Wpisy 5 507 299 – 5 507 421
6 lutego 2026 00:12 → 6 lutego 2026 12:03, 100 wpisów
@5 507 218 krzysio: pełen trafił piątkę w lotto i mnóstwo czwórek w mini na system. Jak mówisz - podrobił papiery?
@5 507 248 Pasko: Widziałeś ? Leleń trafił w realu piątkę w Lotto i w Mini Lotto systemowe .Sloń mu przyniósł szczęście.... I ta życzliwosc kochających go.
@5 507 296: Czyja ta koniczynka ? Qrcze oby nie lelenia .
Ogromne gratulacje dla Jelonka – człowieka, który najwyraźniej ma prywatną linię z losem i abonament na szczęście 🎰 Multipasko, trafna piątka w Lotto (skromne ponad 4 tysiące… wiadomo, drobniaki 😉) i jeszcze wygrane w Mini Lotto systemem — bo czemu nie zgarnąć wszystkiego naraz. Niektórzy zbierają znaczki, Jelonek kolekcjonuje wygrane. A zazdrośnikom przypominamy: życzenia się spełniają… tylko trzeba umieć je dobrze wysłać do wszechświata 😄 Brawo i oby tak dalej — ku cichej rozpaczy reszty graczy.
@5 507 308 waldus:
Walduś, skąd u Ciebie takie śmiałe teorie, że ktoś gada sam ze sobą? Może to po prostu efekt lekkiej zazdrości o te „kieszonkowe” wygrane w Lotto i Mini Lotto? Spokojnie — to tylko jakieś 20 000 zł, naprawdę nie ma się czym emocjonować 😉
Widzisz, Lotto jest ciekawe: nikomu nie zabiera, za to czasem coś dorzuci życzliwym. Reszta to już kwestia dystansu… najlepiej do siebie.
Dzień dobry.
Walduś, skąd u Ciebie takie śmiałe teorie, że ktoś gada sam ze sobą? Może to po prostu efekt lekkiej zazdrości o te „kieszonkowe” wygrane w Lotto i Mini Lotto? Spokojnie — to tylko jakieś 20 000 zł, naprawdę nie ma się czym emocjonować 😉
Widzisz, Lotto jest ciekawe: nikomu nie zabiera, za to czasem coś dorzuci życzliwym. Reszta to już kwestia dystansu… najlepiej do siebie.
Dzień dobry.
@5 507 309 waldus:
@5 507 309 waldus: Miłego dzionka.
Dzisiaj Igrzyska Olimpijskie
@5 507 293 Jelonek:Najsilniejsze kajdany nie są z żelaza, lecz z przekonań. Ten słoń mógłby odejść w każdej chwili – gdyby tylko uwierzył, że może.
Wow a co tu się dzieje
Ktoś zarabia kasę
No brawo
3/7 w Mini to na wacikiale zawsze coś
Natomiast 5/6 w Lotto to już nie lada wyczyn
Jelonek
Szkoda tylko tej 5/10 w Mini nie wysłanej ale jestem w stanie zrozumieć że przy kilkunastu zakładach ciężko wybrać ten właściwy i zagrać za 504zl
Ciesz się wygraną
Ktoś zarabia kasę
No brawo
3/7 w Mini to na wacikiale zawsze coś
Natomiast 5/6 w Lotto to już nie lada wyczyn
Jelonek
Szkoda tylko tej 5/10 w Mini nie wysłanej ale jestem w stanie zrozumieć że przy kilkunastu zakładach ciężko wybrać ten właściwy i zagrać za 504zl
Ciesz się wygraną
Dopisano losowanie nr 1 450 000 Keno
@5 507 334 tomcio1972: pisze o dziszejszym dniu bo w tym tygodniu duzo atrakcji miałe ktore zakonczyły sie hepy endem
@5 507 336 waldus:
To bardzo dobrze.
Czytałem - szpital
Oby już więcej nie było wizyt w tym mało przyjemnym miejscu
To bardzo dobrze.
Czytałem - szpital
Oby już więcej nie było wizyt w tym mało przyjemnym miejscu
@5 507 337 tomcio1972: byłem w powiatowym szpitalu na sorze to zostałem niepoważnie przyjęty to pojechałem do wojewódzkiego gdzie została udzielona pomoc
@5 507 339 waldus:
Teraz na SORZE to można przez przypadek być przez chwilę ginekologiem
Wpadasz na SOR tam kobieta rodzi
Takich atrakcji to w żadnym kraju nie uświadczysz
Teraz na SORZE to można przez przypadek być przez chwilę ginekologiem
Wpadasz na SOR tam kobieta rodzi
Takich atrakcji to w żadnym kraju nie uświadczysz
@5 507 339 waldus:
Służba zdrowia leży i kwiczy.
