| Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 64 65 66 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
| Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2010-08-04 (14:51) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 345 866 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Piękna ta Twoja sunia - fobia1. Psy są wybitnie mądre. One potrafią, w przeciwieństwie do nas - ludzi , zobaczyć prawdziwe oblicze człowieka. Chcesz choć trochę poznać bliźniego- zobacz jaki jest jego stosunek do zwierząt. Zobacz jaki jest stosunek zwierząt do niego. Wcale się nie dziwię , że Twoje sunia tym \"pijaczkom\" dawała się głaskać. I ja mam takiego sąsiada, starszego już, schorowanego człowieka uzależnionego od alkoholu. I mimo, iż jego życiem rządzi kolejna butelka , to dobry, spokojny człowiek. Tym co ma dzieli się ze swoim psem. Psem uratowanym przed losem, na który skazał go jakiś \"nazywający siebie człowiekiem.\" Trochę teraz czas mnie pogania... jakieś sprawy niezałatwione.... myśli biegnące we wszystkich kierunkach nie pozwalają przysiąść spokojnie.... Ale pamiętam obiecaną historię Robalową , może już czas? |
2010-08-04 (17:39) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 345 902 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ksings pytasz, czy Twój kolega \"zapomniał być sobą?czy miał to zawsze we krwi?\" Nie wiem. Dawno już temu mój znajomy na początku swojej kariery biznesmena przysięgał, że on na pewno się nie zmieni. Wierz, ze miał dobre chęci. Ale to inni nie pozwolili mu pozostać sobą. Inni go zmienili. Pamiętam jak na święta szykował dla swoich pracowników / i kolegów jednocześnie/ prezenty. To był naprawdę piękny gest wtedy. Wszyscy byli szczerze zadowoleni. Rok później Ci sami ludzie, przy jeszcze bogatszych prezentach powiedzieli: \" ależ sknera, a nie mógł to dorzucić jeszcze coś tam....\" I co z tego, ze on dał im pracę, że zarabiali więcej niż inni? Co z tego? nie był już ich kolegą, bo przecież.... bogacz cholerny. Dlatego tak trudno odpowiedzieć ... \"zapomniał być sobą?czy miał to zawsze we krwi?\" |
2010-08-04 (17:54) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 345 904 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pozwolicie? wrócę jeszcze do palenia. Wszystkim oświadczam uroczyście : jest bardzo dobry lek pozwalający bezboleśnie rzucić palenie ( nie, nie tabex). Zawsze martwiło mnie, co zrobić z rękami, co z przyjemnością jaką daje dymek do kawy, co z głodem nikotynowym... Nie potrzebnie. Ten lek załatwia wszystko bezboleśnie. Tylko ta waga.... Tylko te zmiany metabolizmu... Wiem, wiem organizm walczy , bo chce i już. Na szczęście, na całe szczęście ja już nie chcę. Ostatecznie mogę tę Twoją dietę, fobia1 wypróbować. Nie jestem jakąś specjalną miłośniczką jedzenia. Dla mogą istnieć tylko owoce. Fobia1 - daj jakoś bardziej szczegółowo tą dietę. Bo jakoś np.fasolka z puszki nie koniecznie do mnie przemawia. Jaka fasolka? Pozdrawiam. |
2010-08-04 (18:13) paskudaData rejestracji: 2010-07-17 Ilość postów: 32 | wpis nr 345 908 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pięknaja napisała Na szczęście, na całe szczęście ja już nie chcę. Zapewniasz nas czy siebie? |
