Wpisy 5 129 – 5 228
25 października 2007 00:06 → 26 października 2007 12:10, 100 wpisów
Pobieżnie przeczytałem wpisy na czacie, ja jestem raczej obserwatorem tych wpisów, z braku czasu a starym graczem i wstyt się przyznać fanem ML prawie od jego począdku istnienia. opuscilem zaledwie 63 losowania i może w czasie trwania przez tyle lat kilka około 36, kiedy nie miałem możliwości wysłania swoich kuponików. Los mnie podpuścił na począdku, mialem wygrane znaczące. dawno już dużo pod krską.Teraz gram rozsądni z pasji i to żeby odbić to co juz straciłem, nie wiem czy się uda...bo to los....
statystykę znam dostatecznie, obrabiałem pracę doktorską, inne zauważone spostrzeżenia.. numerologia,wpływ astrologii, fazy księżyca , przesunięcia fazowe, też mi są znane.. itp. itd , nie doprowadziło mnie do skutecznej metody w typowaniach...Wiem, że jest to bardzo trudny temat.Więc proszę o rozsądek, pasja niech nie będzie przeszkodą i utrapieniem dla naszych najbliższych...
TYTAN 33-A TY SIĘ BRACIE NIE DENERWUJ.JESTEŚ DOBRYM CZŁOWIEKIEM I DOBRZY LUDZIE CI POMOGOM. MAM PRZEKONANIE ,ŻE CHCESZ ZROBIĆ COŚ BARDZO WAŻNEGO,CHCESZ DZIELIĆ SIĘ TYM Z INNYMI.I TAK TRZYMAJ.JA JESTEM CAŁYM SERCEM Z TOBĄ-LECZ NIE MOGĘ TOBIE POMÓC,BO SAMA DOPIERO ,RACZKUJĘ,W OBSŁUDZE KOMPUTERA.MOGĘ JEDYNIE WSPIERAĆ CIEBIE MENTALNIE-JEŚLI SOBIE ŻYCZYSZ.TYTAN-DOMYŚLAM SIĘ,ŻE DUŻO PRZESZEDŁEŚ,NIE TYLKO TU I TERAZ...MOŻE KIEDYŚ POROZMAWIAMY NA TEN TEMAT?PROSZĘ NIE PRZEJMUJ SIĘ DROBIAZGAMI.TO CO MASZ WYGRAĆ,TO WYGRASZ,WIEM TO I TY BĘDZIESZ WIEDZIAŁ CO MASZ Z TYM ZROBIĆ. CO DO PROSTOTY TO JA TAKŻE PODZIELAM,BO TYLKO ONA MOŻE NAS URATOWAĆ-,A MNIE SIĘ MARZY NAWET CHATA Z CHRUSTU I SITOWIA- WCZEŚNIEJ WSPOMINALIŚCIE O OJCU ŚWIĘTYM JANIE PAWLE II-KTO TO BYŁ-TY WIESZ,ALE CZY INNI WIEDZĄ? TYTAN 33 OSTATNI Z OGRODU OJCA - ŻYJ DŁUGIE LATA W GRONIE KOCHAJĄCYCH CIĘ OSÓB,KTÓRE NIE BĘDĄ MARTWIĆ CIĘ NIGDY.TEGO GORĄCO TOBIE ŻYCZĘ.ATERAZ JUŻ..STRAŻ PRZEJMUJĄ ANIOŁY. PA
Witam wszystkich. na waszym forum jestm 1.raz. czasem zaglądam na tą stronke by popatrzec sobie na statystyki i ostatnie wyniki, a w ML gram raczej na "czuja" z różnym skutkiem.
Ja osobiście nie robie własnych statystyk i mapofunkcji - wg mnie są 1/10 wygranej.
Do Tytan 33. troche znam exela, nie wiem co ci dokładnie potrzeba, może dam rade.jakby co to pisz na: olikis@orange.pl
A tak wogóle to miłego dnia wszystkim życze
Ja osobiście nie robie własnych statystyk i mapofunkcji - wg mnie są 1/10 wygranej.
