Wpisy 1 041 017 – 1 041 117
31 lipca 2012 00:00 → 31 lipca 2012 10:11, 100 wpisów
Facebook jest warta 100 miliardów USD i nie jest to żadną tajemnicą - weszli na giełdę i tak ją wyceniono
skoro taka strona jak r...e jest tyle warta to mysle ze nie warto juz inwestowac w tradycyjne że tak napisze dobra tylko w internet
Pasko powiedz Ty sam prowadzisz swoja strone?czy do tego potrzebna jest jakas wieksza ekipa?
scolls: to wynika po prostu z tego do ilu ludzi dociera. A można sprawdzić, że oglądalność r...e jest większa na świecie niż naszego portalu onet.pl ... swoją drogą onet.pl zarobił chyba ponad 200 milionów w zeszłym roku.
scols ..zobacz pijana kobita ..
---------
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X3z3aVJb_u8
--------
---------
--------
Pasko nie planujesz rozwinac dzialalnosci na inne branze w necie skoro to taki dobry biznes bo dla mnie to jest absurd zeby w tak krotkim czasie istnienia internetu cos co jest wirtualne mialo az taka wartosc
http://www.alexa.com/topsites/countries/PL ... według alexa strona którą podałeś XXX jest na 49-tym miejscu oglądalności w Polsce. W większości krajów na świecie jest w pierwszej 50-ce. Suma sumarów musi zarabiać. A facebook to druga potęga po google. 900 milionów użytkowników, praktycznie co 5-ty mieszkaniec Ziemi. Średnio spędzają na tej stronie użytkownicy po kilka godzin dziennie.
scolls: tylko nielicznym się udaje przebić. Nawet google ze swoim Google+1 nie może sobie poradzić wbić się w ten rynek
Pasko
txh - jakoś dotrę do tych danych
swoją drogą to, ciekawe - zdejmują z dysków i spada u Ciebie ?...
A na /wycenystron w takim razie - mocno niedoszacowują
moim zdaniem tutejsze archiwum - jest bezcenne
dobranoc
txh - jakoś dotrę do tych danych
swoją drogą to, ciekawe - zdejmują z dysków i spada u Ciebie ?...
A na /wycenystron w takim razie - mocno niedoszacowują
moim zdaniem tutejsze archiwum - jest bezcenne
dobranoc
Pasko nikt wiadomo nie planuje zeby zarabiac od razu miliardy ale w porownaniu do tradycyjnych metod zarobku to mysle ze jest to zloty interes
scolls: na reklamę w Polsce wydaje się około 600 milionów złotych miesięcznie, z czego blisko 200 milionów na reklamę w internecie. Oczywiście najwięksi gracze biorą większość z tego, ale i dla mniejszych stron może coś zostać
scolls: zależy w jaki sposób zainwestował. Współpracuję z firmą która robi strony internetowe głównie dla zagranicznych klientów. Koszt pracy programistów około 100 zł za godzinę. Za 300 tys. PLN można więc wykupić około 3000 godzin. W tym czasie można coś zrobić jak ktoś ma ciekawy pomysł. Często jednak widzę, że robi się coś, że klient płaci, tworzy mu się ten serwis, a potem umiera on śmiercią naturalną, nie przynosi żadnych zysków, tak jak zakładał pomysłodawca...
mam znajomego ktory wlasnie miesiac temu po 15 latach zamknął tradycyjny sklep bo po prostu na nim nie zarabial i w tej chwili od miesiaca sprzedaje tylko towar w sklepie internetowym i to z sukcesem
zrób serwis i przekonaj ludzi, żeby swój cenny czas przeznaczali na przeglądanie niego, zamiast np. facebooka
jocia bardzo dobry pomysl tylko istnieje ryzyko ze Ci ktorzy sa przeciwko beda robic wszystko aby ten interes byl nieplacalny
scolls: jak będziesz coś robił z pasją (tak jak np. ja multipasko ) to powinno być dobrze, ale trzeba być bardzo cierpliwym. Najłatwiej najpierw wygrać w Lotto, żeby mieć nadmiar gotówki na eksperymenty
scolls: u nas chodzi legenda gościa, który dorobił się kupe kasy na żarówkach. Sprzedaje żarówki przez internet
scolls..ty nie masz serwis komputerowy zrób nowoczesne grafika www.. jak potrafisz wysła tak jak kto pierwszy wymyśli np allegro
Pasko 100 pln za godzinei jak to sie ma do realiow zarobkow zwyklego Kowalskiego to jest chore
scolls
A sprzedaż na innych zasadach niż 10% i po odebraniu wspólne wycieczki do LV ?
