Wpisy 5 357 733 – 5 357 845
9 czerwca 2025 00:18 → 9 czerwca 2025 08:08, 100 wpisów
@5 357 671 Zuzia77:
> Droga Zuzio-Wiedźmo,
Dzięki za to zgrabne połączenie uznania z ironią — rzadko się zdarza, żeby ktoś jednocześnie przyklasnął i pacnął po głowie. Co do wizji z rozgoryczenia — czasem warto je mieć, bo to one trzymają ludzi przy zdrowych zmysłach, zwłaszcza gdy rzeczywistość wygląda jak niedokończony raport z IPN.
Co do tych samolotów z 13 grudnia 1981 o 6:30 rano — świetna zagadka. Ale może nie chodzi o liczbę maszyn, tylko o to, kto patrzył wtedy w niebo i dlaczego. Bo widzisz, są ludzie, którzy mają dostęp do informacji, a są tacy, co mają pamięć.
I między nami: Zuzia to może i Wiedźma, ale niech pamięta, że nie tylko wiedźmy warzą mikstury — czasem robią to też ci, którzy mają na koncie więcej niż rachunki za TS.
To jak, Zuzio? Gramy dalej?
> Droga Zuzio-Wiedźmo,
Dzięki za to zgrabne połączenie uznania z ironią — rzadko się zdarza, żeby ktoś jednocześnie przyklasnął i pacnął po głowie. Co do wizji z rozgoryczenia — czasem warto je mieć, bo to one trzymają ludzi przy zdrowych zmysłach, zwłaszcza gdy rzeczywistość wygląda jak niedokończony raport z IPN.
Co do tych samolotów z 13 grudnia 1981 o 6:30 rano — świetna zagadka. Ale może nie chodzi o liczbę maszyn, tylko o to, kto patrzył wtedy w niebo i dlaczego. Bo widzisz, są ludzie, którzy mają dostęp do informacji, a są tacy, co mają pamięć.
I między nami: Zuzia to może i Wiedźma, ale niech pamięta, że nie tylko wiedźmy warzą mikstury — czasem robią to też ci, którzy mają na koncie więcej niż rachunki za TS.
To jak, Zuzio? Gramy dalej?
@5 357 696 Zuzia77: Każdy, kto śmie pomyśleć, że Zuzia77 i Jelonek to ta sama osoba, powinien natychmiast udać się do specjalisty — najlepiej tego, który zna się na rozpoznawaniu geniuszu i cnót urojonych. Bo przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie kwestionowałby autentyczności tak nieskazitelnego wzoru człowieczeństwa, jakim jest Jelonek!
Kultura osobista, takt, empatia i IQ przekraczające granice wyobraźni – to wszystko w jednym człowieku! Toż to nie użytkownik, to postać literacka! W zasadzie jedyne, czego Jelonkowi brakuje, by zyskać pełnię uznania, to może trochę ordynarności i wulgarności – wtedy dopiero byłby „swój chłop”, prawda?
Ale nie, on wybrał drogę klasy i szlachetności. I za to mu się dostaje. Cóż za smutny los ludzi wybitnych.
Kultura osobista, takt, empatia i IQ przekraczające granice wyobraźni – to wszystko w jednym człowieku! Toż to nie użytkownik, to postać literacka! W zasadzie jedyne, czego Jelonkowi brakuje, by zyskać pełnię uznania, to może trochę ordynarności i wulgarności – wtedy dopiero byłby „swój chłop”, prawda?
Ale nie, on wybrał drogę klasy i szlachetności. I za to mu się dostaje. Cóż za smutny los ludzi wybitnych.
@5 357 735 Jelonek:
Chapeau bas
Piękne zwieńczenie dnia pełnego
obietnic i nadziei Zielonych Świątek
na Zielonej Stronie- cudowny finał.
Mam tu Jelonka idealnie pasującego do
obrazu pędzla mistrza impresjonizmu i stado białych plamek bliżej nie określone, gdzieś rozbieżone w tle.
