Wpisy 5 400 511 – 5 400 648
10 sierpnia 2025 18:23 → 10 sierpnia 2025 19:58, 100 wpisów
ludzie na starosc sa opuchnieci wiecej wody sie zatrzymuje w komorkach slabsza praca serca watroby itd nic sie nie zwojuje
ta stojaca woda zmienia rysy twarzy i laseczka nagle robi sie calkiem inna mamusko
dlatego trzeba jesc i pic i sobie nie zalowac najwazniejsza jest przyjemnosc
moja zonka miala piekna buzke jak 20 lat spotkalem ja jak miala po 30 i juz byla slabsza a teraz po 40. nie chce juz jej spotykac
kazdy bedzie pasztetem. nie ma ucieczki. zaraz wjezdzaja frytki i nagetsy
3. Choroby wątroby
Uszkodzona wątroba gorzej produkuje białka (zwłaszcza albuminy), które utrzymują płyn w naczyniach. Gdy ich brakuje, płyn ucieka do tkanek → obrzęki, czasem wodobrzusze.
4. Leki
Niektóre leki, popularne u seniorów, powodują zatrzymywanie wody:
blokery kanału wapniowego (na nadciśnienie),
kortykosteroidy,
NLPZ (przeciwbólowe jak ibuprofen),
niektóre leki przeciwcukrzycowe.
Uszkodzona wątroba gorzej produkuje białka (zwłaszcza albuminy), które utrzymują płyn w naczyniach. Gdy ich brakuje, płyn ucieka do tkanek → obrzęki, czasem wodobrzusze.
4. Leki
Niektóre leki, popularne u seniorów, powodują zatrzymywanie wody:
blokery kanału wapniowego (na nadciśnienie),
kortykosteroidy,
NLPZ (przeciwbólowe jak ibuprofen),
niektóre leki przeciwcukrzycowe.
5. Zmiany w tkance tłuszczowej i mięśniowej
Z wiekiem spada masa mięśniowa (sarkopenia), a rośnie ilość tkanki tłuszczowej trzewnej i podskórnej. Tłuszcz + płyny mogą nadawać „napuchnięty” wygląd nawet bez dużej wagi.
6. Słabszy układ limfatyczny
Układ limfatyczny odprowadza nadmiar płynu z tkanek. Z wiekiem działa mniej sprawnie, więc płyn łatwiej się gromadzi.
Z wiekiem spada masa mięśniowa (sarkopenia), a rośnie ilość tkanki tłuszczowej trzewnej i podskórnej. Tłuszcz + płyny mogą nadawać „napuchnięty” wygląd nawet bez dużej wagi.
6. Słabszy układ limfatyczny
Układ limfatyczny odprowadza nadmiar płynu z tkanek. Z wiekiem działa mniej sprawnie, więc płyn łatwiej się gromadzi.
1. Słabsza praca serca (niewydolność serca)
Gdy serce nie pompuje krwi wydajnie, krew „cofa się” w żyłach i płyny przesączają się do tkanek.
Najczęściej widać to w stopach, kostkach i łydkach, ale u niektórych także na twarzy.
2. Problemy z nerkami
Nerki filtrują nadmiar płynów i soli. Jeśli działają gorzej (a to częste w starszym wieku), woda może gromadzić się w ciele.
Gdy serce nie pompuje krwi wydajnie, krew „cofa się” w żyłach i płyny przesączają się do tkanek.
Najczęściej widać to w stopach, kostkach i łydkach, ale u niektórych także na twarzy.
2. Problemy z nerkami
Nerki filtrują nadmiar płynów i soli. Jeśli działają gorzej (a to częste w starszym wieku), woda może gromadzić się w ciele.
@5 400 516 Kawasaki:
Miałeś żonę?
Miałeś żonę?
@5 400 517 Gosia__77:
Taka prawda ale szanuj się
Taka prawda ale szanuj się
co potrzebujesz. chinska herbatke niesmiertelnosci i dobra dieta
@5 400 522 Kawasaki:
Zdrowie najważniejsze.
Zdrowie najważniejsze.
@5 400 524 Kawasaki:
Nie słuchaj go on nie ma racji.
Nie słuchaj go on nie ma racji.
@5 400 526 Kawasaki:
Ona baran?
Ona baran?
@5 400 528 Kawasaki:
Masz taką herbatkę?
Masz taką herbatkę?
Żeby mieć mniej tłuszczu, a więcej mięśni, trzeba działać w dwóch kierunkach jednocześnie:
spalać tłuszcz (deficyt kaloryczny + aktywność),
stymulować wzrost mięśni (trening siłowy + odpowiednie białko).
spalać tłuszcz (deficyt kaloryczny + aktywność),
stymulować wzrost mięśni (trening siłowy + odpowiednie białko).
@5 400 534 Kawasaki:
Jesteś aktywny?
Jesteś aktywny?
@5 400 534 Kawasaki: a w cukrzycy co z tego ,że poćwiczę jak glukoza spadnie to muszę zjeść
@5 400 537 Kawasaki:
Walcz z tym
Walcz z tym
@5 400 540 Kawasaki: jak masz brzuch to ptaszek automatycznie się pomniejsza
wlasnie jeszcze to nie jest perfekt tez tak mam ze robie i mi cukier nagle spadnie i slaby. czlowiek cienki jest
@5 400 538 Kawasaki:
Zamówiłeś?
Zamówiłeś?
ptaszek nie jest przyczepiony do ciala primo tylko gleboko w srodku
on tam jest. uwierz mi
on tam jest. uwierz mi
@5 400 540 Kawasaki:

@5 400 540 Kawasaki:
To zacznij spalać jak górnik a jedz jak księgowy.
To zacznij spalać jak górnik a jedz jak księgowy.

