Wpisy 5 503 498 – 5 503 638
31 stycznia 2026 11:32 → 31 stycznia 2026 13:46, 100 wpisów
@5 503 495 Jelonek:
Jasne
Tak jak średnia zarobków w Polsce dziś to gusowskie 9000zl
Szef zarabia 14.000 a pracownik 4.000
Średnia 9000
Szef je mięso a pracownik kapustę ale statystycznie oboje wpierdalają gołąbki
Jasne
Tak jak średnia zarobków w Polsce dziś to gusowskie 9000zl
Szef zarabia 14.000 a pracownik 4.000
Średnia 9000
Szef je mięso a pracownik kapustę ale statystycznie oboje wpierdalają gołąbki
@5 503 498 tomcio1972: ja zarabiam wiecej niz srednia
@5 503 495 Jelonek:
Mój teść 3200 netto
Moja matka 3000 netto
Moja chrzestna 2600 netto
Super emeryturki
Mój teść 3200 netto
Moja matka 3000 netto
Moja chrzestna 2600 netto
Super emeryturki
@5 503 500 tomcio1972: moja matula ma 4200 netto
@5 503 498 tomcio1972: Dobre, ale ...Nie gniewaj sie za prawde.Znam goscia.A ilu jest na sranowiskach, i...bylo?
Życiorys jak z podręcznika „zaradności”: 9000 zł emerytury, żona 4000, dorabianie w ochronie, a kiedyś — jak to się mówi — alternatywne źródła surowców strategicznych. Dziś już pełna metamorfoza: ochrona sądu. Widać, że doświadczenie w „pilnowaniu cudzej własności” procentuje najlepiej tam, gdzie prawo jest pod ręką. Ironia losu? Nie — raczej konsekwencja kariery.
Życiorys jak z podręcznika „zaradności”: 9000 zł emerytury, żona 4000, dorabianie w ochronie, a kiedyś — jak to się mówi — alternatywne źródła surowców strategicznych. Dziś już pełna metamorfoza: ochrona sądu. Widać, że doświadczenie w „pilnowaniu cudzej własności” procentuje najlepiej tam, gdzie prawo jest pod ręką. Ironia losu? Nie — raczej konsekwencja kariery.
@5 503 503 tomcio1972: no dokladnie
znasz film .. kevin sam w domu ,, nie zyje
----
https://www.facebook.com/OfficialMensHumor/posts/rip-to-a-legend-catherine-ohara-1954-2026/1370273725136023/
----
https://www.facebook.com/OfficialMensHumor/posts/rip-to-a-legend-catherine-ohara-1954-2026/1370273725136023/
Serdecznie witam zycze milego dnia u mnie jest - 10 za oknem lyzew nie mam bo bym posmigal po lodowisku a sznki mam tylko chetnego nie ma do ciagniecia
„Tusk wam śmierdzi?” To może czas zapytać, dlaczego. Bo odkąd wrócił, pierwszy raz od lat widać, że ktoś próbuje posprzątać po bajzlu, który zostawił PiS. I to wcale nie jest proste. Kiedy przez osiem lat państwo było firmą rodzinną Kaczyńskiego, trudno oczekiwać, że po dwóch latach wszystko zacznie działać jak w zegarku. Ale wystarczy spojrzeć, jak wielu dziś tęskni za „tamtym porządkiem”, choć tamten porządek był tylko dobrze opakowanym chaosem.
PiS rządził emocjami, nie rozumem. Wmawiał ludziom, że dostają, gdy w rzeczywistości zabierał. Inflacja pożerała więcej niż jakiekolwiek 500+, ale propaganda w TVPis krzyczała, że Polska rośnie w siłę. Tak, rosła - tylko długi, deficyt i drożyzna. Kaczyński stworzył kraj, w którym nikt nie rozumiał, jak bardzo go oszukano, bo każdy był zajęty szukaniem wroga.
Wróg był zawsze ten sam - Tusk, Niemcy, Unia, czasem nawet własny sąsiad. Bo PiS wiedział, że w gniewie łatwiej rządzić. Wystarczyło rzucić hasło, wywołać aferę, pokazać palcem. A w tle miliardy przepadały w fundacjach, spółkach, mediach. Nigdy wcześniej Polska nie była tak bardzo własnością jednej partii.