W tym roku brakuje 23 mld zł.
Tragedia.
Co co pracują w PL i płacą składki zdrowotne to są praktycznie pieniądze stracone.
Nawet nie możesz powiedzieć pracodawcy aby Ci nie potrącał tej składki bo opłacisz sobie prywatnie ubezpieczenie.
Przecież do lekarzy specjalistów i tak dużo ludzi chodzi prywatnie bo terminy na NFZ to wyrok śmierci.
Służba zdrowia leży i kwiczy.
W tym roku brakuje 23 mld zł.
Tragedia.
Co co pracują w PL i płacą składki zdrowotne to są praktycznie pieniądze stracone.
Nawet nie możesz powiedzieć pracodawcy aby Ci nie potrącał tej składki bo opłacisz sobie prywatnie ubezpieczenie.
Przecież do lekarzy specjalistów i tak dużo ludzi chodzi prywatnie bo terminy na NFZ to wyrok śmierci.
waldus ,, jak ty pojedziesz tam do szpitala ,, ale brak pinidze ,, ty bedziesz tam spał w kontenera jak oswiecim <<< ,, nie w chałupie ..Tusk bardzo mądry usmiechnij sie ,, tak daje kasa ukraina ,, nie dla szpitalu
@5 507 343 krzysio: ty jak co napiszesz to niewiadomo czyczy siewidocznie zycia nie znasz a jedyne twoje informacje to internet i tvp republika
@5 507 343 krzysio:
I dodaj jeszcze że stawkę żywieniową zmniejszyli z 25zl do 21zl
W więzieniu mają więcej i w ośrodkach dla azylantów
I dodaj jeszcze że stawkę żywieniową zmniejszyli z 25zl do 21zl
W więzieniu mają więcej i w ośrodkach dla azylantów
w wojewódzkim szpitalu bardzo dobrze karmią 2 dania i nawet miesko jest
numery co nie byly chociaz 2 los trafione 29 procent puli
Piorun trafil w te numery 46 procent, jak bedzie dzis
Piorun trafil w te numery 46 procent, jak bedzie dzis
@5 507 347 waldus: chociaż tyle dobrze
@5 507 349 tomcio1972: nawet mozna z dzieckiem na noc zostac
@5 507 347 waldus:
Ja z racji tego że pracuję w Danii i gdybym zachorował to pierwszy miesiąc zwolnienia płaci mi mój pracodawca. Potem już tzw komuna z Aarhus czyli państwo.
Oczywiście co 2 lub 3 miesiące komuna chce zaświadczenia o chorobie od lekarza lub ze szpitala.
Miałem w pracy kolegę co dostał lekkiego udaru.
Był na zwolnieniu rok czasu.
Wrócił do roboty na 6 miesięcy i kolejny udar.
Drugi udar go niestety zabił.
Co miesiąc miał płacone na zwolnieniu 12.500 DKK (1660€)
Tyle wychodziło wypłaty chorobowego.
Oczywiście gdyby pracował to zarabiał wtedy bodajże 16.500DKK
Także jak widać procentowo Dania płaci dość dobrą kasę jak się choruje.
Ja z racji tego że pracuję w Danii i gdybym zachorował to pierwszy miesiąc zwolnienia płaci mi mój pracodawca. Potem już tzw komuna z Aarhus czyli państwo.
Oczywiście co 2 lub 3 miesiące komuna chce zaświadczenia o chorobie od lekarza lub ze szpitala.
Miałem w pracy kolegę co dostał lekkiego udaru.
Był na zwolnieniu rok czasu.
Wrócił do roboty na 6 miesięcy i kolejny udar.
Drugi udar go niestety zabił.
Co miesiąc miał płacone na zwolnieniu 12.500 DKK (1660€)
Tyle wychodziło wypłaty chorobowego.
Oczywiście gdyby pracował to zarabiał wtedy bodajże 16.500DKK
Także jak widać procentowo Dania płaci dość dobrą kasę jak się choruje.
Kolejny kolega był na zwolnieniu 4 miesiące.
Operacja na bark i rehabilitacja.
Płacili mu miesięcznie 13.000DKK
około 7200zl
Operacja na bark i rehabilitacja.
Płacili mu miesięcznie 13.000DKK
około 7200zl
W miejscowości Kraków padła wygrana 1 000 000,00 zł w grze Lotto Plus
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
Lepiej oczywiście nie chorować bo żadna kasa nie jest tego warta.
