Forum strony www.multipasko.pl [Regulamin]

Dodaj wpis w tym temacie
Spis tematów
Login:

Hasło:
Strona: 1 2 ... 858 859
Wyślij wiadomość do admina

Przewiń wpisy ↓

HYDE PARK

2026-03-20 (21:23)

status Jacek_K1961
Data rejestracji: 2017-03-29
Ilość postów: 12585

15220
wpis nr 1 608 418
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Zaczyna się szukanie winnego, bo przecież nie on - pazerny bufon, narcyz i laureat lizusowskiej sportowej nagrody pokojowej.

zdjęcie

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ostry-wpis-donalda-trumpa-krytykuje-nato-tchorze/c6svfcl,79cfc278
2026-03-20 (21:30)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 420
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

GRU
Skończyłem odpowiedź, ale jednak wstawię ją ciut później. Teraz podejrzewam, że będzie wysyp prognoz liczbowych.
2026-03-20 (21:46)

status Lottonauta
Data rejestracji: 2012-09-03
Ilość postów: 3729

13559
wpis nr 1 608 425
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Amerykańskie Archiwum Narodowe udostępnia w sieci pełne kartoteki członków NSDAP

https://www.dw.com/pl/usa-miliony-akt-nazist%C3%B3w-do-wgl%C4%85du/a-76401572
2026-03-20 (22:54)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 441
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

