 533 438. Sebastian_M 2019-03-27 (07:08) Kosy to 66 i Kosy Lustrzanki69
sebastian głownie przegkladałem multika co tu jak chodzi poniewaz kilka dni tu niewchodzilem lub wchodzilem sporadycznie tylko na chwilke, co zas do mini wybralem sobie pewne liczby w mini lotku i nimi przez jakis czas bede grał tylko, zxobaczymy czy beda wpadac tak jak ,bym chciał aby wpadały,narazie tylko testouje te liczby,
sebastian głownie przegkladałem multika co tu jak chodzi poniewaz kilka dni tu niewchodzilem lub wchodzilem sporadycznie tylko na chwilke, co zas do mini wybralem sobie pewne liczby w mini lotku i nimi przez jakis czas bede grał tylko, zxobaczymy czy beda wpadac tak jak ,bym chciał aby wpadały,narazie tylko testouje te liczby,
3,61,78
ja stawiam na multika na takie 3 trójeczki tj 9,18,27 --36,37,39--42,45,47
62,75
Panoramix pomyśl trochę A pomieści
3 533 448. Sebastian_M 2019-03-27 (07:21) Kosy to 66 i Kosy Lustrzanki69
62,75
sebastian przykro mi ale te liczby niestety sa na nie ,
62,75
sebastian przykro mi ale te liczby niestety sa na nie ,
3 533 446. panoramix 2019-03-27 (07:17)
podobnie 61 rozpisać
masz tutaj rozpiske na mini tej liczby 61 czyli, 1,6,16
podobnie 61 rozpisać
masz tutaj rozpiske na mini tej liczby 61 czyli, 1,6,16
emeryt dlaczego tylko podczas egzaminów , dla mnie osobiscie to co robia nauczyciele to jest wielka głupota , ja bym im niedał zadnej podwyzki bo niby za co? chca ta podwyzke? oni zadaja po 1000zł podwyzki, niedosc ze nie zarabiaja mało to jeszcze wysuwaja zadania, a co ma ja powiedziec ludzie ktorzy niepracuja i sa bez prawa do zasiłkków i niemaja nic, takich ludzi nikt nie wesprze , nieda pracy a ni nic z takich zeczy, takie osoby nie pojda pod sejm i nie strajkuja, bo i tak ich nikt niewysłucha, ,a na uczyciele maja pensje adekwatne do swojej pracy, tyle ile robia tyle dostaja, ja gdybym był ministrem szkolnictwa zrobił bym inaczej, z tymi nauczycielami, wszyscy co strajkuja i rzadaja podwyzki,1000zł na juz zostali by zwolnieni z pracy ,a w ich miejsce bym przyjoł takich nauczycieli ktorzy chca pracowac i nie wywieraja na rzadzie represji, jesli rzadzacy mowia ze dadza im podwyzke w granicach 158 zł w pierwszym miesiacu a potem zobacza jak i co dakllej bedzie, i obiecuja ze beda im sukcesywnie podwyzszac bo ich niestac jest tak o dac kazdemu odrazu 1000zł podwyzki,nauczyciele do swojich rebeli, wykorzystuja tez młodzierz, ktora ma zdawac egzaminy wtedy w tym czasie, a moze by tak ministerstwo zlikwidowało wszelkie egzaminy czy to w podstawowkach, gimnazjach i na innych uczelniach, poco sa te egzaminy, matury egzaminy do szkoł moim zadaniem to jest wogole niepotrzebne niepowinno byc zadnych egzaminow zeby np. dostac sie czy to na studia czy do jakiejs tam szkoly, nauka powinna byc wolna od takich, głupot, kazdy kto chce sie uczyc dalej ,powinien miec na to prawo i i isc tam gdzie chce sie uczyc, moim zdaniem wszelkie egzaminy sawcale niepotrzebne, to jest ttylko zawracanie glowy uczniom i niepotrzebny stres, jestem za zniesieniem wszelkich egzaminów i matur tez, teraz wracajac do nauczycieli , wiemy wszyscy e nauczyciele korzystaja z tzw, karty nauczyciela, to sa całkiem odrebne przepisy wewnetrzne dla kadry nauczajacych, nauczyciele mowia ze oni ciezko pracuja, i im sie nalezy taka podwyzka, korzystaja z roznych ulg maja po 2 mc wakacji, maja ferie, tez,wolne, oni mowia ze ciezko pracuja ,a co maja powiedziec ludzie tacy co robia w górnictwie, w kamieniłomach, lekarze na sorach ratujacy zycie ludzkie, w pogotowiu, policja itd, czy oni maja lekka prace? czy oni maja tyle wolnego co nauczyciele, czy nauczyciel pracuje w swieta? w soboty niedziele czy w tzw., ruchu ciagłym czyli od poniedziałku do niedzieli
czy nauczyciel pracuje w swieta? niestety nie, jesli ja bym był ministrem finansów niedał bym im tych podwyzek, moze niech grono nauczycieli wezmie sie za uczciwa prace najpierw a potem zada podwyzek, bo jak narazie to niewidac w systemie szkolnictwa zadnych pozytywnych rezultattów, wszyscy nauczycieele ktorzy zarabiaja powyzej 2,500tys zł a zadajacy podwyzki 1000zł powinii zostac zwalniani a wi ch miejsce przyjac ludzi ktorzy chca pracowac wogole i za stawki takie jakie sa dla nich przewidziane
Ocena :
Za styl: 2+
Za ortografie: 1.
