Wpisy 960 427 – 960 526
30 maja 2012 12:19 → 30 maja 2012 13:00, 100 wpisów
Oczywiście żart, ale w moim mieście a dawno nie było tu szóstki. Przejdę się tam niedługo poudaję milionera hahaha
shadow
Niestety przepisy są tak skonstruowane, że pracownik nawet jakby chciał to alkoholikowi i "zawodowemu" biednemu z dziada pradziada nie może odmówić kasy. A jakbym ja lub ty potrzebowali głupiej 100 na wykupienie leków dla dziecka, bo zachorowało niefortunnie na długo przed wypłatą to dostalibyśmy figę z makiem. Większość uczciwych, niezamożnych osób przekracza kryterium uprawniające do świadczeń pomocy społecznej a przy tym jako osoby legalnie zatrudnionie nie mogą skutecznie ukryć wysokości swoich dochodów. I tak działa ten system.
Niestety przepisy są tak skonstruowane, że pracownik nawet jakby chciał to alkoholikowi i "zawodowemu" biednemu z dziada pradziada nie może odmówić kasy. A jakbym ja lub ty potrzebowali głupiej 100 na wykupienie leków dla dziecka, bo zachorowało niefortunnie na długo przed wypłatą to dostalibyśmy figę z makiem. Większość uczciwych, niezamożnych osób przekracza kryterium uprawniające do świadczeń pomocy społecznej a przy tym jako osoby legalnie zatrudnionie nie mogą skutecznie ukryć wysokości swoich dochodów. I tak działa ten system.
Pawcio
wejdź do kolektury i ***yknij na kolana, chwilę popłacz, podaj kolektorowi czekoladę - sławny będziesz, bo na bank ktoś Ci będzie zdjęcia robił - tylko nie że są na necie
wejdź do kolektury i ***yknij na kolana, chwilę popłacz, podaj kolektorowi czekoladę - sławny będziesz, bo na bank ktoś Ci będzie zdjęcia robił - tylko nie że są na necie
dura lex, sed lex, jak to mawiają czy mawiali rzymianie, jedno co wam powiem, u nas jest typowe prawo jak w każdym kraju postkomunistycznym,
medea to jest chore. Mam "znajomego" który udaje schizofrenię, dostaje rentę ok 600 zł, 500 zł na węgiel co roku, dary spożywcze w kościele i zasiłek pielęgnacyjny - i CHLEJE OD RANA DO WIECZORA, a my robimy na niego.
Robal_36 hehe zobaczymy co będzie Aż tak to nie bo na końcu mnie tam napadną
shadow
Doskonale Cię rozumiem ja z takimi gigantami muszę pracować i jeszcze udawać, że im wierzę i pochylam się nad ich nieszczęściem . Muszę, bo to są mistrzowie manipulacji i autopromocji czyt. robienia z siebie dziadów. Jak próbujesz coś w takiej sprawie zrobić to zaraz poleci do lokalnej gazety, telewizji, burmistrza, wójta czy kogo tam jeszcze sobie wymyśli a ty się musisz tłumaczyć, że nie jesteś wielbłądem.
Doskonale Cię rozumiem ja z takimi gigantami muszę pracować i jeszcze udawać, że im wierzę i pochylam się nad ich nieszczęściem . Muszę, bo to są mistrzowie manipulacji i autopromocji czyt. robienia z siebie dziadów. Jak próbujesz coś w takiej sprawie zrobić to zaraz poleci do lokalnej gazety, telewizji, burmistrza, wójta czy kogo tam jeszcze sobie wymyśli a ty się musisz tłumaczyć, że nie jesteś wielbłądem.
medea
Wg mnie powinno byc badanie alkomatem przed wejściem do instytucji , którą reprezentujesz.
Wg mnie powinno byc badanie alkomatem przed wejściem do instytucji , którą reprezentujesz.
medea abstra***ąc już od tej sprawy, zobacz przypadki z Urzędem Skarbowym, to są sytuacje absurdalne wręcz na to wszystko pozwala nasze prawo
Akurat skarbówka musi być ostra, bo to ta "bogatsza" cześć narodu tak kombinuje, że ktoś tego musi pilnować.
