Wpisy 990 685 – 990 784
20 czerwca 2012 23:14 → 20 czerwca 2012 23:59, 100 wpisów
scolls , ja na razie nie szukam , ja jestem elektrykiem i już bym mógł pracować ale czekam na lżejszą pracę , może mi wypali
jakwar moja znajoma oskarzyla lekarza w UK o molestowanie tzn. w sumie chciala ale poszla na ugode dlugo by pisac to bylo zwykle badanie i wyciagnela 2000Ł do reki i przeprosiny przelozonego
jackwar...na takiej maszynie chciał bym pracować
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Ep09-032a_locomotive.jpg&filetimestamp=20090930145443
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Ep09-032a_locomotive.jpg&filetimestamp=20090930145443
amour prawde mowiac nie wiem dokladnie bo za stary jestem na studiowanie ale polskie uczelnie tez sa choc glownie renomowane to angielskie
amour w UK nie ma polskich uczelni , jak chcesz się tam uczyć musisz znać dobrze angielski
jackwar ja osobiscie wyciagnolem od mojego bylego pracodawcy za mobbing i inne rzeczy ponad 5000Ł podstawa bylo to ze nie mialem kontraktu a po drugie chcial mnie zmusic do pracy tzn.wiecej za te same pieniadze i sie postawilem zreszta moi koledzy tez i w sumie zaplacil cos kolo 15.000Ł
Jackwar...zebym miał forsę to jak najbardziej
scolls ale tam to nie tu , ja już miałem dość i na wszelki wypadek nagrywałem rozmowy z przełożonymi , jak koledze puściłem nagranie to po chwili powiedział , wyłącz to bo nie da się tego słuchać , ja bym im w ryj zaj...
sa polskie uczelnie ale jesli chesz osoagnac cos wiecej to glownie licza sie uczelnie angielskie...znam chlopaka ktory pracuje w salonie telefoni komorkowej zarabia teraz okolo 1600Ł na reke i studiuje cos tam zwiazane z wieziennictwem....docelowo jak skonczy te studia moze zarabiac nawet 10 tys, funtow miesiecznie
jakcwar ja tez nagrywalem spotkania dyscyplinarne ale tu w Uk bez zgody przelozonego to jest nielegalne i nie moze byc wdrozone do sprawy
scolls w polsce do więziennictwa żaden anglik by nie mógł się dostać bo trzeba mieć polskie obywatelstwo
uciekamdobranoc do jutra
możesz studiować na polskich uczelniach, nie trzeba mieć obywatelstwa
narka wszystkim
jackwar nie wiem co on studiuje moze resocjalizacje nie wiem tak daleko nie pytalem
scolls ja nagrywałem tylko dla siebie i w razie co a najsmaczniejsze że pracowałem w ministerstwie
scolls a prawo w anglii jak wygląda tzn jak bym skończył uczelnie angielską prawo to mam tam jakiąś szanse na dobrą płacę i rozwój?
wiem ze jak na tak mlodego chlopaka i do tego polaka to jest kasa niezla zreszta jak znim rozmawialem to powiedzial ze do pl nie wroci nawet jak by dostal 20 tys.pln wyplaty
amour ja placilem prawnikowi i to takiemu polskiemu taniemu za godzine wizyty 60Ł to sam sobie przelicz
aha, a słuchaj lepiej tam jest prawo kończyć niż w PL według Ciebie?
w ministerstwie? aha hehe, ja myślałem, że jakiś polityk jesteś, ale spoko, elektryk lepszy zawód niż polityk bo to jest praca a nie siedzenie i nic nie robienie
w UK wszystko jest lepiej skonczyc (mam na mysli zwyklego szarego czlowieka)a nie zlodzieja czy synka prawnika lekarza czy ksiedza
tzn poseł też ok, dużo siana też dobyr zawód, dobry poseł też dużo pracuje
amour tylko my mowimy o gornej polce a nie o zwyklych szarych ludziach no chyba ze masz takie ambicje to musisz byc z gory Ci mowie niezlym mataczem kretaczem i zlodziejem
scolls myślę nad tym co zrobić bo w PL nie uśmiecha mi się z tą pensją, którą oferują Ci " przedsiębiorcy", a jednak w DE czy w UK to jest życie takie jak naprawdę powinno być
jak masz taka zadze pieniadza i taki charakter aby wykorzystywac innych to mozesz w pl naprawde niezle sie ustawic
amour ale jak ostatnio widywałem marcinkiewicza albo komołowskiego to wiedziałem że przyjechał lody kręcić i się okazało że lobbował na rzecz DSS by budowała autostradę
amour ja wyjechalem bo nie cjcialem caly czas aby miec dobrze robic przekretow i wykorzystywac innych to wszystko..aha i jeszcze mnie kler wq...ł
ale mówię o Anglii, jak by tam został prawnikiem, to chyba nie trzeba aż tak trzebać wszystkich
amour ja nie mowie ze w UK nie ma nieuczciwych ludzi w tym prawnikow TEŻ SA
scolls kler to najmniejszy problem, jak nie chcę chodzić do kościołą to nie chodzę a na codzień kler mi się nie miesza, więc nie wiem o co ludziom chodzi z tym klerem
jak chcesz byc uczciwy to mozesz i przy tym mozesz zarabiac UCZCIWIE wielkie pieniadze to jest ta roznica
scolls wiem, ale chodzi mi o to, czy bez protekscji itd można zostać prawnikiem itd
no obecnie wpływa? jak? daj pod referendum np in vitro czy nie wiem co i zobaczysz jaka jest wola narodu
amour tak daleko to nie siedze w temacie wiec Ci nie odpowiem ale napewno na 100% jak chcesz zostac uczciwie prawnikiem to w Uk zostaniesz BEZ LAPOWEK itd.
