Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 390 391 392 ... 932 933
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

HYDE PARK

2024-02-16 (22:21)

status Jacek_K1961
Data rejestracji: 2017-03-29
Ilość postów: 13529

15220
wpis nr 1 504 832
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zdjęcie
2024-02-16 (22:23)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 41774

2623
wpis nr 1 504 833
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

PO tuż przed wyborami

.
2024-02-16 (22:25)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 504 835
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zdjęcie
2024-02-16 (22:29)

status edi8

2623
wpis nr 1 504 837
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

2024-02-16 (22:30)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 504 838
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zdjęcie
2024-02-16 (22:53)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 504 843
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zdjęcie
2024-02-16 (23:08)

status Janeczka0409
Data rejestracji: 2020-01-09
Ilość postów: 2696

16088
wpis nr 1 504 848
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

zdjęcie
2024-02-16 (23:09)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 504 849
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Janeczka0409
To jest tylko pytanie do Ciebie.
Pamiętam, że grzebałaś w tym serwisie.

zdjęcie

--- wpis edytowano 2024-02-16 23:11 ---

2024-02-16 (23:09)

status Janeczka0409
Data rejestracji: 2020-01-09
Ilość postów: 2696

16088
wpis nr 1 504 850
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Czas się odbić od dna------------zwłaszcza drugiego.

Dobranoc
2024-02-16 (23:12)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 504 851
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Wiem, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła, ale nadzieja na odpowiedź umiera ostatnia. Nie uwierzę w brak zaangażowania ich członków do stworzenia TAKIEGO dobra
dla Polskich KOBIET.
Dobranoc Janeczka0409
Może Ci się przyśni jakieś wytłumaczenie tego fenomenu.

--- wpis edytowano 2024-02-16 23:17 ---

2024-02-16 (23:27)

status edi8

2623
wpis nr 1 504 852
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

fair_play, jako mądremu inaczej muszę
wyłożyć kawę na ławę, bo przy twym IQ
inaczej się baranku nie da...

Na złodzieju czapka gore a także złodziej
twego pokroju, więc typ bez ambicji, bez
honoru krzyczący łapaj złodzieja! jesteś
dla mnie po prostu tak głupi że aż śmieszny,
gdyż we wpisie nr 1 504 800 zadajesz
pytanie, za co zostałem zbanowany
gdy ja w swej blisko już 19-letniej obecności
na multipasko (licząc czas najpierw tylko na
czacie a dopiero długo później i na forum)
w sumie czyli łącznie nie byłem zbanowany
tyle, ile ty zakłamany mały człowieczku jedynie
raz w ubiegłym roku, bo po banie za słowne
obrzucanie się quanem z innym użytkownikiem,
nie było cię na forum +/- pół roku...

Więc o czym Baranie, Rybo czy ślepakami
strzelający Strzelcu piszesz?

A jeśli chodzi o mojego raptem kilkunastodniowego
chyba bana z grudnia'23 (gdyż nie wiem nawet
kiedy mnie Pasko po banie z 11.12 odwiesił a jakiś
czas tu nie zaglądałem więc przypadkowo z jakimś
tam opóźnieniem zobaczyłem że bana już nie mam)
to jedynym powodem tego w/w bana było twoje
chamstwo, brak ogłady, zakłamanie oraz przyczyny
leżące w twojej chorej osobowości, w tym wywalone
w kosmos ego - nie pozwalające ci przyznać się do
swego błędu i publicznie przeprosić po tym, gdy jak
ostatni cymbał wziąłeś za dobrą monetę manipulację
kilku mediów, które film ze złożenia wieńca przez
Jarosława Kaczyńskiego pod Pomnikiem Ofiar Tragedii
Smoleńskiej 2010 w listopadzie'23 opatrzyły napisami
rzekomo mającymi być słowami których nie wypowiedział,
zaś pomimo tego że ci to dobitnie na kilka sposobów
udowodniłem, to ty jak struś schowałeś łeb w piasek,
wypinając przy tym zad, w który cie lekko tylko kopnąłem
po miesiącu bezskutecznego oczekiwania na wycofanie się
z tych głupot jak facet - a ty wybrałeś rolę widać ci bliższą,
bo cioty (z dalekiej prowincji) ...