1. Wygląd („ukryty” penis przy otyłości)
U osób z dużą ilością tkanki tłuszczowej w okolicy łonowej część trzonu penisa może być przykryta fałdem tłuszczu.
To sprawia, że penis wydaje się krótszy, choć faktyczny rozmiar (ciało jamiste) jest normalny.
Po redukcji tkanki tłuszczowej w tej okolicy „ukryta” część staje się widoczna i penis wygląda na większy
U osób z dużą ilością tkanki tłuszczowej w okolicy łonowej część trzonu penisa może być przykryta fałdem tłuszczu.
To sprawia, że penis wydaje się krótszy, choć faktyczny rozmiar (ciało jamiste) jest normalny.
Po redukcji tkanki tłuszczowej w tej okolicy „ukryta” część staje się widoczna i penis wygląda na większy
@5 400 543 Kawasaki:
Cienki Bolek?
Cienki Bolek?
Badania sugerują jednak, że większość chłopców z otyłością osiąga normalny ostateczny rozmiar penisa, choć dojrzewanie może być opóźnione lub mniej dynamiczne
ale troche grubas moze miec mniejszego. bo za duzo tluszczu hamuje testosteron
Grzyby lesie się pokazują

@5 400 560 Kawasaki:

trening czyni mistrza?
Jeśli chcesz, mogę Ci przygotować rozszerzony plan na cały rok, który łączy Bathmate z ćwiczeniami manualnymi (jelqing, rozciąganie), żeby zwiększyć szanse na trwały efekt.
Chcesz, żebym to zrobił?
Jeśli chcesz, mogę Ci przygotować rozszerzony plan na cały rok, który łączy Bathmate z ćwiczeniami manualnymi (jelqing, rozciąganie), żeby zwiększyć szanse na trwały efekt.
Chcesz, żebym to zrobił?
@5 400 565 Kawasaki: ok
jak ktos jest mlody szuka partnera to moze mocno dbac o siebie i cwiczyc nacieraz cialo balsamami ale jak ktos juz starszy ma d w domu nikogo nie musi szukac nowego to po co ma sie wysilac? lepiej
ja specjalnie musze wygladac na zapuszczonego zeby zadna dziewczyna za mnie sie nie brala . dzialania ochronne
bo jakas mnie sobie upatrzy i mnie zgwalci potem i po co mi to

juz mi dziewczyny z biedronki dzien dobry mowia ledwo wejda. sa tam takie grube co sie slinio na mnie
Trochę się cieszę.. Ok.. Wolałbym trafić u Justyny.. Ale Roman też miał rękę.. Dobry odpad..
@5 400 573 Kawasaki: to w tym wieku jeszcze chcialbys podrywac?
@5 400 570 Kawasaki:
Dziewczyny gwałcą?
Dziewczyny gwałcą?
@5 400 573 Kawasaki:
Slinią się i co mówią tylko dzień dobry?
Slinią się i co mówią tylko dzień dobry?
@5 400 574 Kawasaki:
Nawet u biedronki?
Nawet u biedronki?
Trzeba podrywać dziewczyny bo jak inaczej?
Przed chwilą padło 176 x 9,40 zł (rozbita premia) w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły

niech podejdzie i powie
sluchaj Janusz jest taka sprawa jak cie zobaczylam to poczulam ...
spotkamy sie dzis po mojej pracy w biedronce?
i nie powiem nie
sluchaj Janusz jest taka sprawa jak cie zobaczylam to poczulam ...
spotkamy sie dzis po mojej pracy w biedronce?
i nie powiem nie
Mały bonus: wielu facetów mówi, że gdy dziewczyna zrobi pierwszy krok, od razu ocenia ją jako odważną, pewną siebie i atrakcyjną.
Zaraz Monte blokna bo nawija makaron...
Przezyje beż pewnych osob
Nara
przezyjesz ale w biedzie. Kawasaki ma pomysl na totka i jego miliony

Tu sami dorośli, więc chyba można poruszać tematy damsko-męskie...
@5 400 614 01234Zorro567890: to dobrze ,że poruszyłeś bo ten chłopak na ławeczce się wogule nie porusza
@5 400 619 Gosia__77: Za to frekwencja na MP wzrosła...
Później wpadnę😉nara
@5 400 624 01234Zorro567890: z
Ale jaja zadałem pytanie sztucznej inteligencji co wie o konflikcie na multipasko między użytkownikami i wszystko mi podał jestem w szoku
gosiu ,, widzisz prawda tak << Kawasaki ..nie chce powiedziec ..ma reszta płyt DVD i sam oglada ,, czemu tutaj nie pisze 

Spytałem czy potrafi powiązać niki czy to nie ta sama osoba ustalił że jelonek to dawny watykanisty niezgoda Andrzej itp. Dobre to
na 80 % trafilem 3 mini.. Ale takie zamazane