Zamiast inwestycji - przekazy dnia. Zamiast rozwoju - wiece nienawiści. Państwo, które mogło się modernizować, ugrzęzło w paranoi. Energetyka? Katastrofa. Kolej? Ruina. Edukacja? Cofnięta o dekadę. Ale za to w TVPis każdy dzień zaczynał się od hymnu o Kaczyńskim, który „broni narodu”.
PiS rządził emocjami, nie rozumem. Wmawiał ludziom, że dostają, gdy w rzeczywistości zabierał. Inflacja pożerała więcej niż jakiekolwiek 500+, ale propaganda w TVPis krzyczała, że Polska rośnie w siłę. Tak, rosła - tylko długi, deficyt i drożyzna. Kaczyński stworzył kraj, w którym nikt nie rozumiał, jak bardzo go oszukano, bo każdy był zajęty szukaniem wroga.
Wróg był zawsze ten sam - Tusk, Niemcy, Unia, czasem nawet własny sąsiad. Bo PiS wiedział, że w gniewie łatwiej rządzić. Wystarczyło rzucić hasło, wywołać aferę, pokazać palcem. A w tle miliardy przepadały w fundacjach, spółkach, mediach. Nigdy wcześniej Polska nie była tak bardzo własnością jednej partii.
Zamiast inwestycji - przekazy dnia. Zamiast rozwoju - wiece nienawiści. Państwo, które mogło się modernizować, ugrzęzło w paranoi. Energetyka? Katastrofa. Kolej? Ruina. Edukacja? Cofnięta o dekadę. Ale za to w TVPis każdy dzień zaczynał się od hymnu o Kaczyńskim, który „broni narodu”.
@5 503 509: Tymczasem Zachód inwestował, szedł w zieloną energię, nowe technologie, nowoczesne rolnictwo. A my? Walczyliśmy z wiatrakami - dosłownie, bo przecież wiatraki „szkodziły Polakom”. Każdy, kto próbował coś zmienić, był zdrajcą. I tak przez lata PiS hodował naród podejrzliwości, aż ludzie zaczęli się bać myśleć inaczej.
Dziś, kiedy Tusk mówi o reformach, od razu słyszy, że to „zdrada”. Bo dla tych, którzy żyli z chaosu, porządek to zagrożenie. Nie da się ukraść miliardów, gdy wszystko jest jawne. Nie da się robić polityki na kłamstwach, gdy media przestają być tubą władzy. Dlatego wrzeszczą, dlatego próbują znów rozpalić gniew.
Ale Polska zaczyna się budzić. Wróciły pieniądze z Unii, ruszyły inwestycje, samorządy znów mogą działać bez strachu, że stracą dotacje za „zły światopogląd”. To jeszcze nie raj, ale pierwszy raz od dawna widać kierunek. Bo Tusk nie musi udawać zbawcy. Wystarczy, że mówi prawdę, a to już dla PiS-u cios śmiertelny.
Najbardziej boli ich to, że nie ma już telewizora, który zrobi z kłamstwa fakt. Że nie da się już wcisnąć ludziom bajki o „polskim dobrobycie”, gdy w portfelach dalej dziura. Bo prawda zawsze wraca, nawet jeśli próbowali ją zakopać pod toną propagandy.
Nie trzeba kochać Tuska, żeby to widzieć. Wystarczy trochę pamięci i odrobina rozumu. Bo jeśli ktoś wciąż wierzy, że Kaczyński dbał o Polskę, to znaczy, że propaganda zrobiła z niego ofiarę. A dziś, po latach kłamstw, właśnie ofiary najbardziej boją się wolności.
Więc zanim ktoś znów powie, że „Tusk wam śmierdzi”, niech spojrzy na rachunki, na ceny, na to, jak wygląda kraj po ośmiu latach cudów PiS-u. I może wtedy zrozumie, że to nie Tusk śmierdzi. To po prostu zapach spalonej propagandy.
