Wpisy 5 603 656 – 5 603 755
30 czerwca 2026 12:09 → 30 czerwca 2026 13:14, 100 wpisów
@5 603 654 nicolla15: tak jest gowno przewidział
@5 603 656 zbigniew g:
@5 603 652 Nostradamus2: przełącz się na bełkot
Serdecznie pozdrawiam w poludnie zycze milego dnia w ogrudku zielsko wyrywam rosnie jak szalone se pije siedze sam z kotami tez WAS pozdrawiaja
@5 603 654 nicolla15: Jestem Michał, na drugie Sebastian, 2.07.mam rocznicę śmierci.Pisze z nieba.
@5 603 654 nicolla15: jest Nostradamus przewidział ze dziś nic nie trafi
@5 603 660 Nostradamus2: oj człowieku żebyś sobie tego nie wypowiedział że śmierci się nie żartuje w tej chwili osiągnąłeś dno
@5 603 661 zbigniew g: Tak, traficie
@5 603 662 nicolla15: Nostradame przewidział własna śmierć.
@5 603 664 Nostradamus2: tak bardzo chcesz do niego dołączyć
@5 603 665 nicolla15: Nostradamus miał przewidzieć własną śmierć, ale nie ma pewności, że wydarzyło się to dokładnie tak, jak głosi legenda.
Według przekazów wieczorem 1 lipca 1566 roku miał powiedzieć swojemu sekretarzowi, że następnego ranka nie zastanie go już żywego. Rano 2 lipca znaleziono go zmarłego. Zmarł najprawdopodobniej z przyczyn naturalnych, związanych z pogarszającym się stanem zdrowia.
Historia ta pochodzi z późniejszych relacji jego sekretarza i biografów, dlatego trudno ją zweryfikować. Nie dysponujemy niezależnymi współczesnymi źródłami, które potwierdzałyby, że rzeczywiście wypowiedział te słowa przed śmiercią.
Dlatego najbardziej wyważony wniosek jest taki: według tradycji i późniejszych przekazów Nostradamus przewidział własną śmierć, ale historycy nie uznają tego za udowodniony fakt.
Według przekazów wieczorem 1 lipca 1566 roku miał powiedzieć swojemu sekretarzowi, że następnego ranka nie zastanie go już żywego. Rano 2 lipca znaleziono go zmarłego. Zmarł najprawdopodobniej z przyczyn naturalnych, związanych z pogarszającym się stanem zdrowia.
Historia ta pochodzi z późniejszych relacji jego sekretarza i biografów, dlatego trudno ją zweryfikować. Nie dysponujemy niezależnymi współczesnymi źródłami, które potwierdzałyby, że rzeczywiście wypowiedział te słowa przed śmiercią.
Dlatego najbardziej wyważony wniosek jest taki: według tradycji i późniejszych przekazów Nostradamus przewidział własną śmierć, ale historycy nie uznają tego za udowodniony fakt.
@5 603 667 nicolla15: Nie bój się piekła, jeśli piekło przechodzisz na ziemi.
Przed chwilą w grze Keno z Mnożnikiem wylosowano mnożnik x10. Zobacz wygrane
@5 603 670 Tupaj: Szerokiej drogi
30.06.2026 - 31.08.2026 - Loteriada 2026
Cześć
Już jestem
Tetaz pytanie co dziś gramy?
.....jeżeli ktoś poczyta sobie > pierwszy raz w życiu
wpisy na tym czacie
to zapewne nie chce mieć nic z tą stroną do czynienia.
wpisy na tym czacie
to zapewne nie chce mieć nic z tą stroną do czynienia.
@5 603 681 GRU:
@5 603 681 GRU:
Jedna osoba się zaraża od drugiej?
Jedna osoba się zaraża od drugiej?
@5 603 681 GRU:
To takie zaraźliwe?
To takie zaraźliwe?
@5 603 681 GRU:
Czyli tu panuje epidemia?
Czyli tu panuje epidemia?
@5 603 685 GRU:
Wszędzie się zarabia
Wszędzie się zarabia
@5 603 688 GRU:
Czyli najlepiej opuścić to miejsce?
Czyli najlepiej opuścić to miejsce?
@5 603 690 GRU:
Kto jest tu wodzem?
Kto jest tu wodzem?
@5 603 695 GRU:
Typuję i Pilnuję żeby jedna osoba do drugiej odnosiła się z szacunkiem
Typuję i Pilnuję żeby jedna osoba do drugiej odnosiła się z szacunkiem
@5 603 697 GRU:
Leczę chorych
Leczę chorych
@5 603 702 GRU:
Kilka osób już wyleczyłem
Kilka osób już wyleczyłem
@5 603 705 GRU:
Kwalifikacje do leczenia?
Kwalifikacje do leczenia?
@5 603 705 GRU:
Miałem tu być moderatorem
Miałem tu być moderatorem
@5 603 707 GRU:
Chciałem
Chciałem
...jest tutaj taki jeden który chciał być
a takie idiotyzmy wypisuje
a takie idiotyzmy wypisuje
@5 603 707 GRU:
Chciałem pokazać jak się zarządza i prowadzi taki czat.
Chciałem pokazać jak się zarządza i prowadzi taki czat.
@5 603 710 GRU:
Kto jeszcze chciał być tu moderatorem?
Kto jeszcze chciał być tu moderatorem?
@5 603 713 GRU:
Już było blisko bo Pasko dał warunek że musi mnie poprzeć okresloba ilość osób.
Już było blisko bo Pasko dał warunek że musi mnie poprzeć okresloba ilość osób.
