Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 18 19 20 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | Poważne i niepoważne rozmowy o wszystkim (moderator tematu: pięknaja) |
2010-06-18 (22:12)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 335 542 [ CZCIONKA MONOSPACE ] o rety rety, to się porobiło Mam nadzieję, że nikt za mną nie łaził i mogę opisać, jak w krzaki wchodziłem... Mam niejaką tremę, bo jak napiszę, że od północy, a okaże się, że to południe było... Oooooo ja biedny, ojojoj, no dobra nieważna pora, więc wchodzę , a tam ... sieci no to się ucieszyłem, bo myślę \"sieci - będzie pająk\", ale okazało się, że to są inne sieci... Nazwy to nawet nie wypowiem, żeby złego nie przywołać... Nie będę ukrywał - dałem drapaka i jutro zajrzę raz jeszcze, tyle, że burza taka... Ciekawe, czy zostanie kamień na kamieniu ... kathy>> nalewki, to podobno, ze wszystkiego pięknaja>> Z tym mniemoderowaniem - to uśmiechałem się do Ciebie, puszczałem oczko ************************************************************* Wiecie ? Byłem dziś \"na mieście\", piszę o tym, bo ja - robal zazwyczaj siedzę w tej swojej norce na obrzeżach wielkiego świata... W centrum widziałem tylko jednego ewidentnie psychicznie chorego. Sporo ludzkiego nieszczęścia, sporo biedy, jacyś z dziwnymi, rozbieganymi oczyma, byli żebracy i były panie obyczajów lekkich kategoryj różnych, prowadził także pijany pijanego, ale ewidentny był tylko jeden... Remontuje się za to sporo, idą zmiany |
2010-06-18 (22:25)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 335 544 [ CZCIONKA MONOSPACE ] kathy>> krzaki be |
2010-06-18 (22:35)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 335 549 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 no remontuje się..... a wierzysz w te zmiany? może lepiej jednak siedzieć na tych obrzeżach.... Ja tam jak mogę unikam tego \"na mieście\" , przemykam szybciutko coby nie wpaść w....... tę sieć...... Bo to niektórzy chyba opacznie zrozumieli słowa Andrzeja Sapkowskiego \"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.\" A może..... to ja czegoś nie rozumiem...... sama już nie wiem.... Może uważaj z tymi krzakami, bo.... \"Nigdy nie ma się drugiej okazji, żeby zrobić pierwsze wrażenie. \" / znowu A. Sapkowski / aaaaaa i nie bądź taki pewny, że nikt...... |
2010-06-18 (23:00)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 335 553 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pięknaja>> interesująco brzmią te cytaty, sięgnę po ******************** Czemu tak jest ? Czy w normalnym życiu mamy za mało okazji do pokazania się z jak najlepszej strony ? ![]() |
2010-06-18 (23:11)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 335 558 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A czy TO nie jest normalnym życiem? Znowu Sapkowski: \"Prawda ma to do siebie, że zapiera. Fałsz ma to do siebie, że wychodzi na jaw. \" |
2010-06-18 (23:26)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 335 561 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pieknaja>> Chyba jednak nie, TO to tylko fragment prawdziwego życia... A w realu ? Też zakładamy maski, ale jest ich chyba mniej, łatwiej je zdemaskować, bardziej rzucają się w oczy Te dwa zdania są wdaje mi się niezależne... Czasami Tu, obok - oddech zapiera, a czy dowiemy się całej prawdy ? Dowiesz się , że czasem naskakiwała jedna osoba w trzech postaciach na kogoś ? Dowiesz się, że dochodziło do dogadywania się poza tym portalem ? Niby to czujemy, widzimy, ba! nawet wiemy... Obawiam się, że jak w życiu - nie poznamy wszystkiego ![]() Choć z drugiej strony... Może to i dobrze, bo tak naprawdę, czy zawsze chcemy usłyszeć całą prawdę ? dobranoc |