Ostatnie wygrane w Ekspres Losach
| Ekspres Los | Kwota | Miejscowość | GORĄCA KASA | 5500 zł | Dąbrowa Górnicza |
|---|---|---|
| KRZYŻÓWKA EXPRESS | 4500 zł | Siedlce |
| PEŁNA SKARBONKA | 2200 zł | Płock |
| SZYBKA PIŁKA | 1100 zł | Grójec |
tomcioo ,, nie znam kasa w szpitalu ile płaci ,, tyle lat nie byłeś leczony ,,aby tylko przychodziłem na badania .. np głowa ,, reka i iine
jesli beda wszystkie 12 numerow dzis w multi wygrywam 25 milionow zl
no nie ale 2.5 melona sie nalezy
no nie ale 2.5 melona sie nalezy
Przed chwilą padło 379 x 15,00 zł (rozbita premia) w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
@5 507 360 krzysio: To się ciesz.
Młodość przemija szybko i kiedyś będziesz potrzebował więcej wizyt u lekarzy.
Młodość przemija szybko i kiedyś będziesz potrzebował więcej wizyt u lekarzy.
jakie sa fakty. jest 45 numerow ktore nie byly ostatnie 2 losowania
kosmiczny program Piorun wybral 12 z nich. jesli wejda wszystkie 100 proc wygrana 250 tys zl
kosmiczny program Piorun wybral 12 z nich. jesli wejda wszystkie 100 proc wygrana 250 tys zl
@5 507 339 waldus: A co się działo w powiatowym?
Przed chwilą padło 12 x 100,00 zł (rozbita premia) w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
@5 507 339 waldus: W pewnym szpitalu chcieli komuś obrzezać mózg, ale stwierdzili, że u trolli to zabieg zbędny - tam i i tak pusto.
@5 507 347 waldus: To pewnie z niedożywienia niektórzy tam trafili chwaląc sobie szpitalne jedzenie.Jednak za Tuska dobrze karmią w szpitalach.
@5 507 370 przystojniak: czy ja z tobą prowadziłem rozmowę ale widocznie masz dar wracania się w nie swoje sprawy
@5 507 321 tomcio1972: Spokojnie, moje szczęście ma się dobrze - nawet gdy czasem robi sobie przerwę.
Dziękuję za troskę.
( Nie martw się Wielce Szanowny Kolego, cudze szczęście nie wymaga opieki.Szczegolnie wygranej - tej systemowej).
Miłego weekendu
Dziękuję za troskę.
( Nie martw się Wielce Szanowny Kolego, cudze szczęście nie wymaga opieki.Szczegolnie wygranej - tej systemowej).
Miłego weekendu
@5 507 373 Tom1:
Przed chwilą w grze Keno z Mnożnikiem wylosowano mnożnik x10. Zobacz wygrane
@5 507 347 waldus: To świetnie, że są głodni, którzy nie narzekają.
@5 507 371 waldus: 

trzeba zrobic wielki turniej gierek. kazda gierka grana po 1 zl dwa razy
jak nie trafil nic odpada z turnieju. jak wygra przejscie na 2 zl i wyzej
jak bede 25 proc na plusie wychodze z gry. guzik bezpieczenstwa eject fotel
jak nie trafil nic odpada z turnieju. jak wygra przejscie na 2 zl i wyzej
jak bede 25 proc na plusie wychodze z gry. guzik bezpieczenstwa eject fotel
Witam wszystkich
@5 507 380 Kawasaki:
Doszły pieniądze?
Doszły pieniądze?
@5 507 380 Kawasaki:
W takim razie jestem w grze
W takim razie jestem w grze
@5 507 380 Kawasaki:
Widziałeś pioruna?
Widziałeś pioruna?
@5 507 380 Kawasaki:
Zaraz policzę co u mnie się dzieje
Zaraz policzę co u mnie się dzieje
@5 507 388 Tom1:
Graj
Graj
@5 507 388 Tom1:
Graj i wygrywaj
Graj i wygrywaj
@5 507 343 krzysio: piszecie w emocjonalnym tonie o braku pieniędzy w szpitalach, porównujecie warunki do „spania w kontenerze jak Oświęcim” (co jest bardzo niestosownym i przesadzonym porównaniem), wspomina o rzekomym dawaniu pieniędzy Ukrainie zamiast szpitalom oraz o obniżeniu stawki żywieniowej z 25 zł do 21 zł. „w więzieniu mają więcej i w ośrodkach dla azylantów. to jest polityczna, mocno emocjonalna wypowiedź sugerująca, że państwo źle rozdysponowuje pieniądze i zaniedbuje pacjentów.
Zamiast porównań do Oświęcimia (które są po prostu nie na miejscu), może lepiej oprzeć się na faktach i konkretnych danych o finansowaniu ochrony zdrowia? Emocje nie zastąpią rzetelnej dyskusji.