P.s: po dedykowanej ci już lekturze twej biografii "CHAM"
autorstwa Elizy od Orzeszków

.

.................
Doszły mnie słuchy, że twe totalne głupoty w tym wątku
wypisywane, zostały przelane na papier przez samego
Mikołaja G. (bo RODO) a ich tytuł to

zdjęcie
2024-02-16 (23:33)

status ika
Data rejestracji: 2012-12-05
Ilość postów: 11196

13656
wpis nr 1 504 853
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jacku.
Tak jakby nie mówię tego, co Ty mówisz, że ja mówię 😁
A serio - nie mówię, co zrobiło PiS, nie mówię, co zrobiła PO, czy KO, czy jakakolwiek inna formacja.
Jedyne, co mówię, co pozwalam sobie publicznie omawiać lub krytykować, to sposób (!) mówienia / rozmów itd. który coraz bardziej Polaków dzieli, jak i dzięki któremu nie potrafimy ocenić postawy, pracy itd. polityków!
Dając przykład postawy danego polityka ( tu D. TUSK i jego wypowiedź nt reparacji) omawiałam nie partię, lecz tego konkretnego polityka oraz tę konkretną wypowiedź.
Nie bardzo więc rozumiem, na jakiej podstawie kolejny raz ( biorę pod uwagę wcześniejsze rozmowy) próbujesz ubrać mnie w jakiś partyjny garniturek.
Przyznam, że osobiście mam bardzo negatywny stosunek do Donalda Tuska, gdyż jego strona mentalna jest mi wyjątkowo obca.
Dam przykład tego, co wyjątkowo mnie poruszyło :
lata temu, kiedy SLD już tak narozrabiała, że punkty zbliżały się do zera.
Przed wyborami, gdy już jasno było widać, że SLD osiągnie marny wynik, Donald Tusk w telewizorze grzecznie, racjonalnie i... z lekka "ślisko" przekonywał wyborców lewicy, by swoje głosy oddali na jego partie, bo :nie mają szans, szkoda głosów itd.
Dodam, że nigdy nie byłam fanką lewicy, choć przyznam, że pewne jej ideały były mi bliskie.
Jednak mimo że nie głosowałam na nich, to akt Tuska był dla mnie wyjątkowo odrażający.
W moim odbiorze zachował się, jak facet, który idąc w długim męczącym.marszu ściąga buty z nóg kolegi, który choć padł z wycieńczenia, to jednak wciąż żyje...
Obrzydliwe!
Byłam naprawdę dumna (przypominam - mimo, iż nie byłam fanką SLD!!), że pan Tusk niewiele głosów od wyborców lewicy zyskał.
Może teraz, po latach ten gest dla czytelnika nie będzie aż tak negatywnie wyrazisty.
Jednak ja Tuska "mentalnie dożynającego" lewicę wciąż mam przed oczami!
To tylko jeden przykład wielu bardzo podobnych zachowań owego pana. Zachowań, które są wyzute z jakichkolwiek niezbędnych dla istoty myślącej i czującej podstawowych, bynajmniej nie wydumanych ideałów!
Co do rysu politycznego, to od lat się nie wypowiadam, więc tu też nie będę.
Najkrócej - obserwuję, wyciągam wnioski itp. I dotyczy to opcji politycznej każdej!
Pomijając D. Tuska, jako takiego, kontynuuję - od lat nie głosuję, nie należę, nie przynależę....
W związku z tym, że niejednokrotnie już to wyjaśniłam, dziwi mnie,. Iż próbujesz mnie do czegoś przypiąć, czy może tylko wciągnąć w spór?...
Nie widzę najmniejszego powodu na przerzucanie się informacjami, które każdy może znaleźć i :
- jedni znajdują tylko te, które "bronią" jego faworyta
-jedni znajdują te, które "niszczą" jego przeciwnika
- jedni znajdują te, które ujawniają działania pozytywne i negatywne wszystkich opcji i wyciągają własne wnioski na temat : 1) działań 2) danej partii 3) indywidualnych ludzi
W dyskusjach staram się wyjaśnić, że dla dobra nas wszystkich najlepsza jest ta trzecia opcja i do tejże zachęcam. I tyle 😁
W taki właśnie sposób oceniając dostępna mi "polityczna rzeczywistość" pragnę przypomnieć, że Anna Fotyga sprawowała swą funkcje w poprzedniej kadencji PiS-u i to chyba czas stosunkowo krótki ( nie pamiętam dokładnie, ale chyba tak)
Wyciąganie jej osoby z kapelusza historii w celu udowodnienia, że z polskiej strony sprawa reparacji była zakończona jest co najmniej żałosne!
Rozumiem, że zwolennicy zamknięcia sprawy wycierają sobie twarze Anną Fotygą po wypowiedzi R. Sikorskiego, którą miałam okazję słyszeć i widzieć.
Otóż moja osobista opinia na temat tej wypowiedzi jest taka, że R. Sikorski po wcześniejszym zlaniu dziennikarza Republiki przygotował się sumiennie na "drugi atak", który z premedytacją przyjął, by - zastrzelić smarkatego dziennikarza, który mógł Annę Fotygę oglądać w telewizorze co najwyżej z nocnika, na którym robił swą pierwszą kupkę, więc na temat niej samej, ani jej działań pojęcia najmniejszego nie miał.
R. Sikorski wydawał się bardzo zadowolony takim obrotem sprawy ( faktycznie zastrzelił dziennikarza), gdyż uzyskał trzy w jednym : mógł pokazać, jakiż jest łaskaw rozmawiać z nim, mógł na wizji go "zastrzelić", a także mógł rzucić w eter nazwisko pani minister, o której większość już zapomniała.
A fakt, że działania Anny Fotygi w czasie przeszłym niedawnym oraz obecnym nic nie mają do rzeczy, to już zupełnie inna sprawa!
Ścierwo rzucone - rybki się łapią!
Dodam dla czepliwych, że "ścierwo", to nie osoba, tylko materiał na żer dla tłumu!