Do Tytan 33. troche znam exela, nie wiem co ci dokładnie potrzeba, może dam rade.jakby co to pisz na: olikis@orange.pl
A tak wogóle to miłego dnia wszystkim życze
tytan , jak widzisz masz wielu aniołów.zobacz to tak, skoro Bóg dał ci dar widzenia tego co inni nie widzą to na pewno miał w tym jakiś cel a ty musisz to wykorzystać a sam nie wpadaj w gniew ,bo to zły doradca zaufaj i czekaj ,a to co ma być dla ciebie na pewno będzie,.Od Boga mamy dary za darmo i za darmo się nimi dzielmy,bo to nie nasz plan .pozdrawiam i ufam.
"Ludzie są głupi: podaj im odpowiednie wytłumaczenie, a niemal we wszystko uwierzą. Są głupi, więc uwierzą w kłamstwo, bo chcą, żeby to była prawda, lub dlatego, że się obawiają, iż to może być prawda. Mają w głowach mnóstwo wiadomości, faktów, przekonań — przeważnie fałszywych, ale uważają, że to wszystko prawda. Ludzie są głupi. Rzadko widzą różnicę między kłamstwem a prawdą, lecz wierzą, że zawsze odróżniają jedno od drugiego, więc tym łatwiej ich oszukać". Terry Goodkind Pozdrawiam
Masz rację OPA -to cytat pisarza science fiction o magii. Przecież wiemy,że magia to czysta fizyka, a jednak wielu się na nią nabiera. Po prostu ja jestem za prawdą. A w jakimś sensie LOTTO to rodzaj magii. Pozdrawiam
zobacz,wystarczyło powtórzyć ostatnie 2 plusy i dwie liczby już mamy,znowu przeoczyłem
MATYCZ JEŚLI TWÓJ OSTATNI WPIS DOTYCZY TAKŻE MNIE TO NIE WIEM O CO TOBIE CHODZI. WSZYSTKICH, KTÓRZY UCZESTNICZĄ W CZACIE BARDZO SZANUJĘ I ŻYCZĘ IM JAK NAJLEPIEJ - WYGRANYCH TAKICH,JAKIE SĄ IM POTRZEBNE. POZDRAWIAM WSZYSTKICH CIĘŻKO PRACUJĄCYCH NAD WYGRANĄ. ŻYCZĘ JAK NAJSZYBSZYCH WYGRANYCH JAKO UKORONOWANIA ICH TRUDU.
OPA, tego nie rozumiem jak możesz post factum mówić, że przeoczyłem. Gdybym wiedział,że powtórzy się większość liczb z któregoś tam losowania, to bym wygrał. Przez statystyki zwiększamy sobie prawdopodobieństwo trafienia, ale nie możemy zbyt dosłownie przypisywać sobie faktów z przeszłości. Do tego też był ten cytat.
MATYCZ,pamiętam było niedawno tak,że plusy się powtarzały,czasem istnieją przerwy,może po tych przerwach trzeba "polować"
macie racje moi panowie człowiek z kropelki powstał a w proch się obraca,czy to wszystko to marność nad marnościami.
z 22 X 2007 zostało już tylko 10 liczb-reszta sie powtórzyła,zobaczymy co dalej
Droga Dancynelo -ten wpis był również do mnie i do wszystkich. Także szanuję wszystkich, którzy starają się pomóc w walce z TS. Ale najbardziej korzystają uważam tacy "magicy", którzy sprzedają już gotowe systemy, którzy odkryli już "matryce". Pozwolisz,że ja tym zajmował się nie będę, bo jednak troszkę znam się na rachunku prawdopodobieństwa. Pozdrawiam
Opa -przeczytaj ostatnie wpisy Depesza, czy pana RYCHFERA -ja wnioskuję,że to rozsądni ludzie, którzy jednak troszkę bardziej "mocniej stoją na Ziemi" niż inni. Bo grając w LOTTO i "bujając w chmurach" -raczej można więcej stracić niż zyskać. Tak uważam, pozdrawiam.
Reasumując, uważam,że na nasze niektóre "teorie" po prostu szkoda naszego czasu, zdrowia i pieniędzy. A wszystko z tych rzeczy nie jest tu niestety wieczne:)
A DZISIAJ 16,18,23,47,50 MOŻE COŚ Z TEGO WPADNIE.WSZSTKIM DOBREGO DNIA.