2010-08-04 (20:03) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 345 932 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknaja, to w zasadzie nie jest żadna dieta, jedynie zmiana podejścia do jedzenia. Nie musimy się nim delektować. Jemy po to, by żyć. A ponieważ chcemy żyć zdrowo, więc jemy tylko zdrowe produkty, jak najmniej przetworzone, odrzucamy wszelkie chemikalia (np. rosołki w kostkach). Dozwolone są przyprawy naturalne bez glutaminianu sodu. Produkty gotowane bardzo krótko, jeżeli już musimy je gotować (np. makaron 4 min.) Mięso musimy ugotować normalnie - dozwolony drób lub wołowina. Nie pieczemy, nie grilujemy, nie smażymy. Tylko gotowane. Ten sposób jedzenia zastosowałam ze względu na cukrzycę, a chudnięcie jest fajnym efektem ubocznym. Czuję się świetnie, przestały mi wyskakiwać jakieś pryszcze, uregulowałam pracę żołądka. Do tego wszystko niewielkim kosztem (te produkty są tanie) i bez stania nad kuchnią. Od wielu lat nie jadłam fasoli, bo bolał mnie żołądek, wątroba, miałam wzdęcia. Teraz tego nie mam. Podstawowa zasada: jeść 5-6 posiłków dziennie, nawet przed snem. Co drugi posiłek może być owocem lub np. naturalnym jogurtem, czy samymi warzywami. Mnie bardzo odpowiada np. sałata z jogurtem. Jedną sporą główkę potrafię zjeść w dwa dni. Nie ma ograniczeń ilościowych. Jedynie z owocami raczej ostrożnie, są słodkie. Pozostałe produkty można jeść ile chcesz., nawet całego kalafiora na obiad, a i tak będziesz chudła. Tylko bez masełka i tartej bułeczki. Wykluczamy białe pieczywo całkowicie. Tylko pieczywo z mąki pełnego przemiału, tzn chleb razowy, bułki grahamki. Jak już pisałam wcześniej dozwolone jest spożywanie produktów o niskim indeksie glikemicznym (IG najwyżej do 50, czasem coś do 60). Wykaz podaję poniżej wraz z wartością tego indeksu. Możesz z tego komponować posiłki w sposób najbardziej Tobie odpowiadający. Wcale nie musisz jeść fasoli. Podałam też produkty o wysokim IG dla porównania, nie do spożywania. _____________________ Indeks glikemiczny M.Montignac Indeks glikemiczny (IG) to lista produktów uszeregowanych ze względu na poziom glukozy we krwi po ich spożyciu. Indeks glikemiczny dotyczy tylko węglowodanów, ponieważ tłuszcze i białka nie powodują wysokiego wzrostu poziomu glukozy. Im wyższa wartość IG danego produktu, tym wyższy poziom cukru we krwi, po spożyciu tego produktu. Produkty o wysokim indeksie powodują zarówno wysoki poziom cukru we krwi, jak i utrzymanie się podwyższonego poziomu cukru przez dłuższy czas. Powolne przyswajanie i stopniowy wzrost oraz spadek poziomu cukru we krwi po spożyciu produktów o niskim indeksie glikemicznym, ułatwia kontrolę poziomu cukru we krwi u osób chorych na cukrzycę. Jest to również zalecane dla osób zdrowych, ponieważ powoduje mniejsze wydzielanie hormonu insuliny i pozwala ograniczyć napady głodu. Najkorzystniejsze do spożycia są produkty, których IG nie przekracza 50, góra 60. NAJKORZYSTNIEJSZE: Śmietana kwaśna 0 Jaja 0 Kawa, herbata 0 Majonez (jaja, olej, musztarda) 0 Owoce morza 0 Ryby 0 Sery tłuste (żółty, pleśniowy itp.) 0 Sos sojowy (bez cukru) 0 Tłuszcz roślinny/zwierzęcy 0 Wino wytrawne (czerwone, białe) 0 Wołowina 0 Ocet 5 Przyprawy (oregano, bazylia, wanilia itp.) 5 Skorupiaki 5 Awokado 10 Agawa (syrop) 15 Agrest złoty 15 Brukselka 15 Cebula 15 Cukinia 15 Cykoria 15 Czarna porzeczka 15 Fasolka pnąca 15 Fasolka szparagowa 15 Grzyby 15 Imbir 15 Kalafior 15 Kapusta 15 Kiełki (fasoli mung, soi, …) 15 Kiszona kapusta 15 Koper 15 Korniszony (bez cukru) 15 Migdały 15 Ogórek 15 Oliwki 15 Orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje 15 Orzeszki ziemne (fistaszki) 15 Papryczki Chili 15 Papryka (czerwona, zielona, żółta) 15 Pesto 15 Piniola 15 Por 15 Rabarbar 15 Rzodkiew 15 Sałata 15 Seler naciowy 15 Soja 15 Szczaw 15 Szparagi 15 Szpinak 15 Tofu 15 Zarodki (pszenne) 15 Śmietana sojowa 20 Acerola 20 Bakłażan 20 Czekolada gorzka (>80% kakao) 20 Czereśnie 20 Fruktoza 20 Jogurt sojowy 20 Kakao (bez cukru) 20 Karczochy 20 Pędy bambusa 20 Sok cytrynowy (niesłodzony) 20 Agrest niebieski 25 Borówki 25 Czekolada gorzka (>70% kakao) 25 Czerwona porzeczka 25 Fasola mung, flagolet 25 Humus 25 Jeżyny 25 Mąka sojowa 25 Maliny 25 Masło z orzechów laskowych 25 Masło migdałowe 25 Pestki z dyni 25 Truskawki 25 Wiśnie 25 Zielona soczewica 25 Buraki surowe czerwone 30 Ciecierzyca gotowana 30 Czerwona soczewica 30 Czosnek 30 Dżem słodzony sokiem owocowym 30 Grejpfrut 30 Gruszka 30 Makaron chiński (sojowy lub z fasoli mung) 30 Mandarynki 30 Marakuja 30 Marchew surowa 30 Marmolada bez cukru 30 Migdałowe mleko 30 Mleczko owsiane (niegotowane) 30 Mleko odtłuszczone w proszku 30 Mleko sojowe 30 Morele świeże 30 Pamelo 30 Pomidory 30 Rzepa, brukiew (surowe) 30 Twaróg odtłuszczony 30 Śliwki 35 Amarant ziarno 35 Biała fasola 35 Brzoskwinie 35 Ciecierzyca z puszki 35 Czarna fasola 35 Drożdże 35 Drożdże piwne 35 Dziki ryż 35 Fasola biała - perłowa, borlotti, czarna, czerwona, 35 Figi świeże 35 Granat 35 Groszek zielony 35 Jabłka duszone 35 Jabłka suszone 35 Jabłko (świeże) 35 Jogurt odtłuszczony 35 Kukurydza antyczna indiańska 35 Kwinoa (komosa ryżowa) 35 Lody słodzone fruktozą 35 Mąka z ciecierzycy 35 Musztarda Dijon 35 Nasiona ( siemię lniane, sezam, mak ) 35 Nektarynki 35 Pigwa 35 Pomarańcze 35 Pomidory suszone 35 Przecier pomidorowy 35 Słonecznik 35 Seler surowy (korzeń) 35 Sok pomidorowy 35 Sorbet jabłkowy 35 Śliwki suszone 40 Bób niedojrzały/niegotowany 40 Chleb z mąki pełnego przemiału na zaczynie lub drożdżach 40 Fasola z puszki 40 Figi suszone 40 Gryka 40 Kasza gryczana 40 Laktoza 40 Maca (z mąki pp) 40 Makaron z mąki razowej - al dente 40 Marchwiowy sok 40 Masło orzechowe (bez cukru) 40 Mleko kokosowe 40 Morele suszone 40 Otręby (owsiane i pszenne) 40 Owies 40 Płatki owsiane (niegotowane) 40 Pigwa konserwowa (bez cukru) 40 Pumpernikiel (bez cukru, słodu i miodu) 40 Spaghetti al. dente (gotowane 4min) 40 Żurawina 45 Ananas (świeży) 45 Banany niedojrzałe 45 Chleb żytni (z mąki pp) 45 Chleb pp stostowany 45 Jęczmień (ziarno) 45 kaszka pszenna bulgul 45 Kokos 45 Mąka z pszenicy egipskiej ( kamut) 45 Makaron : typ Capellini 45 Ryż basmati brązowy 45 Sok grejpfrutowy (niesłodzony) 45 Sok pomarańczowy (świeży, niesłodzony) 45 Tosty z chleba z mąki pełnej 45 Winogrona (zielone i czerwone) 45 Zielony groszek z puszki (bez cukru) 45 Bataty - słodkie kartofle 50 Chleb orkiszowy 50 Ciasto z mąki pp (bez cukru) 50 Jabłkowy sok (niesłodzony) 50 Kiwi 50 Makaron z pszenicy durum 50 Mango 50 Muesli (niesłodzone) 50 Persymona, kaki 50 Ryż basmati 50 Ryż brązowy 50 Sok żurawinowy ( niesłodzony) 50 Sok ananasowy (świeży , niesłodzony ) 50 Sok ananasowy (świeży, niesłodzony) 50 Sok jabłkowy (niesłodzony) 50 ----------------------------------------- OSTROŻNIE: Brzoskwinie z puszki 55 Czerwony ryż 55 Ketchup 55 Maniok 55 Musztarda (z cukrem) 55 Nutella 55 Papaja 55 Sok winogronowy (niesłodzony) 55 Sok z mango (niesłodzony) 55 Spaghetti (ugotowane na miękko) 55 Sushi 55 Banany dojrzałe 60 Jęczmień dmuchany 60 Kakao słodzone/czekolada (ekspresowe) 60 Kasza manna 60 Kasztan 60 Lazania (makaron z pszenicy durum) 60 Lody słodzone cukrem 60 Majonez z cukrem 60 Melon 60 Miód 60 Mleko tłuste 60 Morele z puszki 60 Owsianka 60 Pizza 60 Ryż aromatyzowany (jaśminowy…) 60 Ryż długoziarnisty 60 ZABRONIONE: Ananas z puszki 65 Buraki gotowane 65 Chleb żytni z białej mąki 65 Chleb \"razowy\" (z białej mąki) 65 Chleb pełnoziarnisty 65 Dżem z cukrem 65 Kukurydza 65 Kuskus 65 Mąka kasztanowa 65 Mars®, Snikers®, Nuts®, itp.. 65 Muesli (z cukrem, miodem itp.) 65 Pigwa konserwowa (z cukrem) 65 Rodzynki 65 Syrop klonowy 65 Tamarynda (słodzona) 65 Ziemniaki w mundurkach 65 Amarantus dmuchany 70 Bagietka 70 Biały ryż 70 Biszkopt 70 Brązowy cukier 70 Bułki 70 Chipsy 70 Chleb ryżowy 70 Cukier 70 Daktyle suszone 70 Kasza jęczmienna 70 Kleik 70 Mąka kukurydziana 70 Maca (z białej mąki) 70 Makaron z białej mąki 70 Melasa 70 Napoje (słodzone) 70 Polenta 70 Proso 70 Ravioli 70 Risotto 70 Rogalik 70 Sucharki 70 Tacos 70 Ziemniaki gotowane 70 Arbuz 75 Dynia 75 Kabaczek 75 Bób gotowany 80 Marchew gotowana 80 Puree 80 Biała mąka 85 Mleko ryżowe 85 Płatki kukurydziane 85 Pasternak 85 Prażona kukurydza 85 Ryż dmuchany 85 Ryż paraboliczny 85 Rzepa, brukiew (gotowane) 85 Seler gotowany (korzeń) 85 Tapioka 85 Chleb z białej mąki 90 Mąka ziemniaczana 90 Mąka ryżowa 95 Ziemniaki pieczone 95 Ziemniaki zasmażane 95 Glukoza 100 Skrobia modyfikowana 100 Piwo - maltoza 110 Ufffff, zrobiłam swoje, a Ty komponuj sobie posiłki wg uznania z produktów do IG 50. Ja poszłam na łatwiznę, stąd ta fasolka biała z puszki, którą doprawiam kilkoma plasterkami kiełbasy z indyka + koncentrat pomidorowy + przyprawy. Następnie podgrzewam ok. 5-7 min. i mam fasolkę po bretońsku. Życzę zdrowia i smacznego |
2010-08-04 (20:36) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 345 938 [ CZCIONKA MONOSPACE ] WAŻNE: Pięknaja, zapomniałam dodać, że ważne jest duże spożycie białka 1,5 g na 1 kg ciała. Więc nie powinnaś rezygnować z jajek, mięsa, serów, jogurtów. Także konieczne jest spożywanie dużej ilości błonnika (warzywa, chleb razowy) - wspomaga perystaltykę jelit. |
2010-08-04 (21:06) getinData rejestracji: 2009-06-06 Ilość postów: 73 | wpis nr 345 947 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tyje się tylko od nadmiaru kalorii.Jest to podstawowa zasada.Z pustego to i Salomon nie naleje.Białko ma to do siebie ,że hamuje łaknienie i aby je strawić organizm potrzebuje więcej energii.Ilość posiłków według najnowszych badań nie jest najważniejsza.Ważniejszy jest stosunek białka do tłuszczy i węglowodanów.Tych ostatnich jak najmniej wieczorem i o niskim IG.O sukcesie decyduje dieta w 80% i odpowidni trening[np. aeroby]w 20%. |
2010-08-04 (21:28) Robal_36Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4890 | wpis nr 345 953 [ CZCIONKA MONOSPACE ] konkluzja 1-a MŻ a zamiast pełnej historii może zapodam 2-ą ?, mniej pisania, a efekt przynajmniej jednoznaczny będzie {{prosi}} |
2010-08-04 (22:03) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 345 967 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Getnin, mnie nie interesują najnowsze badania, a sposób odżywiania i jego efekty wypróbowałam na sobie. Zapewniam Cię, że nie biegam na siłownię, nie uprawiam żadnego sportu i raczej niewiele chodzę (stan zdrowia - niedomykalność zastawek serca). Białko jest nam potrzebne do odżywiania mózgu i budowy mięśni. Wcale nie jest prawdą, że ostatni posiłek ma być pozbawiony węglowodanów. Ja o północy zjadam 2 kromki razowca z pomidorem i jest OK. Przynajmniej rano mogę normalnie wstać, bo nie następuje niedocukrzenie. Mam prawidłową wartość cukru w krwi. Nie wmyśliłam sobie tego co napisałam powyżej. Najpierw przeryłam internet, a potem skonsultowałam to z lekarzem. Zdarzyło się, że miałam w ciągu dnia bardzo niski poziom cukru. Telefonowałam do lekarza z pytaniem, czy mam zjeść trochę cukru, by podnieść jego wartość w krwi. Odpowiedział, kategorycznie NIE i polecił kromkę chleba, nawet suchą. Węglowodany podnoszą cukier stopniowo i utrzymują jego poziom przez dłuższy czas na jednakowej wartości, tym samym dostarczają energii. Cukier zaś odwrotnie. Po jego spożyciu następuje szybki wzrost i jeszcze szybszy spadek. Trzymam się tego sposobu odżywiania rygorystycznie, bo nie mam zamiaru wstrzykiwać sobie insuliny. Tylko produkty o IG do 50. Zapewniam Cię, że ilość nie ma znaczenia. Tłuszczu w czystej postaci (olej, masło, smalec) nie używam. Jego wystarczająca ilość znajduje się w szynce indyczej lub tej kiełbasie z indyka oraz żółtym serze, które zjadam w niewielkich ilościach: dwa plasterki mdłej szynki indyczej + 2 plasterki żółtego sera + 4-5 cm cienkiej kiełbasy z indyka dziennie. Pierś lub nogę z kurczaka gotuję tylko 1 raz w tygodniu. Jajka gotowane 3-4 szt./tydzień. 4-5 kromek chleba razowego dziennie. Codziennie ok. 50 gram śliwek suszonych + 1 zielony banan lub ok. 10 dkg czereśni, albo jedna pomarańcza, brzoskwinia, 100 gram winogron. Makaron najczęściej z mąki durum zwijane gniazda - 2 wystarczą na obiad - polane sosem z koncentratu pomidorowego z wodą, kilkoma śliwkami suszonymi (gotuję chwilę aż zgęstnieje). Ten sam sos stosuję do kaszy gryczanej. Do tego dużo sałaty i 1 mały jogurt naturalny 0%. Między posiłkami głównymi jem ogórki, kapustę kiszoną, owoce lub inne warzywa (np. tarta marchew z jabłkiem). Ponieważ nie lubię wody mineralnej, ani nie smakuje mi herbata bez cukru, więc piję tylko przegotowaną wodę. Dodatkowo ograniczyłam sól. Dozwolona jest tylko sól nieoczyszczona, ta gruboziarnista. Jest energia, jest zdrowie, cukier prawidłowy, arytmia się normuje i przy okazji waga spada. Swoje lenie ciuchy sprzedałam już na Allegro i kupiłam sobie nowe. Nikogo nie namawiam. Te elaboraty pisałam na życzenie Pięknajej (ależ dziwacznie odmieniłam!). A teraz czas na sałatę, chociaż wcale nie czuję głodu. |
2010-08-04 (23:06) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 345 984 [ CZCIONKA MONOSPACE ] fobia1 bardzo Ci dziękuję. Skorzystam z tej Twojej \"diety\". I tak serio, to nie koniecznie o te zbędne kilogramy idzie, a o zdrowe żywienie. O to samopoczucie lepsze. A, że \"wyrosłam\" już z uwielbienia dla golonki będzie łatwiej. W każdym razie \" pomoce naukowe\" już wdrukowałam i zaczynam się uczyć. Robalowy Robercie czy przypadkiem nie ZA oszczędny jesteś w słowach? Przecież wiesz, czytasz ... że każdy męski /a do tego inteligentny / głos w tej naszej rozmowie rozwija temat. A Ty co? I z obietnicy danej też się wymigujesz. Co stało się na tym urlopie? |
2010-08-04 (23:16) fobia1Data rejestracji: 2003-09-15 Ilość postów: 5409 | wpis nr 345 985 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal zapomniał o obietnicach, bo zainteresowały Go inne tematy. Też czekam. A dodatkowo wytknę Robalowi, że dokładnie nie czyta postów. Przecież Pięknaja wyraźnie napisała: \"Niestety rzucenie palenia TRZEBA odcierpieć. Jednym ze skutków ubocznych jest przyrost wagi. I wcale nie trzeba zacząć więcej jeść. Tyje się i już.\" A Robal potakuje swemu przedmówcy i raptem wyciąga wniosek z toczącej się dyskusji: tylko dieta \"MŻ\". Sympatyczny Robalu_36. Sam napisałeś, że przytyłeś po rzuceniu palenia. Czy to oznacza, że zacząłeś wówczas dietę \"DużoŻ\"? Nasza Pięknaja tej diety nie stosuje, a mimo to... No więc czekamy na mrożącą krew w żyłach historię. |
2010-08-05 (10:59) Robal_36Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4890 | wpis nr 346 029 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknaja>> Pogłoski o inteligencji są niestety przesadzone Na urlopie niby nic specjalnego...Lecz jeśli po powrocie zobaczyłem, że żółć wzbiera, a dzień, dwa wcześniej widziałem piękny wschód słońca .... Czym wobec niego jakieś tam niezrozumienie słowa ? ----------------------------- fobia1>> DŻ, było jak paliłem. Lepiej mnie było ubierać, jak karmić. Teraz mż i \"rosnę\" Czytam dość uważnie, to Ty napisałaś, że \"nikotyna pobudza pracę żołądka i tym samym trawienie. Przyzwyczajony do nikotyny żołądek zaczyna wolniej trawić...\" - to prawda. Sprawdziłem, w moim wypadku nawet z zadowoleniem Ale tycie może być też spowodowane np. złą pracą tarczycy Więc za mój głupi tekst MŻ (dla mniej kumatych - mniej żryj) PRZEPRASZAM ************ Z tym \"opowiadaniem\", to trochę się obawiam, że dla niektórych będzie to \"oczywista oczywistość \" dlatego tak zwlekam Może lepiej, jak będą tylko wnioski z tej/tamtej historii ? ------------------- KTOŚ, do kogo to jest WIE, że do niego to jest, a więc - TWOIM zdaniem - lepiej być ŁADNĄ, ale głupią i wredną, czy BRZYDKĄ, ale mądrą, i sympatyczną ? |
2010-08-05 (12:42) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 346 049 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 powiedz, czy Ty swoje opinie na pogłoskach budujesz? No widzisz... ja też nie. I powiem Ci jeszcze że piękny wschód słońca jest zawsze i wszędzie, tylko nie zawsze patrzymy właściwie. A przecież to \"oczywista oczywistość\" , że to widzimy co chcemy widzieć. I nie wymiguj się tu po raz kolejny. Czyżby w Twoim przypadku \"oczywistą oczywistością\" były uniki.... Nie, nie, nie - wierzę swojej ...intuicji. |
2010-08-05 (13:05) pięknajaData rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 | wpis nr 346 060 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Jeszcze jedno... co prawda nie do mnie to pytanie, ale... Dla mnie piękno człowieka widać w jego oczach. Wszak są zwierciadłem duszy... |
2010-08-05 (13:22) slavoData rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 | wpis nr 346 061 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Oczy mówią wszystko... ![]() ![]() |
2010-08-05 (13:40) madzia77Data rejestracji: Ilość postów: | wpis nr 346 068 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"lepiej być ŁADNĄ, ale głupią i wredną, czy BRZYDKĄ, ale mądrą, i sympatyczną ? \" A dlaczego tylko czarne lub białe Robal co? A odcienie szarości - ładne,mądre i sympatyczne lub brzydkie głupie i antypatyczne. Może być też ładne,głupie,sympatyczne ... itp.? Warto się nad tym zastanowić prawda? I nie sugerować się stereotypami - naprawdę. Zresztą ideał piękną? - dla każdego piękno to coś innego. Ja jako ja staram się patrzeć na to wewnętrzne,chociaż wiadomo nikt z nas nie jest wolny od wad. Piękno zewnętrzne? hmm (ciasia |
2010-08-05 (13:44) Robal_36Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4890 | wpis nr 346 069 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Nie, nie buduję na pogłoskach. Staram się PODRĄŻYĆ Na tamtym portalu znalazłem się dość wcześnie, jeszcze b. często pojawiał się napis \"z powodu przeciążenia\"itd... Początek był b. fajny. Wspomnienia /i ich weryfikacja/ z pierwszej podstawówki... jakieś próby zorganizowania spotkania z ekipa z klasy 8-ej szkoły podstawowej... Policealna i informacja, że nie spotkamy się już wszyscy... A ogólniak... W realu - spotkać faceta, który odszedł po pierwszej klasie, /przepraszam, ale/ - wy***zielali go z prawie każdej szkoły w mieście z hasłem \" z Ciebie, to nic nie będzie...\" Zna kilka języków, ma kontakty na świecie, apartament w bardzo dobrej lokalizacji robi naprawdę duże wrażenie... Spotkać się z kimś z drugiej półkuli, a kontakt się urwał, nie było szans, bo ktoś w pośpiechu wyjeżdżał, ktoś się parę razy przeprowadzał - BEZCENNE A w necie, na forum... też było ok, ile razy poprawiał mi się humor - nie zliczę...Kilkoro sympatycznych facetów i kobiet...Pojawiła się jakaś NOWA w tym gronie postać, nadal było sympatycznie... Aż tu nagle, coś się zaczęło psuć. Niedopowiedzenia, gierki, dogadywanie się poza plecami /ustalanie, co zeznawać ?/ . Zdarzyła się taka sytuacja, że prawie WSZYSCY nabrali podejrzeń, że tą NOWĄ - ZŁĄ jest stary istniejący już od dawna nick ... Zaczęły pojawiać się Nicki tylko po to, żeby jątrzyć, wsadzić szpilę, dokuczyć i udowadniać jakie to mądre nie są...To wszystko byłoby do zniesienia, gdyby nie to, że zaczęło się przenikanie wirtuala z realem... Parę razy TU mieliśmy tego przedsmak i przykłady, i co podobało się ? ************ Ktoś z misją , ktoś fanatyczny, ktoś jedynie mający rację, a pozostali to... Wyciąganie ZA szybko wniosków z postu, niekoniecznie rozsądnych i mieszanie kogoś z błotem... Miesiąc wcześniej brukanie kogoś z błotem, a potem \"szczebiotanie\"... Nie chcę oglądać czegoś podobnego TU, a niestety się zdarza... Stąd moje kilka razy wypowiadane pobożne życzenia o JAKIEŚ remedium, nie wiem - może nieistniejące ? ********************** Mam nadzieję, że nie zanudziłem ************************* pozdrawiam serdecznie i mniej serdecznie wszystkich - Tych dla których pisałem i tych o których pisałem |
2010-08-05 (13:47) Robal_36Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4890 | wpis nr 346 070 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pisaliście, jak ja pisałem ... No to jeszcze dodam: 1.bez skromności mi tu 2.\"czy te oczy mogą kłamać...\" 3.złośliwie, te pytanie, tak sformułowałem |
2010-08-05 (13:48) madzia77Data rejestracji: Ilość postów: | wpis nr 346 071 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Zdaje się,że coś za poważnie się tutaj zrobiło... slavo >>> fajnie,że jesteś tu czasem coś dla rozładowanie atmosfery - mi wesoło naprawdę. http://www.youtube.com/watch?v=h3S4dBk4E1g Miałam mieć operację kurcze nawet poważną właśnie dzisiaj ale okazało się,że w chwili obecnej nie ma takiej potrzeby HURRRRRRRRAAAAAAAAA męcząca tylko będzie dalsza diagnostyka badania i takie tam podobne... |
2010-08-05 (14:02) slavoData rejestracji: 2009-10-08 Ilość postów: 3640 | wpis nr 346 072 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A dziękuję życzę... |
| | Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 64 65 66 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |