Wpisy 969 139 – 969 238
4 czerwca 2012 13:56 → 4 czerwca 2012 14:40, 100 wpisów
jackwar ale ogolnie mlodziez w Pl ma duzo wieksza wiedze ogolna niz malolaty w UK tu jest nastawienie na waska specjalizacje w konkretnym kierunku i np.stolarz nie musi wiedziec gdzie lezy dany kraj a np.informatyk nie musi umiec nieraz niektorych podstawowych rzeczy z innej dziedziny
teraz to trzeba mieć znajomości, studia ok, ale to dla ambitnych już jest
scolls
wyluzuj, mi chodzi jedynie o odrobinę godności narodowej - a te "polactwo" - cóż, to przykre, ale brzmi naprawdę dramatycznie źle i tyle
wyluzuj, mi chodzi jedynie o odrobinę godności narodowej - a te "polactwo" - cóż, to przykre, ale brzmi naprawdę dramatycznie źle i tyle
ostatnio gadałem z kolegą, który pracuje po liceum już 5 lat jako asystent gdzieś tam w zusie, a ja po ekonomii Finansach i rachunkowości nie mogę znaleźć tam pracy hehe
co prowadzi nieraz do tak komicznych sytuacji ze np.wlasciciel domu wzywa elektryka do wymiany np.zarowek w domu za co ten pierszy kasuje niezle pieniadze sam bylem swiadkiem czegos taiego
robal, spójrz na to wszystko co się dzieje, ludziom wystarczy do szczęścia grill, piwo i .... to wszsytko, oczywiście nie wszystkim
patryk ze tego co pamietam to z kilkadziesiat funtow nie moglem w to uwierzyc
1 9 22 36 69
amour
U nas w powiecie bezrobocie jest ponad 12 %. Jak ostatnio szukali sprzątaczki do ZUS to musiała mieć maturę i skończone studium policealne z zdanym egzaminem państwowym w zawodzie technik administracji. I popatrz co za szczęście akurat córka jednej z urzedniczek jako jedyna spełniła te wymagania
U nas w powiecie bezrobocie jest ponad 12 %. Jak ostatnio szukali sprzątaczki do ZUS to musiała mieć maturę i skończone studium policealne z zdanym egzaminem państwowym w zawodzie technik administracji. I popatrz co za szczęście akurat córka jednej z urzedniczek jako jedyna spełniła te wymagania
Użytkownik Automat dopisał wyniki multi multi
01,09,10,11,13,14,16,24,25,28,30,33,35,41,56,60,64,65,71,75
Plusem jest liczba: 60
01,09,10,11,13,14,16,24,25,28,30,33,35,41,56,60,64,65,71,75
Plusem jest liczba: 60
medea76 sama widzisz na kzdym kroku korupcja i jak zyc w takim kraju nie sie i byc uczciwym
medea ja znam lepsze przypadki, np pani sprzedawczyni po handlówce pracuje jako specjalista do sp obliczania i waloryzowania składek ubezpieczenia emerytalnego itd
Robal36 tak jeszcze na marginesie bo mi chodzi po glowie to co napisałeś:anglicy maja taki stosunek do marki Lidl ze miedzy soba i nie tylko chwala sie ze NIGDY nie byli na zakupach w tym markecie ale to tak na marginesie
Dno, szuwary i wodorosty 2/4 plus 2x 2/5
Znikam, do zobaczenia wieczorem
Znikam, do zobaczenia wieczorem
amour dokladnie sa w sumie 4 glowne sieci co robia potezna kase w UK:Tesco,Sainsury,Waitros i Morrison
A - kurdebalans - bo to francuzy - no i mamy
odpowiedź - dlaczego ich tam nie ma
odpowiedź - dlaczego ich tam nie ma
Robal , jak chcesz dam ci link blogerki która pracuje w Tesko na kasie to zobaczysz naszych rodaków jak robią zakupy .
u nas by musiała najpierw rządzić Thatcher, to może by porządek był
Elka tez daje rade dzis ma zreszta urodziny i cale krolestwo robi imprezy
scools
jeśli, to nie za prywatne - to jako kto tam robisz ? przy czym ?
jeśli, to nie za prywatne - to jako kto tam robisz ? przy czym ?
