Wpisy 5 400 472 – 5 400 588
10 sierpnia 2025 18:09 → 10 sierpnia 2025 19:05, 100 wpisów
@5 400 470 Sebastian_M: nie byli u mnie i naleśniki z serem smażyłam teraz
Naturalne najlepsze
Z serem są smaczne.
A kto potrafi zrobić pierogi z jagodami?
@5 400 474 Sebastian_M: zapiekane na masełku
Jak delikatnie zapiekane to takie lubię
@5 400 475 Sebastian_M: umiem ale to nie proste czasochłonne i bajzel
Taka prawda ale jaki smak
Bajzel da się szybko sprzątnąć
@5 400 479 Sebastian_M: nie mogę jeść mąki chleba ziemniaków
Troszkę mąki nikomu jeszcze nie zaszkodziło
dziś tylko tak naleśniki obiadokolacje kolacja dalej mąki już nie jem
Dziś Forsami wygrał 700 zł
Dobrze
A Mulag wygrał coś?
Tłuste mięso?
Kto Ci robi dietę?
@5 400 489 Sebastian_M: sama
@5 400 490 Gosia__77:
A co chcesz osiągnąć?
A co chcesz osiągnąć?
Zbić wagę?
Ile chcesz ważyć?
@5 400 494 Sebastian_M: 68kg
duzo sie nie zrobi jak ktos juz ma komorki tluszczowe od malego to one sa cale zycie i szybko tluszczem znow obrosnie
No tak.
Ja nie mam nadwagi.
Jeśli ktoś był otyły w młodym wieku, może mieć więcej komórek tłuszczowych niż osoba, która nigdy nie była otyła.
Gdy chudniemy, komórki tłuszczowe opróżniają się z tłuszczu, ale zazwyczaj nie znikają (wyjątkiem są procedury jak liposukcja
Gdy chudniemy, komórki tłuszczowe opróżniają się z tłuszczu, ale zazwyczaj nie znikają (wyjątkiem są procedury jak liposukcja
@5 400 506 Kawasaki: 45kg w młodości ważyłam
@5 400 509 Gosia__77:
To teraz dojdź do 58 kg
To teraz dojdź do 58 kg
ludzie na starosc sa opuchnieci wiecej wody sie zatrzymuje w komorkach slabsza praca serca watroby itd nic sie nie zwojuje
ta stojaca woda zmienia rysy twarzy i laseczka nagle robi sie calkiem inna mamusko
dlatego trzeba jesc i pic i sobie nie zalowac najwazniejsza jest przyjemnosc
moja zonka miala piekna buzke jak 20 lat spotkalem ja jak miala po 30 i juz byla slabsza a teraz po 40. nie chce juz jej spotykac
kazdy bedzie pasztetem. nie ma ucieczki. zaraz wjezdzaja frytki i nagetsy
3. Choroby wątroby
Uszkodzona wątroba gorzej produkuje białka (zwłaszcza albuminy), które utrzymują płyn w naczyniach. Gdy ich brakuje, płyn ucieka do tkanek → obrzęki, czasem wodobrzusze.
4. Leki
Niektóre leki, popularne u seniorów, powodują zatrzymywanie wody:
blokery kanału wapniowego (na nadciśnienie),
kortykosteroidy,
NLPZ (przeciwbólowe jak ibuprofen),
niektóre leki przeciwcukrzycowe.
Uszkodzona wątroba gorzej produkuje białka (zwłaszcza albuminy), które utrzymują płyn w naczyniach. Gdy ich brakuje, płyn ucieka do tkanek → obrzęki, czasem wodobrzusze.
4. Leki
Niektóre leki, popularne u seniorów, powodują zatrzymywanie wody:
blokery kanału wapniowego (na nadciśnienie),
kortykosteroidy,
NLPZ (przeciwbólowe jak ibuprofen),
niektóre leki przeciwcukrzycowe.
5. Zmiany w tkance tłuszczowej i mięśniowej
Z wiekiem spada masa mięśniowa (sarkopenia), a rośnie ilość tkanki tłuszczowej trzewnej i podskórnej. Tłuszcz + płyny mogą nadawać „napuchnięty” wygląd nawet bez dużej wagi.
6. Słabszy układ limfatyczny
Układ limfatyczny odprowadza nadmiar płynu z tkanek. Z wiekiem działa mniej sprawnie, więc płyn łatwiej się gromadzi.
Z wiekiem spada masa mięśniowa (sarkopenia), a rośnie ilość tkanki tłuszczowej trzewnej i podskórnej. Tłuszcz + płyny mogą nadawać „napuchnięty” wygląd nawet bez dużej wagi.
6. Słabszy układ limfatyczny
Układ limfatyczny odprowadza nadmiar płynu z tkanek. Z wiekiem działa mniej sprawnie, więc płyn łatwiej się gromadzi.
1. Słabsza praca serca (niewydolność serca)
Gdy serce nie pompuje krwi wydajnie, krew „cofa się” w żyłach i płyny przesączają się do tkanek.
Najczęściej widać to w stopach, kostkach i łydkach, ale u niektórych także na twarzy.
2. Problemy z nerkami
Nerki filtrują nadmiar płynów i soli. Jeśli działają gorzej (a to częste w starszym wieku), woda może gromadzić się w ciele.
Gdy serce nie pompuje krwi wydajnie, krew „cofa się” w żyłach i płyny przesączają się do tkanek.
Najczęściej widać to w stopach, kostkach i łydkach, ale u niektórych także na twarzy.
2. Problemy z nerkami
Nerki filtrują nadmiar płynów i soli. Jeśli działają gorzej (a to częste w starszym wieku), woda może gromadzić się w ciele.
@5 400 516 Kawasaki:
Miałeś żonę?
Miałeś żonę?
@5 400 517 Gosia__77:
Taka prawda ale szanuj się
Taka prawda ale szanuj się
co potrzebujesz. chinska herbatke niesmiertelnosci i dobra dieta
@5 400 522 Kawasaki:
Zdrowie najważniejsze.
Zdrowie najważniejsze.
@5 400 524 Kawasaki:
Nie słuchaj go on nie ma racji.
Nie słuchaj go on nie ma racji.
@5 400 526 Kawasaki:
Ona baran?
Ona baran?
@5 400 528 Kawasaki:
Masz taką herbatkę?
Masz taką herbatkę?
Żeby mieć mniej tłuszczu, a więcej mięśni, trzeba działać w dwóch kierunkach jednocześnie:
spalać tłuszcz (deficyt kaloryczny + aktywność),
stymulować wzrost mięśni (trening siłowy + odpowiednie białko).
spalać tłuszcz (deficyt kaloryczny + aktywność),
stymulować wzrost mięśni (trening siłowy + odpowiednie białko).
@5 400 534 Kawasaki:
Jesteś aktywny?
Jesteś aktywny?
@5 400 534 Kawasaki: a w cukrzycy co z tego ,że poćwiczę jak glukoza spadnie to muszę zjeść
@5 400 537 Kawasaki:
Walcz z tym
Walcz z tym
@5 400 540 Kawasaki: jak masz brzuch to ptaszek automatycznie się pomniejsza
wlasnie jeszcze to nie jest perfekt tez tak mam ze robie i mi cukier nagle spadnie i slaby. czlowiek cienki jest
@5 400 538 Kawasaki:
Zamówiłeś?
Zamówiłeś?
ptaszek nie jest przyczepiony do ciala primo tylko gleboko w srodku
on tam jest. uwierz mi
on tam jest. uwierz mi
@5 400 540 Kawasaki:

