Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]


Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 405 406
Wyślij prywatną wiadomość do admina
Przewiń wpisy ↓

moje ... oprogramowanie


2020-08-03 (22:28)

status kleszek
Data rejestracji: 2006-05-27
Ilość postów: 3501

2047
wpis nr 1 308 101

Jakiś błąd musi byc po Twojej stronie. Tak to wygląda u mnie teraz
zdjęcie
2020-08-04 (19:51)

status fair_play
Data rejestracji: 2016-05-12
Ilość postów: 3831

14865
wpis nr 1 308 203

kleszek>

"Aktualnie bawię się rozpisem C(41,14,7) gdzie mam skrócenie rekordu o 374 zakłady ! Minusem tego, jest fakt, że skoro mogę robić to ja, mogą to robić też inni ... hehe "

Ale czy każdy uzyska taki sam rezultat ?
2020-08-04 (20:19)

status kleszek
Data rejestracji: 2006-05-27
Ilość postów: 3501

2047
wpis nr 1 308 207

Nie wiem, ale skoro mogę zrobić to ja, to może zrobić to każdy kto ma ten program

--- wpis edytowano 2020-08-04 20:21 ---

2020-08-07 (08:19)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 30616

2623
wpis nr 1 308 521

Wczoraj na noc pojawiły się na włoskim forum
informacje o 2 rekordach z notowanych na LJCR:
46,9,5,5=22929 i 46,9,4,4=2346
a powyższe podaję, aby odnosić się do tych już
nowych wyników przy ew. biciu rekordów.
2020-08-07 (21:08)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 30616

2623
wpis nr 1 308 583

cd.
44,8,5,5=32.071
ex 32.160 Jan de Heer and Steve Muir
2020-08-07 (22:19)

status kleszek
Data rejestracji: 2006-05-27
Ilość postów: 3501

2047
wpis nr 1 308 600

edi8, napisz swoim włoskim kolegom, że dla systemu
C(44,8,5,5) mam 32067. Jeszcze nie zgłaszałem. Jeśli wyrównają bądź ulepszą niech zgłaszają. Mają pierwszeństwo

--- wpis edytowano 2020-08-07 22:20 ---

2020-08-08 (10:02)

status edi8
Data rejestracji: 2007-04-03
Ilość postów: 30616

2623
wpis nr 1 308 644

cd.
20,10,7,7=14.785

ex 14.911 Created by: LJCR
Method of Construction: Simple construction: combined (26,10,7) and (26,9,6)
....................
kleszek, zgłaszaj śmiało ten swój rekord,
bowiem sądzę iż autor w/w wyniku już
wyczerpał tu swoje możliwości...
2020-08-08 (20:48)

status kleszek
Data rejestracji: 2006-05-27
Ilość postów: 3501

2047
wpis nr 1 308 708

Włosi mnie chyba nie polubią C(27,10,7,7)=14784
2020-08-08 (23:38)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 738

Hejka
-->Fair_play

Jeśli mi coś ciekawego podrzucisz
to może uda się przyspieszyć ..czyli sprawdzać po linii

przerobię tak aby działało


ale musi być to rozwiązanie bez zapisu adresów przed i wstawianiu
jeśli po ......się nie udało .........
bo to ponad milion adresów do podmiany
dla k=25 , v=53 , t=m=8 [1-Block = 1081575]


-------przebieg dla procesu-----------

mamy bestbrak czyli stan
......tu musi być czyli startowa procedura na początku obliczenie całego bloku
to jest.................... i nazywa się --> gwarall

teraz proces do zrobienia.....................

a) Spada jedna liczba o nazwie --> s1
ta liczba występuje w lini badanej startowej czyli pierwszej.........
a właściwie w linni ocompare równym ustawionej wartości........
czyli np. 3|4
albo 5|6

ta liczba jest w tablicy od razu wyzerowana czyli.....spada z tablicy
to tablica--> o nazwie tabbest......... [linia][s1]:=0;
......to tablica o liczbie miejsc=99
ale nasza druga tablica która zawiera dokładnie miejsc=k
to tablica liczb --> o nazwie tabrand to nasze linie liczb w coverze

2) mamy jedną liczbę odrzuconą [s1]....mniej ......
teraz wchodzi pierwsza z braków .....
nazwijmy ją jako stałą --> lw1
i to będzie zawsze lw1 kolejny kandydat
a ten co spada.........zawsze zmienna o nazwie--> s1


i teraz mamy [bestbrak] ..........startowy z procedury startowej--> (gwarall)
albo z procedury..........przed ,
jeśli to już kolejna próba ,
a musimy podzielić na 2-etapy........

ale trzeba by tak wykombinować ,aby zaoszczędzić ....czasu
najlepiej 1 etap..........ale nie mam pomysłu.........


podejrzewam że to muszą być dwa etapy sprawdzania
przed to stan nr. 1

a po to stan nr.2

....... to co uzyskamy ............po spadnięciu s1 i wpadnięciu nowej lw1

ale teraz bardzo ważna sprawa

jeśli propozycja liczby o nazwie [lw1] nie dała niższej ilości braków
to musi wrócić [s1] .........które zostało wyzerowane

ale ......to masa adresów ......a wolałbym ich nie zapisywać
do jakiejś tymczasowej tablicy ....i przywracać

bo to będzie zabierac czas..........

no

i musi zostać wyzerowana propozycja o nazwie lw1
która dała gorszą gwarancję -->czyli więcej braków

ale .....jeśli to lw1 daje równowazna ilośc brakow co nasz-->bestbrak
czyli zmienna hitowa

-->to musi pozostać to lw1 zamiast s1 wcześniej usunietej.............

jeśli jednak lw1 zaproponowane.......
czyli liczba która aktualnie zajęła miejsce poprzedniej [s1]

jest ..niewypałem..........
to musi wrócić liczba o nazwie s1 z powrotem

co jest jednoznaczne z tym ,że adresy musza przyjać stan przed podmianą

ja wiem że ty wiesz o co biega............

tak to przerobiłem...........aby krokowo wstawiać
i skasowałem jakieś 20-tys linni codu

ale teraz prosta piłka ,tylko coś ..prostego
i szybkiego..........jest potrzebne

bo samo startowe obliczenie gwarancji dla m=t=7 czy m=t=8
powyzej v>=50 .........to już trochę trwa.......
i trzeba by to zrobić tylko na poczatku............i koniec
a potem tylko pomysłowe przeliczanie dla linni ........


wiem że mi wcześniej podrzuciłeś co nieco....

ale to musi być tak jak przedstawiłem
więc ........czekam na jakieś propozycje
o ile masz ochotę to .........podrasować .

pozdrawiam






2020-08-08 (23:41)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 739

tabrand musi być aktualizowana
po każdej zmianie.........
bo to nasze sprawdzane sekwencje............
czyli dane dla sprawdzania adresów........adr[2],adr[3].......itd
2020-08-08 (23:59)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 740

98 13 4 10925

jeśli można to zapuścilem poprawianie tego rekordu
zgłoszone C(98,13,4,4)=10897
czyli....... 28 -mniej
ale dalej ........spada
2020-08-09 (02:26)

status fair_play
Data rejestracji: 2016-05-12
Ilość postów: 3831

14865
wpis nr 1 308 741


777ch> witaj

Piszesz:
"jeśli propozycja liczby o nazwie [lw1] nie dała niższej ilości braków
to musi wrócić [s1] .........które zostało wyzerowane"

czyli jeśli braki(s1)>= braki(lw1) to wraca s1

by za chwilę temu zaprzeczyć:
"ale .....jeśli to lw1 daje równowazna ilośc brakow co nasz-->bestbrak
czyli zmienna hitowa
-->to musi pozostać to lw1 zamiast s1 wcześniej usunietej..."

czyli jeśli braki(lw1)=braki(s1) to pozostaje lw1 w miejsce S1.

Więc która wersja jest poprawna ?
2020-08-09 (09:51)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 763

Spada s1 zerujemy tablicę
czyli linię
tabbest[badana][s1]:=0;
wchodzi lw1
dokładnie w miejsce=lw1
o ile to miejsce jest puste!
czyli tabbest[badana][lw1]:=1;
W pętli musimy w tablicy
tabrand[badana][fx].....wprowadzić
nowy układ liczb sekwencji coveru

ci do rotacji adresów to co będzie szybsze
to nie wiem..

jeśli lw1 daje taką samą gwarancję to zostaje lw1
oraz adresy z nią związane
tylko jeśli wynik braków jest wyższy
po wprowadzeniu lw1 to ponownie odpada
czyli jest zerowania lw1 oraz adresy w masce spadają o -1
i wraca na swoje miejsce s1 oraz adresy o +1

No i za każdym razem powrotu pętla
dla sekwencji ..

ponownia operacja to spada s1
wchodzi nowa

s1 to liczby z pętli
spadają kolejne od pierwszej do ostatniej w sekwencji
a lw1 to albo losowe
albo własne z braków
albo własne+losowe
ale tylko wtedy jeśli
-nie ma ich w sekwencji
-są proponowane 👌

Pisz kod ✍✍✍✍
📲👌👍
2020-08-09 (10:02)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 765

W kodzie pomiń aktualizowanie
czy wypis braków,
to musi zostać tylko na ...życzenie
czyli to co jest czyli listingi

interesuje nas start czyli
moja procedura gwarall
która określi Wartość
dla zmiennej
bestbrak

tylko bestbrak jest odniesieniem
no i stan adresów w masce
który jest gotowy po wykonaniu
pierwszego pełnego sprawdzenia...

...tego układu nie mogę zmienić
bo musiałbym od początku wszystko..

--- wpis edytowano 2020-08-09 10:04 ---

2020-08-09 (10:18)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 767

W kodzie z góry zakładasz
że jeżeli s1>0 to....
oraz
że jeżeli lw1>0 to...

ja konwertuję w paskalu
te s1 oraz lw1
Oldnbr:=inttostr(s1);
Newnbr:=inttostr(lw1);

i pokazuję je w oknie
przy wyświetlanej informacji o gwarancji
nie dodaję tylko czy to był przyrost gwarancji
czyli spadek braków,
czy to była podmiana równoważna
o które chodzi....bo zmienia się
po to by się w końcu ...dopasować😉
2020-08-09 (10:56)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 775

fair_play
Oczywiście nie zmuszam Cię do pracy 😉
jeśli masz pomysł na to sprawdzanie po linii,to o ile będę umiał
go zagnieździć w pętlach programu,
to zabawka dostanie ..turbo doładowanie 
ja mam parę pomysłów ,
ale jakoś nie mogę się do tego zabrać,
zwłaszcza w tym czasie,
no i przy takiej pogodzie 🏖
2020-08-09 (11:58)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 780

Fair_play

na razie nic mi nie wysyłaj na pocztę
ale jak będziesz coś miał ..... to napisz tu
na razie i tak nie mam dostepu do kodu ,
ale napisz tu info .......jak coś -->zmajstrujesz.

--- wpis edytowano 2020-08-09 11:58 ---

2020-08-09 (20:52)

status fair_play
Data rejestracji: 2016-05-12
Ilość postów: 3831

14865
wpis nr 1 308 854

za gorąco na myślenie.
2020-08-09 (21:01)

status 777ch
Data rejestracji: 2005-11-07
Ilość postów: 17206

1386
wpis nr 1 308 856

To prawda,
zwłaszcza po piwku🍺
albo kilku 🍻
2020-08-09 (21:14)

status fair_play
Data rejestracji: 2016-05-12
Ilość postów: 3831

14865
wpis nr 1 308 859


bo trzeba jak zwierzęta pić wodę
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 405 406
Wyślij prywatną wiadomość do admina