Wpisy 980 101 – 980 200
12 czerwca 2012 14:43 → 12 czerwca 2012 16:33, 100 wpisów
Witam wszystkich .. gwoli..itd.. nie grałam
kto mi poda linka do lotto.pl .. chodzi mi o wyniki niesortowane.. teraz nie moge ich znaleśc na tej nowej stronce albo po prostu niesortowane, bo na pasko jeszcze nie ma ..
kto mi poda linka do lotto.pl .. chodzi mi o wyniki niesortowane.. teraz nie moge ich znaleśc na tej nowej stronce albo po prostu niesortowane, bo na pasko jeszcze nie ma ..
multi multi-zagęszczony środek pola będzie-Dudka zamiast Rybusa-ustawienie:4-3-2-1
kiedys to sie znało całą drużyne,ale teraz masakra...prędzej znam wszystkich skoczków narciarskich,nie tylko polskich...
dobra Kochani..uciekam bo szwagier tu juz chodzi.. a to jest
pan Niemiec..hmm czuje sie dalej jak w "szkoplandi"..ha ha
KOGO nie powitalam to Witam ciepluchno..i zycze Wam(a to najwazniejsze!!!..TRAFNYCH WYGRANYCH..
no i oczywiscie..buziolki i samych fajnych.."DNIOW"..

pan Niemiec..hmm czuje sie dalej jak w "szkoplandi"..ha ha
KOGO nie powitalam to Witam ciepluchno..i zycze Wam(a to najwazniejsze!!!..TRAFNYCH WYGRANYCH..
no i oczywiscie..buziolki i samych fajnych.."DNIOW"..

jocia
islandorka30,5 co tam pozmieniał ale nie wiem do końca kto będzie grał a kto nie
Ulexxa
multuś jakbym znała dobrze nazwisko ty bym ci powiedziała...
wojtas198721002 to tylko Dudka będzie nowy i tak oprócz Tytonia reszta ta sama
bądz co bądz zmiany będą i w bramce tytoń tez nie będzie sam...
kathy > w imieniu koleżanki złożyłem protest u panów Hiszpanów!!!
Wytłumaczyłem swoim hiszpańskim , że koleżanka codziennie jechała i trawę konewką podlewała. Niech się wypchają i se jadą na morze kopać
Wytłumaczyłem swoim hiszpańskim , że koleżanka codziennie jechała i trawę konewką podlewała. Niech się wypchają i se jadą na morze kopać
Robal ile kasy na to trzeba???
chyba że masz fart i trafisz 2 x 10!!!
nawet nie spojrzałam...
islandorka30,5 nie ty pierwsza nie ostatnia wstyd się przyznać ale tak żeby wymienić z marszu całą kadrę to też u mnie nie najlepiej bo ja oglądam naszych głównie przy takich imprezach jak ta teraz choć znam niektórych
torsan wiesz co ci się należy???ale masz szczęscie nie będę taka...
jocia

na 20 liczb - wszystkie kombinacje, to trochę ponad 170 tysięcy... x 2,5 ...
a systemik ? no znam taki skromny na 55 zakładów, ale ...
jak nie trafisz dziewięciu liczb, to grozi bida z nędzą
a systemik ? no znam taki skromny na 55 zakładów, ale ...
jak nie trafisz dziewięciu liczb, to grozi bida z nędzą
multus to tak jak ja, ja głownie siatkówkę i skoki...
islandorka-tak własnie jest jak się cos trafi o 14 to potem dupa jest
islandorka30,5 ale jak wyjdziemy z grupy to obiecuję że wszystkie nazwiska będę w mojej pamięci
torsan w tym miejscu brakuje pewniej emotki...
Emeriti..Jestes kochana
tylko Ty jedna odpisalas mi..super milo
ten net u siostry jest bardzo wolny(ze sticka)..i nie mam jak pisac szybciej..pozdrawiam Cie i zycze..milego popoludnia..

tylko Ty jedna odpisalas mi..super milo
ten net u siostry jest bardzo wolny(ze sticka)..i nie mam jak pisac szybciej..pozdrawiam Cie i zycze..milego popoludnia..