Witam wszystkich.Chce sie do Was przylaczyc bo od miesiaca czytam i chcialabym sie podzielic wlasnymi spostrzezeniami.Pozdrawiam cale szanowne grono Lottomaniakow
obserwuje mapy i statystyki ale lubie tez przenosic na papier wlasne spostrzezenia odnosnie losowan
Dzięki Dulcyneo:) -bo widzisz -mnie też zależy, żeby walka z Lotto -nie była "walką z wiatrakami". Porównałem Lotto do magii, bo podobnie jak magik wyciąga z cylindra królika, tam samo losowane są kule z maszyny losującej. Ludzie bardziej wtajemniczeni wiedzą,że ten królik to nie żaden cud. To fizyka. Ale jest niestety wielu co myśli inaczej... Pozdrawiam i życzę wysokich wygranych.
wiem MATYCZ,zazwyczaj czytam wypowiedzi,dlatego trzeba grać ostrożnie,o właśnie GENIUSZA coś wcięło,przestał obstawiać...ja wieczorem dopiero będę,POZDRÓWKA for ALL PEOPLE
...a my przez swoje wnioskowanie statystyczne staramy się wytypować co to będzie za króliczek:) hahahah. A jeśli komuś do tego pomocne są serie czasu czy np.liczba 13 odgrywa rolę, data urodzin itd. -jeszcze raz powtarzam -nie mam nic przeciwko temu. Ważne,żeby poprawnie typować "króliczki", czego Wszystkim życzę. Pozdrawiam i miłego dnia.
Witam.
8.25.37.46.58.67.70.79.plus
oraz;
5.20.61.74.75.
43.55.61.74.75.
Pozdrawiam.
8.25.37.46.58.67.70.79.plus
oraz;
5.20.61.74.75.
43.55.61.74.75.
Pozdrawiam.
Witam Cię Panda. Napisz nam coś o swoich spostrzeżeniach, proszę.Może suma naszych spostrzeżeń wyda jakieś ciekawe "owoce".:)
Witaj nowinko.oczywiscie,ze sie chetnie podziele,jestem teraz w pracy i troche mi trudno
Ja przenosze na papier poziomo losowania z mapy na multipasko wszystkie losowania,ktore zaczynaja sie od 1.....
I są jakieś prawidłowości wynikające z takiego zapisu liczb, Pando?
tak sa i to nawet bardzo dobrze widac.Spokojnie mozna wytypowac co jakis czas trojke,a i czworka i piatka tez mozliwa,pozdrawiam bede pozniej
Ja niedawno też robiłam różnego rodzaju tabelki i obserwacje, ale zniechęciłam się po podsumowaniu kolegi , który skończył informatykę . Obejrzał ten mój cały dorobek i stwierdził:"WYKONAŁAŚ KAWAŁ DOBREJ (tu moje ego zaczęło wzrastać) NIKOMU NIEPOTRZEBNEJ ROBOTY" ( no i moje ego zrobiło "klap"):)Wprawdzie kilka razy udało mi się wygrać przy pomocy tych moich "wynalazków", ale reasumując wygrane i wydatki, to można stwierdzić, że bilans wyszedł na zero. :(
Do LOTKA trzeba:Trzeba dobrego matematyko-geniusza.I rozwinięty wzór ("wzbogacony"): WZÓR Z WIELOMA NIEWIADOMYMI.
Nowinko -to o Twoim zniechęceniu- Kawiarnia,młoda piękna Nowinka popija kawę,nagle podchodzi do niej zalany matycz, podpiera się na krześle, chwieje się i mówi do Nowinki: -Bardzo mi się spodobałaś, nie spierdol tego...:) Bo ciekawy jestem jaką minę miałby ten informatyk, gdybyś przez swoją pracę jednak wygrała jakąś pokaźną kwotę, czego Ci życzę. Nie trzeba się zniechęcać, tylko rozsądnie grać.
