Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów | Strona: 1 2 ... 19 20 21 ... 30 31 Wyślij wiadomość do admina |
Przewiń wpisy ↓ | IDEALNY MODEL GRY LOSOWEJ |
2010-03-06 (00:18)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 294 972 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Poza tym trendy można wykorzystać na 2 sposoby. Jeżeli wypada zakres z przedziału 1-40 przez 3 dni, to jedni grają na to , że w 4 dniu będzie zmiana, a inni , że w 4 dniu będzie dalej powtórka. Wczoraj w kuchni , zgasiłem światło w tej samej sekundzie co zgasły latarnie na zewnątrz - mimo iż nie patrzyłem na zegarek. Po prostu przypadek - czasami się zdarzają. |
2010-03-06 (00:21)![]() Data rejestracji: 2009-06-13 Ilość postów: 213 ![]() | wpis nr 294 975 [ CZCIONKA MONOSPACE ] karamba - mam problem z odpowiedzia na Twoje pytanie w sprawie wniosku. Nie czaje co masz na mysli mowiac, ze ta sama czestotliwosc pojawi sie w tym samym czasie. To tak jak bym mial ustawione dwie maszyny losujace obok siebie i losowaly by kule w tym samym czasie. Ja mam jeden histogram gry i chce go zamienic ze zlego na dobry ![]() pozdrawiam |
2010-03-06 (00:23)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 294 976 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tajemniczy Don Pedro, Założysz się ze mną o przekonanie, że wytypuje zdarzenie do 4 progów na kurs 2,0 w MM - tylko na oparciu trendu lub jego braku ? |
2010-03-06 (00:29)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 294 983 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Spoke, Czuję się przez Ciebie ogromnie wyróżniony, ale musisz założyć się z kimś innym. Może Karamba się zgodzi zaryzykować. Albo Ktoś inny. Może Mariusz? Co do mnie, to ja nie zakładam się na pieniądze nawet w swoich partiach szachowych. Po co aż tak ryzykować? Po prostu jeśli już, to wygrywam turniej, albo ostatecznie jestem w czołówce i kasuję. No i w ogóle, Spoke, gentlemani nie dyskutują o pieniądzach. Oni je mają. |
2010-03-06 (01:02)![]() Data rejestracji: 2009-06-13 Ilość postów: 213 ![]() | wpis nr 294 988 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Ehh te trendy mysle, ze robia nas w balona. TDP - Twoj przyklad z facetem potykajacym sie o krzywy chodnik przed Twoim domem. Sytuacja ta powtarza sie np. 3 razy pod rzad uznajesz to za trend. Czekasz na 4 dzien az trend wystapi a tu facet pomyslal sobie, ze przed nieszczesnym chodnikiem przejdzie na druga strone ulicy. Z sasiadem obstawiles, ze facet sie jednak potknie znowu - a tu przegrales. Na 5 dzien patrzysz co sie stanie, facet znowu przechodzi na druga strone ulicy omijajac nieszczesne miejsce. Notujesz nowy trend. Zakladasz sie z drugim sasiadem, ze tuz przed wskazanym miejscem facet przejdzie na druga strone ulicy. Zbliza sie delikwent, ale nie wiesz, ze spotkal po drodze kumpla i siekneli 3 glebsze z tego wszystkiego na fazie zapomnial o nieszczesnym chodniku, poszedl prosto wyrznol orla. I co tu zrobic jutro? Wyglada na to, ze tred sie zmienil czyli co jutro warto obstawic, ze znowu wyrznie orla? pozdrawiam |
2010-03-06 (01:14)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 294 989 [ CZCIONKA MONOSPACE ] chciałem się założyć o przekonanie, o to że MOŻNA czasem, nie o kasę. |
2010-03-06 (02:06)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 294 993 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Spoke, to mam taki pomysł.. Coś mi się przypomniało. Amadeus gdzieś tu, jeśli się nie mylę, napisał, że ma jakiś genialny doskonały program, który mu bada trendy. On to bada filtrami przesuwnymi dziesięciopozycyjnymi i niewykluczone nawet, że na matrycach o wymiarach 49 silnia. I ten program bada mu własnie trendy! I nawet je w takim razie wyznacza! Może mi się zdawało, ale wydaje mi się, że coś takiego tu napisał był. No to nikt inny, tylko Amadeus. Załóż się o te trendy z Amadeusem. Będzie ciekawa walka: Twoja osobista SN /sieć neuronowa/ kontra program Amadeusa. Bardzo ciekawe to byłoby. Lubię patrzeć na takie rywalizacje. Autentycznie lubię. Wiesz, to jak z boksem. Lubię boks, szczególnie w najcięższej wadze. Z tym, że najchętniej w charakterze widza. |