GRU
Przyjmuję ad hoc dla tej konkretnej odpowiedzi, że jesteś nowicjuszem na forum Multipasko. Oczywiście możesz się równie dobrze ukrywać pod jakąś kolejną przykrywką, ale doraźnie przyjmuję, że tak nie jest, więc muszę zacząć od wprowadzenia.
Od około 4 lat nie oglądam w ogóle TV. Chyba, że do „aktywnego oglądania” usilnie chcesz zaliczyć odtwarzanie ulubionych teledysków podczas spotkań towarzyskich. Ostatnie lata aktywnego użytkowania TV ograniczało się do kanałów popularnonaukowych i muzycznych.
Stawiam na logikę i szerokie spojrzenie na jakiś temat. Zajrzałem ładnych parę lat temu na ten wątek, ot tak z ciekawości. Doznałem szoku, że ktoś kogo szanowałem w szeroko pojętej tematyce związanej z grami liczbowymi okazał się politycznym powielaczem propagandy. Zareagowałem i pokazałem gdzie tkwi jego błąd w rozumowaniu. Od tego zaczęła się moja aktywność. Zacząłem wykazywać te błędy także innym, ich zbyt wąskiemu(propagandowemu) spojrzeniu na zamieszczony temat. Wcześniej wpływ propagandy i manipulowaniu ją, zauważyłem także na samym sobie. To były czasy słynnej kurskiej TV i jeszcze mojego okazjonalnego oglądania tej szczujni. To było coś co zapaliło lampkę alarmową. To było po pierwszych(z tych ostatnich) wygranych wyborach przez grupę Jarosława K. Mianowice pocieszyłem się tym, że mimo iż ich nie trawię, to chociaż posadzą tych tzw. „złodziei z peło”. Efekt? Wiadomy. Mimo zaangażowania całego spolegliwego aparatu „sprawiedliwości”, służb mundurowych i tajnych, oraz używania słynnego systemu szpiegującego Pegasus. To ten efekt doprowadził mnie do tego momentu w którym zrozumiałem, że mlaskające bajanie ich szefa z prawdą nie ma nic wspólnego. Samo obrzucanie politycznym błotem nie jest tym co mnie przekona. Tusk i reszta nie siedzi a to jest niepodważalny dowód. W momencie gdy zacząłem weryfikować wiadomości propagandowe tych wyżej wspomnianych następców(spamerów), to wtedy oni, aby móc szerzyć bezproblemowo manipulacyjne materiały, założyli swoje wątki polityczne. Jakie - to oczywiście wiadomo. Zacząłem je prostować merytorycznie także u nich, więc te moje logiczne argumenty usunięto i mnie zbanowano, abym nie zakłócał ich propagandowego przekazu. Prostowanie kłamliwych faktów i wskazanie ich prawdziwego sensu nazwano śmieceniem. Można głupiej? A propos, ile już kilogramów robaków zjadłeś? Pamiętasz tę narrację meNdialnych sługusów Jarosława K.?
Jesteś prawdopodobnie nowy, a więc nie dotarłeś do moich treści w których otwarcie oznajmiałem, że nie ma takiej partii na którą chciałbym bez zawahania głosować. Zawsze jest to jakiś wymuszony wybór.
Przeglądając ten temat na forum pominąłeś pewnie także i mój wpis, że jedynie wklejam te materiały, które są polityczną, taką niejako odtrutką dla tematów propagandowych tych o których wspomniałem przed chwilę. Te wpisy apolityczne staram się okrasić moim krótkim komentarzem wyjaśniającym moje stanowisko. Przykładowo, że coś trzeba zrobić z siłowym rozwiązywaniem konfliktów, a także wspominam o separacji osób, które nie uznają innej metody niż mordobicie i użycie niebezpiecznych narzędzi.
Wspomniałeś cyt. „ślepe wspieranie tylko jednej opcji politycznej, to nierealistyczny obraz sytuacji”. Przypominam, że rządzi koalicja, a to co wklejam ma swój cel o którym już wspomniałem. Każde moje wklejenie jest przemyślane, a to, że nie dociera? Ludzi nie zmienisz. Na siłę nikogo nie nauczysz samodzielnego myślenia.
W innym temacie wskazałem ruchy (a nawet jak je nie przeoczyć), które to wpływają na zachowanie ciężarka przywiązanego na sznurku. Dotrze? Mam wątpliwości.
Sugerujesz moje zamknięcie poznawcze?
Może nie jestem wg. prawicy tzw. „normalny”, bo trochę waletowałem w akademiku, poznając tam przeróżne inne, ale do tego także z natury sympatyczne nacje, jeżeli patrząc np. choćby na kolor skóry.
