Wpisy 849 392 – 849 491
23 marca 2012 10:52 → 23 marca 2012 11:31, 100 wpisów
Krzysiu...ja te liczby puszczam...właśnie wychodzę z domu dziś wyjazd w miasto
Mirnam.
To dzisiaj nic,tylko grać.
To dzisiaj nic,tylko grać.
zdradzę trufelki proste jak drut
potrzebne ze 4 czekolady śmietana 30% i kakao
a trufelki się rozpływają w ustach
potrzebne ze 4 czekolady śmietana 30% i kakao
a trufelki się rozpływają w ustach
13max...ja pracuje matematyki lotto ..a ty nadal oglodosz ten www zboczuch
Grudniowa.
Bierzemy .To ale trzeba więcej Panów do smarowania pleców,
bo jeden nie wydoli.
Bierzemy .To ale trzeba więcej Panów do smarowania pleców,
bo jeden nie wydoli.
Ulala kupuj olejki do opalania Ty ja Emerytka jedziemy do ciepłych krajów załatwiam ci bilet ale ciii nie mów nic Emerytce
dziewczyna prowadząca ten blog dostała nagrodę w konkursie na najlepszy blok roku 2011
ula ...podaj ...jak to ma być liczba ...musisz sie odegrać
krzysio ..ktoś musi pracować żeby drugi odpoczywał obliczaj matematyku
krzysio ..ktoś musi pracować żeby drugi odpoczywał obliczaj matematyku
a wszystkie przepisy napisane co i jak jak dziecku w szkole ile czego i jak robić
Ale tubylcy mogą być beee.
Lepiej nasi,już sprawdzeni.
Lepiej nasi,już sprawdzeni.
Pisałam-może być ,ale jary.Brak grzywki nie jest
problemem.
problemem.
Wychodzę.Ciąg dalszy nastąpi.
13max....ja tak pintol 17 i 9 ...a daj mi
zakon...
zuza wejdź na stronkę którą wam podałam a wszstkiego się dowiesz
zuza się nie denerwuj szkoda tu pisać jak się go po kolei robi ale zapewniam Cię że jest przepyszny jak babciny serio
zakon ...zaraz coś poskładam na 9/9+ zobacze ja to się będzie miało
13max ...mówiłeś ze chcesz tylko 2/2 ...jak ty odrazu 3/3 nie zawsze trafisz
dobra znikam....ide po
13max..jak chcesz no wez 2/2 ...graj w realu albo lepsze siedzieć w domu wwwoszedzaj twoja kasa
krzysio ....ja tylko wszystko w realu ..i wwww też chcesz ..oddam Ci troche kasy
13ma...nie potrzebuje twoje i znikam..
lila ...dzien dobry paniucha..
lila ...dzien dobry paniucha..
zuzaaaaaaa trufelki
kładniki:
* 200 g ciemnej czekolady
* 100 ml słodkiej śmietanki
* laska wanilii lub łyżka cukru waniliowego
* 30 g masła
* do obtoczenia: kakao, cukier puder, wiórki kokosowe
kładniki:
* 200 g ciemnej czekolady
* 100 ml słodkiej śmietanki
* laska wanilii lub łyżka cukru waniliowego
* 30 g masła
* do obtoczenia: kakao, cukier puder, wiórki kokosowe
Przygotowanie:
1. Pokrusz czekoladę na małe kawałki i wrzuć do miski.
2. Zagotuj śmietankę z wanilią. Jeśli z laską wanilii to przetnij ją wzdłuż, nożem wydłub nasiona i wrzuć do śmietany. Jeśli z cukrem waniliowym, wsyp łyżkę.
3. Wlej gorącą śmietanę na czekoladę i wymieszaj, aż wszystko się roztopi. Dodaj masło i wymieszaj.
4. Odłóż do lodówki i poczekaj, aż masa stwardnieje.
5. Gdy czekolada będzie gotowa, wyjmij ją z lodówki i formuj z niej małe kulki. Możesz wykorzystać łyżkę do wykrawania kulek z melonów i arbuzów albo prościej, dłoń. Kulki obtocz w kakao, cukrze pudrze albo wiórkach kokosowych.
2. Zagotuj śmietankę z wanilią. Jeśli z laską wanilii to przetnij ją wzdłuż, nożem wydłub nasiona i wrzuć do śmietany. Jeśli z cukrem waniliowym, wsyp łyżkę.
