Wpisy 901 973 – 902 072
20 kwietnia 2012 10:27 → 20 kwietnia 2012 11:30, 100 wpisów
ja w harcerstwie kiedyś bylem i wcale teraz nie oczekuję że koleżanka będzie mi honory wojskowe oddawać
monet
Zimą koło jeziora przechodzi harcerz. Mija wędkarza łowiącego w przeręblu ryby, a po chwili słyszy wołanie:
- Ratunku! Lód pękł! Topię się!
Harcerz sam do siebie:
- Po co krzyczysz?! Medal za ratowanie tonących już mam.
Zimą koło jeziora przechodzi harcerz. Mija wędkarza łowiącego w przeręblu ryby, a po chwili słyszy wołanie:
- Ratunku! Lód pękł! Topię się!
Harcerz sam do siebie:
- Po co krzyczysz?! Medal za ratowanie tonących już mam.
zuza
Dowcip pierwsza klasa. Jedyny problem to taki, że budżetówce to niestety bywa prawdą.
Dowcip pierwsza klasa. Jedyny problem to taki, że budżetówce to niestety bywa prawdą.
zuza8 -wiem, ale coś muszę robić z kasą, bo po co ma leżeć
teraz w jednym z banków biorę 5 maja 720 zł
oczywiście, że są inne formy inwestowania
ale nie mam nieraz czasu zastanawiać się w co inwestować, bo i tak na każdym kroku RYZYKO
teraz w jednym z banków biorę 5 maja 720 zł
oczywiście, że są inne formy inwestowania
ale nie mam nieraz czasu zastanawiać się w co inwestować, bo i tak na każdym kroku RYZYKO
Ja tam sie nie chwalę, ale jestem kombatantem w walce z komuną. Wyrzucili mnie z zuchów na wniosek sekretarza partii w naszej pipidówie, bo według niego córka działacza opozycji może mieć zły wpływ na jego córunię. A przepraszam czy to moja wina, że chciała chodzić na religię i dostać prezenty na I Komunię jak wszyscy
Emeryt.
Ożeń się i masz problem kasy z głowy.
Ożeń się i masz problem kasy z głowy.
emeryt >> przechwalisz kiedyś A jak wiadomo fortuna kołem się toczy...
emerytka 46 - zgadza się, ale nie mam teraz na to czasu
kiedyś w chwilach słabości miałem nawet teściową, do czasu, kiedy nie powiedziała, że za dużo papieru toaletowego używam
mogłem znieść różne formy poniżania, ale to już było za dużo
kiedyś w chwilach słabości miałem nawet teściową, do czasu, kiedy nie powiedziała, że za dużo papieru toaletowego używam
mogłem znieść różne formy poniżania, ale to już było za dużo
monet
A ty tak publicznie chwalisz się przynależnością do reżimowej młodzieżówki a nóż widelec jakiś Antoś Policmajster cię na jakąś czarną listę wpisze. Ja choć gdy wprowadzali stan wojenny chodziłam do przedszkola musiałam kiedyś złożyć oświadczenie lustracyjne, bo mój szef wydawał taką propagandową gazetkę lokalną chwalącą jego osiągnięcia i my urzędnicy zostaliśmy zgłoszeni jako dziennikarze
A ty tak publicznie chwalisz się przynależnością do reżimowej młodzieżówki a nóż widelec jakiś Antoś Policmajster cię na jakąś czarną listę wpisze. Ja choć gdy wprowadzali stan wojenny chodziłam do przedszkola musiałam kiedyś złożyć oświadczenie lustracyjne, bo mój szef wydawał taką propagandową gazetkę lokalną chwalącą jego osiągnięcia i my urzędnicy zostaliśmy zgłoszeni jako dziennikarze
emerytko
Teraz to nie ma tak dobrze ludzie już wiedzą co to intercyza
Teraz to nie ma tak dobrze ludzie już wiedzą co to intercyza
Monet- oby nie
oby nadal Fortuna buków tak wypłacała jak dotychczas, nic więcej
oby nadal Fortuna buków tak wypłacała jak dotychczas, nic więcej
Niepotrzebna jest do tego żadna filozofia,
Żeby wiedzieć, że stworzenia akt - wymaga ofiar.
Cóż dopiero, gdy się tworzy nowe świata zręby,
Kiedy składa się ofiary i popełnia błędy.
By się jednak sprawiedliwość spełniła dziejowa,
Czas ofiary błędów - z czasem - zrehabilitować.
Tym co wieku pół już w grobach - odpoczynek wieczny;
Długa lista ofiar czeka na Sąd Ostateczny.