Dziś, kiedy Tusk mówi o reformach, od razu słyszy, że to „zdrada”. Bo dla tych, którzy żyli z chaosu, porządek to zagrożenie. Nie da się ukraść miliardów, gdy wszystko jest jawne. Nie da się robić polityki na kłamstwach, gdy media przestają być tubą władzy. Dlatego wrzeszczą, dlatego próbują znów rozpalić gniew.
Ale Polska zaczyna się budzić. Wróciły pieniądze z Unii, ruszyły inwestycje, samorządy znów mogą działać bez strachu, że stracą dotacje za „zły światopogląd”. To jeszcze nie raj, ale pierwszy raz od dawna widać kierunek. Bo Tusk nie musi udawać zbawcy. Wystarczy, że mówi prawdę, a to już dla PiS-u cios śmiertelny.
Najbardziej boli ich to, że nie ma już telewizora, który zrobi z kłamstwa fakt. Że nie da się już wcisnąć ludziom bajki o „polskim dobrobycie”, gdy w portfelach dalej dziura. Bo prawda zawsze wraca, nawet jeśli próbowali ją zakopać pod toną propagandy.
Nie trzeba kochać Tuska, żeby to widzieć. Wystarczy trochę pamięci i odrobina rozumu. Bo jeśli ktoś wciąż wierzy, że Kaczyński dbał o Polskę, to znaczy, że propaganda zrobiła z niego ofiarę. A dziś, po latach kłamstw, właśnie ofiary najbardziej boją się wolności.
Więc zanim ktoś znów powie, że „Tusk wam śmierdzi”, niech spojrzy na rachunki, na ceny, na to, jak wygląda kraj po ośmiu latach cudów PiS-u. I może wtedy zrozumie, że to nie Tusk śmierdzi. To po prostu zapach spalonej propagandy.
Tusk vs Kaczor, już lepszy Tusk
tylko dziadygi i fani 800+ nieroby głosują na pis aby żyć bez roboty na socialach lenie śmierdzące
@5 503 512 Gosia__77: leżymy
@5 503 516 waldus: też leżę sobie
@5 503 510 tomcio1972: Czyja to wypowiedź lub czyj komentarz bo raczej nie Twój.
@5 503 515 Gosia__77:
@5 503 515 Gosia__77: Czyściutka pachnąca
tomcioo ,, nie interesuje polityka aby oni przychodzi w sejmie i zdrajca ludzie ,, problem ,, takie samie jak <<Judasz <<
@5 503 526 krzysio:
Mnie też nie interesuje polityka.
Od 1989 roku ciągle to samo tylko sternik się zmienia od czasu do czasu
Mnie też nie interesuje polityka.
Od 1989 roku ciągle to samo tylko sternik się zmienia od czasu do czasu
@5 503 528: O szacunku nie mozna pisac, ale o czym innym - TAK?
@5 503 532 Sebastian_M: Poważnie? Sziekuje Ci wielki Czlowieku.
@5 503 532 Sebastian_M: Ale Ty napisales wielllki i przeszlo?
@5 503 532 Sebastian_M: A moze bot litere C traktuje jak bolszego puloka?
Rybakina
@5 503 542 Sebastian_M: Powtarzam te, ktrymi gralem przez dwa dni, nie baczac na znany Ci system.
@5 503 542 Sebastian_M: 

tomcioo .. zobacz premier tak bawi ile ma pinidze a, >>>tomi1>>>> szuka i zbierał puszka na ulicy <<<< jak mądry wszystko zle
----
https://www.facebook.com/photo/?fbid=902636748804572&set=a.241214474946806
----
https://www.facebook.com/photo/?fbid=902636748804572&set=a.241214474946806
@5 503 542 Sebastian_M:
@5 503 545 Jelonek:
@5 503 551 hades: Serdecznosći nie tylko na lodowaty weekend
@5 503 552: Sorry za literowki.
@5 503 552 Jelonek: Oj będzie bardzo zimno 🥶🥶
@5 503 554 hades: Ludzie na mrozie sa lepsi, ludzie na mrozie nie klamia
@5 503 547 krzysio:
Propaganda
Prawy na lewego narzeka i odwrotnie
Rządził Tusk
Potem 8 lat PIS
Teraz Tusk
A kto od 2027?
