Wpisy 968 824 – 968 923
4 czerwca 2012 10:14 → 4 czerwca 2012 12:00, 100 wpisów
scolls
Nieźle biorąc pod uwagę, że jest zimno i wilgotno a słońca ani widu ani słychu
Nieźle biorąc pod uwagę, że jest zimno i wilgotno a słońca ani widu ani słychu
medea no u mnie bardzo sie oziebilo na szczescie przestalo padac ale przesylam na polepszenie humorku no i 10/10
scolls
Dziękuję a jeśli chodzi o wygrane to 4/4 wobec chwilowego kryzysu finansowego też nie pogardzę
Dziękuję a jeśli chodzi o wygrane to 4/4 wobec chwilowego kryzysu finansowego też nie pogardzę
------
Szczery.. .
>>> 32.
>>> 32.
Scolls.. .
Medea.. .
U mnie...'ONECZKO' nie świeci.. .
U mnie...'ONECZKO' nie świeci.. .
scolls
Bo to taki typowy w Polsce kryzys kiedy po otrzymaniu pensji ostatniego dnia miesiąca opłacasz rachunki i w około piątego okazuje się, że do następnej wypłaty czyt. końca miesiąca pozostaje się tylko modlić by nie wpadł ci jakiś poważniejszy wydatek - niespodzianka
Bo to taki typowy w Polsce kryzys kiedy po otrzymaniu pensji ostatniego dnia miesiąca opłacasz rachunki i w około piątego okazuje się, że do następnej wypłaty czyt. końca miesiąca pozostaje się tylko modlić by nie wpadł ci jakiś poważniejszy wydatek - niespodzianka
Wedrowiec
Rozumiem, że kolega przesyła nam takie wirtualne słoneczko by łatwiej było znieść poniedziałek
Rozumiem, że kolega przesyła nam takie wirtualne słoneczko by łatwiej było znieść poniedziałek
i można się zastanawiać..
czy pensja jest zbyt niska.
czy zbyt rzadko wypłacana...
czy pensja jest zbyt niska.
czy zbyt rzadko wypłacana...
medea znam to z autopsji dlatego z nie skrywana radoscia opusciłem nasz "wspanialy" kraj
i jak narazie nie mam zamiaru wracac gdyz z tego co widze to dla zwyklego smiertelnika wedlug mnie teraz jest gorzej niz np.1o lat temu
Monet
Bo u nas wiecznie żywy pozosteje dowcip o tym jak to rząd ( w poprzednim ustroju partia) chcąc by wszystkim starczało do pierwszego przygotował ustawę o obligatoryjnej wypłacie wynagrodzenia ostatetniego dnia miesiąca.
scolls
Trudno mi ocenić czy masz rację, bo w moim pipidówku taka sytuacja trwa nieprzerwanie od 1989 r.
Bo u nas wiecznie żywy pozosteje dowcip o tym jak to rząd ( w poprzednim ustroju partia) chcąc by wszystkim starczało do pierwszego przygotował ustawę o obligatoryjnej wypłacie wynagrodzenia ostatetniego dnia miesiąca.
scolls
Trudno mi ocenić czy masz rację, bo w moim pipidówku taka sytuacja trwa nieprzerwanie od 1989 r.
medea no to wspolczuje tam gdzie ja mieskalem to byl pewien okres tzn.lata 90 gdzie ludzie sie podorabiali niezlej kasy,pobudowali domy pozakladali firmy ale to sie skonczylo pod koniec lat 90 teraz jest tragedia
scolls>> tutaj nie wszystkim jest pięknie,łatwo i beztrosko. To fakt.
Ale czy tam tylko same plusy?
Szczególnie emigrantom?
Ale czy tam tylko same plusy?
Szczególnie emigrantom?
taa...wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma
a jęczenie i opluwanie własnego gniazda nawet tysiące kilometrów stąd - pozostaje.............
a jęczenie i opluwanie własnego gniazda nawet tysiące kilometrów stąd - pozostaje.............
medea no jest latwo jak masz dwie rzeczy:bardzo dobry angielski i dobre wyksztalcenie
kathy co sie tak obruszylas moja ojczyzna mi nic dobrego nie dala to za co mam ja kochac
w pl widze samo zlodziejstwo przekrety i cwaniactwo dla uczciwego czlowieka nie ma tam mijesca no chyba ze godzi sie na zycie od 1 do pierszego za 1500pln i ma siedziec cicho
kathy w latach 80 "walczylem" w solidarnosci a potem dostalem prace za grosze to co dostalem
Medea.. .
Sprawdziłem pogodę, wnioski są takie... .
Do czwartku będzie.....zimno.. .
Sprawdziłem pogodę, wnioski są takie... .
Do czwartku będzie.....zimno.. .
tysiace ludzi sie przejechalo i dobrze ze z tej walki mam choc to ze wywalczylem ze moge godnie zyc za granica
Mirnam.. .