A sprzedaż na innych zasadach niż 10% i po odebraniu wspólne wycieczki do LV ?
Pasko albo czlowiek ktory sprzedawal swego czasu magnesy do elektrowni wiatrowych sprowadzane z Chin w wiadomym celu tez sie dorobil majatku
ale prawde powiedziawszy nawet jak bym wygral w totka to bym nie zainwestowal 300 tys w jakiegos informatyka za 100pln/godzine bez gwarancji conajmniej zwrotu takiej gotowki
scolls: ja też jak mam robić coś po godzinach to poniżej 50zł/h nie schodzę. Świat jest ogromny, jak się zna angielski to można łapać kontrakty i pracować przez internet jako freelancer. Fakt że np. Indie robią mocną konkurencję, gdzie są tacy co za 10 zł/h chcą kodować, ale większych klientów np. z USA już się na nich poznała nie raz i wolą polską jakość
hindusi sa najlepszymi informatykami na swiecie,to prawda i nikt chyba temu nie zaprzeczy
scolls: kto Ci da gwarancję Ty zlecasz zrobienie strony takiej i takiej, nie płacisz za to, że będziesz miał tam odwiedzalność, to już robota dla jakiejś agencji marketingowej gdybyś chciał taką gotową zrobioną stronę promować...
jocia jak Ci wychodzi bo mnie maslo maslane 3 razy polewane szok
Pasko prawda jest taka ze nikt gwarancji nie daje a kazdy by chcial zbic kokosy i to jest chore wedlug mniewiele razy sie spotkalem z taka sytuacja ze placilem za jakosc a potem okazywalo sie ze w sumie to sam bym takie coś umial zrobic albo nawet lepiej ale na poczatku to byly obiecanki opowiadania itd.
na koniec dodam, że naprawdę nie ma lekko. Ci, którzy myślą, że informatycy mają lekko są w błędzie. No nie wiem jak np. w Warszawie.... ale tutaj w Rzeszowie to magistry informatycy kończą studia i jako programiści dostają 2000 zł ... z kilkuletnim doświadczeniem idą w kierunku 3000. Scolls: gdyby było prosto to każdy by sobie robił portale internetowe i zarabiał miliony, a nie 2000 zł za miesiąc chodzenia do pracy po 8 godzin dziennie...
14,17,19,32,39,45,53,54,71 69,34,41,45,51,55,58,21
to niczymdziadajstwo
to niczymdziadajstwo
Pasko po 1 Ci co zaczynaja nie maja pewnie kasy na inwestycje a po drugie moze im tak wygodniej odwalic swoje przed monitorem i do domku nie dajac zadnej gwarancji ze projekt sie powiedzie
jak się jest natomiast szerzej myślącym i lubiącym wyzwania, to właśnie można spróbować znaleźć sobie jakiś "kontrakt" przez internet i pracować zdalnie dla np. kogoś z USA kto płaci w dolarach i jakby nie było to wyjdzie więcej niż 2000 miesięcznie
Pasko to skad te 100zl/godzineto chyba mowisz o extra klasie informatykow
dziadajstwo powiadasz.. jeszcze nie mam wszystkiego.. podam w nocy, jak skończe
scolls: ja mówię ile firma/agencja bierze. Jest firma zatrudniająca 200 programistów, bierze na siebie różne kontrakty. Wiadomo że mają koszty, wynajmują duże biuro, jest kadra menedżerska, itd. wszyscy muszą zarobić... ale czarną robotę wykonują Ci na samym dole za przysłowiowe już 2000 zł.
ale oczywiście ryzyko też jest ... czasem jest tak że klient nie zapłaci, a wypłatę trzeba dać
Pasko wedlug mnie jak taki informatyk jest dobry i ma pojecie jaka kase zarabia jego szefostwo to 2000 pln jest tak mala kasa ze chyba warto mu pracowac dla siebie a nie nabijac komus kabze prawda
scolls: jak pójdziesz do programisty bezpośrednio to wiadomo że tyle nie zapłacisz. Student też Ci może zrobić tanio. Ale jak pójdziesz do firmy zatrudniającej informatyków jak np. Comarch zatrudniający kilka tysięcy programistów.... to Ci policzą więcej niż 100 zł/h
pracować dla siebie nie jest tak łatwo... początki są zwykle trudne. No ale internet daje coraz większe możliwości. Zobaczymy co będzie dalej
scolls: pracowałem w Comarch to wiem. Dużo osób jest na stażach i robi za całkowicie darmo, a firma bierze za to dużą kasę
Pasko ja gdybym mial pojecie o programowaniu to wiesz co bym robił:podgladal konkurencje,ulepszal i dawal swoje stronki w roznych branzach,cos musialo by zaskoczyc i wtedy tą mozna ciagnac a reszta do likwidacji
scolls: a najsmutniejsze jest to, że od czasu do czasu dostaję jakiś email gdzie widać, że ktoś faktycznie ma spore problemy finansowe i prosi o pomoc...
no naprawdę chciałbym każdemu powiedzieć jak dzisiaj skreślić liczby, a jutro wygrać...
to jest tak jak w tym powiedzeniu:graja miliony,wygrywaja jednostki niestety taka jest prawda
scolls: ja póki co skupiam się tylko na tej stronce. Mam dalsze plany. Chciałbym aby była coraz bardziej pomocna i oferowała różne narzędzia, statystyki, systemy ... oczywiście za darmo. Oby tylko ludzie ją doceniali i wracali, bo to jest prawdziwa, nieoceniona wartość.
A może kiedyś uda się legalnie wystartować z wspólną grą systemową za prawdziwe pieniądze np. systemem 12 czas pokaże
Pasko robisz naprawde swietna robote mam jedynie zastrzezenie do tych nieporozumień miedzy uzytkownikami na forum i nieraz na czacie
powinienes wedlug mnie zdecydowanie reagowac i np.na forum nie tolerowac tego rodzaju wulgarnych wpisow kłótni itd,niczemu to nie sluzy
mam jeszcze pytanie czy masz zamiar wprowadzic przez swoja strone gre online np. w mm?
scolls: większość wpisów na forum tego typu czytam zwykle z duuużym opóźnieniem. Nie ma szans nadążać. Musiałbym faktycznie tylko to robić...
Oczywiście forum jest na celowniku i w końcu i za nie się zabiorę z całym dostępnym czasem ... ale jeszcze nie dziś.
rozumiem ale mozesz np.takie posty kasowac i blokowac uzytkownikow z tego typu zachowaniami no chyba ze sie poprawia
agatkaa miejsce na Ziemi fajne, tylko żeby jeszcze ludzie mieli godziwą pracę.
Pasko dobrej nocki i jeszcze raz gratulacje,robisz naprawde doba robote tak trzymac
1041024. krzysio744 2012-07-31 (00:03) ------------
---------
----
krzysio żal patrzec i uciekam wszystkim kolorowych snow
---------
----
krzysio żal patrzec i uciekam wszystkim kolorowych snow
scols..wiem ootoo www ..chyba jak skonczyła na imprezka ...tak rozbite szyby...kazdy człowiek chce być pijany ..ty scols nie byłeś tam gdzie i kiedy ..
dobra i poowoo juz czas spać
2,3,4,6,11,14,34,38,39,45,64,65,66,67,68,69,70,73,74,75,76,77.78,79,80
15,4mln to pula lotto z 9.20
w zdrapmanie 5zł, krzyż. xl 20zł i xingo 3zł
w zdrapmanie 5zł, krzyż. xl 20zł i xingo 3zł