Wpisy 33 857 – 33 956
23 listopada 2008 00:08 → 23 listopada 2008 18:52, 100 wpisów
tak dokladnie GROMIE:) to ja!:)
ale teraz Chmurka hehe:)
ja dalam 4 x 2 liczby i stawke chyba x 3 bez plusa..... akurat mialam z tych typowanych w 2 zakladach 13....oj byloby byloby kaski:( jeszcze stawke mialam x 3 bodajze...no ale coz...:(
ale teraz Chmurka hehe:)
ja dalam 4 x 2 liczby i stawke chyba x 3 bez plusa..... akurat mialam z tych typowanych w 2 zakladach 13....oj byloby byloby kaski:( jeszcze stawke mialam x 3 bodajze...no ale coz...:(
Moim zdaniem za mało w komentarzach pragmatyzmu, za dużo zaś "osobistych podchodów",uszczypliwości i zwykłej złośliwości.My sami grający tworzymy tu atmosferę,więc zadbajmy o to,by znajdować tematy,które łączą nie dzielą,by w ten prosty sposób coś razem osiągnąć,bo potencjał drzemie w każdym z nas a to forum powinno być miłym miejscem nie zaś targowiskiem pseudo mądrości nie na temat.Pozdrowionka dla wszystkich gnuśnych i kreatywnych a jaką drogę dalej przyjmiemy to zależy już tylko od nas samych.
awnowy...no coz ja wyrazam swoja opinie nie jestem uszczypliwa zlosliwa... to chyba bylo do mnie?:-/ hmmmm no coz dobra pozdrawiam
"abrakadabra":
dobrze wiesz , że mój wpis nie dotyczył przecież "55" a użytkowniczki pod tym nickiem skrytej, której wpis nr 33780 takim nickiem podpisany został już przez Admina usunięty...Więc jeśli o nią , tę użytkowniczkę chodzi , to była to rzeczywiście odmiana alotropowa - ale jej innego nicka!
dobrze wiesz , że mój wpis nie dotyczył przecież "55" a użytkowniczki pod tym nickiem skrytej, której wpis nr 33780 takim nickiem podpisany został już przez Admina usunięty...Więc jeśli o nią , tę użytkowniczkę chodzi , to była to rzeczywiście odmiana alotropowa - ale jej innego nicka!
PASKO:
proszę o usunięcie wpisu nr 33817 i wyciągnięcie regulaminowych konsekwencji wobec tegoż autorki , która została ostatnio pominięta przy nakładaniu banów , pomimo swej wielkiej aktywności w rozróbie przez "marasa" zainicjowanej.
proszę o usunięcie wpisu nr 33817 i wyciągnięcie regulaminowych konsekwencji wobec tegoż autorki , która została ostatnio pominięta przy nakładaniu banów , pomimo swej wielkiej aktywności w rozróbie przez "marasa" zainicjowanej.
Edi8 ja zamiast Pasko,nie mogę ot tak każdego wywalać za kogoś "widzimisię" to jest mój dobra sponsorka,a nie wspomnę i innych rzeczach,także przemyśl to.
PASKO zbanoj wszystkich ktorych ci ten czlowiek wskarze,co ci zalezy,zostanie sam i bedzie pial swoje zwyciestwo nad wszystkimi.Wpisy swadcza o tym ze to niestety jest chory czlowiek i szuka tu zadymy i zaczepki.Prosilem go zeby mego nika nie uzywal bo jest nie godny i co ,nic dalej pisze a napisanie przez niego mojego nika juz jest dla mnie obrazliwe.Zastanow sie i przeanalizuj cokolwiek bym nie napisal zawsze sie pojawi pierwszy i wymienia mnie z nika.Jak dlugo mozna znosic takie zachowanie jak dlugo nerwy dadza sie hamowac,pomysl nad tym,czy wszyscy sa winni czy jeden jest winny,bo jak widze wiekszosc ma tego czlowieka dosc.A teraz mysl co ze swoim kolegom zrobic ,jak go nie ma jest taki blogi spokoj bo kto by o nim myslal jak sa inne ciekawe tematy do poruszenia.
czyzby TS rozpoczoł znów kolejny bieg po wielka kumulacje .chyba tak.. mam na mysli DL
PASKO przeanalizuj moj wpis 33594 moze to ci pomoze w podjeciu decyzji.
Witam.
Pragnę przedstawić moje spostrzeżenie , odnośnie wyników w kolejnej analizowanej metodzie doboru typu ML.
Polega ona na podwojeniu wartości 1. sortowanej liczby z poprzedniego losowania - i tak wygenerowaną liczbę traktujemy jako prognozę jej wystąpienia w najbliższym losowaniu.
Analizie poddałem miniony , 2007 rok oraz wszystkie , do wczoraj włącznie , losowania z 2008 roku.
Wynik na tym powyższym , czyli blisko 2-letnim materiale jest ciekawy , bo ta w pełni losowa metoda doboru typu wykazuje w podanym okresie skuteczność przewyższającą te 25% wynikające z prawdopodobieństwa , bo dała oddchylenia w górę , gdyż jej skuteczność:
a/ w roku 2007 to 29,4%
b/ w roku 2008 ( do 22.11 )to 28,11%.
Wyniki za poszczególne zakończone miesiące 2008 roku:
01.2008 09 trafień , czyli 29%
02.2008 09 trafień , czyli 31%
03.2008 06 trafień , czyli 19,35%
04.2008 07 trafień , czyli 23,33%
05.2008 12 trafień , czyli 40%
06.2008 07 trafień , czyli 23,33%
07.2008 09 trafień , czyli 29%
08.2008 07 trafień , czyli 22,58%
09.2008 11 trafień , czyli 36,66%
10.2008 10 trafień , czyli 32,25%.
Pozdrawiam.
Pragnę przedstawić moje spostrzeżenie , odnośnie wyników w kolejnej analizowanej metodzie doboru typu ML.