2010-03-06 (02:13)![]() Data rejestracji: 2009-12-16 Ilość postów: 127 ![]() | wpis nr 294 994 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam Amadeus wielkie dzięki za odpowiedź, jesteś konkretny gość i życzę ci wiele satysfakcji z tego co robisz, satysfakcji w dowolnym wymiarze Marriusz2 zdecydowanie przeceniasz moją osobę sieci ledwie ogarniam a o reszcie tematów mam pojęcie raczej intuicyjne pozdrawiam |
2010-03-06 (02:22)![]() Data rejestracji: 2009-04-18 Ilość postów: 722 ![]() | wpis nr 294 996 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Aligator, Wyjaśniło się. Od początku to wyczywałem. Brałeś mnie i innych pod szpic. Mariusz wszystko ostatnio wyjawił. Tym samym ostrzegł nas wszystkich. Aligator, dlaczego zawodowiec udaje amatora? Ignoranta, który nie rozumie najprostszych rzeczy? Dlaczego tak robi? Oj jak to nieładnie. Bardzo nieładnie. |
2010-03-06 (03:04)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 294 997 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Tajemniczy nie szukaj rozrywki kosztem innych . Nie chcesz się założyć \" za darmo \" to nie. Sam wiesz , że nie mam 100 % pewności mojego typu. Ale czasami ryzykuję i czasami trędy lub ich brak lub cokolwiek co z nimi związane przybliżają mnie bardziej lub mniej do trafienia czegoś. Ja nie mam sieci neuronowej , gram na wyczucie i czasem mi się udaje czasem nie, mam pewniaka na uwadze i liczę po cichu , że do 4 losowań wjedzie. Chciałem tylko odbić piłeczkę do Ciebie, bo mam wrażenie, że jesteś zdania , że trendy nic nie dają , że trędy mogą być trendami innych trędów, a te z koleji jeszcze innych i tak możemy się kręcić. Ja wiem , że chodzi ci o to , że czasami chcemy przechytrzyć buka i lotto ale daremnie i jest w tym dużo racji. Przykładowo : stawiamy na zakres 1-40, ale potem myslimy , że przegramy więc stawiamy na 41-80 bo chcemy przechytrzyć lotto, a lotto ma swoje prawa i wypada 1-40 i kręcimy się w kołko. Potem dajemy sobie spokój bo nawet jak się będzie stawiało swój typ, i co jakiś czas trafi się dziura to na chłopski rozum można co jakiś czas zmienić swój typ, swój system, swój ciąg ustalonych codziennych typów, co jakiś czas zatypować inaczej żeby ominąć tą dziurę, ale wtedy wdepnie się w inną dziurę i tak to się kręci. Pozdrawiam i idę spać. |
2010-03-06 (03:21)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 294 998 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Mój cichy typ który i tak może nie wejść bo trndy lubią zatrąbić za dobrze i wtedy nic nie pomoże to na Ilość Liczb Parzystych w MM. kurs 2,0 4 losowania przed nami ( ja stawiam na 11-20) Liczb Parzystych, ponieważ jest trend na pozostałe 2 zakresy i mam przeczucie , że do 4 losowań wejdzie, albo i nie - nie mam danych ile nie wchodził zakres 1 lub 3, ale wiem. Teraz jest już 8 próg bez zakresu 3 na ilość liczb parzystych. + moje 4 daje 12 progów : ale przecież to nie jest aż tak zachwycająca anomalia. Wygrzebałem stare statystyki i okazuje się, że była sytuacja gdzie na 3 zakres w tej grze czekało się 22 dni, a ja mam tylko 12 progów. Więc coż , mogę przegrać. Opieram się jedynie na tym , ze na 12 progu tak sytuacja na ponad 4000 losowań zdarzyła się zaledwie 5 razy i przy odrobinie szczęścia może nie trafie na ten dzień gdzie to będzie 6 raz ? stare statystyki : |
2010-03-06 (03:27)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 294 999 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Sytuacja wygląda tak, że wg statystyk najwięcej razy zakres wpada np, w drugim losowaniu czy jest powtórka co widzimy na obrazku jak ktoś potrafi rozczytać, sęk w tym , że wolał bym zacząć od 22 progu na 5 losowań niż od 1 progu na 5 losowań. nie wiem może to głupie , ale lubię anomalie , lubię trędy. I mimo tego , że często robią mnie w balona to są Ciekawe a gdy się uda trafić coś wg czegoś, jest sadysfakcjia, a może złudzenie , że ma się choć szczyptę kontroli nad tym wszystkim co jakiś czas. Ostatnio nie było zakresu plusa z przedziału 40-49 - 26 losowań. To wcale nie jest dużo ale już można podchodzić , zatypowałem na sucho, wszedł 2 razy z rzędu. |