Robal36 > domyślam się że pytasz o mecz? Remis ze wskazaniem na Polskę
torsan młody jesteś ale zgadnij...okrągle jak talerz przecięte na pół i ryczy jak wół???
Ulexxa
Tyle wpisów na czacie,że można przeoczyć.Nie smuć się.
Tyle wpisów na czacie,że można przeoczyć.Nie smuć się.
torsan co ugrałeś od tamtej szczęsnej pory...
Na azjatyckich giełdach kurs na Polskę i remis spada, często się zdarza, że to dobry znak i prognostyk
islandorka-to była nieszczęsna pora bo to było na sucho nie gram na czas Ojro
islandorka30,5 chyba wiem myśli Tuska jak ma problem że społeczeństwem to wtedy jego myśli też są na pół i też ryczą w jego głowie np w sprawie ACTA lub w sprawie emerytur
multuśzgaduj dalej...
islandorka30,5 a skąd wiesz że torsan ma dobrą odpowiedż
tak myslę...
nie mów że ty nie wiesz???
Bonus Multi Multi: 390 000 złotych
no muszę iść po pranie i się wyłączyc bo zaraż będzie strzelać z jasnego nieba a raczej ciemnego... już wieje...
torsan wierzę w ciebie...a multuś niech się męczy...
zajrzę później czy złotarybka spełni moje życzenie...
choć trochę się obawiam tego meczu z Polską bo jakiś rolnik ma 4 kozy i trzy przyszły do jedzenia z wizerunkiem flagi Rosji a jedna przyszła do flagi Polski a to oznacza 3:1 Rosja-Polska
isladorka30,5 życzę miłego dnia i wysokich wygranych wieczorem no i oczywiście wygranych naszych 

a teraz czas wieczorem aż liczba 1 będzie plusem bo ona jest teraz najdłużej oczekiwaną liczbą 

multi multi plus 1984
szkoda, albo dobrze /napiszę PO/ że dziesięciu nie ma
szkoda, albo dobrze /napiszę PO/ że dziesięciu nie ma
robal 36 choć dla mnie dobrze bo liczbę 1 mam na kuponie a liczby 10 nie tylko żeby chciała dziś być plusem ta jedynka
Użytkownik nomada19 dodał nowy komentarz w temacie Totalizator Sportowy bez prezesa
robal 36 rozumiem
UWAGA!! UWAGA!! Mam poważne pytanie! Gdzie grać w lotto przez internet, tzn przez jaką stronę można grać bezpiecznie np. w Powerball?? pytam ponieważ gram na jednej z takich stron, ale postanowiłem poczytać i przestudiować dokładnie ich regulamin, kiedy to uczyniłem, doznałem szoku! potem zacząłem czytać regulaminy innych stron, nawet kilka przesłałem swojemu prawnikowi i co się okazało? że w momencie wygranej możemy NIC NIE DOSTAĆ!! większość firm jest zarejestrowanych na Cyprze i na jakiś wysepkach! Pytam się was, ponieważ liczę na to, że jeszcze zdążę wysłać bezpiecznie kupon a che uniknąć sytuacji, kiedy wygrywam, a ktoś mi mówi, że nic nie wygrałem, ponieważ mieli awarię i nie wprowadzili mojego kuponu do systemu!! Na wszystkich tych stronach kupony zostają wprowadzone do systemu już po losowaniu, dziwne co? Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję Pozdrawiam i życzę wszystkim tylko głównych wygranych!
http://www.youtube.com/watch?v=aR8IlnRqZA0

punishar ja tylko gram w polskiego TS i w kolekturze na stronach nie gram bo uważam to za oszustwo mówiąc jest większe ryzyko że mi tej wygranej nie wypłacą
dobra to ja uciekam życzę wszystkim grającym o 22:15 wysokich wygranych cześć 