Polega ona na podwojeniu wartości 1. sortowanej liczby z poprzedniego losowania - i tak wygenerowaną liczbę traktujemy jako prognozę jej wystąpienia w najbliższym losowaniu.
Analizie poddałem miniony , 2007 rok oraz wszystkie , do wczoraj włącznie , losowania z 2008 roku.
Wynik na tym powyższym , czyli blisko 2-letnim materiale jest ciekawy , bo ta w pełni losowa metoda doboru typu wykazuje w podanym okresie skuteczność przewyższającą te 25% wynikające z prawdopodobieństwa , bo dała oddchylenia w górę , gdyż jej skuteczność:
a/ w roku 2007 to 29,4%
b/ w roku 2008 ( do 22.11 )to 28,11%.
Wyniki za poszczególne zakończone miesiące 2008 roku:
01.2008 09 trafień , czyli 29%
02.2008 09 trafień , czyli 31%
03.2008 06 trafień , czyli 19,35%
04.2008 07 trafień , czyli 23,33%
05.2008 12 trafień , czyli 40%
06.2008 07 trafień , czyli 23,33%
07.2008 09 trafień , czyli 29%
08.2008 07 trafień , czyli 22,58%
09.2008 11 trafień , czyli 36,66%
10.2008 10 trafień , czyli 32,25%.
Pozdrawiam.
prosiłam wczoraj ,proszę i dziś
na ile liczb opłaca się grać w Fortunie?
na ile liczb opłaca się grać w Fortunie?
BELLA34 .Odpowiedz jest bardzo prosta ,oplaca sie grac na tyle liczb ile jestes w stanie bezblednie wytypowac.
Chcac mieec 100% skutecznosc doboru liczb mozna wszystkie liczby do 40 pomnozyc przez 2 i zawsze trafimy liczbe ktora wyjdzie w nastepnym losowaniu,i zawsze bedzie to liczba parzysta,tylko grac tym sposobem skutecznosc 100%.
koguciku a może jakaś podpowiedż,
jakie cyfry mogą paść?
chciałam grać na 3 cyfry
jakie cyfry mogą paść?
chciałam grać na 3 cyfry
Idac tym tokiem myslenia mozna wszystkie liczby po 40 ale tylko parzyste podzielic przez 2 i tez bedziemy mieli 100% skutecznosc znalezeienia liczby,ktora wyjdzie w nastepnym losowaniu.I napewno to bedzie liczba parzysta wiec parzyste gora.
BELLA34 .Pytasz najgorszego typera jaki jest na tym czacie ,wiec nie moge ci pomoc i jest mi przykro z tego powodu,pytaj o wszystko tylko nie o liczby ktore maja wyjsc,ja podaje liczby ktore maja wyjsc ale jak je posylam na progresje i tym sposobem juz 4 razy bylem pod wozem wiec widzisz jakie jest moje szczescie do liczb.Poniewarz ja zaprzestalem grania na liczbach bo co stracilem to odzyskalem ,i teraz bawie sie w niewychodzace bo wychodzace mi sie znudzily juz, a to cos nowego jest.Gdybym gral to obstawil bym dzis pojedynczo 20,70,71 ale czy te liczby sie zejda w trojke to nawet paznokcia nie poswiece.Pozdrawiam.
O nie ,nie bede sie klocil do upadlego ale tylko dlatego ze jestes kobieta to mi nie wypada wiec spuszczam na to zaslone milczenia.Na koniec napisze ze nie masz racji.Pozdrawiam
bella 34
jaka kwota cie interesuje do zainwestowania w Fortunie a jaka ewetualnie by Cie ucieszyla jesli bys wygrala?
jaka kwota cie interesuje do zainwestowania w Fortunie a jaka ewetualnie by Cie ucieszyla jesli bys wygrala?
Grom czy i ja mogła bym liczyć na małe podpowiedzi ,bardzo mnie to zainteresowało.8928245 dziękuje
"kogucik19" napisał:
"33880. Idac tym tokiem myslenia mozna wszystkie liczby po 40 ale tylko parzyste podzielic przez 2 i tez bedziemy mieli 100% skutecznosc znalezeienia liczby,ktora wyjdzie w nastepnym losowaniu.I napewno to bedzie liczba parzysta wiec parzyste gora."
.....................................................................................................
Ha,ha,ha - kabaret "Pod Wydrwigroszem"
lepszego skeczu by nie wymyślił....
Oto wykaz parzystych liczb po 40 podzielonych przez 2 - wg w/w recepty geniusza matematycznego z Krakowa - które jednak nie dają liczby parzystej po tym podzieleniu:
42:2=21 Nie daje liczby parzystej
46:2=23 Nie daje liczby parzystej
50:2=25 Nie daje liczby parzystej
54:2=27 Nie daje liczby parzystej
58:2=29 Nie daje liczby parzystej
62:2=31 Nie daje liczby parzystej
66:2=33 Nie daje liczby parzystej
70:2=35 Nie daje liczby parzystej
74:2=37 Nie daje liczby parzystej
78:2=39 Nie daje liczby parzystej
Powtórzę raz jeszcze ten wpis roku 2008 autorstwa "kogucika19":
"I napewno to bedzie liczba parzysta"...
"33880. Idac tym tokiem myslenia mozna wszystkie liczby po 40 ale tylko parzyste podzielic przez 2 i tez bedziemy mieli 100% skutecznosc znalezeienia liczby,ktora wyjdzie w nastepnym losowaniu.I napewno to bedzie liczba parzysta wiec parzyste gora."
.....................................................................................................
Ha,ha,ha - kabaret "Pod Wydrwigroszem"
lepszego skeczu by nie wymyślił....