@5 400 540 Kawasaki:
To zacznij spalać jak górnik a jedz jak księgowy.
To zacznij spalać jak górnik a jedz jak księgowy.

1. Wygląd („ukryty” penis przy otyłości)
U osób z dużą ilością tkanki tłuszczowej w okolicy łonowej część trzonu penisa może być przykryta fałdem tłuszczu.
To sprawia, że penis wydaje się krótszy, choć faktyczny rozmiar (ciało jamiste) jest normalny.
Po redukcji tkanki tłuszczowej w tej okolicy „ukryta” część staje się widoczna i penis wygląda na większy
U osób z dużą ilością tkanki tłuszczowej w okolicy łonowej część trzonu penisa może być przykryta fałdem tłuszczu.
To sprawia, że penis wydaje się krótszy, choć faktyczny rozmiar (ciało jamiste) jest normalny.
Po redukcji tkanki tłuszczowej w tej okolicy „ukryta” część staje się widoczna i penis wygląda na większy
@5 400 543 Kawasaki:
Cienki Bolek?
Cienki Bolek?
Badania sugerują jednak, że większość chłopców z otyłością osiąga normalny ostateczny rozmiar penisa, choć dojrzewanie może być opóźnione lub mniej dynamiczne
ale troche grubas moze miec mniejszego. bo za duzo tluszczu hamuje testosteron
Grzyby lesie się pokazują

@5 400 560 Kawasaki:

trening czyni mistrza?
Jeśli chcesz, mogę Ci przygotować rozszerzony plan na cały rok, który łączy Bathmate z ćwiczeniami manualnymi (jelqing, rozciąganie), żeby zwiększyć szanse na trwały efekt.
Chcesz, żebym to zrobił?
Jeśli chcesz, mogę Ci przygotować rozszerzony plan na cały rok, który łączy Bathmate z ćwiczeniami manualnymi (jelqing, rozciąganie), żeby zwiększyć szanse na trwały efekt.
Chcesz, żebym to zrobił?
@5 400 565 Kawasaki: ok
jak ktos jest mlody szuka partnera to moze mocno dbac o siebie i cwiczyc nacieraz cialo balsamami ale jak ktos juz starszy ma d w domu nikogo nie musi szukac nowego to po co ma sie wysilac? lepiej
ja specjalnie musze wygladac na zapuszczonego zeby zadna dziewczyna za mnie sie nie brala . dzialania ochronne
bo jakas mnie sobie upatrzy i mnie zgwalci potem i po co mi to

juz mi dziewczyny z biedronki dzien dobry mowia ledwo wejda. sa tam takie grube co sie slinio na mnie
Trochę się cieszę.. Ok.. Wolałbym trafić u Justyny.. Ale Roman też miał rękę.. Dobry odpad..
@5 400 573 Kawasaki: to w tym wieku jeszcze chcialbys podrywac?
@5 400 570 Kawasaki:
Dziewczyny gwałcą?
Dziewczyny gwałcą?
@5 400 573 Kawasaki:
Slinią się i co mówią tylko dzień dobry?
Slinią się i co mówią tylko dzień dobry?
@5 400 574 Kawasaki:
Nawet u biedronki?
Nawet u biedronki?
Trzeba podrywać dziewczyny bo jak inaczej?
Przed chwilą padło 176 x 9,40 zł (rozbita premia) w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły

na 80 % trafilem 3 mini.. Ale takie zamazane