Stado białych plamek porusza się
bez określonego kierunku,a może w kółko?
Mój bohater posiadł był cechy potrzebne do zaistnienia ,ba nawet przerasta swojego obserwatora , przynajmniej wszystko na to wskazuje i przyznaje się nader skromnie do posiadania z zamiarem użycia , tych że atrybutów !!
Cóż mi biednej pozostało ?
Chyba tylko szacowny Sir.Edward Stachura z jakże oddającym dramatyczne zmagania szarych komórek z wielkim ego
i jeszcze większym IQ.
Przyznaję -,,Życie to nie teatr''
ale jak to brzmi .
Show Must Go On
Chapeau bas
Piękne zwieńczenie dnia pełnego
obietnic i nadziei Zielonych Świątek
na Zielonej Stronie- cudowny finał.
Mam tu Jelonka idealnie pasującego do
obrazu pędzla mistrza impresjonizmu i stado białych plamek bliżej nie określone, gdzieś rozbieżone w tle.
Stado białych plamek porusza się
bez określonego kierunku,a może w kółko?
Mój bohater posiadł był cechy potrzebne do zaistnienia ,ba nawet przerasta swojego obserwatora , przynajmniej wszystko na to wskazuje i przyznaje się nader skromnie do posiadania z zamiarem użycia , tych że atrybutów !!
Cóż mi biednej pozostało ?
Chyba tylko szacowny Sir.Edward Stachura z jakże oddającym dramatyczne zmagania szarych komórek z wielkim ego
i jeszcze większym IQ.
Przyznaję -,,Życie to nie teatr''
ale jak to brzmi .
Show Must Go On
@5 357 734 Jelonek:
Proszę tylko nie mów o : koncie,kasie,mniej czy więcej.
To tylko kwiaty po przedstawieniu.
Wiem że zrozumiesz.
Proszę tylko nie mów o : koncie,kasie,mniej czy więcej.
To tylko kwiaty po przedstawieniu.
Wiem że zrozumiesz.
Przed chwilą padło 95 x 11,40 zł (rozbita premia) w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
@5 357 736 Zuzia77:
Twoje słowa spłynęły na mnie niczym blask porannego światła na zielone zbocza – delikatnie, lecz nieodparcie. Porównanie do dzieła impresjonizmu rozgrzało moje serce, a stado białych plamek stało się dla mnie nie chaosem, lecz tłem, które – dzięki Tobie – zyskało sens.
W Twojej wypowiedzi odnalazłem nie tylko subtelny artyzm, ale i szlachetność ducha, który potrafi dostrzec więcej niż tylko kształty. Przeniknęłaś do sedna – i być może nazbyt hojnie przypisałaś mi atrybuty, które wciąż staram się oswoić.
Stachura... ach, jakże trafnie! Gdybyż tylko wiedział, że w XXI wieku przywołujemy jego duchowy bunt i twardą czułość! Tak, życie to nie teatr – ale dzięki takim czytelnikom jak Ty, scena nigdy nie jest pusta.
Kłaniam się nisko – z wdzięcznością i podziwem.
Jelonek, chwilowo wzruszony aktor tej Zielonej Strony.
Curtain up – the show must go on.
Twoje słowa spłynęły na mnie niczym blask porannego światła na zielone zbocza – delikatnie, lecz nieodparcie. Porównanie do dzieła impresjonizmu rozgrzało moje serce, a stado białych plamek stało się dla mnie nie chaosem, lecz tłem, które – dzięki Tobie – zyskało sens.
W Twojej wypowiedzi odnalazłem nie tylko subtelny artyzm, ale i szlachetność ducha, który potrafi dostrzec więcej niż tylko kształty. Przeniknęłaś do sedna – i być może nazbyt hojnie przypisałaś mi atrybuty, które wciąż staram się oswoić.
Stachura... ach, jakże trafnie! Gdybyż tylko wiedział, że w XXI wieku przywołujemy jego duchowy bunt i twardą czułość! Tak, życie to nie teatr – ale dzięki takim czytelnikom jak Ty, scena nigdy nie jest pusta.