A jednocześnie zaciskać zęby i zachować chłodny profesjonalizm w zetknięciu z takimi nieszczęściami i sprawami, w których choć bardzo bym chciała to nic nie mogę zrobić, co najwyżej pomóc napisać pismo procesowe lub podanie do jakiejś instytucji lub po prostu wysłuchać. To olbrzymi gdy masz związane przez przepisy ręce podczas gdy w innej te same przepisy umożliwiają wygodne życie cwaniakom i oszustom a także ich dzieciom i potomkom. W moim miasteczku jest już nawet kilka takich klanów rodzinnych w których nikt nie pracuje, nie pracował i pracowac nie będzie, bo i po co skoro im się wszystko należy
ciekawe, prowadzisz firmę uczciwie płacisz podatki masz dochód jakiś tam i rozrastającą się firmę, bijesz konkurencję swoimi produktami czy usługami itd i nagle dostajesz pismo z US, że za rok 2001 nie zapłaciłeś 15000 zł podatku dochodowego i istnieje podejrzenie, że możesz czerpać nielegalny zysk z czegoś. Autmatycznie wchodzi Ci policja skarbowa, zamykają firmę, produkcja staje i do wyjaśnienie sprawy jesteś bez kasy. PO 5 latach wychodzi że wszystko było uczciewie, legalnie, a ty masz firmę na zdjęciu
amour
Jeśli chodzi o skarbówkę to rzeczywiście prawo regulujące jej działanie jest genialne. Tam gdzie urzędnicy powinni mieć ścisłe wytyczne by nie naruszać praw obywatelskich mają całkiem dużą tzw. swobodę administracyjną a w tam gdzie przydałaby się ów margines swobody by nie wylać dziecka z kąpielą czyt. nie zrujnować podatnika przepisy są dokładne jak receptury leków.
Problem w tym, że polski rząd nie potrafi zrozumieć prostej i uniwersalnej zasady, ze owce się strzyże a nie obdziera ze skóry
Jeśli chodzi o skarbówkę to rzeczywiście prawo regulujące jej działanie jest genialne. Tam gdzie urzędnicy powinni mieć ścisłe wytyczne by nie naruszać praw obywatelskich mają całkiem dużą tzw. swobodę administracyjną a w tam gdzie przydałaby się ów margines swobody by nie wylać dziecka z kąpielą czyt. nie zrujnować podatnika przepisy są dokładne jak receptury leków.
Problem w tym, że polski rząd nie potrafi zrozumieć prostej i uniwersalnej zasady, ze owce się strzyże a nie obdziera ze skóry
witam
trafił ktoś 6teczke ?
amour
- za takie decyzje - szkodzące, niesprawiedliwe, krzywdzące
/- a książki można o tym pisać i ruch nawet się zawiązał - skrzywdzonych przez urzędoli, bo to już jest skala masowa /
powinna być osobista odpowiedzialność
a nie - pan, pani, państwo zapłacicie...
z dnia na dzień by było 'wporzo'
- za takie decyzje - szkodzące, niesprawiedliwe, krzywdzące
/- a książki można o tym pisać i ruch nawet się zawiązał - skrzywdzonych przez urzędoli, bo to już jest skala masowa /
powinna być osobista odpowiedzialność
a nie - pan, pani, państwo zapłacicie...
z dnia na dzień by było 'wporzo'
ale kity żeni TS
patryk
Oczywiście, że możesz. Prawnikiem, ale niestety nie korporacyjnym, bo w ich ocenie to za wysokie progi na moje nogi
Oczywiście, że możesz. Prawnikiem, ale niestety nie korporacyjnym, bo w ich ocenie to za wysokie progi na moje nogi
- Szczęśliwy kupon został kupiony w Al. Komisji Edukacji Narodowej 14 w hipermarkecie Tesco - informuje w rozmowie z MM-ką rzecznik prasowy Totalizatora Sportowego, Piotr Gawron.
- Wygrany kupił 5 zakładów i zapłacił za nie 15 zł. Podobnie jak w Redzie, były to skreślenia na tzw. chybił - trafił - dodaje Gawron.