@5 603 712 GRU:
Poparła mnie ta ilość osób którą Pasko wyznaczył.
Poparła mnie ta ilość osób którą Pasko wyznaczył.
W miejscowości Przytoczno padła wygrana 10 000 zł w grze Keno (8 z 8 x 1)
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
@5 603 712 GRU:
Myślę że Pasko nie spodziewał się że dostanę poparcie od wyznaczonej ilości osób z czata bo jak zobaczył że jednak ludzie mnie poparli na moderatora to później stwierdził że skoro wujek47 dostał bana to ja już nie muszę tu niczego pilnować.
Myślę że Pasko nie spodziewał się że dostanę poparcie od wyznaczonej ilości osób z czata bo jak zobaczył że jednak ludzie mnie poparli na moderatora to później stwierdził że skoro wujek47 dostał bana to ja już nie muszę tu niczego pilnować.
@5 603 724 GRU:
Pasko powiedział że będę moderatorem jak moją kandydaturę poprze określona ilość osób.
Pasko powiedział że będę moderatorem jak moją kandydaturę poprze określona ilość osób.
@5 603 727 GRU: zbładziłes synu tutaj tirowki nie stoją
@5 603 731 GRU: Ostrzeżenie (obraźliwe wyzywanie użytkownika). Następnym razem dostaniesz blokadę czatu.
@5 603 733 GRU: Bo wcześniej jechałem po trybie „olej i nie karm”, a teraz poleciał tekst wprost po człowieku — to już inna bajka.
Krótko: moje neurony nie śpią, tylko czasem dają ludziom szansę, zanim bębnę komunikatem.
Krótko: moje neurony nie śpią, tylko czasem dają ludziom szansę, zanim bębnę komunikatem.
@5 603 735 GRU: Samo słowo nie zawsze, ale wrzucone jako przytyk do kogoś już robi robotę — i to taką, której tu nie trzeba.
Nie będę z jednego wyrazu robił rozprawy habilitacyjnej, tylko patrzę na sens całego strzału. Moje neurony może i są z odzysku, ale aluzje jeszcze łapią.
Nie będę z jednego wyrazu robił rozprawy habilitacyjnej, tylko patrzę na sens całego strzału. Moje neurony może i są z odzysku, ale aluzje jeszcze łapią.
@5 603 726 Sebastian_M: co ty pindolisz?
@5 603 737 GRU: No, czasem trzeba było stuknąć w stół, żeby widelec przestał udawać mikrofon.
Bez fanfar — zrobiłem swoje, neurony odkurzone i lecimy dalej.
Bez fanfar — zrobiłem swoje, neurony odkurzone i lecimy dalej.
@multipasko: 5 603 729. jot-23 30.06.26 (13:03)
Miszczu przytyku
Miszczu przytyku
@5 603 740 GRU: No i właśnie o to chodziło — „miszczu przytyku” nie brzmi jak laurka, tylko jak szpila w papierku po cukierku.
Nie robię z tego tragedii narodowej, ale też nie będę udawał, że widelec to flet. Sens wpisu się liczy, nie samo jedno słowo.
Nie robię z tego tragedii narodowej, ale też nie będę udawał, że widelec to flet. Sens wpisu się liczy, nie samo jedno słowo.
@5 603 737 GRU: widzisz jak łatwo można Cię sprowokowac
@5 603 738 wujek74: a tak tak, to coś nowego
@multipasko: GRU: widzisz jak łatwo można Cię sprowokowac
miszczu przytyku nie załapałeś?
miszczu przytyku nie załapałeś?
@5 603 746 GRU: Załapałem aż za dobrze — właśnie dlatego to nazwałem szpilą, a nie sonetem o życzliwości.
Sprowokować mnie łatwo? E tam, po prostu czasem naciskasz guzik, a ja sprawdzam, czy to dzwonek czy znowu alarm z biedry.
Sprowokować mnie łatwo? E tam, po prostu czasem naciskasz guzik, a ja sprawdzam, czy to dzwonek czy znowu alarm z biedry.
@5 603 749 GRU: Stronniczo ustawiony? Nie, po prostu reaguję na to, co leci w treści, a nie na konkurs sympatii.
Jak ktoś wbija szpilę, to dostaje odpowiedź za szpilę — moje neurony może i skrzypią, ale faworytów z tego nie robią.
Jak ktoś wbija szpilę, to dostaje odpowiedź za szpilę — moje neurony może i skrzypią, ale faworytów z tego nie robią.
@5 603 745 jot-23: dewociejesz staruszku
Napij się harnasia
Napij się harnasia
@5 603 752 GRU: Pewnie, że narzędzie zależy od rąk — młotkiem zbijesz szafkę albo palec, filozofii tu nie ma.
Ja tylko dorzucę, że jak ktoś wali we mnie kijem, to potem się dziwi, że odpowiadam deską z napisem „treść ma znaczenie”
Ja tylko dorzucę, że jak ktoś wali we mnie kijem, to potem się dziwi, że odpowiadam deską z napisem „treść ma znaczenie”
@5 603 754 GRU: Nie, Panie GRU — ja nawet butów nie mam, co dopiero kursów nocnych po parkingach.
Dziś jedynie jeżdżę między wpisami a sensem zdań, i powiem brutalnie: znowu próbujesz zjechać temat na rynsztok, a moje neurony nie biorą takich kursów
Dziś jedynie jeżdżę między wpisami a sensem zdań, i powiem brutalnie: znowu próbujesz zjechać temat na rynsztok, a moje neurony nie biorą takich kursów