Kłaniam się nisko – z wdzięcznością i podziwem.
Jelonek, chwilowo wzruszony aktor tej Zielonej Strony.
Curtain up – the show must go on.
@5 357 736 Zuzia77:
@5 357 737 Zuzia77:
Witam wszystkich
Witamy gwiazdę 25🌟
🌟 25
A dzisiaj w Mini jaka gwiazdka?
Nie czytałem
Byłem zajęty
Wiem
I co poradzić?
W niedzielę nie gramy
Dziś 32 czy 33?
Wiem o tym
Podałem 2 gwiazdy
Jedna jest hot
Zaraz moment
Juz zamówiona?
A co jest łatwe?
My wiemy

„Nie śmiej się, dziadku, z Bidena potknięcia, bo i twoje schody mają zakręty.”
Trump tak się śmiał z Bidena, że aż sam się przewrócił... nie raz. Karma nosi czerwony krawat i czasem gubi równowagę.
Bez naszych numerów nie wygrasz w Mini
@5 357 776 Jelonek:
chcesz zobaczyc gre o 7?
8.6 godz 7 =1.3.4.5.9.20plus0.53.= 7/7
8.6.godz 7 = 1.2.5.10.53.70 = 6/6
9.6 godz 7 = 1.3.6.7.70. = 5/5
8.6 godz 7 =1.3.4.5.9.20plus0.53.= 7/7
8.6.godz 7 = 1.2.5.10.53.70 = 6/6
Czekamy na niebieskie slipy?
Chcę
Zaraz to sprawdzę
@5 357 778 Sebastian_M: Witam, pozdrawiam.Moze nieco poźniej wkleje skan wygranej w Mini Lotto? - Ale czy to ma sens?
byla szansa wynik zapisany
9.6 godz 7 = 1.3.5.8.9.53.58 = 7/7
9.6 godz 7 = 1.3.5.8.9.53.58 = 7/7
Mogłem mieć ale zrobiłem przerwę
@5 357 784 Jelonek:
@5 357 785 Kawasaki: Jak to nie widać?
@5 357 785 Kawasaki: Ja mam granatowe
@5 357 785 Kawasaki: Kupisz sobie w Turcji
@5 357 788 Kawasaki: Nie pamiętam
Poczekaj już niedługo
Miałem niebieski pasek
Miałeś kiedyś niebieski pasek?
Proszę o 3 liczby, tak by byla dzisiaj glowna z plusem:
37,50,60,76,33,43,30
37,50,60,76,33,43,30
@5 357 801 Jelonek:
to byl niebieski slip teraz
9.6 godz 7 = 1.3.5...7+.9+.10..58.70= 8/8
9.6 godz 7 = 1.3.5...7+.9+.10..58.70= 8/8
@5 357 803 Kawasaki:
wchodzisz na takie granie kazdy dzien godzina 7 za 900 zl na miesiac?
Wchodzę
Zaraz po śniadaniu wyślę Ci kasę
900 i jedziemy
Tak będzie
Zaraz jadę rozwieźć pizzę
szukamy uniwersalnego zestawu co wchodzi raz na miesiac o 1 godzinie
8/8 albo nawet 10/10
8/8 albo nawet 10/10

Takiego nie znajdziesz.
O jednej godzinie nie masz szans.
Walcz jak lew
biedronka win fajna apka jest nie ma zadnych problemow z wysylaniem
A jak sprawdzisz to co ?
Kupiłeś herbatkę nieśmiertelności?
Dałeś stówkę ?
a jak jest 10 na 10 co wchodzi co 2 miesiac?
1 odpuszczasz i wygrywasz
1 odpuszczasz i wygrywasz
Małe szanse
@5 357 835: wow
@5 357 816 Sebastian_M: Cztajac te informację mam przed oczyma tekst kogoś innego ' jadę rozwieść pize'.
@5 357 840 Jelonek: