Wpisy 990 885 – 990 984
21 czerwca 2012 00:50 → 21 czerwca 2012 01:35, 100 wpisów
krzysio aby mieszkac w niebie to tu jestes wlasnie po to aby cos zrozumiec i jesli to zrozumiesz to bedziesz w niebie jesli nie to bedziesz tak dlugo wracal az to cos zrozumiesz
amour...ja tak mówię cała świata pół wierzą albo nie wierzą
ja wierzę w Jahwe jezusa i Ducha Św że są i Jahwe zbawia przez Jezusa i to wszystko,
dlatego ja np.wierze w reinkarnacje ktora sluzy po to aby czlowiek sie tu na ziemi rozwinal i byl gotowy na to aby isc do nieba czy powiedzmy o poziom wyzej jesli tak mozna to nazwac
a skąd ja mam wiedzieć, jeżeli ktoś się wychował w arabii i słyszał tylko oallahu i był dobrym człowiekiem, to myślę, że będzie
amour pieklo to jest stan przejsciowy dopoki czego nie zrozumiesz albo zdecydowanie odrzucisz to Coś
i potem jest niebo po czyściu albo piekło jak byłeś kanciarzem, złodziejem i nienawidziłeś ludzi
amour no wlasnie czyli sam sobie odpowiedziales ze nie ma Boga, allach itd bo gdyby tak bylo to np. ktos kro w zyciu nie zostal ochrzczony nie poszedlby do tzw. nieba
scolls....oojezuu rozumiem ...ale tu ludzie mają taki złe oczy tak pytają czy to jest szatany jezus czy nie ....ja po co mam chodze do kościołaa tu skąd to wzięło zrobią krzywdy i co wtedy
no, ale czy ja powiedziałem, że wiem, że będzie zbawiony? może jak stanie przed bogiem, to mówie powie, że nie jest chrzczony i go nie wpuści,
amour ten kto byl kanciarzem i tego nie zrozumial bedzie wracal na ziemie az zrozumie ze nie tedy droga tak dlugo az pewne rzeczy zrozumie
przecież Jezu powiedział, kto we mnie wierzy, ma życie wieczne, a nie kto robi swoje
krzysio wierz mi nie zawsze ten co chodzi do kosciola to jest dobry czlowiek i bedzie zbawiony
komu?, przecież staniesz przed chrystusem, bo on przepuszcza, jak on Ci wybaczy to i ojciec Ci wybaczy, a jak nie to nie licz na cuda
Chrystus byl tylko czlowiekiem ktory mial nadzwyczajny dar dzieki czemu robil to co robil tak samo budda czy Mahomet i inni
oni byli tylko przekaznikami miedzy ludzmi a tym czyś niewazne jak kto TO cos nazywa
Chrystus był człowiekiem, ale miał pierwiastek boży by był synem boga
Jedni WIERZĄ,że BÓG jest,a inni-wierzą,że Go niema,a więc wszyscy są wierzący!
mahomet był prorokiem, atak jak np eliasz w starym testamencie, a Jezus był synem bożym, niewinną krwią przelaną za grzechy, byśmy mogli mieć wszystko odpuszczone
niewazne jak to nazwiesz nie ma takiej opcji abyc wylkuczyl jedna opcje na rzecz drugiej tylko dlatego ze jestes chrzescijaninem
scolls wierz w co chcesz, rób jak uważasz i pozwól innym robić to samo,
amour podstawa jest nie czynic drugiemu czlowiekowi zla i dawac milosc o reszte sie nie martw
scolls...np jak ty bogaczy kościelny bierzeć łapówki i otrzymają wpsaniają prezenty ..a ja np bieduchy noszą moje problemy ...widzisz ludzie mają taki złe nie warto chodzenia do kościoła
amour mozna to zbadac na podstawie tego jak rozpada sie atom wegla oraz na podstawie przemieszczania sie wszechswiata
amour...a no dinozaury były schowane w ziemie same kości
według teorii ewolucji mamy swoje korzenie od poczku dziejów ziemi, nie mogło więc być przerwy między nami a np jakimś osobnikiem, natomiast w pewnym momecie dinozaury wygineły, bo według niektórych spadła wielka kometa, więc skoro wyginęły, to jak mogło powstać nowe życie z którego wzieliśmy się my? Jak mogł soę udoskonalić?
