Wpisy 653 170 – 653 269
16 grudnia 2011 13:41 → 16 grudnia 2011 13:56, 100 wpisów
mala....a co Tobie dolega tak konkretnie,co mówią lekarze? Co podejrzewają?
saltos i dlatego uratowales ziemniaki
taaa...OPA najprosciej te gawno..jest do zrobienia ehhh a ciezka masz prace ?
widze same medyczne mozgi
Lilka coś mówią o ostrym zapaleniu kłębuszków nerkowych cholercia wie co to znaczy wiem tylko, że może to doprowadzić do niewydolności nerek
Czesc wszystkim
maly (ale wariat) mikrus hej
saltosky jesteś ratownikiem hmmm od razu lepiej się poczułam, możesz mnie ratować tu i teraz
saltosky
moim zdaniem Piguły są, często, przereklamowane
pozytywka
z nieśmiałością
moim zdaniem Piguły są, często, przereklamowane
pozytywka
z nieśmiałością
Czy ktoś mógłby łaskawie wygrać już bonusa w MM?
Bo dopóki on jest, to ja będę grać 10/10
... i przegrywać!
Robalku, coś taki nieśmiały?
Bo dopóki on jest, to ja będę grać 10/10
... i przegrywać!
Robalku, coś taki nieśmiały?
moje typy Mini Lotto na jutrzejsze losowanie: 1: 9,11,17,32,40 2:9,10,23,24,37 3: 3,24,30,36,40 4:10,11,37,40,42 5:3,9,31,34,40 jeżeli nie macie pomysłu jakie skreślić numery możecie śmiało brać moje
mala
Był ostatnio Moreno? bo niestety w komórce nie mam możliwości, aby obejrzeć losowanie
ja lubie sygnal karetki bardzo
Robal.... że duzo jest jednak...fajnych..
Mala to może tam w szpitalu zawiążesz jakies kółko Multilotkowe....z innymi pacjentami...ten co bedzie na chodzie bedzie "dymał" z kuponikami do kolekturki
Mala to może tam w szpitalu zawiążesz jakies kółko Multilotkowe....z innymi pacjentami...ten co bedzie na chodzie bedzie "dymał" z kuponikami do kolekturki
majoreczka....Ty na prawdę jesteś zboczona jak lubisz sygnał karetki
mala557 Pasko nam dal tutaj ostanio zdjecie kakao decomorenno,dalam link do niego
mala....OSTRE ZAPALENIE KŁĘBUSZKÓW NERKOWYCH (ostry zespół nerczycowy)
Ostre zapalenie kłębuszków nerkowych jest rzadką chorobą, która może zagrażać życiu.
Objawy:
Uczucie zmęczenia i rozbicia, pojawiające się często po przebytych chorobach infekcyjnych.
Gorączka, która powraca po kilkudniowym ustabilizowaniu się.
Zmniejszenie ilości oddawanego moczu.
Mocz mętny z powodu zawartości białka lub zaczerwieniony z powodu obecności krwi.
Obrzęk powiek, kostek, podudzi, potem obrzęk płuc i mózgu, wodobrzusze oraz wysięki opłucnowe.
Podwyższone ciśnienie tętnicze krwi.
Bóle głowy.
Przyczyny:
Skutki uboczne zakażenia paciorkowcami (zapalenie poinfekcyjne).
Zapalenie kłębuszków nerkowych może być wynikiem skomplikowanych reakcji od***ściowych, w wyniku których dochodzi do uszkodzenia błony filtrującej krew w nerkach.
Przechodzenie białka i czerwonych krwinek do moczu na skutek niesprawności komórek filtrujących.
Utrudnione wydalanie produktów przemiany materii. Na skutek tego dochodzi do zatrucia organizmu i dalszego uszkadzania nerek.
Zalecenia:
Natychmiast po zauważeniu wymienionych dolegliwości należy zgłosić się do lekarza, ponieważ im szybciej zostanie udzielona pomoc lekarska, tym większe są szanse wyzdrowienia.
Dieta ubogosolna.
Rodzaj leczenia zależy od stopnia zaawansowania choroby.
Profesjonalna profilaktyka często wymaga pobrania fragmentu tkanki nerkowej do badania.
Stosuje się także ultrasonografię, badanie rentgenowskie, badanie krwi i moczu.
W leczeniu farmakologicznym używa się antybiotyków, glikokortykosteroidów, leków immunosupresyjnych oraz leków moczopędnych.
W niektórych przypadkach konieczne jest zastosowanie pozaustrojowego oczyszczania krwi.
Ostre zapalenie kłębuszków nerkowych jest rzadką chorobą, która może zagrażać życiu.