Jak masz dane – pokaż. Jak nie, to przestań straszyć ludzi hasłami i historycznymi porównaniami, które są zwyczajnie niesmaczne.
Oświęcim w dyskusji o stawce żywieniowej? Może jeszcze porównaj kolejkę do lekarza z końcem świata. Trochę proporcji by się przydało.
Mocna, ale bez wulgaryzmów:
Krytykować można wszystko, ale granicą jest przyzwoitość. Wrzucanie obozów zagłady do bieżącej polityki to nie argument, tylko kompromitacja.
Zamiast porównań do Oświęcimia (które są po prostu nie na miejscu), może lepiej oprzeć się na faktach i konkretnych danych o finansowaniu ochrony zdrowia? Emocje nie zastąpią rzetelnej dyskusji.
Jak masz dane – pokaż. Jak nie, to przestań straszyć ludzi hasłami i historycznymi porównaniami, które są zwyczajnie niesmaczne.
Oświęcim w dyskusji o stawce żywieniowej? Może jeszcze porównaj kolejkę do lekarza z końcem świata. Trochę proporcji by się przydało.
Mocna, ale bez wulgaryzmów:
Krytykować można wszystko, ale granicą jest przyzwoitość. Wrzucanie obozów zagłady do bieżącej polityki to nie argument, tylko kompromitacja.
Lekarz za dyżur nocny otrzymuje do 2500 zł...Nie ma się co dziwić, ze NFZ kuleje.
@5 507 382 Sebastian_M: Mistrzu , jestem biedny ,mam 5 zł na multika , podaj liczby mnie biednemu.
@5 507 383 Sebastian_M: Pieknie dziekuje za szczere i serdeczne - jak zawsze geatulacje, zycze Ci wysokiej wygranej - takiej, o jakiej marzysz.
@5 507 372 Jelonek: Czasem nie wyglup sie z kolejna wygrana,ktora powoduje smutek na twarzach niektorych.
@5 507 399 Jelonek: 

lelen ,,,,jesteś polsce ,, masz zapłaci i mniej zarabiac albo nie pracujesz ,,albo nie wygrałęs jak udało nie otrzymane ,, moze siedzieć bezdomny ty takie same jak on i dobranoc 

@5 507 402 waldus:
„Widzę, że na wsi selfie robi się z rozmachem – cała publiczność dopisana 😉
A tak z ciekawości: w Żyrakowie jest jeszcze tyle śniegu, czy to już archiwum zimowe?
Masz jeszcze podobne 🤳? Bo ta seria zapowiada się całkiem… stadnie 😏”
„Widzę, że na wsi selfie robi się z rozmachem – cała publiczność dopisana 😉
A tak z ciekawości: w Żyrakowie jest jeszcze tyle śniegu, czy to już archiwum zimowe?
Masz jeszcze podobne 🤳? Bo ta seria zapowiada się całkiem… stadnie 😏”
@5 507 407 haker: znajdź sobie użytkownika swojego pokroju i to z nim prowadź dyskusje i praw swoje mądrości
@5 507 402 waldus: Waldus, ktory to Ty?
@5 507 402 waldus: Masz właściwe narzędzie w ręce.To narzędzie diabła- czy tak?
@5 507 402 waldus: Przynajmniej tu selfie robi się z żywym stadem, a nie z filtrem i pustką w tle.
Na wsi robi się selfie z tym, co się naprawdę hoduje. W mieście częściej z tym, co się tylko udaje.
Tu przynajmniej nikt nie musi udawać owcy — wszystko jest jasne na pierwszy rzut oka.
Lepsze takie selfie niż codzienne pozowanie do cudzych opinii.
Na wsi robi się selfie z tym, co się naprawdę hoduje. W mieście częściej z tym, co się tylko udaje.
Tu przynajmniej nikt nie musi udawać owcy — wszystko jest jasne na pierwszy rzut oka.
Lepsze takie selfie niż codzienne pozowanie do cudzych opinii.
W miejscowości Rudna padła wygrana 10 000 zł w grze Keno (8 z 8 x 1)
W miejscowości Łęki padła wygrana 12 500 zł w grze Keno (5 z 5 x 5 x 10)
@5 507 397 Golly1999:
@5 507 397 Golly1999: Po pierwsze jeszcze nie jestem mistrzem. Po drugie ostatnio moje liczby nie wchodzą.
@5 507 399 Jelonek:
Przed chwilą w grze Keno padło 10 x 7/7 (15 000 zł). Zobacz szczegóły
Wczoraj mnie długo tu nie było.
Zapoznałem fajną ale naprawdę fajną dziewczynę.
Wymieniliśmy się numerami telefonów itd