Komunista, by się dostać na wspomnianą listę
Musiał być zabity przez innego komunistę.cdn....
Żeby wiedzieć, że stworzenia akt - wymaga ofiar.
Cóż dopiero, gdy się tworzy nowe świata zręby,
Kiedy składa się ofiary i popełnia błędy.
By się jednak sprawiedliwość spełniła dziejowa,
Czas ofiary błędów - z czasem - zrehabilitować.
Tym co wieku pół już w grobach - odpoczynek wieczny;
Długa lista ofiar czeka na Sąd Ostateczny.
Komunista, by się dostać na wspomnianą listę
Musiał być zabity przez innego komunistę.cdn....
Grona mędrców komunizmu po nocach się pocą
Kto zasłużył na wskrzeszenie, a jeśli - to po co?
Kto się jeszcze przydać może, bo już chodzą słuchy,
Że marksiści potajemnie - wywołują duchy.
Jeden odpadł, bo przed światem prawdy się nie schowa:
Nie zamordowanoby go? To sam by mordował.
Inny też się nie nadaje, choć objęty czystką,
Gdyby żył - to jeszcze gorzej działoby się wszystko.
Niechby się inaczej zgięła historii sprężyna,
A rehabilitowalibyśmy dziś - Stalina.cdn....
Kto zasłużył na wskrzeszenie, a jeśli - to po co?
Kto się jeszcze przydać może, bo już chodzą słuchy,
Że marksiści potajemnie - wywołują duchy.
Jeden odpadł, bo przed światem prawdy się nie schowa:
Nie zamordowanoby go? To sam by mordował.
Inny też się nie nadaje, choć objęty czystką,
Gdyby żył - to jeszcze gorzej działoby się wszystko.
Niechby się inaczej zgięła historii sprężyna,
A rehabilitowalibyśmy dziś - Stalina.cdn....
emeryt
Niestety z rodziną to najlepiej na fotografii a z powinowatymi najlepiej jedynie na otwarciu korzystnego dla nas testamentu
Niestety z rodziną to najlepiej na fotografii a z powinowatymi najlepiej jedynie na otwarciu korzystnego dla nas testamentu
Jednak dobrze jest pokazać raz całemu światu,
Że omyłki mogą się przydarzyć nawet katu.
I że kocha swe ubite potomstwo Ojczyzna
I potrafi - choć po latach - do błędów się przyznać.
Więc z powagą mówią, wznosząc stos zbutwiałych liści:
Jacy by z nich byli dzisiaj dobrzy komuniści!
Materializm historyczny na nowość się wybił
Udowadnia naukowo - co by było, gdyby...
Powie ktoś, że w tej balladzie intencja nieczysta...
Jam po prostu jest rusofil -
Antykomunista.KONIEC
Że omyłki mogą się przydarzyć nawet katu.
I że kocha swe ubite potomstwo Ojczyzna
I potrafi - choć po latach - do błędów się przyznać.
Więc z powagą mówią, wznosząc stos zbutwiałych liści:
Jacy by z nich byli dzisiaj dobrzy komuniści!
Materializm historyczny na nowość się wybił
Udowadnia naukowo - co by było, gdyby...
Powie ktoś, że w tej balladzie intencja nieczysta...
Jam po prostu jest rusofil -
Antykomunista.KONIEC
Medea.
Ty prawo masz we krwi.
Ty prawo masz we krwi.
Medea.
emerytka 46 -ponadto teraz taka podobno moda, że kobiety lubią o wiele młodszych,
to ile by musiała mieć lat kobieta dla mnie
już "powiatowy" w swoim programie zastanawiał się nad tym, ile powinna mieć lat dla niego
to ile by musiała mieć lat kobieta dla mnie
już "powiatowy" w swoim programie zastanawiał się nad tym, ile powinna mieć lat dla niego
A zanim zniknę to mam pytanie jak oceniacie szanse na wymianę cyferek o 14.00 ? Bo mnie coś tak się wydaje, że TS to nie Caritas i za długo Bonanza na powtórkach nie potrwa
i tak by sie skończyło tak
http://www.youtube.com/watch?v=8XW0aZQZSUU
http://www.youtube.com/watch?v=8XW0aZQZSUU
medea76 - nie martw się tym, każdy ma zboczenie zawodowe, jeśli długo w swoim zawodzie siedział
mają lżej tylko ci, co mieli już a raczej wykonywali parę zawodów
mają lżej tylko ci, co mieli już a raczej wykonywali parę zawodów
- Halo. Czy to Stacja Krwiodawstwa?
- Nie . Izba Skarbowa.
- A to przepraszam, pomyłka.