Przestańmy się kłócić! Pamiętajmy, że o nasze losy toczą się polityczne sprawy!

Dobranoc

2024-02-16 (23:39)

status edi8

2623
wpis nr 1 504 854
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

ika, nie tylko Ty jesteś tu ubierana w
partyjny garniturek, bo ci sami obaj
Twoi - pożal się Boże - interlokutorzy,
mnie także na siłę starają się przypisać
partyjność, choć jako żywo nigdy nie
byłem, nie jestem i już nie będę w żadnej
partii ale co mi nie przeszkadza mieć swoje
sympatie i antypatie zarówno co do polityków
jak i ugrupowań politycznych.

Pozdrawiam Cię
2024-02-16 (23:52)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 504 855
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ika
Poważnie! Jakie ruchy wykonali w sprawie reparacji Morawiecki lub Duda? Może złożenie dokumentów do odpowiedniego trybunału, ekspertyzy prawne?

edi8
Jedyną organizacją do jakiej należałem były zuchy w ZHP i Solidarność ta pierwsza.
Dlaczego popieram to co popieram? Mam nadzieję na rozliczenia tego skoku na kasę. Ruch ten będzie także gwarancją na rozliczenie tych co są teraz u władz. Boję się, bo już słyszę naleganie dziennikarzy na to aby już stawiać zarzuty i skazania. Wiadomo Andrzej D. ułaskawi ich wszystkich. Wtedy nie będzie tej gwarancji o której piszę wyżej. Zaczynam więc podchodzić sceptycznie. Wiele hałasu ma być o nic? Gdy były protesty kobiet też było słuchać nawoływania, że ok , ale już starczy. Jeżeli chcesz uchodzić za bezstronnego to dlaczego działasz tylko wybiórczo?

Czy ja chcę zbyt dużo?
Odpowiedzialności, jeżeli ktoś kradnie bo ma takie możliwości, dzięki dorwaniu się do koryta i tu mówię o wszystkich z PiS, P.O. PSL, Hołownia, Konfederacja, Lewica.