Oto wykaz parzystych liczb po 40 podzielonych przez 2 - wg w/w recepty geniusza matematycznego z Krakowa - które jednak nie dają liczby parzystej po tym podzieleniu:
42:2=21 Nie daje liczby parzystej
46:2=23 Nie daje liczby parzystej
50:2=25 Nie daje liczby parzystej
54:2=27 Nie daje liczby parzystej
58:2=29 Nie daje liczby parzystej
62:2=31 Nie daje liczby parzystej
66:2=33 Nie daje liczby parzystej
70:2=35 Nie daje liczby parzystej
74:2=37 Nie daje liczby parzystej
78:2=39 Nie daje liczby parzystej
Powtórzę raz jeszcze ten wpis roku 2008 autorstwa "kogucika19":
"I napewno to bedzie liczba parzysta"...
Grom
Gratulki za wczorajsze liczby podane przed losowaniem.
Mozna bylo wygrac ok 150 zl z plusem.
Trzymaj tak dalej.
Gratulki za wczorajsze liczby podane przed losowaniem.
Mozna bylo wygrac ok 150 zl z plusem.
Trzymaj tak dalej.
No i udalo mi sie rozweselic niektorych,niektorym dalo to pole do popisu,i o to chodzilo tak nalezy sie zachowywac na czacie,tylko wiecej kultury ,a ze z Krakowa to jest sie czym szczycic bo we wszystkich rankingach Krakow jest zawsze przed Warszawa,i to mnie cieszy.Tak sie ciesze ze moglem komus sprawic przyjemnosc.
Witam wszystkich oraz zablokowanych za kare. Na czacie znów coś się dzieje ;) Na dzis :
11,12,25,69,73/5
16,18,26,27,32,65/6
12,16,18,26,27,32,65,69/8
12,16,18,26,27,32,40,43,65,69/10
Oczywiście te liczby dziś nie padną ;) Śnieg za oknem sypie ostro.Znowu zima :( Wysokich wygranych !!!
11,12,25,69,73/5
16,18,26,27,32,65/6
12,16,18,26,27,32,65,69/8
12,16,18,26,27,32,40,43,65,69/10
Oczywiście te liczby dziś nie padną ;) Śnieg za oknem sypie ostro.Znowu zima :( Wysokich wygranych !!!
Tomcio zainwestuję 10zeta bo przy moim szczęściu to więcej się nie odważę
I jeszcze jedno czy moglbys nie uzywac mojego nika bo jestes tego nie godny,mozesz pisac ten przebrzydly facet z Krakowa,lub zreszta ty masz taki wielki repertuar nazw wiec je uzywaj ale nie "kogucik19"to dla ciebie zastrzezony nik.Powtarzam ci to po raz setny zebys wreszcie zrozumial,czy nie potrafisz tej jednej rzeczy uszanowac,miej troche godnosci czy ja twoj nik przytoczylem, nie bo nawet by mi klawiatura odmowila posluszenstwa.
MARIO nic sie nie dzieje i dziac nie bedzie,zapewniam cie bo nie bedzie juz dalszej dyskusi bo jej ja nie bede podejmowal,wlasnie dlatego zeby sie nie dzialo.
Edi - może lepiej należało poszukać parzystych według propozycji Kogucika i tam się zaczaić na trafienia (skoro ma to być parzysta po 40).
44:2=22
48:2=24
52:2=26
56:2=28
60:2=30
64:2=32
68:2=34
72:2=36
76:2=38
80:2=40
Pozdrawiam
44:2=22
48:2=24
52:2=26
56:2=28
60:2=30
64:2=32
68:2=34
72:2=36
76:2=38
80:2=40
Pozdrawiam
bella 34
Znajdz jakiegos szczesliwca ktory poda Ci choc 2 liczby trafne przy 4 typowanych.
Ja nie moge bo ostatnio mam cholernego pecha.
Wytypuj 4 liczby i zagraj systemem 2/4. Koszt to 6 zakladow x 2 zl = 12
Trafisz 2 liczby masz 18 zl.
trafisz 3 liczby masz 54 zl
trafisz 4 liczby masz 108 zl.
Takze jakby nie patrzal potrzebujesz 50% skutecznosci w typowaniu.
Powodzenia.
ps. 4/4 zakladem prostym za 2 zl placi 360zl ale trzeba trafic wszystkie liczby a systemem podpierasz sie w przypadku nie trafienia dwoch liczb.
Znajdz jakiegos szczesliwca ktory poda Ci choc 2 liczby trafne przy 4 typowanych.
Ja nie moge bo ostatnio mam cholernego pecha.
Wytypuj 4 liczby i zagraj systemem 2/4. Koszt to 6 zakladow x 2 zl = 12
Trafisz 2 liczby masz 18 zl.
trafisz 3 liczby masz 54 zl
trafisz 4 liczby masz 108 zl.
Takze jakby nie patrzal potrzebujesz 50% skutecznosci w typowaniu.
Powodzenia.
ps. 4/4 zakladem prostym za 2 zl placi 360zl ale trzeba trafic wszystkie liczby a systemem podpierasz sie w przypadku nie trafienia dwoch liczb.
bella 34
A teraz porownaj sobie 2 system i zobaczysz jakim warto grac.
System 3/4 czyli min 3 trafne przy 4 typowanych.
3/4 to 4 zaklady proste po 2 zl = 8
2 liczby trafisz i przegralas
3 liczby trafisz 90 zl wygrana
4 liczby trafisz 360 zl wygrana.
Sama zdecyduj ktory lepszy dla Ciebie .
pozdr.
A teraz porownaj sobie 2 system i zobaczysz jakim warto grac.
System 3/4 czyli min 3 trafne przy 4 typowanych.
3/4 to 4 zaklady proste po 2 zl = 8
2 liczby trafisz i przegralas
3 liczby trafisz 90 zl wygrana
4 liczby trafisz 360 zl wygrana.