Do LOTKA trzeba:Trzeba dobrego matematyko-geniusza.I rozwinięty wzór ("wzbogacony"): WZÓR Z WIELOMA NIEWIADOMYMI.
sswds -już kiedyś pisałem -i przysłowiowy kanalarz Norek i profesor probabilistyki mają równe szanse w LOTTO. Wystarczy trochę chęci, pogrzebania w statystykach i oczywiście szczęścia. O rozsądku w grze już nie wspomnę:)
Witam poszukuje osób które do typowania wykorzystują program Statistica 6 i wersje wyższe. Jeżeli jest ktoś taki to proszę o kontakt wd29@o2.pl
Widzisz Matycz, ta sytuacja z typowaniem liczb w ML przypomina mi zajęcia z astrologii, na które kiedyś uczęszczałam. Uczono nas różnych znaków, wykresów, progresji, regresji, ale horoskopy były rozpatrywane tylko w stosunku do osób już nieżyjących. A kiedy zginęła w wypadku księżna Diana, to wszyscy zobaczyli naraz zależności planet i znaków, które wskazywały na tragiczny koniec jej życia.A jeszcze tydzień wcześniej nikt tych zależności nie widział. W ML też wszystko jest dokładnie widoczne ...po losowaniu. Widać , że np.16.10.2007r. wypadło pięć kolejnych liczb z końcówką 7 ( a więc 5 z 8) Ale wcześniej żeby trafić na te 5-tkę, to trzeba by było zrobić 56 x10 systemów pełnych 5/8, co daje 560x2,50zł. A więc kwota wydana na systemy byłaby o wiele wyższa niż kwota wygranej za tę 5-tkę. A na to,że padnie 5 kolejnych 7-mek nikt przed losowaniem nie wpadł...
...dlatego Nowinko, znając trochę rach.prawd.i prawa fizyki- bawię się np.w ML, ale nie gram systemami. Zakładając,że np.zmienią zestaw kul na nowy -całe nasze wnioskowanie "bierze w łeb".Zresztą trudność trafienia wynika z samego prawdopodobieństwa. A może to się bierze po prostu stąd,że mieszkam w okolicach Krakowa i mam taki stosunek do pieniędzy jak mieszkańcy Grodu Kraka:) hahah, żart. Zawsze musimy jednak zakładać,że nie będzie tak jak wynika z naszych obliczeń statystycznych. Wtedy będzie to dla nas milszym zaskoczeniem jak one się ziszczą i wygramy.Tego życzę.Pozdrawiam
...Nowinko,gdyby astrologom dało się z gwiazd wyliczyć dokładnie daty naszych śmierci, to jak wyglądałoby nasze życie? Gdyby za statystyk dokładnie dało się wyliczyć losowane liczby kto by pracował? A tak ta niewiadoma dodaje wszystkiemu pikanterii. Zachowujmy zdrowy rozsądek.
... o systemach niech się nikt nie sugeruje -napisałem to ze swojej perspektywy -bo grywam w DL i ML na 10 skreśleń. Tu systemy są mało przydatne. Tak uważam .narka
matycz własnie ostatnio zachowuje zdrowy rozsądek i nie gram juz jakis czas.choc wczoraj mi parka w typowaniach ładnie weszła:)
ale chyba lepiej Lige Mistrzów obstawic niz tego ML.ni z tego ni z owego kumpel 70zł do przodu.moze nie pieniadz ale napewno wiekszy niz standartowe wygrane w ML czytaj 2,4,8zł.wiem mozna podbić stawke ale jakos ciezko byłoby mi to zrobic.szkoda kasy zeby na 1 kuponie podbijac np.x10
ale chyba lepiej Lige Mistrzów obstawic niz tego ML.ni z tego ni z owego kumpel 70zł do przodu.moze nie pieniadz ale napewno wiekszy niz standartowe wygrane w ML czytaj 2,4,8zł.wiem mozna podbić stawke ale jakos ciezko byłoby mi to zrobic.szkoda kasy zeby na 1 kuponie podbijac np.x10
Cześć Spit, no nie być skromny -jesteś 10-ty w parkach na TOP100, ja próbuję Cię dogonić jako para...:)hahah Nie jest to łatwe,ale wiem,że czasem można oszukać prawd.trafienia. Rozsądek popieram, może "tango" będzie coraz bliżej:)Oby:) Pozdrawiam
Całe moje życie to duzy lotek , czasem gram w multi ale duży to jest to co lubie , ale nie oszukujmy sie to strata pieniedzy , nmo ale cóz nałog to nałog
Też Spit, tak jak Depesz mówił -na początku troszkę bardziej "szalałem" jak każdy chyba,zresztą zakład kosztował 1,25 zeta. Potem samo doświadczenie uczy nas rozsądku. Teraz mam limit,że choćby nie wiem jak wydawałaby mi się prawdopodobna wygrana -nie przekroczę go. Dlatego wiem ile najwyżej przegrałbym grając codziennie nawet przez 50 lat w ML.:) Oby znów TS nie szykował podwyżki,bo znów straci klientów.
broda jak tam Twoj system na ML nie ma go jeszcze? mysle ze pracujesz bo wciaz czekam na atak:)
no tu masz racje lekko przesadzili z tym 2,50zł no jakby było za 1,25 to by sie grało powiem szczerze wolałem nizsze stawki za trafienia ale wciaż 1,25zł.ja limitu nie mam no moze mam tylko obserwuje kalendarz i to co sie dzieje w portfelu:)do konca miesiaca raczej basta:)
Klonek -że ludzie przez 50 lat nie wygrali grając w DL 6/6 -to wynika z prawd.trafienia. Ale pamiętaj,że ludzie do komputerów mają dostęp od jakiś 25 lat, do sieci jakieś 15, a do Multipasko.pl jeszcze krócej:) Głowa do góry:)
Spit cały czas opracowuje system ale to trachę jeszcze potrwa, nie jest tak lekko jak myślałem ale coś z tego będzie.
fajnie broda dzieki za odzew dlatego teraz pałzuje:)zeby uderzyc z podwójna siłą:)
matycz daj spokoj z tym plusem w zyciu w nie zagram trafic jedna z 80 heheeh i jeszcze 2,50zł i jeszcze te smieszne reklamy w TV
matycz daj spokoj z tym plusem w zyciu w nie zagram trafic jedna z 80 heheeh i jeszcze 2,50zł i jeszcze te smieszne reklamy w TV
He,he kto nie gra w Plus, ma minus:) Obliczyłem,że zakładając,że ktoś grałby jednym zakładzikiem zwykłego ML przez 50 lat i nie trafił nawet na lizaki,oczywiście przy stałym koszcie 2,5zł -przegrałby jakieś 46 tys.zł:) Czyli przegrałbym jakąś 1/10 mieszkania w Krakowie:)hahah. Nie ma co wyliczać, bo będzie Irlandia:) Pozdro Broda.
Na piędziesiąt lat to niski koszt biorąc pod uwagę zwroty byłoby to jakieś 35 tyś. Pozdro Matycz.
Bardzo proszę o wskazówki do sciągnięcia w jednym pliku wszystkich wyników losowań ML. Adres strony tudzież coś innego. Została mi jeszcze nieco ponad godzinka na trafne typy...! pozdr
Przyjdzie czas to podam Ci Spit liczby którymi zagrasz i wygrasz. Tak bym chciał a jak będzie zobaczymy. Jestem optymistą.
Tak Broda to tylko teoria, równie dobrze można wygrać 5 takich mieszkań, jak się orientuję strasznie drogie, w Warszawie też. W każdym bądź razie ceny mamy europejskie, a zarobki afrykańskie:)Szkoda gadać
Eric podaj mail -prześlę Ci w Excelu jak chcesz- może na jutro się przydadzą:)
Depesz, jak jest w tej Irlandii, nigdy tam nie byłem, ale wydaje mi się,że prawdopodobieństwo,że u nas wkrótce będzie Irlandia jest takie samo, jak to,że dziś wypadnie liczba 81 :)Oby nie. Ja dawno temu byłem in Osterreich konserwatorem zabytków, hahah, tzn.m.in.remontowałem stare kamienice:). Ale cóż K.Krawczyk "konserwował" dachy w USA, i przyjechał do kraju goły,a tu zrobił karierę. Nigdzie nie jest lekko, tak jak niektórym się wydaje. Szczęście potrzebne jest niestety nie tylko w hazardzie. Good luck
neon dzięki za adres. matycz poproszę na maila kolo2212@wp.pl Moja kolacja czeka od dwoch h, ja własnie przyjechałem z kolektury. Na chwilę przed losowaniem życzę Grającym spełnienia oczekiwań w dzisiejszych losowaniach.
