Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 19 20 21 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2010-06-20 (18:08)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 335 992 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Cześć Pikolo, miło.... i tak dalej...... Zapewne masz rację. Powiem więcej..... nawet nie ośmielę się z Tobą dyskutować na ten temat. A już, już COŚ bym palnęła. Ciekawa jestem co inni na ten temat..,..... A tak a propos \"wąskiego grona\" ..... sam wiesz najlepiej jak to jest ...... Ale kto wie..... może znajdą się kolejni chcący pogadać tutaj, albo...... Pozdrawiam. |
2010-06-20 (22:12)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 073 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kathy jakby co, to czekam na przepis.... znowu \"wesoło\" na chacie. O CO właściwie chodzi? Wie ktoś? |
2010-06-21 (00:13)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 101 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \" Nasza mała wyspa \" /Wiesław Dymny/ Na naszej wyspie żyjemy wszyscy Śliczni i czyści Nagle do wyspy Płynie nieczysty Chrapie i sapie On nas na pewno Łajnem ochlapie Wszystko nam wyje Whisky wypije Zła sytuacja! Zła sytuacja! A więc zarządzam: EWAKUACJA!!! ****************** |
2010-06-21 (07:11)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 336 111 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam wszystkich pieknaja ręce mi wczoraj opadły całkowicie przepis posłany sprawdź gg może potem coś napiszę bo chwilowo nastroju brak pozdrawiam |
2010-06-21 (07:18)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 113 [ CZCIONKA MONOSPACE ] zaraz sprawdzam, ale już dziękuję. Zatonęłam w tekstach Piwnicy pod Baranami, oto jeden z nich muzyka: Grzegorz Turnau słowa: Grzegorz Turnau \"Kto wie, czyli piosenka o chęci\" przychodzi czasami do głowy ta myśl że można by tak zacząć inaczej żyć mieć chęć do pracy i żyć inaczej i lepiej niż dotąd, kto wie, kto wie? pomysł nie nowy ale piosenka jest: mniej palić więcej czytać znacznie mniej jeść mieć chęć do pracy i żyć inaczej i lepiej niż dotąd, kto wie, kto wie? cóż z tego kiedy ciągnie ulicą tłum pod zachód słońca wino, piwo czy rum i chęć do rana wódkę szampana i tyle się dzieje, że hej, że hej... *********************** Miłego i owocnego w .....każdej dziedzinie. |
2010-06-21 (10:42)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 336 157 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Witam co najmniej Troje wczorajszych Robinsonów Niedowartościowanie z jednej, a przecenianie siebie z drugiej strony przez pewnych użytkowników jest przyczyną tego spektaklu... Pytanie, czy jedyną... Bo, może ktoś robi to specjalnie ? Tylko po to aby sprowokować awanturę, nie, nie pracuje dla konkurencji, aby utopić ten portal. Taką ma konstrukcję umysłową - niemożliwe ? Dlaczego nie ? Osoba zdrowa nie zrozumie chorej. Niektórzy mówią, że z prostakiem, chamem, trollem należy rozmawiać w jego języku, ale... W którymś momencie może nastąpić przekłamanie, bo jak tu zważyć żartobliwego - ciula, luja z gw*****mi albo k.r.o.p.k.a.m.i ? Stawianie się na piedestale i odmawianie komuś prawa do wyrażania swoich opinii także nie jest naturalne. Sposób w jaki wyrażane są opinie także o czymś świadczy... No i skąd sędzia ma wiedzieć, co i kto powiedział sobie na pw ? Dobre pytanie - \"kto\"... I nie chodzi mi tylko o wiek, mądrość albo wykształcenie albo baardzo ogólny poziom kultury... Chodzi mi o łatwość z jaka dajemy się wkręcić...Pojawia się nowy nick pisze kilka przymilnych tekstów i ni stąd ni z zowąd, jak \"Nas\" nie ochlapie... Dzienne oceny postów, użytkowników z podanym adresem z którego piszą, sygnalizowanie ostrzeżeń - nie tylko modów także przez użytkowników - jedna dla jednego użytkownika trochę mogłyby pomóc Wiem, wiem, i tak będą się tworzyły grupy wsparcia, trollizm jest czymś nie do uniknięcia w internecie ********************* Być może te słowa bardziej do hp się nadają, ale odnoszę wrażenie, że tam nikt nikogo nie słucha ***************** No i, niezależnie, w co się grało - nie załamywać się wczorajszymi wynikami ![]() |
2010-06-21 (13:37)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 336 240 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witajcie kochani tak odbiegając od wszystkiego co nas otacza... czy zastanawialiście się kiedyś jak pachną jabłka? kupiłam właśnie, przyniosłam do domu i przy wykładaniu tak mi jakoś zapachniały, tak pięknie zapachniały humor poprawiły pozdrawiam cieplutko |