Rozumiem, że mam się nie zamykać i oglądać przekaz ze ścieków szczujących na każdego obcego? Jesteś ponoć nowy więc nie zauważyłeś akcji z rozpowszechnianiem materiałów typu - „zaatakował obcy”. To, że np. ktoś stanął w obronie po ataku na swoją koleżankę(z Ameryki pd.) przez bywalców knajpy, było już w tych meNdiach nieistotnym szczegółem, który wg. szczujni nic nie wnosi do sprawy. Pamiętasz kawał - „przyjeżdżajcie Niemcy do Polski, wasze samochody już tu są”. To jest to troszkę szersze spojrzenie na temat, o którym wspomniałem, ta opinia z powietrza się nie wzięła. Także dla przestępców to jest „nowy rynek”. Przez dłuższy czas pokazywałem, że „polacy” nie są w niczym „gorsi” od tych obcych. Choćby zabójstwo Białorusinki w W-wie, przez „naszego krajana”. Chyba nie chcesz powiedzieć, że Ona to nie był człowiek? Oczywiście możesz uważać, że kobieta jest tylko dobytkiem faceta stojącym wyżej od zwierząt i należy je tak gwałcić aby tego nie zgłaszały. Każdy idiota będzie tłumaczył to dobrym panowaniem nad ruchami frykcyjnymi. Niestety prawda jest bardzo przyziemna i w większości takich spraw to użycie tabletki gwałtu, bądź zrobienie fotek do późniejszego szantażowania ofiary.
Mówisz „brak dialogu”.
Co z drugą stroną? Odpowiedzią na moje wpisy było tylko wrzucanie kolejnego medialnego materiału ze szczujni.
To pewnie też przeoczyłeś z moich wpisów, że multimedia to najwyższa półka MANIPULACJI, dlatego ich nie oglądam. Ładnych „kilka” razy zerknąłem na materiały z innego wątku i nawet chciałem go wkleić i wyjaśnić dlaczego jest on propagandą, ale po jej(propagandy) ilości sobie odpuściłem. Z dwóch powodów, po pierwsze byłoby to tylko dalsze tejże rozpowszechnienie, bez nadziei, że ktoś zrozumie to wskazanie jej palcem. Mało tego, w tym wątku osoba wkleja te polityczne filmiki na przemian, dla przeciwwagi, tę rządową i z tego niby „neutralnego” kanału, plus wiadomości ze świata sportu. Czasami i mnie ręce opadają i dochodzę do wniosku, że co ja jestem gorszy? Mam coś tłumaczyć, gdy można użyć „magicznej mocy” – ctrl C i ctrl V.
Piszesz „stagnacja intelektualna”?
Na forach płaskoziemców też powinienem się „rozwijać”? Dowody w postaci fotki na to, że astronauci siedzą w łaziku i bez hełmów na Księżycu też kiedyś wkleiłem. Z wyjaśniającym opisem, że zdjęcie było zrobione na pustym terenie przy markecie w trakcie ćwiczeń, co ukazywała nie poddana cięciu fotka.
Uważasz, że mnie rozwinie niechęć przede wszystkim do Niemców, Ukraińców, później do całej reszty, obcokrajowców, do UE i do przeciwników obecnej opozycji? Uważasz, że stację $akiewicza opłacano dziesiątkami milionów za nic? Tę drugą opłacano jeszcze hojniej. Hotel był opłacony przez tego od kryptowalut dlatego, że on lubi ciałopozytywnych(dawniej zwanych grubymi, był nawet taki serial dla dzieciaków)?
Pewnie, że gdyby nie skala manipulacji to bym od czasu do czasu zajrzał i tam. Poddanie się treści „ozdobionej” łzami matek, dzieci, mężczyzn zawsze wywiera wpływ na zapamiętanie, ale i wymazuje istotne, a celowo pominięte fakty. Zapamiętasz te łzy i że coś było koło tego, pewnie przeciw temu rządowi. Tak to działa. Kumpel oglądał TV kruskiego, bo nie przerywał filmów reklamami i przy okazji to co się dzieje na świecie aby być na czasie, a dziś szczeka pisowskimi hasłami na zawołanie. Kiedyś dla porównania, gdy coś mnie zainteresowało w Polsacie, to sprawdzałem te newsy w zaRublika i w tvn-ie. Tylko po co? Skoro większości starczał prosty przekaz $akiewicza. Teraz radzę sobie nawet bez takich porównań, a wystarczy mi tytuł wiadomości wyciągniętej z PROPAGANDOWEGO szamba i zwykła logika czego mogę oczekiwać z tego ścieku. Chyba cała banda kurskiego przeszła do wiadomej szczujni, a to gwarantuje „wiadomy poziom”. Akcja z „umalowaniem” tego pierwszego uciekiniera z Węgier na pobitego podczas przesłuchania przez prokuratora Tuska i czekanie na siłowe odbijanie przez policję ministra Zero, aby go dostarczyć na przesłuchanie przez komisję sejmową, było nie jak łyżka dziegciu w beczce miodu, ale jak beczka tegoż świństwa okraszone łyżeczką pszczelego wytworu. Chyba nie myślisz, że co pewien czas będę sprawdzał czy przestali MANIPULOWAĆ widzami „obrobionymi” przez szczujnię kierowaną przez kurskiego. Jak on to mówił? CIEMNY LUD TO KUPI? To jest podsumowanie prania mózgów jakie gratis załatwił widzom przez 8 lat. To dlatego tak bezkrytycznie przeszli do nowej szczujni, niczym barany prowadzone na rzeź. W tym ścieku wszystko jest przemyślane co do ostatniej śrubki, nazwa koalicji, czy te niemieckie slogany.
Gdyby oni się troszeczkę hamowali, choć udawali obiektywizm, to pewnie i byś mnie namówił do ponownego sprawdzenia ich wiarygodności, a tak ….
… wybacz, ale masochistą nie jestem.