naukowcy na dzien dzieijszy potrafia zmierzyc z jaka predkoscia oddalaja sie od siebie gwiazdy i glaktyki i wiedza mniej wiecej kiedy powstal wszechswiat
amour sa teorie ze zycie na ziemie przybiosly meteoryty z marsa gdy byl planeta ktora mogla wytowrzyc pierwsze proste organizmy
wiesz np. ze zycie na ziemi istniej w takiej a nie innej formir dzieki ksiezycowi?
gdyby ziemia nie miala ksiezyca na ziemi wialyby wiarty z predkoscia ponad 400km/h
w czasie powstawania ziemi doszlo do zderzenia ksiezyca z ziemia w wyniku czego obrot ziemi zaczal zwalniac czy na dzien dzisiejszy owocuje 24 doba
nawet chińczycy zaobserwowali w tym samym okresie co narodziny jezusa, narodziny nowej gwiazy, co mówi Biblia, a chińczcy uważali że cesarz to bóg tak? zanotowali ten fakt i zgadza się z tym co podaje biblia
te i inne informacje mozna znalezc w necie na powaznych stronach internetowych polecam zapoznanie sie i samemu wycignac wnioski
siedzę . jeszcze nie śpię
amour wiesz ze to co widzisz na niebie to tak naprawde nie istnieje?
ze wiele z tych gwiazd ktore migaja na naszym niebie to tylko swiatlo ktore dociera przez kosmos do ziemi
scolls wiem, księżyx jest bardzo ważny, nie jestem naukowcem i astronomem ani nikim podobnym, więc nie wypowiadam się na takie tamty, ale egipcjanie i chińczycy mieli bardoz dobrych astronomów tak samo grecy
wiesz ze w kosmosie sie tyle dzieje ze 2000 lat temu mogls sie zdarzyc ze akurat jedni i drudzy cos zobaczyli
ewolucja polega na samodoskonaleniu się orgamizmu, osiągania coraz to lepszych właściwośći,
amour wiem ze mieli juz w starozytnisci potrafili obliczyc perfekcyjnie zacmienie slonca z czego skwapliwie korzystali mamiac glupi lud swoja pseudo boskoscia
-----
http://www.smog.pl/wideo/14387/wierzysz_w_duchy/
-----
http://www.smog.pl/wideo/14387/wierzysz_w_duchy/
-----
masz np 4 patyki i jakiś blok z drewna w który możesz je włożyć że z czterech stron tego blodku masz tak jakby szprychy od koła
zrób ztych elementów co masz wiatrak taki jak dzieci kupują na jarmarku tylko, że drwaniany z rączką kułeczkiem i 4 "szprychami"
jeżeli nie dołożysz tych elementów od siebie, to nic nie zrobisz pozostaniesz z pukcie A, możesz zrobić np wiatrak z 3 patykami, ale nie będziesz miało obręczy którą też musisz dać od siebie
więc wniosek z tego taki, że ewolucja nie mogła mieć miejsca w takiej formie jaką opisują
a moze byla to rewolucja i tak to wyglada albo doszedl inny czynnik np.dostalismy dna od inych istot
biorac po uwage rozmiary wszechswiata nie ma takiej opcji aby gdzies nie bylo zycia
a masz jakiś dowód naukowy ale wiesz podparty badanami próbka DNA albo jeśli nie mają DNA to czymś innym
ze we wszechswiecie jest wiecej gwiazd niz piasku na wszystkich plazach ziemi,potrafisz to sobie wyobrazic
scolls a wiesz gdzie naukowcy najdalej zaszli w obserwacji wszechświata?
amour wiem do czego zmierzasz mianowicie do tego ze to Bog przyczynil sie do powstania czlowieka bo brakuje brakujacego ogniwa tak
ja nie wiem i sceptycznie odnoszę się do badań nad dinozaurami, ewolucją, wielkością i wiekiem kosmosu, życia na ziemi i wieku ziemi, bo to są rzeczy nie weryfikowalne,
teoria jest taka ze na poczatku nie bylo niczego ani materi ani czasu i nastapil wielki wychuch tzw Big beng i z tego wybuchu powstalo wszystko czyli pasuje to do koncepcji stworzenia swiata
amour kwant nie wziol sie tylko zawsze byl tylko czlowiek go nie mial mozliwosci powiedzmy widziec
to tak samo jak bys zapytal a skad sie wzipl atom czlowieka 500 lat temu
a z czego składa się wszystko na ziemi? z minerałów? woda, powietrze, człowiek to są wszystkoa tomy minerały