do poklikania

do poklikaniaWłaśnie studiuję regulamin strony której odnośnik znajduje się na stronie multipasko z prawej strony w dziale światowe kumulacje.klikając "zobacz szczegóły" i na pierwszy rzut oka zadziwiła mnie taka rzecz, mianowicie:" PlayUKinternet nadzoruje gromadzenie nagród pieniężnych. Te pieniądze, minus jakiekolwiek naliczone odsetki oraz 10% stawki agencyjnej (od kwoty powyżej ÂŁ1000, âŹ1000 lub $1000), otrzymasz w ciągu 10 dni roboczych od daty ich wpłynięcia od firm obsługujacych ofertę loteryjną" Co to są jakiekolwiek odsetki? dodatkowo 10% od wygranej??! tego nie ma w żadnej innej firmie! Dalej czytamy:"W przypadku jakichkolwiek nieuczciwych działań mających wpływ na zakup losu, kupon zakupiony w Twoim imieniu, staje się własnością PlayUKinternet, zaś jakiekolwiek nagrody pieniężne pozostają absolutną własnością PlayUKinternet"!!? Dalej:"Wszelkie fundusze wpłacone na online konto z PlayUKInternet, są uważane za płatność za przyszłe zakłady, w wyniku czego, nie mogą być wycofane" Czytając takie podpunkty, zaczynamy rozumieć z kim mammy do czynienia
Na tej stronie są rzekomo opinie polskich graczy lotto, tyle, że brzmią one jak przetłumaczone przez translator google, czytając odnosimy wrażenie, że mamy do czynienia z oszustami, którzy mają nas za polskich idiotów http://www.lotek-lotto.pl/opinie-klientow.html
punisher > zawsze możesz napisać do supportu danej firmy która organizuje gry o wyjaśnienie punktów regulaminu, które według Ciebie nie są do końca zrozumiałe lub do których masz wątpliwości.
Obawiam się, że tutaj Ci nikt nie napisze - graj lub nie graj.
Obawiam się, że tutaj Ci nikt nie napisze - graj lub nie graj.
...a to, że takie firmy są zarejestrowane w tzw. rajach podatkowych, to normalne.
punisher
dlaczego 'polskich idiotów' ? Chyba oferta jest kierowana w różnych kierunkach geograficznych ? Poza tym - nie masz zaufania do swojego prawnika ?
dlaczego 'polskich idiotów' ? Chyba oferta jest kierowana w różnych kierunkach geograficznych ? Poza tym - nie masz zaufania do swojego prawnika ?
Chodziło mi o dany wpis, tzn opinię niby Polaków, rozumiesz?
a wiesz jak brzmiało moje pytanie? wtedy odpowiesz sobie samemu, czy ufam swojemu prawnikowi.
a wiesz jak brzmiało moje pytanie? wtedy odpowiesz sobie samemu, czy ufam swojemu prawnikowi.
proponuję spytać swojego prawnika, czy w ogóle z terytorium Polski można grać przez neta
punisher >a żeby bardziej rozwiać Twoje wątpliwości, to napiszę tylko, że wygranej nie możesz być pewien, bo zgodnie z polskim prawem będziesz uczestniczył w grze poprzez internet, a to na terenie naszego kraju bez pozwolenia MF jest zabronione
Witam.
danteV
"zgodnie z polskim prawem będziesz uczestniczył w grze poprzez internet, a to na terenie naszego kraju bez pozwolenia MF jest zabronione"
Nie tak do końca ...
Są wyjątki kolego
danteV
"zgodnie z polskim prawem będziesz uczestniczył w grze poprzez internet, a to na terenie naszego kraju bez pozwolenia MF jest zabronione"
Nie tak do końca ...
Są wyjątki kolego
Wwitam ponownie... chyba czekamy na najlepszy dla nas wynik meczu
Grecja - Czechy czyli remis ?
Grecja - Czechy czyli remis ?
Monet > no nie wiem, ja nie znam żadnych wyjątków. Ustawa choć bubel, obowiązuje i jasno precyzuje warunki na których mogą działać firmy bukmacherskie i loteryjne na terenie RP.
punisher
ja nie jestem prawnikiem
ale pomyśl
1. czemu małymi literkami na tych różnych stronach wisi zastrzeżenie, że 'odpowiedzialność etc, lokalizacja i znajomość prawa itd itd - ponosi uczestnik gry"
