Wpisy 990 919 – 991 018
21 czerwca 2012 01:04 → 21 czerwca 2012 01:50, 100 wpisów
amour podstawa jest nie czynic drugiemu czlowiekowi zla i dawac milosc o reszte sie nie martw
scolls...np jak ty bogaczy kościelny bierzeć łapówki i otrzymają wpsaniają prezenty ..a ja np bieduchy noszą moje problemy ...widzisz ludzie mają taki złe nie warto chodzenia do kościoła
amour mozna to zbadac na podstawie tego jak rozpada sie atom wegla oraz na podstawie przemieszczania sie wszechswiata
amour...a no dinozaury były schowane w ziemie same kości
według teorii ewolucji mamy swoje korzenie od poczku dziejów ziemi, nie mogło więc być przerwy między nami a np jakimś osobnikiem, natomiast w pewnym momecie dinozaury wygineły, bo według niektórych spadła wielka kometa, więc skoro wyginęły, to jak mogło powstać nowe życie z którego wzieliśmy się my? Jak mogł soę udoskonalić?
naukowcy na dzien dzieijszy potrafia zmierzyc z jaka predkoscia oddalaja sie od siebie gwiazdy i glaktyki i wiedza mniej wiecej kiedy powstal wszechswiat
amour sa teorie ze zycie na ziemie przybiosly meteoryty z marsa gdy byl planeta ktora mogla wytowrzyc pierwsze proste organizmy
wiesz np. ze zycie na ziemi istniej w takiej a nie innej formir dzieki ksiezycowi?
gdyby ziemia nie miala ksiezyca na ziemi wialyby wiarty z predkoscia ponad 400km/h
w czasie powstawania ziemi doszlo do zderzenia ksiezyca z ziemia w wyniku czego obrot ziemi zaczal zwalniac czy na dzien dzisiejszy owocuje 24 doba
nawet chińczycy zaobserwowali w tym samym okresie co narodziny jezusa, narodziny nowej gwiazy, co mówi Biblia, a chińczcy uważali że cesarz to bóg tak? zanotowali ten fakt i zgadza się z tym co podaje biblia
te i inne informacje mozna znalezc w necie na powaznych stronach internetowych polecam zapoznanie sie i samemu wycignac wnioski
siedzę . jeszcze nie śpię
amour wiesz ze to co widzisz na niebie to tak naprawde nie istnieje?
ze wiele z tych gwiazd ktore migaja na naszym niebie to tylko swiatlo ktore dociera przez kosmos do ziemi
scolls wiem, księżyx jest bardzo ważny, nie jestem naukowcem i astronomem ani nikim podobnym, więc nie wypowiadam się na takie tamty, ale egipcjanie i chińczycy mieli bardoz dobrych astronomów tak samo grecy
wiesz ze w kosmosie sie tyle dzieje ze 2000 lat temu mogls sie zdarzyc ze akurat jedni i drudzy cos zobaczyli
ewolucja polega na samodoskonaleniu się orgamizmu, osiągania coraz to lepszych właściwośći,
amour wiem ze mieli juz w starozytnisci potrafili obliczyc perfekcyjnie zacmienie slonca z czego skwapliwie korzystali mamiac glupi lud swoja pseudo boskoscia
-----
http://www.smog.pl/wideo/14387/wierzysz_w_duchy/
-----
http://www.smog.pl/wideo/14387/wierzysz_w_duchy/
-----
masz np 4 patyki i jakiś blok z drewna w który możesz je włożyć że z czterech stron tego blodku masz tak jakby szprychy od koła
zrób ztych elementów co masz wiatrak taki jak dzieci kupują na jarmarku tylko, że drwaniany z rączką kułeczkiem i 4 "szprychami"
jeżeli nie dołożysz tych elementów od siebie, to nic nie zrobisz pozostaniesz z pukcie A, możesz zrobić np wiatrak z 3 patykami, ale nie będziesz miało obręczy którą też musisz dać od siebie
więc wniosek z tego taki, że ewolucja nie mogła mieć miejsca w takiej formie jaką opisują
a moze byla to rewolucja i tak to wyglada albo doszedl inny czynnik np.dostalismy dna od inych istot
biorac po uwage rozmiary wszechswiata nie ma takiej opcji aby gdzies nie bylo zycia
a masz jakiś dowód naukowy ale wiesz podparty badanami próbka DNA albo jeśli nie mają DNA to czymś innym
ze we wszechswiecie jest wiecej gwiazd niz piasku na wszystkich plazach ziemi,potrafisz to sobie wyobrazic
scolls a wiesz gdzie naukowcy najdalej zaszli w obserwacji wszechświata?