2010-03-06 (03:33)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 295 000 [ CZCIONKA MONOSPACE ] To tak samo jak nie było by 6 w totka przez 10 losowań i zaczął bym obstawiać , że padnie w następnych 5, niż startować z 1 progu. Wszystko ma swoje granice, a te granice mają swoje granice które się przemieszczają na boki. |
2010-03-06 (03:34)![]() Data rejestracji: 2009-12-16 Ilość postów: 127 ![]() | wpis nr 295 001 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam TDP oj żebyś ty wiedział jak ja niewiele wiem i jakie mam braki w postawach poziomu prezentowanego przez niektórych tu obecnych nigdy nie osiągnę natomiast nadrabiam tym że bardzo chce i bardzo mi zależy (jestem zdeterminowany) mam łatwość w posługiwaniu się excelem czy delphi i to wszystko niczego nie udaję – ja jestem amatorem a nie jakimś zawodowcem jak o coś pytam to dlatego że nie wiem lub dla sprawdzenia, potwierdzenia moich niepewnych wiadomości a że czasami jestem dociekliwy i nie wszystko chwytam w lot to pozostaje po mnie wrażenie człowieka upierdliwego i drażniącego oto cała tajemnica a nie jakaś spiskowa teoria TDP to tylko tyle a że trochę tych plików, programów, metod, podejść, przeszło przez moje ręce trochę się myślało nad tym wszystkim trochę się przechodziło stanów emocjonalnych od euforii czy zachwytu po załamania i zniechęcenia to czasami ponosi mnie gdy widzę jak ktoś wyraźnie ściemnia pisze rzeczy o których nie ma zielonego pojęcia albo ma pojęcie ale czysto teoretyczne, nie sprawdzone w praktyce są tu przecież tacy którzy pomimo elokwentnych wpisów to pola nigdy nie przeorali i nie sprawdzili jak to wygląda w rzeczywistości ale są też tacy którzy widać że ręce sobie urabiają po pachy i że te podstawowe narzędzia potrafią obsługiwać że z tego wątku wymienię KURKĘ 777ch Marriusz2 Amadeusz - innych nie wymienionych przepraszam popatrz TDP tyle się naprosiłem ciebie o podanie konkretnych przykładów, schematów tyle było tutaj dochodzenia czy ta sama ale nie taka sama? wiem ale nie powiem, i takich innych pierdół a popatrz Amadeusz poproszony raz przedstawił jak on to robi, pokazał konkretne zastosowanie jedno pytanie jedna odpowiedź i koniec dyskusji mało tego bardzo obrazowo opisał na podstawie opowiadania o zapisanej kartce papieru jak on to postrzega bardziej ogólnie i dlaczego taką droga podąża czy on zdradził jakąś swoją tajemnicę, pozbawił się czegoś, ubyło mu czegoś powiedz czy ja mu coś zabiorę, wykorzystam, skopiuję? wręcz przeciwnie jak będzie miał z czymś problem (choć to mało prawdopodobne) a ja będę mógł pomóc to mu pomogę dobra TDP będę kończył tę nierówną walkę, nie doszukuj się podstępów tam gdzie ich nie ma, lepiej ten czas spędź rozmyślając nad lotto pozdrawiam |
2010-03-06 (03:42)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 295 002 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aligator, czy w twojej wypowiedzi są jakieś aluzje do mojej osoby - czy to fata morgana . |
2010-03-06 (10:03)![]() Data rejestracji: 2009-12-16 Ilość postów: 127 ![]() | wpis nr 295 050 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam Spoke spoko spoko nie miałem ciebie na myśli, nie pisałem o tobie , żadnych aluzji do twojej osoby przed swoim wpisem jeszcze nie czytałem twoich wpisów ale tutaj wszyscy są wrażliwi, jak nie wiem co ale najważniejsze żeby wspólnie wyciągnąć z tego grajdołka jak najwięcej korzyści różnorakiego rodzaju pozdrawiam |