Konfa- Korona- PiS???
I co będzie?
"I tak dookoła panie pierdoła"
Nie mam już czasu aby czekać na lepsze czasy bo takie nie nadejdą.
Propaganda
Prawy na lewego narzeka i odwrotnie
Rządził Tusk
Potem 8 lat PIS
Teraz Tusk
A kto od 2027?
Konfa- Korona- PiS???
I co będzie?
"I tak dookoła panie pierdoła"
Nie mam już czasu aby czekać na lepsze czasy bo takie nie nadejdą.
@5 503 555 hades: dzień dobry
tomcioo ,, to jest trudne pytanie << A kto od 2027 << pewnie znasz <<braun << na premier albo prezydent ,, ja moje zdanie tak mysle
@5 503 558 tomcio1972: widzę świetnie się z Krzysiem dogadujesz
@5 503 561 waldus:
Nauczyłem się go czytać to i dogadujemy się
Nauczyłem się go czytać to i dogadujemy się
@5 503 563 tomcio1972: ciężko się go przekonuje do dzisiejszych standardów
mp
nostradamus powiedział/przewidział /opisał w swych 4 wwersach
ze w 2027r zacznie sie 3 wojna swiatowa na atomówki
zginie masa ludzi a jak zobaczysz ludzkie stopy odbite w ziemi
to bedziesz je całował czyli wyginiemy na cwierc wieku
potem nastapi czisza spokój
tak żę nie planowac nic na dłuzej
pozdrawiam
nostradamus powiedział/przewidział /opisał w swych 4 wwersach
ze w 2027r zacznie sie 3 wojna swiatowa na atomówki
zginie masa ludzi a jak zobaczysz ludzkie stopy odbite w ziemi
to bedziesz je całował czyli wyginiemy na cwierc wieku
potem nastapi czisza spokój
tak żę nie planowac nic na dłuzej
pozdrawiam
@5 503 566 wasyl-piaski: planowałem kredyt
@5 503 567 waldus: bierrrrr nie cza oddawac
@5 503 509 tomcio1972: Każdy rząd ma swoje wyzwania i trudności, a naprawa państwa po latach wymaga czasu i odpowiedzialnych działań. Ważne, by skupić się na konkretach i wspólnym dobru, zamiast na politycznych emocjach.
@5 503 572 model89:
Dokladnie- wymaga czasu
Tuskowi ten czas już się kończy
4 lata to mało na naprawę a wyborcy wybierają tych którzy więcej obiecują.
Co 4 lata jest "rozpierducha" państwa bo naród wybiera
PO
PIS
PO
?????
Może teraz Konfa albo Braun?
I jeśli któryś z nich by rządził to myślisz że kontynuowałby dzieło Tuska?
Dokladnie- wymaga czasu
Tuskowi ten czas już się kończy
4 lata to mało na naprawę a wyborcy wybierają tych którzy więcej obiecują.
Co 4 lata jest "rozpierducha" państwa bo naród wybiera
PO
PIS
PO
?????
Może teraz Konfa albo Braun?
I jeśli któryś z nich by rządził to myślisz że kontynuowałby dzieło Tuska?
@5 503 566 wasyl-piaski:Nostradamus nie przewidział konkretnej wojny w 2027 roku, lecz opisywał ogólne wizje konfliktów, które ludzie interpretują i dopasowują do różnych czasów. Jego przepowiednie są bardziej odbiciem ludzkich lęków niż precyzyjnym kalendarzem przyszłości.