Za styl: 2+
Za ortografie: 1.
Zima do niedzieli.
arczibalik73 właśnie dlatego trzeba dać nauczycielom podwyżki żeby takich analfabetów jak ty szanowny obywatelu było jak najmniej miłego dnia
===============================================================================================
wszelka pomoc ze strony rzadu powinna isc tam gdzie jest potrzebna a nie tam gdzie ktos pracuje zarabia pieniadze , i jeszcze dostaje dodatkowa kase, wiedomo teraz jest jest jak jest szerzy sie w polsce patologia i mamy to co mamy, i jesli nadal tak bedzie jak robi rzad, to moze niech juz te dzieciaki ktore poszły od 6 lat do szkoły niech zaczna pracowac na gospodarke, rzad co roz cos wymysla wszystko idzie na socjakl dla dzieci, albo np,matka plus ustawa ktora zostaje wprowadzona dla matek ktore urodza 4 dzieci , beda mogły przejsc na emeryture, teraz pytanie sie nasówa a co z matkami ktore kiedys urodziły np 14 dzieci, czy one tez dostana emerytury do tyłu z wyrównaniem, bo jesli obowiazuje taka ustawa, ze jesli ktos urodzi 4 dzieci i dostanie emeryture to poco pracowac wogole? moze niech wszystkie kobiety rodza odrazu po 4 dzieci, i odrazu przechodza na emeryture, bo poco pracowac rzad da 500+, teraz juz na kazde dziecko, kiedys nasze matki niedostawały nic i musiały jakos zyc, nikt nikomu nic niedawał za darmo, a teraz co jest,
wszelka pomoc ze strony rzadu powinna isc tam gdzie jest potrzebna a nie tam gdzie ktos pracuje zarabia pieniadze , i jeszcze dostaje dodatkowa kase, wiedomo teraz jest jest jak jest szerzy sie w polsce patologia i mamy to co mamy, i jesli nadal tak bedzie jak robi rzad, to moze niech juz te dzieciaki ktore poszły od 6 lat do szkoły niech zaczna pracowac na gospodarke, rzad co roz cos wymysla wszystko idzie na socjakl dla dzieci, albo np,matka plus ustawa ktora zostaje wprowadzona dla matek ktore urodza 4 dzieci , beda mogły przejsc na emeryture, teraz pytanie sie nasówa a co z matkami ktore kiedys urodziły np 14 dzieci, czy one tez dostana emerytury do tyłu z wyrównaniem, bo jesli obowiazuje taka ustawa, ze jesli ktos urodzi 4 dzieci i dostanie emeryture to poco pracowac wogole? moze niech wszystkie kobiety rodza odrazu po 4 dzieci, i odrazu przechodza na emeryture, bo poco pracowac rzad da 500+, teraz juz na kazde dziecko, kiedys nasze matki niedostawały nic i musiały jakos zyc, nikt nikomu nic niedawał za darmo, a teraz co jest,
Serw,wielki szacunek.trafna opinia.
Nie ma usprawiedliwienia dla analfabetow w dobie intetnetu.Najpierw sprawdz pisownie wyrazu, potem pisz.Jesli nie czujesz sie na silach, nie pisz.