A przecież ktoś toto wpuścił i pozwolił...
>>... - Tesco, Carrefour, Real i Biedronka - na liście wyzysku pracowników ...<<
>>... - Tesco, Carrefour, Real i Biedronka - na liście wyzysku pracowników ...<<
Robal36 ja mam kilka źrodel utrzymania kiedys robilem wszystko co umialem i dla kogoś nawet po 16h/dobe teraz pracuje 90% dla siebie i za dobre pieniadze w sumie "osługuje" 3 rozne sektory jesli tak to mozna nazwac
scolls a te dziecioki w UK co się w gangsterów bawią, dużo ich pewno co?
amour nie siedze w temacie za bardzo ale jest duzo dealerow dragow
scolls ona tam opisuje swoje tam życie , fajna dziewczyna . Ten blog zrobiła dla swoich dzieci , ale miło jest czytać
http://kokain78.blogspot.com/
Do śmiechu to masz blog sekretarki w UK i jej spostrzeżenia
http://wyjechana.wordpress.com/
Jedna z angielskich executive assistants, ktora to szef nagradza szczodrze bonusami rzuca dzis pytanie:
- ile wynosi VAT w UK?
Mnie wypada z reki kubek z kawa a reszta grzedy z zaangazowaniem odkrzykuje:
- chyba 20%?! ale not sureâŚ..
(((
Posted from WordPress for Android
http://kokain78.blogspot.com/
Do śmiechu to masz blog sekretarki w UK i jej spostrzeżenia
http://wyjechana.wordpress.com/
Jedna z angielskich executive assistants, ktora to szef nagradza szczodrze bonusami rzuca dzis pytanie:
- ile wynosi VAT w UK?
Mnie wypada z reki kubek z kawa a reszta grzedy z zaangazowaniem odkrzykuje:
- chyba 20%?! ale not sureâŚ..
(((
Posted from WordPress for Android
robal wpuściły je samorządy, bo miejsca pracy tworzyły, a grunty za 1 zł przekazywane pod inwestycje?
Dopisano wygrane multi multi
Bonus Multi Multi: 250 000 złotych
scolls, ogólnie z tego co słyszałem od kilkunastu znajomych, to w UK jak zaczniesz pracować na zmywaku to nie musisz na tym skończyć, jak się rozwijasz, u nas jak zaczniesz na zmywaku i się rozwijasz to i tak skończysz na zmywaku hehe
kumpela mojej mamy pracowała w jakiejś fabryce w Lester, po roku jak podszkoliła angielski dostałą awans, jak zaczełą chodzić na kursy i zdobywać doświadczenie też dostała awans, u nas? nie do pomyślenia
amour ja powiem szczerze jak przyjechalem do UK z podstawowoym angileskim ktorego uczylem sie pol roku w Pl to zaczynalem od firmy cateringoewj za 4Ł/h nie powiem pierwsze dwa lata dostalem ostro w d...
ale od samego poczatku nigdy nie mieszkalem na pokoiku bo nie lubie takich warunkow
scolls ja uczę się anglika od 8 lat i powiem Ci, że teraz już umiem rozmawiać z hoddies hehe,ale z 4 lata temu to mimo, że znałem w miarę dobrze wtedy język to ich akcent był nie zrozumiały dla mnie
lubie prywatnosc i spokoj a nie odkladanie kasy za wszelka cene dla mnie to glupota no chyba ze masz konkretny cel:przyjechac do UK pracowac po 16h/dobe odlozyc np.20 tys Ł i wrocic do kraju zeby cos z ta kasa zrobic
chodzi mi o RP i ten cockney bo brytyjski inny zupełnie niż amerykański
amour z jezykiem to zalezy sa tacy co łapia w mig szczegolnie mlodzi ludzie kolo 20 a sa i tacy co uczyli sie kilka lat i nic nie rozumieja bo tu angielski jest inny niz sie uczyli w szkole tzn.jest duzo nalecialosci z innych jezykow i duzo skrotow