- Nie szkodzi. Dużo się pani nie pomyliła.
koniec z powtórkami, musi w końcu zaświecić dla mnie
- Nie . Izba Skarbowa.
- A to przepraszam, pomyłka.
- Nie szkodzi. Dużo się pani nie pomyliła.
koniec z powtórkami, musi w końcu zaświecić dla mnie
Tak sobie wczoraj analizowałam po rozłożeniu kuponików krajobraz po bitwie z TS i doszłam do wniosku, że rachunek prawdopodobieństwa w tym przypadku to zwykła zmyłka. Ciekawe, że jak ostatnio dość szybko rozbijano pulę w LOTTO czyt. mniej ludzi nie grających zazwyczaj kusiło na zapłacenie podatku od złudzeń to akurat przychodzi czas na lottowego śpiocha czyli 30 Kurczę zaczynam mieć paranoję
kathy
Dobre kawałki są jak dobre wino im starsze tym lepsze. Szczególnie jak się włączy którąś stację muzycznę dla nastolatków posłucha tego co tam puszczają. Orwell w 1984 pisał o ogłupianiu ludzi książkami ***graficznym kleconymi przez maszyny z zdań, fraz oraz wyrazów z istniejących już książek starannnie wybranych a mi się wydaje, że coś takiego już od jakiegoś czasu trwa w muzyce
zuza
Hmmmmmmmmmmmm to jest jakiś pomysł. Podobnie jak skreślanie numerów Lotto w pierwszym losowaniu Multi następnego dnia tj. 14
Dobre kawałki są jak dobre wino im starsze tym lepsze. Szczególnie jak się włączy którąś stację muzycznę dla nastolatków posłucha tego co tam puszczają. Orwell w 1984 pisał o ogłupianiu ludzi książkami ***graficznym kleconymi przez maszyny z zdań, fraz oraz wyrazów z istniejących już książek starannnie wybranych a mi się wydaje, że coś takiego już od jakiegoś czasu trwa w muzyce
zuza
Hmmmmmmmmmmmm to jest jakiś pomysł. Podobnie jak skreślanie numerów Lotto w pierwszym losowaniu Multi następnego dnia tj. 14
po co narzekać na siebie, że źle się typowało, albo obok
jedyna RADA - lepiej grać na CH-T, można narzekać na jednego winnego TS-a
mniej stresu
wczoraj kurtuazyjnie, aby ratować swoje oblicze przed znajomą z kolektury, zagrałem na CH-T w LOTTO
i miałem szczeście, bo była "4"
jedyna RADA - lepiej grać na CH-T, można narzekać na jednego winnego TS-a
mniej stresu
wczoraj kurtuazyjnie, aby ratować swoje oblicze przed znajomą z kolektury, zagrałem na CH-T w LOTTO
i miałem szczeście, bo była "4"
emeryt
Ja nie narzeam. Gram dla sportu na maks 3 zakłady no w porywach po wypłacie 4. Licząc na szczęście. Mam swoje pomysły by szcześciu pomóc, ale nie mam złudzeń, że jak nie będę miała wygrać to nie wygram
Ja nie narzeam. Gram dla sportu na maks 3 zakłady no w porywach po wypłacie 4. Licząc na szczęście. Mam swoje pomysły by szcześciu pomóc, ale nie mam złudzeń, że jak nie będę miała wygrać to nie wygram
Emeryt.
Jeżeli jesteś emerytem,to takie starsze dla Ciebie ,to już chyba są
pod trawnikiem.
Jeżeli jesteś emerytem,to takie starsze dla Ciebie ,to już chyba są
pod trawnikiem.
medea
Nic na świecie nie zastąpi wytrwałości. Nie zastąpi jej talent â nie ma nic powszechniejszego niż ludzie utalentowani, którzy nie odnoszą sukcesów. Nie uczyni niczego sam geniusz â nie nagradzany geniusz to już prawie przysłowie. Nie uczyni niczego też samo wykształcenie â świat jest pełen ludzi wykształconych, o których zapomniano. Tylko wytrwałość i determinacja są wszechmocne.