--- wpis edytowano 2026-03-20 23:01 ---

2026-03-20 (23:20)

status GRU
Data rejestracji: 2026-03-16
Ilość postów: 14

17146
wpis nr 1 608 445
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jacek_K1961

Przeanalizuję Twoją odpowiedź ( bardzo dokładnie )
2026-03-20 (23:37)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 446
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

GRU
Cieszę się, że w końcu ktoś zacznie dyskusję. Tylko nie racz mnie jakimiś multimediami, bo tych nie oglądam, co zaznaczyłem wyraźnie w moim poście.
2026-03-20 (23:38)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 447
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Może ktoś zgłosi, jeżeli mija to się z prawdą.
2026-03-20 (23:46)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 449
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Potyczka, chyba z ??? Kubki z logo są wyraźne. Nie cierpię tej formy, ale innej nie ma. Na pocieszenie mogę tylko dodać, że nie jest to reportaż z wiadomymi cechami. Bardziej oceniłbym to jako krótką dyskusję, ale może ktoś ma inne zdanie. Nie ma dwóch stron i moderatora, który jest jednocześnie stroną, a to już całkowicie zaburza przekaz jako całości.

--- wpis edytowano 2026-03-20 23:53 ---

2026-03-21 (00:22)

status GRU
Data rejestracji: 2026-03-16
Ilość postów: 14

17146
wpis nr 1 608 458
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jacek_K1961

Przeanalizowałem bardzo dokładnie.

Nie szukasz prawdy - szukasz potwierdzenia.
Nie zapytasz „Czy mam rację?”

Tylko:

„Dlaczego inni nie widzą, że mam rację?”

Dobranoc.
2026-03-21 (12:41)

status Mccaron
Data rejestracji: 2024-08-25
Ilość postów: 356

16741
wpis nr 1 608 520
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jacek pisze -''GRU
Cieszę się, że w końcu ktoś zacznie dyskusję. Tylko nie racz mnie jakimiś multimediami, bo tych nie oglądam, co zaznaczyłem wyraźnie w moim poście.''
a następnie wrzuca to...

czy to nie jest plucie sobie w twarz.Wystarczy poczytać wpisy pełne nienawiści pod tym MULTIMEDIUM!!!
2026-03-21 (14:17)

status AKI
Data rejestracji: 2023-02-15
Ilość postów: 1484

16537
wpis nr 1 608 531
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Materiał do przemyślenia.
2026-03-21 (16:47)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 549
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mccaron
Czemu ukryłeś mój ważny dopisek tłumaczący dlaczego go zamieściłem? Czy nie podałem na tacy źródła tej CHYBA kłamliwej treści?

Poza tym przeoczyłeś i ten fragment ... cyt. "Czasami i mnie ręce opadają i dochodzę do wniosku, że co ja jestem gorszy? Mam coś tłumaczyć, gdy można użyć „magicznej mocy” – ctrl C i ctrl V."
Tak wybiórczo to przeczytałeś? Czy zwyczajnie nie zrozumiałeś dłuższego fragmentu wypowiedzi, dlaczego niekiedy i JA to robię?

Poza tym jakbym miał to zrobić? Przepisać treść? Nie zauważyłeś co jest podstawą moich wypowiedzi?
Podpowiem - zrzut ekranu i mój dopisek wyjaśniający co myślę w tym temacie.

zdjęcie
2026-03-21 (17:11)

status Mccaron

16741
wpis nr 1 608 551
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jacek_K1961
Macierewicz to nie moja bajka wiemy co robił jako minister MON ,jak skompromitował i ośmieszył śledztwo smoleńskie ale gdy dwóch palantów mówi że to agent GRU to zwykła propaganda i ściek nie różniący się od tych które tak chętnie Ty przytaczasz.
- a propos czy jesteś w stanie wymienić paru ''oszołomów'' po jednej i drugiej stronie sceny politycznej bo ja tak.

--- wpis edytowano 2026-03-21 17:20 ---

2026-03-21 (17:43)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 556
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Mccaron
Skoro to wierutne oszustwo, czemu nie ma reakcji? To jest OSKARŻONY POSEŁ, nie obrażony menel spod budki z piwem.

Co do oszołomów to pis i konfa przebija wszystkich.
2026-03-21 (17:47)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 558
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

GRU

zdjęcie

Ty zarzucasz mi cyt. „brak dialogu”?
Gdzie ta „głęboka analiza” do:
1. tematu SKOORDYNOWANEGO ATAKU na obcokrajowców?
2. tego POTWIERDZENIA cyt. „… pocieszyłem się tym, że mimo iż ich nie trawię, to chociaż posadzą tych tzw. „złodziei z peło”. Efekt? Wiadomy. … Tusk i reszta nie siedzi a to jest NIEPODWAŻALNY DOWÓD?
3. wpływu ruchów ręki na wahadełko?
4. zdjęcia z Księżyca „strzelone” pod ziemskim marketem, sugerujące oszustwo o lądowaniu na nim?
5. wielomilionowych wpłat na wiadome meNdia?

To są dowody na których JA opieram swoją OPINIĘ!!!

Cyt. „Nie szukasz prawdy - szukasz potwierdzenia”?

PODAŁEM CI FAKTY z moich obserwacji, a to jest KOLOSALNA różnica, to nie jest jak sugerujesz szukanie potwierdzenia, bo ja je JUŻ ZNALAZŁEM, choćby w tych przykładach.

Sugerujesz, że JESZCZE MUSZĘ pytać „czy mam rację”. JA TO JUŻ WIEM NA PODSTAWIE FAKTÓW.
Czy muszę pytać czy Ziemia jest płaska?

Znowu wielkie obietnice i urodzona mysz.
2026-03-21 (20:15)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 570
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Piękne zgranie, pseudokibice i Ukraińcy. Powinno zadowolić "wszystkich".

zdjęcie

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/narkotyki-dla-pseudokibicow-policjanci-zlikwidowali-nielegalne-laboratorium-wideo/ltt06t7,79cfc278
2026-03-21 (20:20)

status Jacek_K1961

15220
wpis nr 1 608 572
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Ci chorzy już od dawna stanowią problem. Dlatego to podkreślam swoimi wpisami. Sam się nie rozwiąże, będzie ich coraz więcej.

zdjęcie

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/ksiadz-zostal-smiertelnie-pobity-jest-decyzja-sadu-w-sprawie-napastnika/cs9z62p,79cfc278
2026-03-22 (01:59)

status Lottonauta
Data rejestracji: 2012-09-03
Ilość postów: 3729

13559
wpis nr 1 608 615
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jak klika ryżego folksdojcza okrada Polaków na systemie kaucyjnym.

"... system zawiera wbudowany paradoks. Z jednej strony jego celem jest maksymalizacja poziomu zwrotów, z drugiej – jego operatorzy finansowo korzystają z sytuacji, w której część konsumentów nie odzyskuje swoich pieniędzy.
Im większa skala „porzuconych” opakowań, tym większe środki pozostają w systemie. W efekcie powstaje model, w którym niepełna efektywność systemu przestaje być problemem, a zaczyna być źródłem zysku."

https://www.przegladhandlowy.pl/13492/system-kaucyjny-w-polsce-kto-naprawde-na-nim-zyskuje-krytyczna-analiza-po-starcie-w-2025-roku/
2026-03-22 (11:34)

status Mccaron

16741
wpis nr 1 608 668
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Jacek_K1961
Niektórzy mówią że Tusk to folksdojcz?
Skoro to wierutne oszustwo, czemu nie ma reakcji? To jest OSKARŻONY PREMIER, nie obrażony menel spod budki z piwem.

Co do oszołomów to ko i lewactwo przebija wszystkich.

Twój wpis ''nr 1 608 556'' tyle że odwrócony czy w jednym i drugim jest obiektywizm?

--- wpis edytowano 2026-03-22 11:44 ---

2026-03-22 (12:12)

status AKI
Data rejestracji: 2023-02-15
Ilość postów: 1484

16537
wpis nr 1 608 675
[ CZCIONKA MONOSPACE ]

Przecież to u nas nie możliwe.
| Dodaj wpis w tym temacie | Spis tematów | Wyniki lottoStrona: 1 2 ... 858 859
Wyślij wiadomość do admina