Cytuję
"moze niech wszystkie kobiety rodza odrazu po 4 dzieci, i odrazu przechodza na emeryture, bo poco pracowac"
Arczi....poczytaj i pomyśl....błagam
"moze niech wszystkie kobiety rodza odrazu po 4 dzieci, i odrazu przechodza na emeryture, bo poco pracowac"
Arczi....poczytaj i pomyśl....błagam
arczibalik73, nauczyciele nie zarabiają mało czyli ile?. Piszesz dla samego pisania, czy opierasz się na dowodach,ja popieram tu zdanie wypowiedziane swego czasu przez Dusia, aby mądrale poszli popracować w szkole za takie pobory.
dla mnie to co tu sie dzieje w kraju to jest zwykla patologia i nic wiecej, jesli rzadzacy sa tacy chojni to moze niech zrobia tak jak jest na zachodzie ,ze osoba ktora niepracuje, z roznych tam powodów niech dostaje zasiłek taki docelowy do poki nie znajdzie sobie pracy, tak jest w innych krajach, a unas w polsce wszystkich takiech ludzi sie ma w głebokim powazaniu, licza sie tylko statystyki w posredniakach i i to co pieprza analitycy ładnie na ekranie TV, o spadajacym bezrobociu , bezrobocie spada w słupkach rzadzacych ,ktorzy nie maja o tym zielonego pojecia, posredniaki licza tykllko tych bezrobotnych, ktorzy maja prawo do zasilku ,a tych jest garstka, a tych co nie maja prawa do zasilku a sa zarejstrowani sie nieliczy wogole,inikogo nie obchodzi ich los i to czy maja za co zyc czy nie, a bezrobocie spada teraz spadnie na wiosne i na wakacje jeszczewiecej, bo czesc tych ludzi wyjedzie na zachod, tam pracowac na chleb bo tu niema dla nich pracy , i znow beda sie chwalic ze jest najnizsze bezrobocie od 25 lat, ze gospodarka dobrze prosperuje, ze rzad dba o ludzi itd.
ja niewidze zeby rzadzacy o mnie np dbali,a tak sie chwala , ze szkoda gadac, jestem co miesiac w posredniaku, jezdze tam na wizyty, juz przeszło 6 lat, jeszcze nigdy mi nie zaproponowano zadnej pracy,tylko zawsze pytanie ,czy ma pan liste zakładów gdzie pan szukał ostatnio pracy, to prosze dac i nastepny termin wtedy, a wtedy, i tak leca kolejne lata, nic nikt nie robi dla bezrobotnych, a biura posrednictwa od tego sa własnie aby szukac ludziom pracy, nie stety nic takiego nie robia, a podobno bezrobocie spada, kiedys stojac w kolejce do takiego biura , dowiedziałem sie na korytarzu od pewnej kobiety , ze ona siedzi w niemczech tam pracuje juz od 7 lat, pracuje zarabia porzadna kase, charuje od rana do nocy, ale tutaj przyjezdaza co jakis czas zeby sie odnotowac, bo ma tu ubezpieczenie, tak ludzie kombinuja, tu sa zarejstrowani jako bezrobotni a pracuja na zachodzie, ja gdybym był zdrowy i mogł tak jak inni stand wyjechac do pracy za granice to powiem wam szczerze nie siedział bym tutaj ani sekundy, bo tu nikt nikomu nie pomorze, tu sie licza tylko uklady i ukladziki i nic pozatym tyle w tym temacie
Pozdrawiam myslacych.Mauczyciele, ani kroku w tyl.Macie tak ksztalcic, by w przyszlych rzadach nie bylo glupcow .
serw ja nie jestem analfabeta to po 1, po 2 nie uzywam polskich znaków tutaj, a wiesz dlaczego bo mi sie niechce ,jak Cie raza moje błedy to nie czytaj, poprostu, czy ja cie wyzywam od jakis tam chyba raczej nie co?