Sama zdecyduj ktory lepszy dla Ciebie .
pozdr.
tomcio wielkie dzięki,wszystko mi ładnie objaśniłeś zagram na 2/4 I 3/4
a o wynikach tego "skoku na kasę"poinformuję po 22
pozdrawiam
a o wynikach tego "skoku na kasę"poinformuję po 22
pozdrawiam
"cymbał":
w źródłowym wpisie "kogucika19", jego autorski pomysł opierał się na podzieleniu przez 2 WSZYSTKICH parzystych liczb po 40 , gdyż napisał:
"wszystkie liczby po 40 ale tylko parzyste podzielic przez 2 i tez bedziemy mieli 100% skutecznosc znalezeienia liczby,ktora wyjdzie w nastepnym losowaniu.I napewno to bedzie liczba parzysta wiec parzyste gora."
Stąd moje wykazanie , iż w wyniku tego dzielenia przez 2 tych WSZYSTKICH liczb parzystych over 40 - jednak powstanie z nich 50% liczb nieparzystych....
Ponadto ta metoda "kogucika19" nijak ma się do tej przeze mnie rano tu wykazanej , jako podwojenie 1. liczby sortowanej z poprzedniego losowania - choć do niej się odnosił jego wpis , gdyż w mojej nastepuje wygenerowanie tylko 1 (jednej ) liczby a nie jak u "kogucika19" tych wielu, powstałych z owego dzielenia przez 2 tych liczb parzystych powyżej 40.
Pozdrawiam.
w źródłowym wpisie "kogucika19", jego autorski pomysł opierał się na podzieleniu przez 2 WSZYSTKICH parzystych liczb po 40 , gdyż napisał:
"wszystkie liczby po 40 ale tylko parzyste podzielic przez 2 i tez bedziemy mieli 100% skutecznosc znalezeienia liczby,ktora wyjdzie w nastepnym losowaniu.I napewno to bedzie liczba parzysta wiec parzyste gora."
Stąd moje wykazanie , iż w wyniku tego dzielenia przez 2 tych WSZYSTKICH liczb parzystych over 40 - jednak powstanie z nich 50% liczb nieparzystych....
Ponadto ta metoda "kogucika19" nijak ma się do tej przeze mnie rano tu wykazanej , jako podwojenie 1. liczby sortowanej z poprzedniego losowania - choć do niej się odnosił jego wpis , gdyż w mojej nastepuje wygenerowanie tylko 1 (jednej ) liczby a nie jak u "kogucika19" tych wielu, powstałych z owego dzielenia przez 2 tych liczb parzystych powyżej 40.
Pozdrawiam.
Jestem stałym "czytelnikiem" waszego forum , bardzo mi się podobają Wasze rozmowy, również to, ze dziękujecie typującym za każdy sukces .Ja na razie jestem bez sukcesów. Moja ósemka na dziś 1,15,22,31,38,47,59,80
"elcia50":
witaj na pokładzie!
Czy ta Twoja "8" to jest na wejście , czy raczej na to ,że ich nie będzie?
Pzdr.
witaj na pokładzie!
Czy ta Twoja "8" to jest na wejście , czy raczej na to ,że ich nie będzie?
Pzdr.
bella 34
Zauwaz tylko jedna rzecz.
Jesli jeden zestaw 4 liczb zagrasz w dwoch systemach czyli 2/4 i 3/4 to zaplacisz 20 zl.
Przy 2 trafnych liczbach z 4 masz 18 zl z powrotem czyli bilans koncowy
- 2 zl.
Musizs miec wtedy min 3/4 trafione a wtedy dwa systemy dadza Ci 90+54=154.
Takze jak sama widzisz ryzyko utraty 20 zl albo przy 3 liczbach trafionych 134 zl do przodu.
powodzenia.
Zauwaz tylko jedna rzecz.
Jesli jeden zestaw 4 liczb zagrasz w dwoch systemach czyli 2/4 i 3/4 to zaplacisz 20 zl.
Przy 2 trafnych liczbach z 4 masz 18 zl z powrotem czyli bilans koncowy
- 2 zl.
Musizs miec wtedy min 3/4 trafione a wtedy dwa systemy dadza Ci 90+54=154.
Takze jak sama widzisz ryzyko utraty 20 zl albo przy 3 liczbach trafionych 134 zl do przodu.
powodzenia.
Masz Edi rację. Ale ze mnie cymbał (jak to dobrze mieć taki nick, inni mogą sobie w stosunku do mnie poużywać do woli...). Pozdrawiam
"cymbał":
Twój nick to Twój świadomy wybór - bo sam go z wiadomych Ci powodów wybrałeś, zaś jego przytaczanie w formie nagłówka wypowiedzi do Ciebie adresowanej, to elementarny wymóg kindersztuby podczas zwracania się do kogoś , gdyż każdy ma swoje imię a w necie jego zamiennikiem jest nick...
Pozdrawiam.
Twój nick to Twój świadomy wybór - bo sam go z wiadomych Ci powodów wybrałeś, zaś jego przytaczanie w formie nagłówka wypowiedzi do Ciebie adresowanej, to elementarny wymóg kindersztuby podczas zwracania się do kogoś , gdyż każdy ma swoje imię a w necie jego zamiennikiem jest nick...
Pozdrawiam.
bella 34
mala pomylka w moich obliczeniach.
90+54= 144 czyli 124 na +
mala pomylka w moich obliczeniach.
90+54= 144 czyli 124 na +
Edi8 starasz się wykazać swoją rację ale ze zdumieniem stwierdzam ze to metodą kogucika19 wygrałem najwięcej kasy. Jeszcze jedno skąd u ciebie ten sztuczny administracyjny język, nikomu nie zaimponujesz sztucznotą wyrażaj się po "ludzku".
"OBI":
aby coś porównywać - trzeba to z soba wpierw zestawić...
O jakiej więc metodzie "kogucika19" mówisz próbując ją porównać z jakąś moją???
aby coś porównywać - trzeba to z soba wpierw zestawić...
O jakiej więc metodzie "kogucika19" mówisz próbując ją porównać z jakąś moją???
czesc wam i jak tam po wczorajszym losowaniu ? ja w plecy jak zwykle ;/
"OBI":
ponownie pytam, do których to metod "kogucika19" i mojej - jako ich ocenne porównanie którego tu dokonałeś - odnosił się Twój wpis???
ponownie pytam, do których to metod "kogucika19" i mojej - jako ich ocenne porównanie którego tu dokonałeś - odnosił się Twój wpis???