2010-06-21 (14:10)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 246 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ale się porobiło...... Nie chce mi się wczytywać w to co kiedyś , ale....chyba nic nowego.... Wszędzie i zawsze gdzie \"zbieranina\" różnych ludzi dochodzi do podobnych sytuacji. Co absolutnie nie przeszkadza, że ja NIE ROZUMIEM. Albo.... nie chcę rozumieć. A przecież chętnie poczytałabym i skorzystała z wiedzy mądrzejszych w danym temacie.... chętnie \"pogadałabym\" z tymi \"romantycznie wrażliwymi\" ....... ominęłabym szerokim łukiem tych \"nie z mojej bajki\"....... a tak....... A tak zafundowano nam spektakl. Masz rację Robal_36. Niektórym potrzebne te \"zadymy\" jak powietrze. Bez tego..... nudno? mało ciekawie? duszą się? Wrażenia mam podobne..... kathy jak dobrze, że potrafimy \"dostrzec\" zapachy.... mnie dzisiaj tak pachną czereśnie..... |
2010-06-21 (14:48)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 336 253 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pięknaja czy przepis dotarł? pzdr |
2010-06-21 (14:59)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 258 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ależ dotarł kathy.... Nawet odpisałam na gg. Wrócę jeszcze do ..... tych zapachów przywołanych tu przez Ciebie. One znów przywołują inny czas, inne miejsca, inne ...jabłka, czy czereśnie. Czyżbym , jak to mówi mój ulubiony kolega, zaczynała się..... no tego...... starzeć? że tak na wspomnienia mnie wzięło? Ale coś w tym jest - prawda? Właśnie zapachy najbardziej przywołują wspomnienia..... I przypomniała mi się piosenka Skaldów, poniżej fragment: \"Co było, to było, co może być - jest A będzie to co będzie Lecz zawsze to miło, że nie brak nam miejsc Do których wracamy pamięcią Gonimy za szczęściem, sięgamy do gwiazd Na gwałt świat chcemy zmieniać Lecz to najważniejsze, co żyje gdzieś w nas Panowie, szanujmy wspomnienia Szanujmy wspomnienia, smakujmy ich treść Nauczmy się je cenić Szanujmy wspomnienia, bo warto coś mieć Gdy zbliży się nasz count desiere Jak było tak było, dziś prawo do róż Ma nawet żart i plotka Czy flirt był, czy miłość, nie zmieni się już Ta pani w tamtego podlotka .....\" |
2010-06-21 (15:05)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 336 261 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pieknaja oki, Ty masz nowe gg a ja stare stąd moje pytanie ale już wiem jak to obejść pozdrawiam |
2010-06-21 (15:27)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 267 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kathy znowu odpisałam. |
2010-06-21 (16:12)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 336 277 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknaja>> - nihil nowi sub sole i - duo cum faciunt idem, non est idem Ja, jeśli chcę sobie humor poprawić zaglądam TU, albo do \"kącika miłośników\", siedzę sobie po ciemku, po cichutku i czytam pozdrawiam |
2010-06-21 (16:29)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 279 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ea natura multitudinis est: aut seruit humiliter aut superbe dominatur; libertatem, quae media est, nec struere modice nec habere sciunt ************************ Mam nadzieję, że wspólnie uda nam się ten charakter utrzymać, rozwijać...... a może z czasem i inni dołączą..... I też tak po cichutku........ po ciemku........ |
2010-06-21 (18:55)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 322 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Moi Drodzy, nurtuje mnie bardzo jeden temat..... Trochę już zahaczyliśmy o niego na początku, ale.... Jak to jest z tym \"rynkiem pracy\" Jest praca, czy jej nie ma? Bo ja stwierdzam, że nie ma , ale CHĘTNYCH do pracy. Chętni już pracują, a cała reszta........ szkoda gadać. |
2010-06-21 (19:04)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 ![]() | wpis nr 336 325 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pięknaja - Co tam bezrobocie? Ja mam inny problem do rozkminienia. A mianowicie: Wśród przyczyn zawierania związków małżeńskich miłość zajmuje drugie miejsce - po głupocie i przed alkoholem.Oczywiście z męskiego punktu widzenia tak to wygląda. Muszę się dowiedzieć jak to w % wygląda.I czy na pewno -przed alkoholem? A dla Ciebie specjalnie-Ding-ding! Pzdr;) |