--- wpis edytowano 2024-02-17 00:05 ---

2024-02-17 (00:10)

status edi8

2623
wpis nr 1 504 860
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Instytut Strat Wojennych im. Jana Karskiego jest państwową instytucją powołaną na mocy Zarządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 2 grudnia 2021 r. w sprawie utworzenia Instytutu Strat Wojennych im. Jana Karskiego.

Koncentrujemy swoją działalność na badaniach naukowych i pracach rozwojowych w dziedzinie nauk społecznych i humanistycznych w zakresie strat wojennych zadanych Państwu Polskiemu i jego obywatelom w toku II wojny światowej (1939-1945) oraz długofalowych konsekwencjach tego konfliktu. Koordynujemy prowadzenie badań naukowych w zakresie wspomnianej problematyki a także wdrażamy działalność popularyzatorską.

Ufamy, że pochodna pracy wykonanej przez grono specjalistów aktywnych w ramach naszej placówki okaże się pomocna w procesie uzyskania stosownego zadośćuczynienia i odszkodowania za całokształt zaistniałych krzywd i zniszczeń wojennych. Przy czym zasadniczym punktem odniesienia jest dla nas opublikowany 1 września 2022 r. „Raport o stratach poniesionych przez Polskę w wyniku agresji i okupacji niemieckiej w czasie II wojny światowej 1939-1945”.

Decyzją Prezesa Rady Ministrów z dnia 10 stycznia 2024 r. odwołani zostali: Dyrektor Instytutu Strat Wojennych i Pierwszy Zastępca Dyrektora Instytutu Strat Wojennych.
................

http://instytutstratwojennych.pl/strona/228-problematyka-podstaw-prawnych-roszczen-odszkodowawczych-polski-z-tytulu-strat-wojennych
2024-02-17 (00:15)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 504 861
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

edi8
Bez złośliwości. Ok, ale to mało co miał dać sam raport. Ja mówię o konkretnych działaniach prawnych przez te choćby ostatnie 2 lata z ośmiu. Co dało ileś tam lat podkomisji smoleńskiej? Dla mnie to tylko taktyka, aby Kaczyński mógł nim machać i narzekać na Niemców. Takie paliwo polityczne.

--- wpis edytowano 2024-02-17 00:23 ---

2024-02-17 (00:22)

status edi8

2623
wpis nr 1 504 863
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

"Podpisanie i skierowanie do rządu niemieckiego noty zaczyna formalnie dyplomatyczną drogę, która powinna prowadzić do przygotowania, wynegocjowania i podpisania traktatu, który można określić mianem traktatu pojednania, traktatu rozliczenia tego, co II wojna światowa spowodowała"

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/8561238,reparacje-od-niemiec-nota-dyplomatyczna.html
.....................
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/9288690,czarnek-o-reparacjach-wojennych-od-niemiec-sa-realne-szanse-mamy-na.html

https://www.rp.pl/plus-minus/art39413961-nie-udawajmy-ze-sprawa-reparacji-od-niemiec-jest-zamknieta

--- wpis edytowano 2024-02-17 00:29 ---

2024-02-17 (00:29)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 504 865
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Edi8 to są tylko artykuły. Tak jak areszty i sprawy w sądzie, a liczy się efekt. I po nocie dostali odpowiedź, że tamta sprawa jest już zamknięta. To było do przewidzenia. Jak dla mnie działanie pod publiczkę, że coś zrobili. Co dalej? Teraz można zwalić wszystko na Niemca Tuska. Po tragedii smoleńskiej jest następny napęd dla wyznawców. Sorry edi8, ale ja tak to widzę.

--- wpis edytowano 2024-02-17 00:32 ---

2024-02-17 (00:40)

status ika
Data rejestracji: 2012-12-05
Ilość postów: 11196

13656
wpis nr 1 504 867
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Edi,
skoro więc musimy mieć jakiś garniturek, to przecież możemy zostać partyzantami 😉😁

Jacku,
dokumenty w tej, jako i innych sprawach, to nie podwawelska na haku u rzeźnika.
Juz pisałam, ale powtórzę - my, obatele otrzymujemy cześć informacji, które przekazywane są przez media również różnej jakości.
Nawet najdociekliwszy, samodzielnie myślący obatelski umysł nie dogrzebie się do dokumentów, których nie może widzieć na swe obatelskie oczy. Dwa - nie otrzyma ów umysł działań, które są w fazie przygotowań, pertraktacji, planów, rozmów...
Coz więc może ów dociekliwy umysł?
Ano - to, co robią w pewnym zakresie "polityczne umysły" , czyli obserwować, sprawdzać wiarygodność w mniej tajemniczych punktach, kontrolować w sprawach bieżących i... być czujnym.
Przerzucanie się szczątkowymi informacjami, to zaburzanie czujnego, obserwującego umysłu. Chyba zgodzisz się ze mną?
Natomiast nie potrzebujemy " czuwać" nad rozwojem sprawy, gdy z ust premiera Polski słyszymy jednoznaczne słowa : że sprawa reparacji jest zakończona!
D. Tusk raczej nie szykuje niespodzianki dla Narodu, że niby tak tylko gada, a po trzech latach nagle Niemcy dają nam odszkodowanie, nad którym rząd sumiennie pracował 😅

Co do rozliczeń.. Hehh, gdyby tak słusznie rozliczyć wszystkich od początku przemian, to omawiane pieniądze od Niemców byłyby dla nas Polaków na deser, dla zbytków 😅
Pięknie byłoby rozliczyć wszystkie partie rządzące po przemianach!
Jednak jakoś tak się nie dzieje i może byłby to dobry początek, że nareszcie nastało.
Może i byłby dobry, gdyby nie fakt, że rozliczać, początek rozliczaniu dają co, którzy u władzy już byli. Jako że byli u władzy, a każda władza dobrze sobie kradła, tym samym powstaje prosty wniosek, że : złodzieja chcą rozliczać złodzieje!
Przyznasz chyba, że to dość kuriozalna sytuacja?
Czy złodziej, który chce rozliczać złodzieja przeszedł przemianę i teraz... będzie dawał?
Jeśli nawet nie dawał, to przynajmniej nie kradł?
Raczej nie, gdyż owi "naprawieni" złodzieje są ludźmi, których dotyczy taka sama, jak wszystkich psychologia - człowiek, który wyrwał się ze szpon draństwa, wchodzi na drogę pokory.
Sam na nią wchodzi, lecz nie wciąga na nią innych jeszcze _drani wiedząc, że muszą przejść swoje, by samemu (!) się nawrócić 😉
Tak funkcjonuje umysł ludzki, więc obecna KO nie jest "nawrócona", lecz raczej.... zamierza zniszczyć konkurencję do rabunku! 😉😅
I zapewniam Cię, że wkrótce się o tym przekonasz.

Teraz już naprawdę - dobranoc 🌜
2024-02-17 (00:44)

status edi8

2623
wpis nr 1 504 868
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jacek_K1961
Nie udawaj głupszego niż de facto jesteś,
gdyż dostałeś ode mnie wyczerpującą
odpowiedź na zadane pytanie o
"konkretnych działaniach prawnych przez te choćby ostatnie 2 lata z ośmiu"
w postaci linków do informacji co do podjętych działań.

Odśwież też swoją pamięć młody dla mnie człowieku i
przypomnij sobie, dlaczego poseł i adwokat Mularczyk
trafił do MSZ...
Bo w lipcu 2022 został przewodniczącym rady Instytutu Strat Wojennych im. Jana Karskiego a w październiku tego samego roku objął stanowisko sekretarza stanu w Ministerstwie Spraw Zagranicznych, tak aby mógł z umocowaniem dyplomatycznym podejmować kroki dla nawiązywania kontaktów z innymi państwami, tak samo
jak Polska traktowanymi przez Niemcy, w celu wspólnego zbiorowego wystąpienia na arenie międzynarodowej.

Czy naprawdę tego nie wiesz, czy tylko robisz z siebie idiotę dla hecy?

--- wpis edytowano 2024-02-17 00:51 ---

| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 390 391 392 ... 932 933
Wyślij wiadomość do admina