Witam dzisiaj systemik z 20 szczesliwych liczb,oto one:
1, 12, 15, 19, 20, 24, 29, 33, 37, 42, 45, 48, 49, 63, 64, 67, 69, 72, 75, 79,
pozdrawiam i zycze wszystkim wyskokich wygranych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
1, 12, 15, 19, 20, 24, 29, 33, 37, 42, 45, 48, 49, 63, 64, 67, 69, 72, 75, 79,
pozdrawiam i zycze wszystkim wyskokich wygranych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Nie ma co porownywac tylko nalezy z gory zalozyc ze to co jest napisane przez tego czlowieka jest jedynie sluszne ,i wszyscy podazajcie ta droga ,kazda inna metoda gry jest zla i koniec ,niech nas dalej prowadzi.Ja jako kogut uznaje ze jest to najmondrzejszy,najwspanialszy,genialny i nie omylny,fachowiec od wszelkiego rodzaju gier i nie tylko.Czesc jego pamieci. Niech nikt nie odwarzy sie temu zaprzeczac.
Dodam tylko ze nikt nie wymyslil tylu metod doboru liczb co ten czlowiek wiec jego zaslugi sa ogromne ,poziomy,piony,pierwistki,dodawanie,odejmowanie,sortowane ,niesortowane,z przed dwoch dni i z przed tygodnia,ostatnie i pierwsze liczby tak ze te odkrycia sa porazajace,i nalezy sie wielki szacunek i podziw dla takiego wielkiego wkladu wiedzy,umiejetnosci,a to wszystko dla nas drodzy kulkowicze,tak wielkie poswiecenie,i nawet wszystko sie sprawdza i wychodzi ,tylko zawsze po losowaniu,ale wychodzi,a mnie nawet po losowaniu nie wychodzi wiec musze uznac wielkosc tego pana.Czy nie mam racji.Ja tempy kogut caly czas sie ucze od mistrza i mnozenia i dzielenia,pierwiastkowania dodawania odejmowania,ale z takim ogromem wiedzy juz sobie nie radze,jestem pod wrazeniem.
witam
niegram w multi wiec stad moje pytanie
jakim systemem nalezy zagrac i ile liczb trafic(skreslic) , jaka sumke zainwestowac aby wygrac w multi 500zł ..taka sumka jest mi potrzebna ...prosze o opinie
jakim systemem nalezy zagrac i ile liczb trafic(skreslic) , jaka sumke zainwestowac aby wygrac w multi 500zł ..taka sumka jest mi potrzebna ...prosze o opinie
"kogucik19" napisał dziś na forum:
"Szanowny panie MEDIUM.
Co do pierwiastków to do 100 liczę w pamięci , potem dopiero potrzebny jest mi kalkulator".
...........................................................................................
Ha,ha,ha....
Naucz się wpierw dodawać i odejmować do 100 , bo w zakresie obliczania procentów to już cię tu wyszkoliłem , po tym gdy na forum zwróciłeś się z publicznie adresowaną prośbą o pomoc w obliczeniu " ile to jest 5 pocent od liczby 80 , bo nie mogę sobie z tym jakoś poradzić".
"Szanowny panie MEDIUM.
Co do pierwiastków to do 100 liczę w pamięci , potem dopiero potrzebny jest mi kalkulator".
...........................................................................................
Ha,ha,ha....
Naucz się wpierw dodawać i odejmować do 100 , bo w zakresie obliczania procentów to już cię tu wyszkoliłem , po tym gdy na forum zwróciłeś się z publicznie adresowaną prośbą o pomoc w obliczeniu " ile to jest 5 pocent od liczby 80 , bo nie mogę sobie z tym jakoś poradzić".
"typer szóstek":
wystarczy trafić w FORTUNIE 3/3 liczb ML ze stawką 12zł - bo w tej firmie kurs za to trafienie wynosi 50 za 1zł , więc 50x12złx0,9=540zł-12=528zł.
Pzdr.
wystarczy trafić w FORTUNIE 3/3 liczb ML ze stawką 12zł - bo w tej firmie kurs za to trafienie wynosi 50 za 1zł , więc 50x12złx0,9=540zł-12=528zł.
Pzdr.
Widze ze szukasz kontaktu ze mna wiec juz ci o wielki nie odpowiem i co bedzie ci lyso nara.
Hosiu ,przepraszam,że pytam,przecież jesteś pod dobrym okiem fachowca,,czytałem,że zaczynasz już wygrywać.gratuluję i pozdrawiam .
witam.czy moze ktos mi pomoc.mam pare wytypowanych numerkow ale niewiem ktore wybrac.oto one:1,14,15,28,47,56,63,67,70,71.moze ktos mi pomoze dobrac je na parki?
Gromie- od jakiegos czasu sledzie Twoje wpisy- przede wszystkim gratuluje wynikow..Czy mozesz dokladniej opisac swoja strategie gry tzn typowania? Czytalam o astrologi itd..ale moze cos szerzej? Jak wybierasz liczbe glowna ..czytam o 7..czy zawsze grasz na pochodne liczby 7 czy na inne tez .Jesli na inne rowqniez to co decyduje ze je wybierasz akurat w dany dzien..? z gory ziekuje za odpowiedz
aska 34,,dziękuję.
To tylko intuicja.
A na dzisiaj masz numery podane,z których coś wylosują.
zwróć uwagę na nr,duzego lotka,expres lotka,i numerka.
Numery masz podane.
któreś z nich padną.A jeśli o astrologię,to nie to to numerologia.
Pozdrawiam.
To tylko intuicja.
A na dzisiaj masz numery podane,z których coś wylosują.
zwróć uwagę na nr,duzego lotka,expres lotka,i numerka.