Na dzisiaj mam 3 dyszki skomponowane z takich oto numerów 1.2.6.10.11.12.15.28.49.59.61.66.70.71.80
Bo tutaj jest jak jest cytując pewną piosenkę. Ja kocham mój kraj bo kocha się nie za coś ani pomimo czegoś tylko po prostu za to, że jest i i jest mój. To tak jak z rodziną.
Trawa rzeczywiście jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu. Niestety nie wszyscy możemy dać nogę do UK choćby z przyczyn technicznych bo gdzie by te ponad 35 mln ludzi upchali
Trawa rzeczywiście jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu. Niestety nie wszyscy możemy dać nogę do UK choćby z przyczyn technicznych bo gdzie by te ponad 35 mln ludzi upchali
Wedrowiec
A to mnie pocieszyłeś z tą pogodą
Czas wyciągnąć walonki i kufajkę z pawlacza
A to mnie pocieszyłeś z tą pogodą
Czas wyciągnąć walonki i kufajkę z pawlacza
scolls_ Twój wybór chcialeś/musałeś to wyjechałeś.
I dobrze że Tobie tam dobrze.
Ale nie kalaj "własnego gniazda".
Choćby z szacunku dla tych którzy tutaj zostali i łatwo-jak sam piszesz nie mają.
Nie każdy ma charakter żeby przy zmywaku być w tyłek kopany przez turasa albo jeszcze innego araba.
I dobrze że Tobie tam dobrze.
Ale nie kalaj "własnego gniazda".
Choćby z szacunku dla tych którzy tutaj zostali i łatwo-jak sam piszesz nie mają.
Nie każdy ma charakter żeby przy zmywaku być w tyłek kopany przez turasa albo jeszcze innego araba.
monet dokladnie to jest kazdego wybor i kazdy decyduje za siebie powtarzam ja walczylem i sie zawiodlem dlatego wyjechalem to wszystko
na dzien dzisiejszy UK jest moim domem tu mieszkam i pracuje place podatki i mimo ze jestem tu przybyszem ten kraj traktuje mnie uczciwie i ja jestem mu za to wdzieczny to wszystko
Andrzej Rośiewicz.. . " Może to przeznaczenie ".
" Pytasz mnie, co właściwie Cię tu trzyma.
Mówisz mi......."
" Pytasz mnie, co właściwie Cię tu trzyma.
Mówisz mi......."
medea{{bukiet}
torsanscolls
widze ,że debata gorąca
torsanscolls
widze ,że debata gorąca
i dobrze...bo za oknem zimniutko
Jano.. .
medea...co dzis typujemy,ale wczor-a-j padło powt--órek
Torsan.. .
------------------------------------------
------------------------------------------
widze ze 13-stka ma dobrą passe. mysle ze dzis tez wpadnie no i 51,52
aha i 80
czyli 4 liczby mam juz na pukonie... 13,51,52,80
scolls
nie przejmuj się każdy ma prawo mówić jakie ma zdanie
ja w tym kraju już mam 30 lat pracy i jak bym był młodszy to też bym uciekł , brak perspektyw na życie że nie wspomnę o emeryturze
nie przejmuj się każdy ma prawo mówić jakie ma zdanie
ja w tym kraju już mam 30 lat pracy i jak bym był młodszy to też bym uciekł , brak perspektyw na życie że nie wspomnę o emeryturze
zastanawiam sie tez nad 1....a moze znowu 3,4,5
Pięknaja.. .
Piękna piosenka Rośiewicza.. .
Piękna piosenka Rośiewicza.. .
jackwar....
NIE musisz uciekać....jesteś wolnym człowiekiem i żyjesz w wolnej Europie.... jedź...posmakuj tamtego chleba....
ja znam tych co po 30 latach tam wracają aby TU umrzeć...
NIE musisz uciekać....jesteś wolnym człowiekiem i żyjesz w wolnej Europie.... jedź...posmakuj tamtego chleba....
ja znam tych co po 30 latach tam wracają aby TU umrzeć...
jackwar
o emeryturze mówisz ? A, czy tak naprawdę, w wieku 150 lat*, potrzebował będziesz jakiejś kasiory ?
* wg pewnych źródeł - ten właśnie wiek, to piąty /niekoniecznie ostateczny / etap reformy
radosnej reformy
o emeryturze mówisz ? A, czy tak naprawdę, w wieku 150 lat*, potrzebował będziesz jakiejś kasiory ?
* wg pewnych źródeł - ten właśnie wiek, to piąty /niekoniecznie ostateczny / etap reformy
radosnej reformy
pieknaja byc moze za 30 lat tez wroce narazie nie mam zamiaru bo po prostu nie widze dla siebie zadnych perspektyw choc w minimalnym stopniu zblizonym do tych w UK
jackwar....powiedzmy.....
wiesz ile wynosi emeryturka norweska??
wiesz ile wynosi emeryturka norweska??
Żelka.. .
jackwar doladniemajac emerytury np.5000pln nic tylko zyc do 100 nie umierac ale z 1000pln to nie bardzo