wiec zejdz zemnie ok?ja CI nie ublirzam wiec TY mi tez nieublirzaj,tez zycze miłego dnia
ja niejestem za tym aby ludziom niedawac podwyzek jakis za prace , oczywiscie dawac podwyzki ale sukcesywnie, i za to co robia, ale nie ze wyjdzie taki sobie nauczyciel i mowi wprost ja chce 1000zł podwyzki, bo jak nie to bede strajkował i ucierpia na tym uczniowie, tacy nauczyciele powini byc zwalniani z pracy odrazu poniewarz sieja zament, jesli rzad tłumaczy im ze dostana ale po mniej w danym miesiacu to powinni to przyjac do wiadomosci , rzad nie powiedzuial im ze nie dostana a wrecz przeciwnie, ale do nich to nie dociera jak im mowia ze im dadza , no ale coz widacjacy to sa własnie nauczyciele, ja gdybym byl ministrem oswiaty,wprowadzilbym ustawe o zniesieniu wszelkich egzaminów , matur i iinych takich głupot, bo to jest wogole niepotrzebne, te egzaminy dziela spoleczenstwo wlasnie, wiem co przezywa kazdy uczen jesli ma stanac do jakiegos egzaminu bo tez zdawałem kiedys, i niebyło łatwo, kiedys niebylo komputerów, internetu itd, a teraz jest to wszystko i dzieci z tego co wiem nie czytaja ksiazek ,lektur tylko ogladaja filmy na DVD, i nic pozatym, jestem za zniesieniem wszelkich egzaminow w szkołach i nauki dla wszystkich ktorzy chca sie dalej krztałcic a nie ograniczac dostep do tej nauki poprzez jakies glupie egzaminy
wiec zejdz zemnie ok?ja CI nie ublirzam wiec TY mi tez nieublirzaj,tez zycze miłego dnia
ja niejestem za tym aby ludziom niedawac podwyzek jakis za prace , oczywiscie dawac podwyzki ale sukcesywnie, i za to co robia, ale nie ze wyjdzie taki sobie nauczyciel i mowi wprost ja chce 1000zł podwyzki, bo jak nie to bede strajkował i ucierpia na tym uczniowie, tacy nauczyciele powini byc zwalniani z pracy odrazu poniewarz sieja zament, jesli rzad tłumaczy im ze dostana ale po mniej w danym miesiacu to powinni to przyjac do wiadomosci , rzad nie powiedzuial im ze nie dostana a wrecz przeciwnie, ale do nich to nie dociera jak im mowia ze im dadza , no ale coz widacjacy to sa własnie nauczyciele, ja gdybym byl ministrem oswiaty,wprowadzilbym ustawe o zniesieniu wszelkich egzaminów , matur i iinych takich głupot, bo to jest wogole niepotrzebne, te egzaminy dziela spoleczenstwo wlasnie, wiem co przezywa kazdy uczen jesli ma stanac do jakiegos egzaminu bo tez zdawałem kiedys, i niebyło łatwo, kiedys niebylo komputerów, internetu itd, a teraz jest to wszystko i dzieci z tego co wiem nie czytaja ksiazek ,lektur tylko ogladaja filmy na DVD, i nic pozatym, jestem za zniesieniem wszelkich egzaminow w szkołach i nauki dla wszystkich ktorzy chca sie dalej krztałcic a nie ograniczac dostep do tej nauki poprzez jakies glupie egzaminy
Przepraszam, ma byc ' nauczyciele'.Wkradla sie literowka.
Czytelnictwo ksiazek w Polsce, jest zattwazajaco niskie.
Nauczyciele... Nie wywalcza 1000 zli dobrze, ugiecie się rzdau sprawiło lawinę nowych związków zawodowych by też dostać podwyżkę... A z pustego i Czerwińska nie naleje
Czytelnictwo? też nie czytam.. Ale lubię gazety, lektury ze zakresu majsterkowania
3 533 469. Konserwator 2019-03-27 (09:15) Walcz z analfabetyzmem.
Pozdrawiam myslacych.Mauczyciele, ani kroku w tyl.Macie tak ksztalcic, by w przyszlych rzadach nie bylo glupcow .
