Wpisy 1 958 391 – 1 958 490
1 marca 2014 00:01 → 1 marca 2014 01:41, 100 wpisów
jakie końcówki superlelo?
czy 5 na końcu numeru zdrapki
przed myślnikiem czy za myślnikiem?
superlelo a czemu właśnie 5 ?
chodzi że często wygrane są pewnie
to ty jesteś szpec od zdrapek
szkoda ze szybkie 50 niema juz, byl numer zdrapki co 50 zl zawsze dawal
a jakieś inne zdrapki masz jeszcze obcykane?
w takim razie mama dostanie same piątki
ok zaglądnę ale później
Nie ulegam epidemii,bo nie mam przekonania do zdr.,ale raz spróbuję
jocia później zapodaj koniecznie pewniaki
jocia ty zawsze coś masz
nie , to nie tak leo..serio..wtedy, jak zostawiłam 6/6 na chacie ?
superlelo te trójki lubią latać? sprawdzone są już?
mialem moje 3 i podalas 2 pewniaki na czacie, stalem pod kolektura i w telefonie mialem czat wlaczony, w styczniu
Sobie podziekuj, byłes we właściwym miejscu i we właściwym czasie
a właśnie jocia przypomnij bo nie pamiętam skąd jesteś?
wrocław chyba?
dokładniej?
Katowice,Bytom albo Sosnowiec
Bytom
zgadłem
jocia a co znaczy bo niby to po śląsku jest? : hadziaj
mw.. nie mam bladego pojęcia.. znam tylko trochę słów śląskich, nie jestem rodowitą Ślązaczką , nie mówię gwarą śląską i nie wysilam się nawet, choć się tu urodziłam .
Chyba taka mało zdolna jestem
Chyba taka mało zdolna jestem
Wyraz hadziajstwo oznacza 'ludność napływową, nierdzenną'. Określenie hadziaj jest tradycyjną, choć nieco obraźliwą, nazwą tzw. ludzi zza Buga, por. cytaty (oryginalne, ale miejscami niecenzuralne):
to niby obrażliwe jest
Hadziaj Słowo używane przez południowych ślązaków . To słowa okazuje nienawiść do Polaków i innych osób .
takie coś znalazłem
Ale .. wiem, też , ze jestem gorolką ( chyba) emerytka .. jest specjalistką
W gwarze poznańskiej słowo hadziaj określało kogoś,kto był ubrany w niechlujne,w wymięte rzeczy,niedogolony,niewykształcony, pozbawiony podstaw kultury osobistej.Prostak. Hadziaj to był również ktoś pochodzący ze wschodu Polski( przeważnie przedwojennego).
Witam. Tylko chciałam się przywitać. Jola, gonzago i cała ferajno MP. Śmigam dalej. Jest ok, będzie super,). Pozdrawiam.
Zaciekawiło mnie to ,bo słyszałem jak ktoś do kogoś mówił : ty hadziaju. czyli pewnie chodziło o to że jesteś żebrakiem,menelem,biedakiem
Jocia to w waszej gwarze wynika że wy jesteście rasistami
To słowa okazuje nienawiść do Polaków - z tym sie spotkałam kiedys..mijałam na ulicy.. takich dwóch i słyszałam,jak jedem mówił ..że by pozabijał wszystkich goroli
a drugie znaczenie tego słowa u was to pogardliwie. szmaciarz, osoba niechlujna
Czyli wynika m.in. że uważacie się za lepszych
Tak jest napisane w tłumaczeniu tego słowa po śląsku i czarno na białym wynika że tak jest,nie lubicie wszystkich oprócz siebie. nieładnie
Tonący brzytwy się chwyta
jocia wierze tobie
jocia dokładna weryfikacja teraz a skąd pochodzisz?
Przy okazji. Hadziaj to w Poznaniu po prostu: lump. Hadziarstwo to wieś, popylina, wstyd. Takie eleganty z Mosiny(czyt.białe skarpetki) to też hadziajstwo.
słuszałem określenie inteligent z Mosiny czy jakoś tak
jocia masz kejtra?