Wpisy 636 659 – 636 758
5 grudnia 2011 19:28 → 5 grudnia 2011 20:04, 100 wpisów
kurna jeszcze tego nie grali żebym ja się bała do sklepu wyjśćale kiedyś trafi kosa na kamień
kathy...jak wyszłam to mówili że fajny pies i go przypilnowali a czy pies icj jeb....to nie wiem,ale merdał ogonem
jandzia...u mnie jest taki bezdomny ale nie groźny.Ledwo chodzi,samym spojrzeniem bym go zabiłaale jak go widzę to zawsze mu dam zupy w słoiku albo kotlety i parę groszy,bo mi szkoda
jandzia...tym bardziej że nie pijący,nie wiem co tam się w domu stało i nie pytam,nie moja sprawa ale kiepsko skończył no
jandzia..mój pies się tak rzuca na inne że nie mam słów i siłynie raz glebę już zaliczyłam przez niego
ale jak ma się zabrać z suczką do Hmm......bunga bunga to nie wie jakPrzecież nie będę go uczyć na dworze
u mnie stoi taki jeden ciągle pod sklepem....kiedy nie idziesz to on jest...kiedyś ktoś z poza dzielnicy go ciągnął do ośrodka dla bezdomnych bo myślał, że domu nie ma
jandzia...Husky,nie jest aż taki duży tylko jak szarpnie to szok a jak zobaczy sukę to 2 szoki
jandzia..biega jak porąbany zawsze mu mało a jak trzeba do domu to wtedy ja się muszę nabiegać żeby go podpiąć do smyczy ,jak 2 kilo chudsza a on się cieszy
--------------------------
ja teraz chwilowo przebywam na takiej zapadłej wsi że nawet psy dupami nie chcą szczekać, szczekają same łańcuchy, ale pijanych jest cała wieś, jeszcze autami po pijaku jadą.
Lila.. .
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
bardzo bym chciała mieszkac na jakims zadupiu z dala od wszystkich
lila takiej średniowiecznej wsi to ty nie widziałaś, ja zobaczyłam teraz
kathy.....ja ze 20 lat temu jak pierwszy raz coś grzałam w mikrofalówce to wsadziłam tylko teraz nie pamiętam czy talerz czy kubek z takim złotym paskiemMyślałam że mikrofalówa wybuchnie,gromy w każdą stronę leciały.Ale człowiek był tempy
lila...a ten pijak wsadził pizze do podgrzania i ustawił zegar na godzine............
jandzia, tylko ci się tak wydaje, jesteś obca każdy cię ogląda. są zapadłe gdzie nie ma młodzieży i liczy się tylko to co powie ksiądz
kathy.....ja pieprzePrywatnie nie używam mikrofalówki już,jest szkodliwa
jandzia..ja kiedys chcialam tak z psem ale lekarz weterynasz powiedział że kawałek jechac to ok ale 8 km to juz przegięcie bo pies się może wykończyć
toja ...ale wiem co masz na myśli,życie na wsi kończy się o 18 zimą a potem tylko parki spacerują po niej od początku do końca a ogólnie nuda
pączki są nawet dobre i swojskie zapachy jak obornik wywożą na pole. po co ja starego słuchałam żeby się tu budować
jandzia...normalnie są ale mój nigdy takich dystansów nie mykał więc wolę nie ryzykować bo jakby mu się coś stało to musiałabym wybić pół miasta
toja....
636701. toja 2011-12-05 (19:43) z-cie
mam przywiozłam ze sobą ale ale internet załatwiałem 6 km z dalej
--------------
636701. toja 2011-12-05 (19:43) z-cie
mam przywiozłam ze sobą ale ale internet załatwiałem 6 km z dalej
--------------
jandzia....tak.Lepiej nie ryzykować,jeśli chodzi o to że,ja na rowerze a on biegnie za mną bo jak idę ze 4 km na spacer to idzie ze mną i nie ma problemu
tam mieszkałam i na razie jeszcze tam teoretycznie mieszkam, ale już niedługo zmienię adres. narazie mamy tutaj wynajęte mieszkanie
mi się osobiście na wsi podoba.Latem pachnie świeżością ,świeże powietrze,ptaszki ćwierkają ,mmm super
toja przyzwyczaisz sie a po za tym musisz ich polubic i bedzie dobrze
Lila krajobrazy wiejskie i klimaty są ok ale ich mentalnosc małomiasteczkowa to porazka
tfuu kurna na emeryturę jak przejdę to chyba na Sybir wyjadę i tam chatkę wybuduję
jandzia..juz nie ma takiej chamówy na wsiach jak była kiedyś że byli odcięci do świata a jedyne co widzieli to wnętrze swojej oboryTeraz wiara ze wsi ciągnie do miast,poza granice kraju,studiują nie ma takiej popeliny jak była kiedyś.
lila jak ja będę emerytką to ci załatwię na tej wsi działkę tanie są i obie emerytki będziemy
kathy...tam będę miała przynajmniej spokój.Jak wejdę w tajgę to z tydzień mnie nie będzie a jak się mnie stary zapyta gdzie byłam to powiem że,na grzybkach
Lila gdybys na wsi nie poszła w niedziele do koscioła to marne widoki na integracje
toja....ok już jedną chatę na wsi mam pod Wrocławiem a dokładnie 50km od .Drugą tez mogę miećIle tam u was kosztuje ziemia?
jandzia...janjeździłam do babci na wieś i nie chodziłam do kościoła a jak ktos pitolił za moimi plecami to szłam do tego kogos i mówiłam że jak ma coś do mnie to niech przyjdzie i ze mną porozmawia a nie ślini się do mojej babci i mordy im się pozamykały
Siemanko witam ponownie...
lila...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
lila...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mala557...
kathy....
kathy....
toja...
lila...ja zdrówko super pewnie