wiecie co najciekawsze
poruszę najdrazliwszy temat
ostatnio mnie blokowały 23 osoby
dzis ino 13 czyzby sie rozmysliły czy juz nie mają z kim pisac
a moze poszli po rozumek do głowy
i wolą naszą grupę
pozwólcie ze przywitam ich spowrotem my jak bóg i wiara
dostalismy w policzek nastawiamy drugi
poruszę najdrazliwszy temat
ostatnio mnie blokowały 23 osoby
dzis ino 13 czyzby sie rozmysliły czy juz nie mają z kim pisac
a moze poszli po rozumek do głowy
i wolą naszą grupę
pozwólcie ze przywitam ich spowrotem my jak bóg i wiara
dostalismy w policzek nastawiamy drugi
@5 503 576 tomcio1972:
Rzeczywiście, naprawa państwa wymaga czasu, ale to nie znaczy, że powinniśmy rezygnować z oczekiwań i odpowiedzialności wobec rządzących. Wybory to szansa na zmianę, ale też na mądre decyzje. Nie chodzi o to, kto będzie rządził, tylko jak – czy dla dobra kraju, czy dla partykularnych interesów. Kontynuacja czy zmiana powinna iść w parze z realnymi działaniami, a nie tylko obietnicami.
Nie powinno być miejsca dla politycznych dewiantów, złodziei, którzy okradną, pomodlą się uzyskujac rozgrzeszenie.Wyborcy powinni być odpowiedzialni i zdrowi psychicznie.
Rzeczywiście, naprawa państwa wymaga czasu, ale to nie znaczy, że powinniśmy rezygnować z oczekiwań i odpowiedzialności wobec rządzących. Wybory to szansa na zmianę, ale też na mądre decyzje. Nie chodzi o to, kto będzie rządził, tylko jak – czy dla dobra kraju, czy dla partykularnych interesów. Kontynuacja czy zmiana powinna iść w parze z realnymi działaniami, a nie tylko obietnicami.
Nie powinno być miejsca dla politycznych dewiantów, złodziei, którzy okradną, pomodlą się uzyskujac rozgrzeszenie.Wyborcy powinni być odpowiedzialni i zdrowi psychicznie.
Przed chwilą padło 1 x 8050,00 zł (rozbita premia) w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
@5 503 578 model89: ja pamietam film nostradamus vhs z kaset z giełdy
niestety nigdzie nie moge go znalesc
niestety nigdzie nie moge go znalesc
@5 503 581 wasyl-piaski:
No jasne, nie każdego można odblokować – niektórzy po prostu urodzili się wróblami albo kanarkami i nic ich nie zmieni. A my, jak bóg i wiara, cierpliwie czekamy, aż może jednak rozum do nich dotrze… albo przynajmniej zmienią zdanie, bo przecież kto by nie chciał wrócić do naszej wspaniałej grupy, prawda?
No jasne, nie każdego można odblokować – niektórzy po prostu urodzili się wróblami albo kanarkami i nic ich nie zmieni. A my, jak bóg i wiara, cierpliwie czekamy, aż może jednak rozum do nich dotrze… albo przynajmniej zmienią zdanie, bo przecież kto by nie chciał wrócić do naszej wspaniałej grupy, prawda?
jezeli ktos ma linka do
nostradamus vhs z bbbb dawnych czasów to poprosze
nostradamus vhs z bbbb dawnych czasów to poprosze
znalazłem
kochane ai
https://www.google.com/search?client=opera&q=nostradamus+vhs&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:40fe3058,vid:1hiStKjEjQE,st:0
polecam
kochane ai
https://www.google.com/search?client=opera&q=nostradamus+vhs&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:40fe3058,vid:1hiStKjEjQE,st:0
polecam
20,38,69
@5 503 590 wasyl-piaski: Oto tytuły filmów i dokumentów o Nostradamusie dostępnych w języku polskim lub z polskim tłumaczeniem / lektorem:
Dokumenty i materiały z polskim lektorem / polskim tytułem
Przepowiednie Nostradamusa – lektor PL – dokument dostępny online z polskim lektorem.
CDA
Zaginiona Księga Nostradamusa PL – dokument z polskim lektorem.
CDA
Efekt Nostradamusa – Zaginione proroctwo fatimskie, Lektor PL – materiał dokumentalny z polskim lektorem.
CDA
Wielkie Tajemnice Historii: Nostradamus – polska wersja dokumentu z polskim lektorem/napisami (kolekcja DVD).
Allegro
Nostradamus (polski lektor) – dokument / film z polskim lektorem wydany na DVD.