2. po co choćby tacy Czesi pracują nad takim wynalazkiem jak telekarta
nara tymcza
i powooo
ja nie jestem prawnikiem
ale pomyśl
1. czemu małymi literkami na tych różnych stronach wisi zastrzeżenie, że 'odpowiedzialność etc, lokalizacja i znajomość prawa itd itd - ponosi uczestnik gry"
2. po co choćby tacy Czesi pracują nad takim wynalazkiem jak telekarta
nara tymcza
i powooo
danteV
http://interjak.pl/2012/01/30/imprimatur-pierwszy-bukmacher-w-polsce-przyjmuje-legalnie-zaklady-on-line/
http://interjak.pl/2012/01/30/imprimatur-pierwszy-bukmacher-w-polsce-przyjmuje-legalnie-zaklady-on-line/
zakazane jest organizowanie loterii a nie uczestnictwo, jeżeli zaś firma przez którą możemy zagrać znajduje się poza terytorium naszego kraju, więc zawierając z nimi umowę nie łamiemy naszego prawa, jedynie musimy pamiętać aby podzielić się z naszym fiskusem wygraną ! tak w skrócie.
a może Wam nie o to chodzło?
Zaspany jestem jeszcze po drzemce poobiedniej.. i może coś nie doczytałem właściwie...
Zaspany jestem jeszcze po drzemce poobiedniej.. i może coś nie doczytałem właściwie...
no kurde Monet, nie załamuj mnie
Przecież w każdym wpisie, piszę o licencji Ministerstwa Finansów!!
Jeśli firma takową posiada, to może organizować gry przez net.
Firma o której pisze punisher, takowej nie posiada, dlatego grając, wysyłając kupony, łamiemy prawo.
Przecież w każdym wpisie, piszę o licencji Ministerstwa Finansów!!
Jeśli firma takową posiada, to może organizować gry przez net.
Firma o której pisze punisher, takowej nie posiada, dlatego grając, wysyłając kupony, łamiemy prawo.
Krótko i na temat możemy grać!! te firmy posiadają licencję w innych państwach! na stronie MF jest wszystko, ale nie o to chodzi!! ludzie! moje pytanie to takie, czy jest jakaś strona gdzie bezpiecznie możemy zagrać i wypłacą nam naszą wygraną, tylko tyle! a nie wydamy 100 euro i d... zbita! Wyobraźcie sobie, że wygrywacie 240 milionów dolarów, a mówią wam, że nic nie wygraliście.
punisher > a czytałeś tą ustawę? Obawiam się, ze nie.
Więc żeby nie przedłużać, Art.2 pkt 3 z naciskiem na słowo "UCZESTNICZY"
"loterie pieniężne, w których uczestniczy się przez nabycie losu lub innego dowodu udziału w grze, a podmiot urządzający loterię oferuje wyłącznie wygrane pieniężne;"
Więc żeby nie przedłużać, Art.2 pkt 3 z naciskiem na słowo "UCZESTNICZY"
"loterie pieniężne, w których uczestniczy się przez nabycie losu lub innego dowodu udziału w grze, a podmiot urządzający loterię oferuje wyłącznie wygrane pieniężne;"
W przypadku zaś wygranych otrzymywanych od zagranicznej firmy są to dochody uzyskane za granicą (pomimo faktu, że osoba je otrzymująca ma miejsce zamieszkania w Polsce), a tym samym nie są one objęte ani zwolnieniem podatkowym ani zryczałtowanym podatkiem dochodowym w wysokości 10 proc. wygranej, który to podatek ma zastosowanie do innych wygranych, nieobjętych zakresem zwolnienia określonym w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych. Dochód z tytułu tego rodzaju wygranych podlega więc opodatkowaniu na zasadach ogólnych, czyli według progresywnej skali podatkowej.
Podstawa prawna:
Ustawa z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych (tekst jednolity: Dz. U. 2004 r., Nr 4, poz. 27 ze zmianami)
Podstawa prawna:
Ustawa z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych (tekst jednolity: Dz. U. 2004 r., Nr 4, poz. 27 ze zmianami)