2010-06-18 (23:28)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 335 562 [ CZCIONKA MONOSPACE ] po dzisiejszym poczytaniu czata i forum stwierdzam, że lepsze będą Robalowe krzaki... co do wycieczek \"po mieście\" to mam to na co dzień, z dnia na dzień coraz więcej turystów a najgorsi są przewodnicy zawsze tak te wycieczki postawią, że całe chodniki pozajmowane, droga, która zwykle zabiera 10 minut w sezonie letnim wydłuża się do 30 .... takie uroki winogrona będą zapewne zjedzone ja mało trunkowa jestem, wręcz minimalistycznie trunkowa pzdr |
2010-06-18 (23:39)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 335 568 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Robal_36 ponownie, te same słowa Sapkowskiego przytoczę : \" Emocje, kaprysy i kłamstwa, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak... Dary, których nie wolno przyjąć... Kłamstwo i prawda. Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu? A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda? Kto jest pełen uczuć, które nim targają, a kto pustą skorupą zimnego czerepu? Kto? Co jest prawdą? Czym jest prawda? \" ************************* to też Sapkowski: \"Są rzeczy, które albo rozumie się w lot, nawet bez słów, albo nigdy się ich nie zrozumie. \" dobranoc ******************************************** kathy cieszę się....... Bo i ja nie trunkowa. Mam nadzieję, że winogrona będą smaczne. Życzę proroczego snu.... jakiś joker, albo co...... |
2010-06-19 (07:00)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 335 580 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam wszystkich w jeszcze pogodny poranek piszę \"jeszcze\" bo straszą deszczem pięknaja zobacz jak mój temacik pięknie znikł z forum... a niech sobie głowy pourywają..... idę kawkę wypić, może mi się humor poprawi pozdrawiam |
2010-06-19 (08:19)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 335 582 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Dzień dobry..... mam nadzieję, że będzie dobry..... na razie za oknem słoneczko, aż miło. kathy nie przejmuj się..... czasami odnoszę wrażenie, że ....tak ma być po prostu.... a wiesz.... co PIERWSZA strona , to pierwsza. Z podziwem tylko \"patrzę\" na Admina ... Pozdr. *ciekawe, czy i dzisiaj MŚ czymś nas zaskoczą....... |
2010-06-19 (09:32)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 335 590 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Przy kawie ... Mam taką rzecz /od A. Sapkowskiego/ - nigdy... Nie jestem w stanie zrozumieć tego/takiego parcia na szkło.Kiedyś, wcale nie tak dawno, pewne sprawy załatwiało się między sobą. Mówiło się sobie, co kto do kogo ma, i mówiło się językiem ogólnie akceptowalnym... Nie wywlekało się pewnych rzeczy na forum Romanum. I nie chodzi o zamiatanie pod dywan. Nie robiło się po prostu bajzlu, bardaku, magla... Jeśli ktoś \"nie rozumiał\" tej innej mowy, i nie chciał się jej uczyć albo używać, to już o czymś świadczyło... O klasie... A obecnie /zbyt często / emocje i jakieś niedowartościowanie, własne ego przesłaniają zdrowy osąd rzeczywistości. Jak u mnie w blokowisku stoją na klatce i czy tam palą, piją, czy plują, bluźnią czy paskudzą - zwracam uwagę. .Nie robię tego, bo uważam, że jestem jakiś lepszy,że nie można palić itd - robię to bo tak należy zareagować. Mówię, że są miejsca do tego odpowiednie, wskazuję,że brudzą... Jakoś te blokowisko wygląda ![]() ![]() kathy, Pięknaja>> Zastanawiałyście się kiedyś, co było pierwsze ? Kura, czy jajko ? Nie, nie tak to leciało, co jest mądrzejsze, co jest ważniejsze ? Czy, co Nas to na Trygława obchodzi ? Nad cytatem powtórzonym siedzę i dumam... czy ja taki nielot jestem, czy z innego świata ? |