Allegro
Filmy fabularne (często z polskim tytułem w Polsce)
(nie zawsze z polskim dubbingiem, ale znane z polskich źródeł)
6. Nostradamus – fabularny film o życiu Nostradamusa (1994).
7. Przepowiednie Nostradamusa: Rok 2012 – dokument historyczny z polskim tytułem tłumaczonym w polskich bazach filmowych.
8. Nostradamus: Proroctwa na 21. wiek – Wiele materiałów o Nostradamusie w języku polskim to dokumenty z polskim lektorem lub napisami, które możesz znaleźć w serwisach takich jak YouTube, CDA.pl lub VOD. Jeśli chcesz, mogę podać konkretne linki do tych filmów, które są aktualnie dostępne online w pełnej wersji.
Dokumenty i materiały z polskim lektorem / polskim tytułem
Przepowiednie Nostradamusa – lektor PL – dokument dostępny online z polskim lektorem.
CDA
Zaginiona Księga Nostradamusa PL – dokument z polskim lektorem.
CDA
Efekt Nostradamusa – Zaginione proroctwo fatimskie, Lektor PL – materiał dokumentalny z polskim lektorem.
CDA
Wielkie Tajemnice Historii: Nostradamus – polska wersja dokumentu z polskim lektorem/napisami (kolekcja DVD).
Allegro
Nostradamus (polski lektor) – dokument / film z polskim lektorem wydany na DVD.
Allegro
Filmy fabularne (często z polskim tytułem w Polsce)
(nie zawsze z polskim dubbingiem, ale znane z polskich źródeł)
6. Nostradamus – fabularny film o życiu Nostradamusa (1994).
7. Przepowiednie Nostradamusa: Rok 2012 – dokument historyczny z polskim tytułem tłumaczonym w polskich bazach filmowych.
8. Nostradamus: Proroctwa na 21. wiek – Wiele materiałów o Nostradamusie w języku polskim to dokumenty z polskim lektorem lub napisami, które możesz znaleźć w serwisach takich jak YouTube, CDA.pl lub VOD. Jeśli chcesz, mogę podać konkretne linki do tych filmów, które są aktualnie dostępne online w pełnej wersji.
@5 503 592 wasyl-piaski: Linki mogę podać później na priv.
@5 503 597 Gosia__77:
@5 503 597 Gosia__77: Znowu wykąpana?
@5 503 597 Gosia__77: witaj Małgorzata, bardzo ładnie się witasz.
@5 503 597 Gosia__77:
@5 503 564 waldus: Ciekawe, jak ktoś, kto sam łamie zasady, nagle staje się samozwańczym strażnikiem moralności. To jak wilk w owczej skórze, który nagle zaczyna pouczać owce, jak mają się zachowywać.
@5 503 603 Klacz076: chcesz do wora jusz czy za chwilę?
@5 503 603: Już to czynię.
@5 503 600 model89:
Zlot?
Zlot?
@5 503 600 model89:
Będzie zlot
Będzie zlot
Kto przyjdzie na zlot?
Łapka w górę 🤚
Łapka w górę 🤚
🤚
Część gwardii nas zablokowała
Niech żałują
Zablokować łatwo ale konsekwencje są żałosne i bolesne
Ja to widzę tak.
Jeden z drugą w domu pod miotłą muszą siedzieć a tu admin dał możliwość blokowania.
To ryp zablokuję tego i tamtego.
Pokażę jaka lub jaki jestem silny i stanowczy. Jaki maczo
Jeden z drugą w domu pod miotłą muszą siedzieć a tu admin dał możliwość blokowania.
To ryp zablokuję tego i tamtego.
Pokażę jaka lub jaki jestem silny i stanowczy. Jaki maczo
I blokują ile wlezie i się tym chwalą.
Dopisano losowanie nr 570 000 Szybkie 600
@5 503 622 Sebastian_M: Kto cię zablokował?
@5 503 622 Sebastian_M: A nie h sobie blokują
@5 503 626 hades:
@5 503 631 Sebastian_M:
@5 503 626 hades:
Jakieś plewy.
Jakieś plewy.
@5 503 634 hades:
Niestety
Niestety
@5 503 633 Sebastian_M: To nie ma się czym przejmować
@5 503 635 Sebastian_M: Ale mi bezrobocie nie grozi