Numery masz podane.
któreś z nich padną.A jeśli o astrologię,to nie to to numerologia.
Pozdrawiam.
GROM,czy numery z wpisu 33804 na dziś też są akttualne,można je wysłać?
Czesc wszystkim graczom.Czytam wasze spostrzezenia na temat typowania liczb w multi ja tez typuje roznymi sposobami grajac na 5 liczb ale moje typy to jedna lub dwie trafne czasami trzy.Czy Grom mogbys sie podzielic swimi typami lub sposobami typowania bo na tym forum bardzo cie chwala i masz nie zle wyniki.Pozdawim wszystkich graczy.
"kaja":
podałaś zbiór 10 liczb - ale pozwól , że nie będę ich w parki łączył..
Rozważ ( na podstawie swoich wyników i w dłuższym okresie prześledzonych ilości trafianych w takim zbiorze liczb ) czy nie warto zagrać je jako pojedyńcze liczby?
Np. w Totomixie kurs na 1 trafioną liczbę wynosi 3,2 czyli netto 3,2x0,9=2.90zł.
Przy grze systemowej 1 zakład kosztuje już od 1zł , wiec koszt gry w systemie 1z10 to 10zł , a za trafienie 4z10 liczb dostaniesz 4x3,2x0,9=11,50zł.
Zysk netto przy trafieniu 4z10 to więc 1,50zł , co stanowi 15% od wkładu , a jest to w porównaniu z rocznym bankowym oprocentowaniem zysk chyba dość istotny co do skali.
Oczywiście, jego złotówkowy wymiar jest uzależniony od stawki , bo przy stawce 1 zł jest wręcz nikły - ale gracz sam ustala swoją stawkę i może ona przecież stanowić także i np. 100zł za zakład , dając wtedy 150zł zysku netto przy wkładzie własnym 1000zł.
Oczywiście mogą wystąpić także inne - w górę i w dół - trafienia od tych modelowo tu przedstawionych!
Zatem pozostaje kwestia rozważnej i surowej samooceny swoich możliwości - zarówno tych typerskich i tych finansowych...
Powodzenia!
podałaś zbiór 10 liczb - ale pozwól , że nie będę ich w parki łączył..
Rozważ ( na podstawie swoich wyników i w dłuższym okresie prześledzonych ilości trafianych w takim zbiorze liczb ) czy nie warto zagrać je jako pojedyńcze liczby?
Np. w Totomixie kurs na 1 trafioną liczbę wynosi 3,2 czyli netto 3,2x0,9=2.90zł.
Przy grze systemowej 1 zakład kosztuje już od 1zł , wiec koszt gry w systemie 1z10 to 10zł , a za trafienie 4z10 liczb dostaniesz 4x3,2x0,9=11,50zł.
Zysk netto przy trafieniu 4z10 to więc 1,50zł , co stanowi 15% od wkładu , a jest to w porównaniu z rocznym bankowym oprocentowaniem zysk chyba dość istotny co do skali.
Oczywiście, jego złotówkowy wymiar jest uzależniony od stawki , bo przy stawce 1 zł jest wręcz nikły - ale gracz sam ustala swoją stawkę i może ona przecież stanowić także i np. 100zł za zakład , dając wtedy 150zł zysku netto przy wkładzie własnym 1000zł.
Oczywiście mogą wystąpić także inne - w górę i w dół - trafienia od tych modelowo tu przedstawionych!
Zatem pozostaje kwestia rozważnej i surowej samooceny swoich możliwości - zarówno tych typerskich i tych finansowych...
Powodzenia!
Jak ty edi8 znasz takie genialne metody i tak super obliczasz, pierwiastkujesz, dodajesz poziomy i piony i znasz kursy z fortuny na pamięć to co ty tu robisz? Powinieneś grzać swój ........ tyłek na Cyprze. Człowieku twoje metody są tak samo skuteczne jak losowanie chybił trafił. Raz się uda raz nie. Czy tobie się wydaje, że jak się rozpiszesz i wyliczysz to ludzie się na to nabiorą. Jesteś jak reklama pasty do zębów, koleś albo laska w kitlu podpisane dr stomatolog kilka wykresów które nie maja żadnego znaczenia i to czy wybierzesz tę pastę czy inną tak samo. Trzeba po prostu dbać o ząbki i nie ma znaczenia jaką pastą. A stomatolodzy będą polecać tę za którą im zapłacili. Krótko. Ludzie grajcie tak jak Wam w duszy gra. Wiecie co to jest szczęście nowicjusza? To jest ten czas samych wygranych kiedy skreślacie co popadnie, bo się wydaje, ze wejdzie i jakoś niewytłumaczalnie wchodzi. Jak zaczynacie to liczyć to cóż okazuje się lipa. Pozdrawiam gorąco graczy i tych co liczą i tych co liczą na kogoś oby tylko nie na edi8.
Grom czy moge prosic cie o kontakt.Ja dzis typuje 9,12,25,38,45 w ML co ty na to?
"malagorzka":
akurat zły dobrałaś sobie przykład , bo będąc ( jak wczoraj w usuniętym już wpisie się podpisałaś ) w wieku 55 lat, problem doboru pasty i próchnicy zębów ciebie już nie tyczy... Skup się zatem , krakowska jejmość, raczej na doborze kleju do własnych protez zębowych!
akurat zły dobrałaś sobie przykład , bo będąc ( jak wczoraj w usuniętym już wpisie się podpisałaś ) w wieku 55 lat, problem doboru pasty i próchnicy zębów ciebie już nie tyczy... Skup się zatem , krakowska jejmość, raczej na doborze kleju do własnych protez zębowych!
zagrałam dzisiaj w Fortunie
3/4,2/4i4/4 a co jak mam wygrać to trafię całą czwórkę
13,15,47,56
3,56,63,80
15,35,49,74
15,21,47,67
56,63,68,80
12,59,64,78
i nie biorę pod uwagę przegranej!!!
3/4,2/4i4/4 a co jak mam wygrać to trafię całą czwórkę
13,15,47,56
3,56,63,80
15,35,49,74
15,21,47,67
56,63,68,80
12,59,64,78
i nie biorę pod uwagę przegranej!!!
MALAGORZKA sluchaj czlowieka on wie co to klej do protez,dlatego jest taki w tym temacie oblatany,bo juz od dawna to stosuje.A ze pisze to co wszyscy wiedza niech pisze co ma pisac jak tylko to potrafi dajcie mu spokoj kazdy wie ze taka gra systemem zlozonym na dluzsza mete nie poplaca,ale dajcie mu spokoj niech pisze,musi mnie uczyc wszystkiego gdzie ja znajde takiego genialnego nauczyciela.Nawet dzis dalem sie mu wykazac podstawami matematyki,bo podzielilem parzysta przez 2 i napisalem ze wyjdzie parzysta i co czujnosc jego jest zadziwiajaca,zauwazyl ze ktos se jaja zrobil i to wykazal,taka spostrzegawcza osoba z niego jest.Tak ze niech pisze jest jeszcze ok 5000 roznych systemow do opisania ,a nie kazdy ma plyte zakupona z systemami to gdzie bedzie szukal pomocy,ano u naszego mistrza,ktory czy go ktos prosi o pomoc czy nie bedzie na stanowisku,gotowy do niesienia pomocy taki rycerski jest.Poczekaj MALAGORZKA bo zaraz urychomi ALA11 tylko sobie o niej zapomnial bo znikla tak jak rycerz na 10 dni i juz czas ja powolac do aktywnosci zeby wychwalala geniusz swego rycerza.I zeby mnie tu zadnych negatywnych uwag nie bylo pod katem tego czlowieka,bo zdenerwujecie jego wielka milosc czyli mnie koguta.Pozdrawiam cie MALAGORZKA.
Czy można coś zrobić żeby usunąć raz na zawsze >>>EDI8<<< Ten człowiek jest chory umysłowo i kompromituje ten czat był spokuj ale nie na długo!
A co to za prostak i zwykły ..uj tak pisze "spokuj"???
To jakaś PROWOKACJA a nie >>>PROPPOZYCJA<<
To jakaś PROWOKACJA a nie >>>PROPPOZYCJA<<
Czyli wg Groma, dziś mogą być wylosowane: 15,17,20,35. Boże jestem szczęśliwy bo to moje liczby. Może zwróci się ze 2 zł. Mówię serio.
PASKO czy mozesz potwierdzic lub zaprzeczyc ,ze osoba pod nikem "55" to ta sama osoba co "MALAGORZKA" bo jak nie to oskarzenia tego czlowieka sa bezpodstawne a zatem naleza sie tej Pani przeprosiny.Zalezy mi na tym wystarczy ze napiszesz tak,lub nie.Zalezy mi na tym a ty jako admin masz takie mozliwosci.Pozdrawiam
>>>EDI8<<< Profesorku Miodek, widze że jesteś dobry z Polskiego.Czytam tego chata i odkąd sie pojawiłeś to dogryzasz inteligentnie ludziom wywalasz swoje mądrośći 24 godziny na dobę Penwnie jesteś bezrobotny, albo emeryt chodz moje przeczucie podpowiada że jesteś nowym wcieleniem Matycza.Twoje mądrości absolutnie nie przekądają sie na zyski z kulek. Jak u każdego tutaj.Moim zdaniem raczej jestes wynajety aby nakrecać czat!TO na tyle !Powodzenia wszystkim w losowanku !!!
Ludzie! Ignorujcie Ediego jeśli Wam przeszkadza, a sam przestanie pisać. Sami wypisujecie kretynizmy pod jego adresem i w ten sposób oczekujecie odzewu. Nie dziwcie się, że łapie Was za słowa. Po wpisach widać, że jest wykształconym człowiekiem, a jeśli jego metody Wam nie odpowiadają - to olejcie i metody. Dajcie sobie wszyscy siana.
Pozdrawiam.
PS
Tylko nie piszcie mi ... że jestem cymbał.
Pozdrawiam.
PS
Tylko nie piszcie mi ... że jestem cymbał.
Ta - używając identycznego jak wobec mnie wczoraj przez nią zastosowanego słownictwa - MENDA , używa jeszcze innych nicków , w tym "POLONUS" ale korzystając z innych IP , więc PASKO nic tu nie może na tak ani na nie stwierdzić!
Do tego trzeba użyć nieco innych metod...
Do tego trzeba użyć nieco innych metod...
PASKO dlaczego nie aktualizujesz od16.09.2008 analiz? piszesz w naglowku ze aktualizacja odbywa sie raz na miesiac !! a ostatnia aktualizacja to 17.09.2007-16.09.2008.???
Nie bede cie tak nazywal bo twoj apel o ignorancje jest jak najbardziej na miejscu.Ja jako kogut obiecuje nie odpowiadac na zaczepki,ani nie prowokowac wszystko co moglo zostac w tym temacie zostalo juz napisane reszta to bedzie powtorka z rozrywki.Moze takie zachowanie da mu do zrozumienia ze jest nie mile widziany w naszym gronie.Pozdrawiam
Pasko pewnie większość totkowiczów na tej stronie zapragnie byś zablokował na zawsze ediego i kogucika, a w dodatku jak masz możliwość to także numer identyfikacyjny komputerów z których korzystają, wtedy będzie wiadomo że nie podszyją się pod inne nicki. To już jest przesada by zamiast o totku to same przekleństwa i wyzwiska padają na czacie. ta stronka ma służyć typom, powoli staje się ona żulernią kogucika i ediego
33921. Hosiu a jak u Ciebie z trafieniami.? mimo to dziękuję.
pozdr.
Grom 2008-11-23 (15:06
Hosiu ,przepraszam,że pytam,przecież jesteś pod dobrym okiem fachowca,,czytałem,że zaczynasz już wygrywać.gratuluję i pozdrawiam .
