Wpisy 994 920 – 995 019
23 czerwca 2012 21:00 → 23 czerwca 2012 21:48, 100 wpisów
scolls....zatłuc Cię to za mało.Gdzie się pałętasz tam po Nigeriach.A napisz mi jeszcze czy sam byś jechał czy miałbyś tam jakiegoś tłumacza lub osobe na którą w razie W mógłbyś liczyć?
Lila wiesz tu chodzi o to aby sie nie przejechac bo pokusa jest duza a potem moga byc problemy wynikajace z niewiedzy i nie znajomosci kraju i w sumir gra nie warta swieczki jak sie podliczy koszty finansowo-fizyczno-psychiczo-zdrowotne
scolls....w brew pozorom Nigeria nie jest aż tak zacofana jak nam się wydaje
scolls....no ok,pomalutku bo się zamotałam.Kto finansowałby ten wyjazd? jeśli nie TY to co Cię interesi koszt a przed wyjazdem musisz się zaszczepić i musisz mieć żółta książęczkę
lila..ty chciałaś tam pojechać ...ja tak myśle ty tylko zobaczy ludzie jak wygląda i tez zobacz jak oni mają mieszkania i nic wiecej ooto to jest wycieczka
no wlasnie ja jestem podwykonawaca i ja podejmuje czesciowo decyzje o kosztach hotelu itd tzn.moge zadecydowac czy bierzemy hotel za 1000 czego tam czy za 2500 ale wtedy zysk tez jest do negocjacji itd,to samo z reszta. i chodzi o to aby sie nie przejechac wiesz o co chodzi Lila bo tez jestes bizneswoman
scolls..najpierw musisz zaszczepić ludzi 5 tygodni przed wylotem szczepienia też do tanich nie należą.Jeżeli koszt pokoju hotelowego jest droższy ,automatycznie podwyższasz cenę swojej pracy którą będziesz wykonywał
no a Lila jak nie mam np.info czy hotel za 1000 bedzie ok przez 3 miesiace to moge wtopic bo sie na mijscu okaze ze nawet za 4000 nie ma np.klimatyzacji itd.i to bedzie raz ze meczarnia a dwa koszty wzrosna wielorotnie
scolls..podejrzewam że taniej byłoby wynająć dom.Takowe też tam mają.Wyjdzie taniej jak nocleg w Hotelu.Poza tym musisz zaszczepić ludzi na błonicę,
scolls...dostaniecie takie żółte książeczki w których są wszystkie szczepienia i w drogę .Można tylko na żółta febrę ale jak zachorujesz na dur brzuszny lub zapalenie wątroby typu A lub B to juz przejebane.Lepiej się zaszczepić na wszystko
a tam podobno poluja na bialych ,przystojnych facetow jak kiedys na dzika zwierzyne
scolls...juz teraz nie pamiętam ale jest tak że,jedna szczepionka jest na 3 schorzenia tylko teraz już nie pamiętam
Lila w sumie z tym domem to moze byc niezly pomysl tylko zeby sie nie okazalo na miejscu ze to szalas w srodku dzingli
slawek...jaką weneryczną Do Nigerii się wybieramy to wypadałoby się zaszczepić
No i wiesz jak zobacza bialego czlowieka to cena idze w gore razy x i na tym sie mozna przejechac
scolls..takie żeczy musisz załatwiać wcześniej.Musisz mieć tam jakiegoś informatora który wam to załatwi Przede wszystkim musi być to osoba która wam pomoże w tamtym kraju bo z tego co piszesz to bez kogos takiego nie jesteście się w stanie nigdzie ruszyć
scolls...z nimi trzeba targować bo jak nie potargujesz to się obrażą.Oni targują dla zasady,liczą na szarpnięcie nie wiadomo czego a w efekcie końcowym będą zadowoleni z tego co dostaną
Lila no narazie rozmawialem wstepnie i mialem zapytanie czy jestem zainteresowany
Dlatego to jest faza wstepna jesli wyraze chec to bedziemy rozmawiac o konkretach
scolls...musisz znaleźć zaufaną osobę,taką która Cię nie wyjebie w kosmos.Ciężko taką znaleźć na odległość ale na jednej osobie nie kończ.Poszukaj w Londynie jakiegoś gościa z Nigerii może pójdzie na to żeby wam przewodzić bo jego kraju
scolls....ogólnie rzecz ujmując musisz być (jeśli dojdzie do wyjazdu) przygotowany od A do Ztam nie ma czasu na [pomyłki
Lila szczerze to nie znam za bardzo i raczej trzymam sie z daleka od nigeryjczykow
scolls...musisz mieć jakiegoś miejscowego co wam pomoże się rozeznać.Powiedzmy takiego ochroniarza,bo bez CZARNEGO nie dacie sobie rady
Wiem wiem dlatego robie ogolne rozeznanie ale najlepiej to z kims pogadac kto byl tam
Lila a gole to stylkole i mysle ze bez pewnego przewodnika to by tam sie nie ruszyli tak ze to dla mnie jest juz info na plus
scolls...a co Tobie po kimś co tam był? Tak czy siurak będziesz musiał wynająć kogoś na miejscu co zna Angielski i ten ich Suahili czy jaki tam jestTen ktoś wtedy wam będzie z wami 24h na dobę co by wam włos z głowy nie spadł i będzie was woził tam gdzie będzie trzeba
scolls...a tak w ogóle jak masz co do tego wyjazdu wątpliwości to lepiej nie jedź
No dokladnie bo czytalem ze tam angielski to tez nie jest taki jak w uk
scolls....znają na tyle żeby się dogadać,na pewno byś zrozumiał ale jak mają z tego wyjść niepotrzebne problemy to lepiej zostać w UK
Nie naleze do ludzi ktorzy podejmuja pochopne decyzje musze wszystko dobrze przeanalizowac i przemysle a przede wszystkim dowiedziec sie waznych szczegolow
Ale po 1 pokusa jest bo tam jeszcze nie bylem a po 2 to UK juz mnie troche nudzi no i moze to bedzie jakies nowe doswiadczenie w zyciu a po 3 Kusi
scolls...no ktos musi się o Ciebie martwić a że padło na mnie to już inna sprawa
Scolls
http://film.wp.pl/idGallery,10026,idPhoto,316934,galeria.html?ticaid=1eaed&_ticrsn=3
http://film.wp.pl/idGallery,10026,idPhoto,316934,galeria.html?ticaid=1eaed&_ticrsn=3
scolls...napisz mi jakie to są szczegóły jakich musisz się dowiedziećpomyslimy razem
scolls...na pewno ty mieszkasz w londynie a zobacz jak u ciebie teraz jest pełno powodzian zalała
scols ...teraz tv poznanska pokazała
scolls...tak u ciebie
Lila Ty jestes blondynka Tam chyba nie jest za bezpiecznie dla kobiety a tym bardziej blondynki
lila ..włącz tv poznanska i zobacz ...nie tu kompie
Porwia Cie dla okupu i bedzie trzeba walczyc o wolnosc dla Lilusi i caly czat MP bede musial zmobilizowac
siemanko wszystkim
lila juz za pózno nie gapiła ..teraz pokazuje pogoga
Lilaty moje
scolls..ja tu jestem bo lubie kilka osób a nie wymagam żeby mnie lubiono a jak mnie porwą to tez dobrze,jakaś przygoda przynajmniej.Chociaz myślę że,pilnowałbys mnie.Ja bym ich tam wszystkich zaśmiała na smierć
scolls....spojrzałabym na nich jak kot ze shreka i serce by im zmiękło
wieczór
scolls...
kolejki w kolekturach,jakby kumulacja była