kler miesza sie wewszystko i wszedzie takie jest moje zdanie..dla mnie kosciol jako organizacja to jest to ORGANIZACJA PRZESTEPCZA gorsza od mafii wiesz dlaczeo?bo robi to wszystko w imie Boga i to jest najbardziej wredne
scolls wracająć do tematu kleru, wiesz gdzie się religia miesza do polityki? w Arabii, Iranie itd tam masz państwa wyznaniowe,
amour kazda religia wedlug mnie robi wiecej szkody niz pozytku obojetnie gdzie
scolls nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, bo obrażasz porządnych księży którzy działają normalnie i przekazują nauki jezusa, są tacy i tacy, tak samo jak prawnicy
scolls ale ja chodzę do kościoła dla boga i siebie , na prawdę nie trafiłem jeszcze na złego księdza , no słyszało się od innych że przesadzali z zachłannością
amour ja nie obrazam ksiezy tylko instytucje zwana kosciolem czy tzw. klerem
sam jestem wierzacym i to gleboko ale oddzielam religie od wiary bo to sa dwie rozne sprawy i oddzielam wiare od kosciola
właśnie do kościoła chodzi się dla Boga, nie dla księdza, bo to by nie miało sensu,
czyli chodzi ci o papieża i biskupów ? no fakt że kościół zawsze mieszał się do polityki państwa
poczytaj sobie o Watykanie zreszta kazdy wie co przez wieki kosciol robil i co dalej robi
kler to mafia najgorsza z anjgorszych nikt mi tego nie przetlumaczy
wiesz ze Watykan za zloto umozliwil ucieczke nazista po II wojnie swiatowej
scolls wiem, że robił, ale konkretnie co? inkwizycja(którą nota bene wyjaśniono i nawet ateiści potwierdzili, że procesy były sprawieliwsze niż teraz, a nie wymagajmy, żeby w XII wieku ludzie byli szczególnie mądrzy), podbój indian? (każdy wie, że to wojna o surowce pod przykrywką kościoła i nawracania)
scolls masz na to dowód, bo ja nie lubię gadać bez faktów i dowodów
a myslisz ze tak łatwo o dowody skoro postarali sie o to aby zatrzec wszystkie slady ale sa ludzie ktorzy sa dociekliwi i maja dowody wystarczy poszukac w necie....a o ksiezach pedofilach ktorych chronil watykan to nikt nie wie?
nie zrozum, mnie źle że popieram zło, NIE, ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora, bo są księża pedofile i tacy co by się dali pokroić za jezusa, i są lekarze tacy i inni,
amour skolo naleza do takiej organizacji to uczestnicza w przestepstwach
nie, nie ma nigdzie odpowiedzalności zbiorowej, nawet na ten przykład mafii, na którą tak się powołujesz, tam za kradzeż, nie odpoiwada cała organizacja tylko ktoś kto popełnił ten czyn,
albo mafi to jest to samo tylko z pewnych powodow tkwia w tym bagnie przewaznie albo sa nieswiadomi (bardzo zadko) albo zachlanni na kase
amour dlaczego w pl jest takie przyslowie :"Kto ma ksiedza w rodzie temu bueda nie dobodzie"??
ok to skoro prawnik należy do Naczelnej rady adwokackiej czyli posiadającą osobowośc prawną i będąca organizacją i ten prawnik popełnia przestępstwo np kradnie itd to odpowiada za to cała grupa?
kosciol jako organizacja powinien sciagac np. ksiezy pedofilow a nie zatuszowywac takie sprawy!!
no ale kościół nie może ścigać przestępców, bo od tego jest prokurator i policja, a tuszowanie, no tak jest, są ludzie, którzy takie rzeczy tuszują a są ludzie którzy nie tuszują, papież oficjalnie potępił poeofilów księzy itd
to samo jesli chodzi o kazde inne przestepstwo to jest organizacja dla ktorej nr 1 powinna byc uczciwosc,prawda, i wszystki te szlachetne idee ktore glosza a nie calkiem odwrotne rzeczy
amour no i co z tego ze potepil myslisz ze gora o tym nie wiedziala??specjalnie tuszowali zeby sie nie wydalo i nie bylo skandalu
tak samo w wielu innych rzeczach o ktorych nie mamy zielonego pojecia
scolls, dlatego jestem za lustracją na 100% wtedy pogadamy, jak ją przeprowadzą politycy to będą musieli też ksieża narazie ani jedni ani drudzy nie chcą niczego wyjaśniać
Witam ponownie.. .
Idzie burza.. .
Idzie burza.. .
scolls no ale co zrobisz? zastrzelisz wszystkich? ja nie wierzę w księdza tylko w Boga
amour wiesz kosciol to nie jedyna organizacja ktora postepuje wrednie i szkodzi wiecej niz daje dobrego