Mimo CZEGO Gromciu ??? ;)
Czyżbym wyczuwała jakąś nutkę ironii ?
Tak Gromie . Jestem pod okiem Człowieka - Człowieka przez DUŻE C, który jako jedyny, publicznie, tu na tym forum, zaofiarował mi swoją KONKRETNĄ pomoc począwszy od kontaktów medycznych na pomocy finansowej kończąc. Przyjęłam jego wyciągniętą rękę z wdzięcznością. Zaczęłam się stosować do jego wskazówek z początkowym wkładem 100 złociszy. Nie obiecywał mi złotych gór, ukrócił chęć szybkiego pomnożenia kasy, pokazał twarde realia.Swój system gry opisuje na forum więc nie jest to żadna tajemnica Zaczęliśmy skromnie od zakładu za 2 zeta . Zapytałeś mnie o rezultat więc Ci odpowiadam : zyski z poszczególnych zdarzeń są różne od 5,59 do 35,16 W sumie od 10.11 - 99.45 zł czystego zysku. W grze mam w tej chwili 42 zł więc jeśli chcesz to odejmij od 99 i będzie to najczystszy zysk. Zwracam tylko uwagę,że gdyby operować większymi wkładami zysk byłby adekwatnie większy. Może kiedyś.... czego oczywiście Tobie również bardzo życzę i cieplutko pozdrawiam
pozdr.
Grom 2008-11-23 (15:06
Mimo CZEGO Gromciu ??? ;)
Czyżbym wyczuwała jakąś nutkę ironii ?
Tak Gromie . Jestem pod okiem Człowieka - Człowieka przez DUŻE C, który jako jedyny, publicznie, tu na tym forum, zaofiarował mi swoją KONKRETNĄ pomoc począwszy od kontaktów medycznych na pomocy finansowej kończąc. Przyjęłam jego wyciągniętą rękę z wdzięcznością. Zaczęłam się stosować do jego wskazówek z początkowym wkładem 100 złociszy. Nie obiecywał mi złotych gór, ukrócił chęć szybkiego pomnożenia kasy, pokazał twarde realia.Swój system gry opisuje na forum więc nie jest to żadna tajemnica Zaczęliśmy skromnie od zakładu za 2 zeta . Zapytałeś mnie o rezultat więc Ci odpowiadam : zyski z poszczególnych zdarzeń są różne od 5,59 do 35,16 W sumie od 10.11 - 99.45 zł czystego zysku. W grze mam w tej chwili 42 zł więc jeśli chcesz to odejmij od 99 i będzie to najczystszy zysk. Zwracam tylko uwagę,że gdyby operować większymi wkładami zysk byłby adekwatnie większy. Może kiedyś.... czego oczywiście Tobie również bardzo życzę i cieplutko pozdrawiam
"cymbał":
pejoratywne wobec Ciebie mogłoby być jedynie pisanie w wypowiedziach o Tobie tego słowa w innym , niż w odniesieniu do brzmienia samego nicka , kontekście.
Tak więc: użycie cudzysłowu eliminuje wszelkie ewentualne wątpliwości, jakie wyborem tego nicka na swoją głowę sobie możesz ściagnąć - na odcinku podeptania ( i tak chyba niezbyt wygórowanego ) własnego ego...
P.s: dzięki za zabranie cennego głosu w żywo rozwijajacej się dyskusji o krakowskich obyczajach w tle - na forum widocznych w postaci wpisów obywateli obojga płci z CK Krakowa a tu reprezentowanych przez ( pod jakże wieloma nickami skrytą ) "malagorzką", lat 55 i i "kogucika19", lat 54, znanego tu także jako "kormoran50" i "waclaw"...
Pozdrawiam.
pejoratywne wobec Ciebie mogłoby być jedynie pisanie w wypowiedziach o Tobie tego słowa w innym , niż w odniesieniu do brzmienia samego nicka , kontekście.
Tak więc: użycie cudzysłowu eliminuje wszelkie ewentualne wątpliwości, jakie wyborem tego nicka na swoją głowę sobie możesz ściagnąć - na odcinku podeptania ( i tak chyba niezbyt wygórowanego ) własnego ego...
P.s: dzięki za zabranie cennego głosu w żywo rozwijajacej się dyskusji o krakowskich obyczajach w tle - na forum widocznych w postaci wpisów obywateli obojga płci z CK Krakowa a tu reprezentowanych przez ( pod jakże wieloma nickami skrytą ) "malagorzką", lat 55 i i "kogucika19", lat 54, znanego tu także jako "kormoran50" i "waclaw"...
Pozdrawiam.
Na dzisiaj blokada dla edi8. Baardzo mi się również nie podoba postawa kogucika19, ale póki co ma dostęp.
Proszę kogucika o TOTALNE nie poruszanie wiadomego tematu - łącznie z jakimś dziękowaniem mi za edi8 lub czymkolwiek!
Proszę kogucika19, aby zastanowił się 2 razy jeśli ma coś do napisania.
Moja złość wynika z zażenowania tym tematem. Czuję się jak rodzic do którego co chwila przybiegają dzieci na skargę w stylu "Tato, tato no powiedz mu, żeby mnie nie nazywał kogucik..."
Pozdrawiam
Proszę kogucika o TOTALNE nie poruszanie wiadomego tematu - łącznie z jakimś dziękowaniem mi za edi8 lub czymkolwiek!
Proszę kogucika19, aby zastanowił się 2 razy jeśli ma coś do napisania.
Moja złość wynika z zażenowania tym tematem. Czuję się jak rodzic do którego co chwila przybiegają dzieci na skargę w stylu "Tato, tato no powiedz mu, żeby mnie nie nazywał kogucik..."
Pozdrawiam
dzieki edi8
a jak ma sie sytuacja w TS ..jesli mobłby mi ktos napisac
a jak ma sie sytuacja w TS ..jesli mobłby mi ktos napisac
jeszcze raz napisze
witam
witam