2010-06-19 (13:51)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 335 677 [ CZCIONKA MONOSPACE ] \"chodzi\" dziś za mną ta piosenka... Golden Life 24.11.94 Gdy matka tuli w ramionach dziecko swe, Jej miłość staje przeciw złym mocom. Tak ludzie modlą się o urodzajny deszcz, Jak ona czuwa nad nim nocą. Wyfruwa wreszcie z gniazda młody ptak. Bo przywilejem jest młodości Zabawa, radość, przyjaźń, a nie strach. Bo młodość nie chce wiedzieć o tym, że: Ref.: Życie choć piękne tak kruche jest. Wystarczy jedna chwila, by zgasić je. Życie choć piękne tak kruche jest. Zrozumiał ten, kto otarł się o śmierć. I nie do końca piękny jest ten świat Gdy wciąż odwieczne prawa łamie. Zabiera miłość, młodość, słońca blask Lecz my nie chcemy wiedzieć o tym, że Zycie choć.... przy czym \"młodość\" to pojęcie względne pozdrawiam wszystkich |
2010-06-19 (15:36)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 335 703 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A pewnie, ze życie jest piękne. I nie ulega żadnej wątpliwości, ze kruche bardzo. Właśnie dlatego zafundowałam sobie dzisiaj ucztę dla duszy. A i ciało skorzystało........ Był rower i las , i cisza choć tak głośno....... I to przyjemne zmęczenie..... I wszystko w innych barwach ...... I mogę spokojnie oznajmić, ze czuję się....młodo. Młoda i już , kathy - i nie będę zawracać sobie głowy, czy w tym przypadku to pojęcie względne, czy nie...... Robal_36 ależ z tego...... z tego świata. Wiesz ile osób tak właśnie myśli w tej chwili........ Tyle, że nie Twoje (moje, innych) ego tak wrzeszczy .... Pytanie, co ważniejsze towarzyszy mi właściwie każdego dnia. Ileż razy sama siebie pytam : po co? dlaczego? I co z tego...... TO i tak jest we mnie. Tak jak te Twoje odruchowe(prawda?) zwracanie uwagi. Ale..... czy ten cytat z Sapkowskiego pasuje tylko do dzisiaj..... chyba nie...... Coś tak czuję , że i 100 lat temu, i za 100 lat...... To może zaśpiewam razem z kathy Ref.: Życie choć piękne tak kruche jest. Wystarczy jedna chwila, by zgasić je. Życie choć piękne tak kruche jest. Zrozumiał ten, kto otarł się o śmierć...... Piękne.... a przy dobrej kawie........ *kathy..... jest ciasto? |
2010-06-19 (16:13)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 335 721 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pieknaja zostało od wczoraj, ma to to siebie, że na drugi dzień smakuje tak samo tylko ciepłe nie jest ![]() moje ego też siedzi cicho jakby co tylko jak ktoś je poruszy to się buntuje bo skoro ja nikomu nic złego to dlaczego mnie batem? nie dziś oczywiście ale tak w ogóle z mojej działki dzisiaj nici deszcz tylko straszy, ale chmury przebrzydłe i zimno ale spacerek uskutecznie pozdrawiam |
2010-06-19 (17:00)![]() Data rejestracji: 2010-02-28 Ilość postów: 4889 ![]() | wpis nr 335 735 [ CZCIONKA MONOSPACE ] tak w ogóle, to coraz większy strach się TU poruszać pięknaja czy mogę w Twoim temacie coś napisać bez standardowego włażenia ? kathy,pięknaja>> podobno nadal burzowo ? W taką pogodę jednodniowe ciasto z owocami to nawet lepiej smakuje. ****************** Przenośnia, inaczej mówiąc metafora, jeszcze inaczej bajka z morałem Jadąc w czwartek na pogrzeb mieliśmy taką sytuację, że był remont drogi i na pewnym odcinku ruch był wahadłowy...Zapaliło się zielone więc ruszyliśmy...Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie, że z przeciwnej strony ruszył na nas jakiś taki WIELKI, tatra, czy jelcz... I jak nie zacznie trąbić, a cisnął w ten klakson,a głośny jaki był... Tyle, że jeden z pasażerów tego naszego maleństwa ma uprawnienia do kontroli ruchu drogowego, czy coś w tym stylu Grzecznie poprosił, żeby zjechali na bok, oj ciasno było, ciasno, aż mi żal TEGO KIEROWCY, on wiedział, że źle zrobił i potrafił przyznać się do błędu... A pasażerowie? Czy ja wiem ? Może Koledzy nie znają przepisów? Może stwierdzili jest nas kilku (a wiadomo - w kupie siła) siedzimy w większym aucie, mamy głośniejszą \"syrenę\", to i nakrzyczeli na niego: \"jedź jedź\", ale jak przyszło co do czego, to wypadali z tej kabiny jak dojrzałe śliwki... Ciekawym, jak se majtochy doprali |
2010-06-19 (17:15)![]() Data rejestracji: 2009-12-02 Ilość postów: 2125 ![]() | wpis nr 335 747 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Życie choć piękne tak kruche jest. Zrozumiał ten,kto otarł się o śmierć. Umieszczono na ścianie spalonej hali sportowej Stoczni Gdańskiej. Koncert,zabawa,cierpienie,śmierć,pamięć |
2010-06-19 (20:59)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 335 786 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tak..... życie jest piękne, chociaż.... jak powiedział Ryszard Riedel, \"w życiu piękne są tylko chwile....\" Nie wydaje się Wam , że mamy \"talent\" do komplikowania sobie tego życia? Ktoś kiedyś powiedział, że nie żyjemy tak jak chcemy tylko tak jak potrafimy. Robal_36 strach? mój temat? Myślałam , że nasz. Wszystkich którzy tu zaglądają. I nie ważne,czy piszą, czy czytają tylko. Jeżeli nawet tylko czytają, widać,że z jakiegoś powodu/ potrzeby to robią. Nie pytaj wiec.... A do strachliwych jak mniemam tez nie należysz. Bez .... włażenia..... Ładna ta Twoja ....bajka. I jak w każdej bajce - najlepszy morał. Ot....życie...... kathy jak tam spacerek? Dało się w taką pogodę ? Podoba mi się Twoje ego. Fajne jest. To już wiem, że Ty też nie strachliwa. I umiesz czytać bajki. Wiesz co? Daj tu przepis na to Twoje ciasto. Może..... się skuszę jak ono takie dobre... Bo jakoś pogodowo znowu nas nie rozpieszcza. neptun pozdrawiam. |
2010-06-19 (23:35)![]() Data rejestracji: 2010-05-14 Ilość postów: 2901 ![]() | wpis nr 335 826 [ CZCIONKA MONOSPACE ] pięknaja jako, że zmęczenie materiału o tej porze daje we znaki ![]() po przepis zapraszam jutro na gg i zaznaczam nie używam gg do niecnych celów ![]() pozdrawiam |
2010-06-20 (14:08)![]() Data rejestracji: 2010-03-05 Ilość postów: 2429 ![]() | wpis nr 335 922 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Co tu tak cichutko ? Też Was dopadł mało rozrywkowy nastrój? Dzisiaj \'łazi\" za mną taki fragment z Gałczyńskiego \"liryka, liryka, tkliwa dynamika, angelologia i dal\". Powiem Wam więc tylko dzień dobry i na razie może lepiej wystarczy....... *kathy, odezwę się na gg wieczorkiem |
2010-06-20 (17:07)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 652 ![]() | wpis nr 335 975 [ CZCIONKA MONOSPACE ] A tak sobie pomyślałem,że zajrzę tutaj . Co tutaj słychać i widać. Widzę ,że stronka ma swoje nieco wąskie grono aktywnych tutaj częściej niż inni. To że,niewielkie grono,to może efekt tego,że postawiono tutaj na jakość a nie ilość? Pięknaja a to poniżej z dedykacją dla Ciebie... \"Mężczyźni mają umysł analityczny: duże problemy potrafią rozbić na mniejsze. Kobiety mają umysł syntetyczny: z małych problemów robią duże problemy.\" Pozdrowienia dla całego \"grona tubylców\" ![]() |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 18 19 20 ... 701 702 Wyślij wiadomość do admina |