2010-03-06 (11:49)![]() Data rejestracji: 2008-12-15 Ilość postów: 4663 ![]() | wpis nr 295 088 [ CZCIONKA MONOSPACE ] Wiesz w tym temacie jest dużo metafor, dużo niedopowodzianych słów. Dlatego pytam . Chciałem tylko zaznaczyć, że również jestem laikiem i wiem bardzo mało . Zapewne to o czym piszę , to wy już wiedzieliście jak ja jeszcze nie wiedziałem o zasadach gry w zwykłego Multi Lotka. No ale chciałem się wtrącić jakoś w dyskusję , może komuś to coś pomoże, może nasunie coś innego . Pozdrawiam |
2010-03-06 (14:38)![]() Data rejestracji: 2008-02-02 Ilość postów: 867 ![]() | wpis nr 295 185 [ CZCIONKA MONOSPACE ] witam.kilka dni mnie nie było,i tylko pobieżnie spojrzałem na posty. odpowiem tylko,jeśli można w tym miejscu,na pytanie Sindbada:nigdy nie powiem o sobie,że jestem mistrzem szachowym.grać w szachy uwielbiam,a jeszcze bardziej analizować partie najmocniejszych.jest w tym niezwykłe piękno.nawet nie szukam w sieci,gdyż literaturę tematu mam sporą. w szachach jest jak z nauką chińskiego-im dalej w las,tym więcej drzew. poza tym robi się tutaj coraz ciekawiej.z przyjemnością zaglądam,i pewnikiem czegoś się dobrego jeszcze nauczę. pozdrawiam |
2010-03-06 (14:51)![]() Data rejestracji: 2009-04-30 Ilość postów: 820 ![]() | wpis nr 295 195 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aligator pisze: \"mam łatwość w posługiwaniu się excelem czy delphi i to wszystko\" Jeśli znasz Delphi, jesteś w korzystnej sytuacji: swego czasu Arkadiusz Sip, autor programu do analiz Dużego Lotka DL2000 upublicznił jego źródła w Delphi. Ja także posługuję się Delphi (w sytuacjach kiedy potrzeba mi większych obszarów pamięci niż mam do dyspozycji nawet w trybie chronionym Pascala w DOS albo kiedy widzę sens uzyskania przyrostu wydajności dzięki 32-bitowemu kodowi). Zbadałem te źródła i chociaż na pewno potrzeba im sporo optymalizacji i uczynienia wielu kwestii bardziej przejrzystymi, to już w swej obecnej formie stanowią one doskonały szkielet dla tworzenia własnego narzędzia analiz i prognoz. Znając Delphi możesz bazując na tych źródłach zbudować własne narzędzie, oszczędzając mnóstwo czasu i energii nie musząc zaczynać od zera. Kiedyś bawiłem się z myślą, by swój dosowo-pascalowy warsztat zaimplementować pod Windows bazując właśnie na źródłach DL2000 (preferuję pracę w wierszu poleceń, ale nie jestem fanatykiem i cenię też wygodę, jaką daje GUI), ale wciąż i wciąż pojawiają mi się nowe pomysły i temat ten ciągle odkładam. W każdym razie zapraszam do zbadania tych źródeł, może okażą się pomocne w Twoich badaniach. Pozdrawiam wszystkich ciepło! Amadeus |
2010-03-06 (17:22)![]() Data rejestracji: 2005-11-07 Ilość postów: 22656 ![]() | wpis nr 295 238 [ CZCIONKA MONOSPACE ] aligator > poruszyłeś mnie . Wiedza praktyczna ,a więc znajomość jakiegoś języka programowania, bardzo przydaje się w zrozumieniu ,poznaniu i wykorzystaniu w praktyce, czynników jakie towarzyszą grze losowej. Tych różnych czynników jest mnóstwo , a więc > nasze \"mózgi\"...nie mają łatwego zadania, bo logiczne uporządkowanie różnego rodzaju czynników czy symptomów.... które powinniśmy zastosować ,uporządkować,ect.ect ....jest trudne. A WSZYSTKO to ...., aby uzyskać .....jakąś ..... #przewagę # Wiele osób z tego forum nigdy nie będzie miało szansy ,cokolwiek szerzej, poznać ZAGADNIENIA ,o których pisze Mariusz,Amadeusz i inni koledzy. Każdy z nas ma ponadto inną percepcję, różną podzielność uwagi,itd . itd. Ale to co nas różni,nie musi nas \"dzielić\", możemy współpracować ,dzielić się wiedzą , każdy z nas ....może przy okazji wymiany informacji,czy oprogramowania, coś nowego zobaczyć ,a może nawet .....dostać NOWEGO IMPULSU ,do dalszych zmagań z zagadnieniami ,które nas interesują. Problem polega na tym ,że nie potrafimy działać .....ZESPOŁOWO, bo każdy z nas,jest ......indywidualistą ,czasem to jednak bardzo szkodzi, i nie pozwala na rozwój ...... Nie poddawaj się. pozdrawiam Mam również wiele pytań ,szczególnie w Delphi, i nie mam je komu zadać . ![]() Dlatego odpowiedzi .........szukam sam > książki i net. |
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lotto | Strona: 1 2 ... 19 20 21 ... 30 31 Wyślij wiadomość do admina |