Nic na świecie nie zastąpi wytrwałości. Nie zastąpi jej talent â nie ma nic powszechniejszego niż ludzie utalentowani, którzy nie odnoszą sukcesów. Nie uczyni niczego sam geniusz â nie nagradzany geniusz to już prawie przysłowie. Nie uczyni niczego też samo wykształcenie â świat jest pełen ludzi wykształconych, o których zapomniano. Tylko wytrwałość i determinacja są wszechmocne.
zuza
Teraz to w modzie są Kuguarzyce co to czerpią z życia pełnymi garściami nie raz i nie dwa targając do swojej jaskinii całkiem młody i atrakcyjny łup i to bynajmniej nie w celach kulinarnych
Teraz to w modzie są Kuguarzyce co to czerpią z życia pełnymi garściami nie raz i nie dwa targając do swojej jaskinii całkiem młody i atrakcyjny łup i to bynajmniej nie w celach kulinarnych
zuza......o wypraszam sobie......skalp pofarbowany
no i nie obrażając ....do + 50 to mi niestety jeszcze paruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu latek brakuje............
no i nie obrażając ....do + 50 to mi niestety jeszcze paruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu latek brakuje............
Jak tak się sprawy mają,to starszych dla Ciebie nie zabraknie.
Wybór ogromny.
Wybór ogromny.
dziadek miał 75 urodziny
przychodzi do niego wnuczek i mówi:
-dziadku mam 2 wiadomości dla dziadka z okzaji jubileuszu, jedna zła, druga dobra, od której rozpocząć
-od dobrej
-zamówiłem dla dziadka 2 strptizerki
-a zła ?
-obie są w dziadka wieku
przychodzi do niego wnuczek i mówi:
-dziadku mam 2 wiadomości dla dziadka z okzaji jubileuszu, jedna zła, druga dobra, od której rozpocząć
-od dobrej
-zamówiłem dla dziadka 2 strptizerki
-a zła ?
-obie są w dziadka wieku
emerytka 46-ale ile może mieć lat dla mnie ? jakas górna granica ?
bo podobno my mężczyźni jesteśmy wzrokowcami ?
bo podobno my mężczyźni jesteśmy wzrokowcami ?
Dziadek za mało wrzucał wnuczkowi do skarbonki.
Nie wiem.Nie słuchałam wywodów Wojewódzkiego.
emerytko...a powinnaś....wojewódzki się z tym wiekiem swoim tak kryguje jak stara panna
Ja bym chyba w KAŻDYM wieku sobie odpuściła.......
KTO powiedział, ze wszyscy muszą być sparowani
KTO powiedział, ze wszyscy muszą być sparowani
Dzień dobry wszystkim.Dziewczyny zakładacie biuro matrymonialne?
tczewianka....
Ależ skąd....KTO chciałby brać na swoje sumienie
ZŁE doradzanie??
Ależ skąd....KTO chciałby brać na swoje sumienie
ZŁE doradzanie??
Kathy to samo pomyślałam
i nie pomoże napis: po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia sie
69,72,74 tak dziś myślę.Boję się obstawiac od 1-40 bo cyrk tam się zrobił
Gdy skończyłem 65 lat, poszedłem do ZUS, żeby złożyć podanie o emeryturę, niestety zapomniałem wziąć z domu Legitymację ubezpieczeniową, więc powiedziałem panience w okienku, że wrócę później.Panienka na to: proszę rozpiąć koszulę.
Gdy to zrobiłem panienka powiedziała: te siwe włosy na pana piersi są wystarczającym dowodem na to, że jest Pan w wieku emerytalnym.
Nie musi Pan przynosić legitymacji.Gdy opowiedziałem o tym żonie, ona powiedziała: Powinieneś był spuścić spodnie. Wtedy byś dostał też rentę inwalidzką...
Gdy to zrobiłem panienka powiedziała: te siwe włosy na pana piersi są wystarczającym dowodem na to, że jest Pan w wieku emerytalnym.
Nie musi Pan przynosić legitymacji.Gdy opowiedziałem o tym żonie, ona powiedziała: Powinieneś był spuścić spodnie. Wtedy byś dostał też rentę inwalidzką...
Kasiu ..zaraz jakis Pan nie wytrzyma i za przedmiotowe potraktowanie będzie..
zuza ty
Kathy a Twoje 25?
panoramix...witanko
Zona mówi do męża: kochanie jutro jest rocznica naszego ślubu, jak ją uczcimy?
mąż na to: może minutą ciszy?
mąż na to: może minutą ciszy?
Oj podziel się z sąsiadką bo pustkę mam dziś w głowie
witam wszystkim poda ktoś jakąś ładna 3?
podzele się z Wami tajniacką tajemnicą pusciłem się w mm tylko nikomu ani słowaaaa
panoramix... ?? O co chodzi
tczewianko..ja chętnie....ale nie chcialbym być przyczyną Twojej późniejszej
Lila....
Kasiu ..nie....fryzura się psuje...
Kasiu ..nie....fryzura się psuje...
monia.... chciałaś ładną 3 to napisałem 3 najładniej jak lapti potrafi