poszło 2/3 z 17.10.2007,tzn.tylko te z tamtej daty zostały 19,42,77,choć raz się zwróciło
Hej, w koncu sie udalo, trafilem, 1,7,12,15,22,40,42,71 z plusem razy 2, super, ciesze sie
wpis 5199,może te czwórki połączyć razem,macie opcję ostatnie wystąpienia liczb-to z tego się bierze
...tj Opa 260 tys -ja po takim losowaniu nie trafiałbym w klawiaturę:) Gratuluję 2x 5 w Typowaniach i pozostałym szczęśliwcom:) Jednak można.
Opa -też potypuj -wtedy jest jasne, czy ktoś trafia, czy nie. A tak można pisać co bądź. Ja dziś nie grałem, ale też guzik by był:)
MATYCZ nie przejmuj sie,trafimy,zobaczysz,ja rozłożyłem te 19,42,77 po dwie i na 3 stawki
z 21.10 weszły 4/9-bo tyle ich zostało-do dzisiaj,plus też wlazł,ale co z tego
Wszyscy Opa jesteśmy skazani na śmierć i ja się aż do niej nie poddam dopóki nie r.....lę tego MULTI LOTKA:) hahahah
toż wiadomo MATYCZ...na mniejsze ilości liczb,to i może by się troszkę rozwaliło tego ML
...tam było rozwalę, no tak Opa ale tak to jest,że zwykle po losowaniu wierzy się mniej, a po nocy nadzieja odrasta. I to jest najfajniejsze,że zawsze jest szansa...i trzeba z rozsądkiem walczyć:) Dobranoc, do jutra
Ponti, doszło?. Jak coś nie wiesz to gg. Też mam z 800m do kolektury, ale może to dobrze, bo nie wiem co by było gdybym tak jak Opa w swoim "zakładzie" sprzedawał zakłady:) Chyba z pracy dużo bym nie zarobił -kusiło by:) Dziś i jutro Opa większy ruch przez mamiącą magię reklamy- no ale będzie za to jeden bardzo bogaty, albo kilku mniej:) Pozdrawiam
przy takich kumulacjach gra więcej ludzi i przeważnie dzieli się ta kwota, no i chyba mniej też jest za "piątki"
Witam.
4.5.6.11.21.44.52.62.79.plus
9.11.31.61.79.
5.20.61.74.75.
Pozdrawiam.
4.5.6.11.21.44.52.62.79.plus
9.11.31.61.79.
5.20.61.74.75.
Pozdrawiam.
...też bym chciał mieć 10 baniek, ale wystarczyło by mi 10 x mniej, nie jestem pazerny:) Tytan -odezwij się -w DL masz dopiero serie czasu -rozciągnięte przez ponad 50 lat i mniej regularne niż w ML:) Tytan pozdrawiam, nie obrażaj się, bo nikt tu nie jest perłą, jak na razie:)
...tak river, tak myślę -bo kiedyś k.j pytał, czemu jest więcej trafień przy kumulacjach, to raczej z tego powodu, a nie przez "machloje" TS. Pozdrawiam
Jak ktoś myśli,że TS wymienia pojedyncze kulki, albo zmienia strumień powietrza to raczej jest w błędzie. Trudność trafienia wynika z prawdopodobieństwa.
masz rację Matycz.najłatwiej to też zauważyć patrząc na ilość trafionych trójek w "dl" gdy jest i nie ma kumulacji.pozdrawiam i dobrych typowań!
Ważne aby osoba prowadząca losowanie swoim nonszalanckim zachowaniem nie podważała zaufania co do uczciwości zasad, sposobu i techniki tego losowania. Może celowy byłby powrót na ekran komisji która dodawała grze powagi?
ahoy,przecież żeby oszukiwali to nie \byłoby takich wygranych na szóstkę np. po 400 tys.,co to za reklama dla nich,po prostu rzecz losowa,ja patrzyłem,kiedyś też nawet z cztery razy pod kolej 6-ek nie było i bez kumulacji
witajcie:)