amour wiem do czego zmierzasz mianowicie do tego ze to Bog przyczynil sie do powstania czlowieka bo brakuje brakujacego ogniwa tak
ja nie wiem i sceptycznie odnoszę się do badań nad dinozaurami, ewolucją, wielkością i wiekiem kosmosu, życia na ziemi i wieku ziemi, bo to są rzeczy nie weryfikowalne,
teoria jest taka ze na poczatku nie bylo niczego ani materi ani czasu i nastapil wielki wychuch tzw Big beng i z tego wybuchu powstalo wszystko czyli pasuje to do koncepcji stworzenia swiata
amour kwant nie wziol sie tylko zawsze byl tylko czlowiek go nie mial mozliwosci powiedzmy widziec
to tak samo jak bys zapytal a skad sie wzipl atom czlowieka 500 lat temu
a z czego składa się wszystko na ziemi? z minerałów? woda, powietrze, człowiek to są wszystkoa tomy minerały
minerały, jedzienie minerały, musisz jeść, żeby cały czas funkcjonawać, żeby minerały dostaarczyały Ci energii
glownie woda chuba cos kolo 70 % jak znajde to wrzuce Ci fajny filmik i zobaczysz z czego sklada sie swiat czlowiek itd
wszystko mozna przelozyc na energie to jest podstawa reszta to jest tylko budulec
za duzo nie wiem ..nie byłem dawno przed naszą erą ...tu ludzie sam wymyśli jak bajek kto stworzy powietrze i wody i itp ...tu ludzie nic niestety wiedzą
amour bardzo pouczajacy filmik naukowy
http://www.youtube.com/watch?v=BusBSXZgJ5Q&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=BusBSXZgJ5Q&feature=relmfu
krzysio racja, ogólnie ludzie sami nie wiedzą, skąd się co wzieło, dlatego wymyślają różnie teoriem tak samo jak z tym, że ziemia jest płaska, bo nie znali grawitacji, alo nie znali praw fizyki
amour ja wiem ze czlowiek i wszystko co nas otacza jast wielka zagadka ale po to mamy mozgi aby te zagadki rozszyfrowywac
a chyba najiwksza jest duchowosc czlowieka z prostej przyczyn:bo chcemy wiedziec co bedzie po smierci bo jako jedyny gatunek na swiecie zdajemy sobie z tego spraw ze kiedys umrzemy
scolls racja, ale niektórych rzeczy nie da się rozwiązać, np. dlaczego ziemia nie spada w dół, grawitacja obowiązuje na ziemi, ale dlaczego ziemia i planety stoją w miejscach?
dlaczego, jak statek leci na orbitę, to tam się zatrzymuje i nie przyciąga go ziemia ani nie wypycha?
no kręcą się, nie chodzi mi o to, chodzi mi o to, że nie leci Ci ziemia nieskończenie w dół
jak sie oddali na pewna odlegosc to jest poza oddzialywaniem grawitacji ziemi
duze masy maja to do siebie ze wytwarzaja pole grawitacyjne ale tez do pewnego stopnia tzn.odlegosci
albo dlaczego księżyc tak współgra z ziemą i ma wpływ na przypływy odpływy itd?
bo sie oddala i przybliza do ziemi wtedy powoduje przyplyw lud odplyw
ok ale zobacz człowiek jak by wypadł z ISS to by leciał w tym kosmosie na dół, a ziemia nie leci, dlaczego?
no ok, ale co to ma za wpływ, czy sie przybliżą czy oddala? przecież to zwykłą bryłą paichu i skały
no to zgodnie z prawami fizyki im cieższe tym szybciej powinno spadać
a dlaczego ludziom się rany nie goją w pełnie a w nie pełnie goją lepiej?
amour nie jest istotny skladnik np.planety niektore sa tylko oblokami gazu ale maja potezne masy