Objawy:
Uczucie zmęczenia i rozbicia, pojawiające się często po przebytych chorobach infekcyjnych.
Gorączka, która powraca po kilkudniowym ustabilizowaniu się.
Zmniejszenie ilości oddawanego moczu.
Mocz mętny z powodu zawartości białka lub zaczerwieniony z powodu obecności krwi.
Obrzęk powiek, kostek, podudzi, potem obrzęk płuc i mózgu, wodobrzusze oraz wysięki opłucnowe.
Podwyższone ciśnienie tętnicze krwi.
Bóle głowy.
Przyczyny:
Skutki uboczne zakażenia paciorkowcami (zapalenie poinfekcyjne).
Zapalenie kłębuszków nerkowych może być wynikiem skomplikowanych reakcji od***ściowych, w wyniku których dochodzi do uszkodzenia błony filtrującej krew w nerkach.
Przechodzenie białka i czerwonych krwinek do moczu na skutek niesprawności komórek filtrujących.
Utrudnione wydalanie produktów przemiany materii. Na skutek tego dochodzi do zatrucia organizmu i dalszego uszkadzania nerek.
Zalecenia:
Natychmiast po zauważeniu wymienionych dolegliwości należy zgłosić się do lekarza, ponieważ im szybciej zostanie udzielona pomoc lekarska, tym większe są szanse wyzdrowienia.
Dieta ubogosolna.
Rodzaj leczenia zależy od stopnia zaawansowania choroby.
Profesjonalna profilaktyka często wymaga pobrania fragmentu tkanki nerkowej do badania.
Stosuje się także ultrasonografię, badanie rentgenowskie, badanie krwi i moczu.
W leczeniu farmakologicznym używa się antybiotyków, glikokortykosteroidów, leków immunosupresyjnych oraz leków moczopędnych.
W niektórych przypadkach konieczne jest zastosowanie pozaustrojowego oczyszczania krwi.
lilka czy ja wiem ty masz inne zboczenia jakies krzaczury
Dariusz
Dariusz *
lilka no wlasnie, a ja sygnały
tam, fajnych - kolor, rozmiar - rozumiem... ale - skuteczne napisz, czy są
ratownicy sa srednio przystojni, no moze plażowi to looknac moge
ulexxo
ulexxa...kochanie to zainstaluj gg bo czekam już na to ze 2 miesiące
wy w krzaczory a ja w karete
Robal...no są...przewaznie takie po szkole albo te bardziej wyuzda..e ..to zależy ...ale można trafić..oj mozna
zaraz humor sie skonczy jak wkroczy
MR KAKAO
MR KAKAO
OPA..mysle nad miejscowoscia gdzie mozesz byc..jest ich tak wiele
od Bremen
od Bremen
MALA557 to jest takie chwilowe, takie bum fajnie i znika
wole inne sprawy, zapach amolu, wacham sobie jak nikt nie widzi
wole inne sprawy, zapach amolu, wacham sobie jak nikt nie widzi
lilka mojego osobistego pachołka
U mnie na Oddziale nie ma żadnych pielęgniarzy ani ratowników co by mogli mi pomóc w stanach napadu doszności
chyba mnie przekonałeś
oj z tym i plecami
oj coś mnie zaczyna mocniej napitalać
oj z tym i plecami
oj coś mnie zaczyna mocniej napitalać
salosky no zawieszanie oka na obiektach
lilka, mala
tak jakos powąc***e, w ogole tak to smrod, wiec cos wacham
tak jakos powąc***e, w ogole tak to smrod, wiec cos wacham
mala...jak kiedyś leżałam w szpitalu to poprosili mnie do mierzenia ciśnienia i jak zobaczyłam młodego fajniutkiego lekarza to ciśnienie mi tak skoczyło że lekarz się zaczął śmiać
No mam teraz 3 kupony.Obym coś wygrał.Przez ten czas wypiję kawę
lilka uhohohoh
Chciałam się wtrącić, ze ładnie też pachnie rozpuszczalnik do farb...
i benzyna
i benzyna
mala557 smierdzi mi w robocie, to staram sie cos znosnego wachac
nitrobenzen gorzkie migdaly, ladny zapszek
Lilka no wcale się Tobie nie dziwię mnie też mierzą często ciśnienie i nie wiem dlaczego tak, ale niestety to nie młody pielęgniarz tylko jakaś przystarawa zrzęda
dobra dobra.... a jak pachnie
decomorreno
decomorreno
Lilus..wiem ze to tajemnicze krzaczorowate miejsce to gg..
zaloze jak wroce z Domciu
http://www.youtube.com/watch?v=XW4LkHuffi8
zaloze jak wroce z Domciu
http://www.youtube.com/watch?v=XW4LkHuffi8