tak niech dalej krzycza i niech rzadaja jeszcze wiecej , to beda w polsce tylko oni pracowac, beda kształcic nastepnych głupcow, tak jak dotad jest, rzad rozdawnictwa niedługo padnie, jeszcze troche , ja jestem ciekawy z czego co roku beda finansowane te ustawy co teraz wdrazajaw zycie. komu zabiora zeby dac innym typu nauczycielom, i nnym krzykaczom zpod sejmu, bezrobotnych niedługo niebedzie bo wyjada wszyscy z stad, wtedy posredniaki nie beda potrzebne juz nikomu, emeryci tez odejda, w swoim czasie, zostana tylko rzadzacy co nie ktorzy i wielkie długi ktore nowe pokolenia beda splacac, ja juz tego nie dozyje i dobrze, moze i tez na zachodzie sie smieja z nas juz od kilku lat ze jest tu patologia,i ze sie niepomaga tam gdzie potrzebna jest pomoc tylko tam sie daje kase gdzie jest kasa, jesli zas chodzi o te 500+ dla dzieci to jestem za tym abny takiej pomocy udzielac matkom, ktore maja wiecej dzieci, i takim co maja 1dziecko i sa w trudnej sytuacji materialnej , a nie wszystkim jak leci, co do emerytur to kazdy powinien miec wypracowana emeryture anie taka ze ktos urodzi 4 dzieci, i dostaje emeryture, oto mi chodzi, to ze matka siedzi w domu i wychowuje te dzieci to jest jej spprawa, za to niepowinna dostawac nic tylko jesli pracuje i wychowuje te 4 dzieci,ale nie zato ze siedzi w domu ,czyli za friko,, jesli rzad jest tak chojny to moze niech wszystkim ludziom daje kase za darmo, wtedy bedzie jedna wielka sprawiedliwosc, a nie tylko wybranym osobom,poogladajcie sobie reportarze w tv zobaczcie jaka jest bieda w polsce, i jak zyja ludzie, ktorzy niemaja nic, a rzad sie chwali co oni nie robia dla polakow,
tak niech dalej krzycza i niech rzadaja jeszcze wiecej , to beda w polsce tylko oni pracowac, beda kształcic nastepnych głupcow, tak jak dotad jest, rzad rozdawnictwa niedługo padnie, jeszcze troche , ja jestem ciekawy z czego co roku beda finansowane te ustawy co teraz wdrazajaw zycie. komu zabiora zeby dac innym typu nauczycielom, i nnym krzykaczom zpod sejmu, bezrobotnych niedługo niebedzie bo wyjada wszyscy z stad, wtedy posredniaki nie beda potrzebne juz nikomu, emeryci tez odejda, w swoim czasie, zostana tylko rzadzacy co nie ktorzy i wielkie długi ktore nowe pokolenia beda splacac, ja juz tego nie dozyje i dobrze, moze i tez na zachodzie sie smieja z nas juz od kilku lat ze jest tu patologia,i ze sie niepomaga tam gdzie potrzebna jest pomoc tylko tam sie daje kase gdzie jest kasa, jesli zas chodzi o te 500+ dla dzieci to jestem za tym abny takiej pomocy udzielac matkom, ktore maja wiecej dzieci, i takim co maja 1dziecko i sa w trudnej sytuacji materialnej , a nie wszystkim jak leci, co do emerytur to kazdy powinien miec wypracowana emeryture anie taka ze ktos urodzi 4 dzieci, i dostaje emeryture, oto mi chodzi, to ze matka siedzi w domu i wychowuje te dzieci to jest jej spprawa, za to niepowinna dostawac nic tylko jesli pracuje i wychowuje te 4 dzieci,ale nie zato ze siedzi w domu ,czyli za friko,, jesli rzad jest tak chojny to moze niech wszystkim ludziom daje kase za darmo, wtedy bedzie jedna wielka sprawiedliwosc, a nie tylko wybranym osobom,poogladajcie sobie reportarze w tv zobaczcie jaka jest bieda w polsce, i jak zyja ludzie, ktorzy niemaja nic, a rzad sie chwali co oni nie robia dla polakow,
Tomi77, jak ' z pustego?'.Na realizację obietnic wyborczych były pieniądze.Pozyczaja , zadłużają się, by dawać kolejne pieniądze za darmo.Nieroby i dziecioroby, którzy w życiu nie splamily się pracą nie powinny otrzymywać pieniędzy.Rodzice pijani, śpią, a trzyletnie dziecko wypada z okna.Ratuje go sześcioletni brat.Matka 3 promile alkoholu z plus 500.
Gdyby nie plus 500, nie byłoby tylu graczy w lotto.Wzrost sprzedaży alkoholu.Skad się to bierze?
Zag i spać po 3 zm
3 533 463. laurcia 2019-03-27 (08:59)
Arczibalik a Ty masz dzieci? Masz żonę? Masz pracę?
Arczibalik a Ty masz dzieci? Masz żonę? Masz pracę?
Muszę zacząć grać zag
Glosy za +500