3. Wlej gorącą śmietanę na czekoladę i wymieszaj, aż wszystko się roztopi. Dodaj masło i wymieszaj.
5. Gdy czekolada będzie gotowa, wyjmij ją z lodówki i formuj z niej małe kulki. Możesz wykorzystać łyżkę do wykrawania kulek z melonów i arbuzów albo prościej, dłoń. Kulki obtocz w kakao, cukrze pudrze albo wiórkach kokosowych.
lila...twój dekuśśś boi się obudzi twój biust i znikam... po kawuchy
Przygotowanie:
Francuskie trufle czekoladowe
Francuskie trufle czekoladowe
krzysioooooooooOn ma swoją żonę do budzenia.Mieszkamy od siebie kawałek
klaudiss..tylko ja jak zjem jedną czekoladę na rok to wyczyn ale warto zrobić dla kogoś
klaudiss..może zrobię kuzynce dzieciom,a co niech mają Niech poznają serce ciotki
lila...ja mówiłem budzi daj nr wpisu
dobra juz ide
krzysioooo.....849467. krzysio744 2012-03-23 (11:20) ------------
lila...aaa cholera i znikam...
Witam wszystkich . Podajcie jakies 3/3 fajne
Najbardziej klasyczna szarlotka
(inspiracja)
Składniki
na ciasto:
* 4 szklanki mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 szklanka cukru pudru
* 1 łyżka cukru waniliowego
* 1 i 1/2 kostki masła (kostka = 250 g)
* 6 dużych żółtek
* 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
do środka:
* jabłka ze słoika (ja tak dałam) albo szybko zrobić samemu: 8 półsłodkich jabłek, obranych, pokrojonych w półplasterki, 1/4 szklanki wody, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki soku z cytryny
* kilka łyżek płatków owsianych lub bułki tartej
* cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Ciasto: mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać do naczynia. Masło pokroić na małe kostki, dodać do mąki, wmieszać żółtka, kwaśną śmietanę i wyrobić ciasto. Podzielić je na pół, owinąć w folię i włożyć do lodówki na minimum godzinę.
Pokrojone jabłka: umieścić w rondelku, dolać wodę i dusić przykryte około 15 minut, nie mieszając. Dodać cukier i cynamon, lekko wymieszać. Do masy wmieszać mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i dusić jeszcze przez 2 minuty. Masa powinna być gęsta, lecz nie rozgotowana. Lub użyć gotowych jabłek ze słoiczka, jak ja (robiłam je jeszcze w lecie).
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. W dno wgnieść jedną część ciasta (można zetrzeć) i podpiec w piekarniku przez około 10 minut. Wyjąć z piekarnika, posypać bułką tartą lub płatkami owsianymi (wchłonie nadmiar wilgoci z jabłek), wyłożyć jabłka i zetrzeć lub rozwałkować (jeśli ciasto jest zbyt miękkie na starcie) na to drugą część ciasta. Piec około godziny, aż góra się ładnie zrumieni (jeśli zbyt mocno, użyj folii aluminiowej do przykrycia). Lekko przestudzić, posypać pudrem. Można jeść na zimno i na ciepło.
(inspiracja)
Składniki
na ciasto:
* 4 szklanki mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 szklanka cukru pudru
* 1 łyżka cukru waniliowego
* 1 i 1/2 kostki masła (kostka = 250 g)
* 6 dużych żółtek
* 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
do środka:
* jabłka ze słoika (ja tak dałam) albo szybko zrobić samemu: 8 półsłodkich jabłek, obranych, pokrojonych w półplasterki, 1/4 szklanki wody, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki soku z cytryny
* kilka łyżek płatków owsianych lub bułki tartej
* cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Ciasto: mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać do naczynia. Masło pokroić na małe kostki, dodać do mąki, wmieszać żółtka, kwaśną śmietanę i wyrobić ciasto. Podzielić je na pół, owinąć w folię i włożyć do lodówki na minimum godzinę.
Pokrojone jabłka: umieścić w rondelku, dolać wodę i dusić przykryte około 15 minut, nie mieszając. Dodać cukier i cynamon, lekko wymieszać. Do masy wmieszać mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i dusić jeszcze przez 2 minuty. Masa powinna być gęsta, lecz nie rozgotowana. Lub użyć gotowych jabłek ze słoiczka, jak ja (robiłam je jeszcze w lecie).
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Formę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia. W dno wgnieść jedną część ciasta (można zetrzeć) i podpiec w piekarniku przez około 10 minut. Wyjąć z piekarnika, posypać bułką tartą lub płatkami owsianymi (wchłonie nadmiar wilgoci z jabłek), wyłożyć jabłka i zetrzeć lub rozwałkować (jeśli ciasto jest zbyt miękkie na starcie) na to drugą część ciasta. Piec około godziny, aż góra się ładnie zrumieni (jeśli zbyt mocno, użyj folii aluminiowej do przykrycia). Lekko przestudzić, posypać pudrem. Można jeść na zimno i na ciepło.