Druga wygrana padła w okolicy Trójmiasta. Tam wygrana osoba kupiła 3 zakłady i zapłaciła za nie 9 zł.
56 milionów do podziału
- Wygrany kupił 5 zakładów i zapłacił za nie 15 zł. Podobnie jak w Redzie, były to skreślenia na tzw. chybił - trafił - dodaje Gawron.
Druga wygrana padła w okolicy Trójmiasta. Tam wygrana osoba kupiła 3 zakłady i zapłaciła za nie 9 zł.
56 milionów do podziału
nicolla
Czy mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy co do tego jakie cyferki podpowiedziała Twoja intuicja ???
Czy mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy co do tego jakie cyferki podpowiedziała Twoja intuicja ???
http://kiep.pl/14692/moj-wygrany-kupon-lotto
to jest z 27.09.2011
czytam złe żeczy o waszej stronie w komentażach
i co ktoś się odniesie do tego co podałem że kłamnie TS?
Jade na zjazd zwiazkowców do Ryni 20-22 czerwca,jest ktos z okolic?
nicolla dziekuję, zobaczymy, pomyślimy
amour
A bo ja z myślących i uczących się przepisów rozumowo co by móc jasno i dokładnie wyjaśnić klientowi co w danej sprawie, może, czego nie może i jakie będą konsekwencje jego decyzji. A to wymaga opanowania informacji z bardzo różnych dziedzin prawa. Tymczasem egzamin państwowy preferuje dzięcioły co to uczą się na pamięć przepisów. Ja tak nie potrafię i tyle.
amour
A bo ja z myślących i uczących się przepisów rozumowo co by móc jasno i dokładnie wyjaśnić klientowi co w danej sprawie, może, czego nie może i jakie będą konsekwencje jego decyzji. A to wymaga opanowania informacji z bardzo różnych dziedzin prawa. Tymczasem egzamin państwowy preferuje dzięcioły co to uczą się na pamięć przepisów. Ja tak nie potrafię i tyle.
dżon..gdzie masz te komentarze? Jesli chodzi o ścisłość to w tych komentarzach pisała jedna i ta sama osoba więc tym bym się zbytnio nie sugerowała
nicolla
A to mam całkiem inne cyferki. Cóż za godzinkę przekonamy się kto był bliżej prawdy
A to mam całkiem inne cyferki. Cóż za godzinkę przekonamy się kto był bliżej prawdy
lila bo przegrał zakład i miał kawe postawić i sie biedak wystaraszył chyba
no bo ja wnioskuję że specjalnie namawiają do gry na chybił a ktoś trafił z własnych liczb 28mln.
medea rozumiem Cię doskonale, ale sama wiesz jak jest w polsce z prawem, studia to jedno ale potem pozotaje aplikacja itd, no a kwestia pracy jako Prokurator, Sędzia czy adwokat to często kwestia dziadka, taty, wuja, czy cioci w tym fachu,
Protestuje !!!!!!
Hipcio nie jest ...oszustem.. .
Hipcio nie jest ...oszustem.. .
dżon...ja namawiają?Jak nie mam ochoty to nie gram i nawet 25 czy 40 baniek do mnie nie przemawia.Chcę to gram nie chcę to nie gram.Nikt nie jest w stanie mnie na nic namówić
dobra niech bedzie sugerują graczom
Lila.. .
Nicolla.. .
dżon...sugerują brzmi już inaczej a jak ktoś się skusi to już tego kogoś problem.Każdy jest indywidualny Ja gram tylko w MM i mnie tam żadne miliony nie interesują no chyba że,dojdzie do 50 banieczek
dżon...nikt nie sugeruje nie namawia jak pisała lila gram jak chce i kiedy chce jak idę ulicą to nikt na siłe nie zaciaga mnie do budki by nadać
amour
A ja pierwszy prawnik w rodzinie czyli według nich nie mam odpowiednich genetycznej spuścizny do tych jakżesz prestiżowych no i dochodowych zawodów
A ja pierwszy prawnik w rodzinie czyli według nich nie mam odpowiednich genetycznej spuścizny do tych jakżesz prestiżowych no i dochodowych zawodów