2010-06-21 (19:30)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 336 331 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pieknaja powiem Ci na przykładzie dalekiego kuzyna jak to jest u nas chłopak ma 20 lat, średnie wykształcenie no i nie ma urody Johny Deepa czy Brada Pitta ![]() zatrudnili go jako telemarketera, oczywiście na umowę-zlecenie żeby usiąść przy stanowisku pracy musiał przychodzić co najmniej pól godziny wcześniej ( za free), bo jak przyszedł później to nie było miejsca pracy dla niego z wypłatą oczywiście zwlekano bez końca znalazł pracę w markecie jako ![]() umowa-zlecenie, miało być na stałe. popracował chyba 3 miesiące, teraz powiedzieli, że umowy nie przedłużają bo są wakacje i nie ma obrotu pojechał w sprawie pracy do jakiegoś następnego sklepu (między innymi) pyta o warunki, pani mu odpowiada, że to nie jej działka, żeby takie informacje udzielać, okazało się, że płaca miała być zależna od utargu. itd itp dla przykładu wejdź na portal www.trojmiasto.pl , ogłoszenia, praca ktoś kto na bieżąco śledzi te ogłoszenia to wie, że one non stop się powtarzają, to ja się pytam czy naprawdę ludzie aż tak nie chcą pracować? czy też warunki proponowane przez pracodawców są nie do przyjęcia pzdr |
2010-06-21 (21:40)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 336 382 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiecie, to chyba nie jest takie proste... Pewnie jest i tak i tak... Są chętni i jest praca tylko, że są różne warunki i są różne oczekiwania, różne aspiracje, wiek i wykształcenie kandydatów, różne możliwości firm o podobnym profilu i różne potrzeby I z jednej strony regulujący to wszystko rynek a z drugiej układy i układziki, znajomości i kumoterstwo Różnice w wynagrodzeniach, w tej samej firmie, na takich samych stanowiskach , dla pracowników z takimi samymi umiejętnościami... Wszyscy to przecież znamy, wszyscy o tym słyszymy, w złych tonach... A ile można o tym jeszcze pisać ... pikolo>> dwa pierwsze zdania, to odpowiedź także na Twoje pytanie, o kondycji relacji damsko-męskich |
2010-06-21 (21:58)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 ![]() | wpis nr 336 398 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36>>>> Dzięki,naprawdę wielkie dzięki. Wiesz dla mnie -alkoholizującego się starego kawalera,sprawa wbrew pozorom nie jest wcale bagatelna,tym bardziej,że ostatnio poproszono mnie o rękę... |
2010-06-21 (21:58)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 336 399 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Pikolo hm....... biorąc pod uwagę, że \"Mężczyźni mają umysł analityczny: duże problemy potrafią rozbić na mniejsze.\" jakoś nie dziwi mnie , iż miłość z męskiego punktu widzenia zajmuje drugie miejsce...... powiem więcej.....śmiem przypuszczać,że nawet największą miłość / z kobiecego punktu widzenia/ potrafiłbyś jako przedstawiciel męskiego świata \"rozbić na ..... mniejsze\" ![]() kathy zdaję sobie sprawę, że ten rynek daleki jest od ideału, ale........ czy kilkukrotne nawet\"podejścia\" powinny tak bardzo zniechęcać? czy powinniśmy jako potencjalni pracownicy zgadzać się na wszystko? czy powinniśmy odbierać sami sobie szansę na dobrą pracę? widzisz....... na moje ogłoszenie przyszła kiedyś dziewczyna , kończyła właśnie drugi fakultet, i wiesz co? zaczęła od tego ,że ona i tak tej pracy nie podejmie, bo się......boi !!! Naprawdę. Że chodzi i chodzi na te spotkania i nie rozumie dlaczego nikt nie zaprasza jej na kolejną rozmowę(?) W tym duchu mówiła dobre 10 min. Z jej strony nie padło ŻADNE pytanie. Wiesz co jej powiedziałam......... Inna znów zapytała / w pierwszych słowach/ , czy będzie miała ubezpieczenie, ponieważ ona często choruje i interesują ją zwolnienia lekarskie. I tak dalej, i tym podobne. Na ostatnie ogłoszenie / poważne, duże, z logo firmy, itp / zgłosił się JEDEN kandydat. To jak to jest? Szukamy pracy, czy nie???? Robal_36 oczywiście masz rację. Ale KTO ma to zmienić? Jeżeli zależy mi na PEWNYM pracowniku, na odpowiedzialnym to MUSZĘ szukać \"po znajomościach\". |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 19 20 21 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |