Wpisy 53 336 – 53 437
26 czerwca 2009 10:00 → 27 czerwca 2009 13:39, 100 wpisów
lustro>>> miałeś rację w tym, co we wpisie 53325 wyraziłeś , że nie dałeś wiary w oświadczenie "kurczaka19" o tym , że PONOĆ polemiki nie będzie!
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
Ja juz nie typuje, bo co zatypuje tutaj to to samo na blankiecie i *uja trafiam. a jak wezme blankiet to dlugopis idzie na inne liczby i trafiam, znow mi wpadlo kilkanascie zlotych. A Wy sie dalej zanurzajcie w tych statystykach i klotniach.
Czy ktoś z zacnych mieszkańców grodu Kraka może puknąć w plecy zakałę tego miasta kurczaka19 ( element napływowy ze wsi ) gdyż zatkał się i powtarza w kółko to samo - choć błędnie , bo do mnie adresując swoje uwagi , a przecież to nie ja z nim na poruszony temat prowadziłem wczoraj tę dysputę...
P.s: kurczak19!Sprawdź - skoro tego nie pamiętasz - z kim tu wczoraj dyskutowałeś i kto ( bo nie ja!! ) o twoich kłamstwach napisał i ewentualnie od tego użytkownika domagaj się tego czego w swej głęboko posuniętej demencji dziś oczekujesz ode mnie...
P.s: kurczak19!Sprawdź - skoro tego nie pamiętasz - z kim tu wczoraj dyskutowałeś i kto ( bo nie ja!! ) o twoich kłamstwach napisał i ewentualnie od tego użytkownika domagaj się tego czego w swej głęboko posuniętej demencji dziś oczekujesz ode mnie...
BUczek trzymam kciuki i na znak poparcia zrobie wszystkie 5 parek z liczba 52.Zycze ci sukcesu.
Denis7 ze jestes jełopem i analfabetą wtórnym, to nie trzeba nikogo przekonywać. Jak nie rozumiesz co ja piszę to się nie odzywaj.
Ja tylko podaje mój typ za ile w danym dniu gram i to wszystko. Capisco
Ja tylko podaje mój typ za ile w danym dniu gram i to wszystko. Capisco
To chciałem wiedzieć wiec ty mi nie zarzucasz kłamstwa mam rozumiec.Ok to pozostał mi tylko jeden do konkretów.Towarzystwo sie wykrusza pomalutku.To cieszy.
Edi8 vel murphy vel NON, poczytaj sobie i przyznasz, że sam sobie zaprzeczasz:
"53291. PASKO: w przeciwieństwie do wielu innych użytkowników Twojej strony ( praktycznie:zdecydowanej ich większości ) nie zawitałem tu , aby prosić np. o pewniaki , budować kółka wzajemnej adoracji w celu przekazywania sobie nawzajem "gratulków" , szukać netowych przyjaciół czy pisać jaka dziś pogoda w Krakowie - a bezinteresownie dzielić się swoją wiedzą w zakresie gier..."
A tu Twój wpis z forum z 5.06. 2009r.w temacie "coś na rozluźnienie...":
"A jaka pogoda tam Dawid u was w Izraelu?
Bo planuję nawiedzić Twoją nową ojczyznę w sierpniu..."
Zwracam szczególną uwagę na słowo:"nawiedzić" :D:D:D
W jednym we wpisów w temacie "Poważne pytanie..." zapewniałeś solennie, że już NA ZAWSZE znikasz z tego forum, bo Ciebie tu nie szanują i Admin Ciebie nie rozumie. I co??
Nie szanują nadal, Admin ma Ciebie po dziurki w nosie a Ty ...wróciłeś.
Też nie daję wiary w Twoje oświadczenia!:( (vide 53336)
"53291. PASKO: w przeciwieństwie do wielu innych użytkowników Twojej strony ( praktycznie:zdecydowanej ich większości ) nie zawitałem tu , aby prosić np. o pewniaki , budować kółka wzajemnej adoracji w celu przekazywania sobie nawzajem "gratulków" , szukać netowych przyjaciół czy pisać jaka dziś pogoda w Krakowie - a bezinteresownie dzielić się swoją wiedzą w zakresie gier..."
A tu Twój wpis z forum z 5.06. 2009r.w temacie "coś na rozluźnienie...":
"A jaka pogoda tam Dawid u was w Izraelu?
Bo planuję nawiedzić Twoją nową ojczyznę w sierpniu..."
Zwracam szczególną uwagę na słowo:"nawiedzić" :D:D:D
W jednym we wpisów w temacie "Poważne pytanie..." zapewniałeś solennie, że już NA ZAWSZE znikasz z tego forum, bo Ciebie tu nie szanują i Admin Ciebie nie rozumie. I co??
Nie szanują nadal, Admin ma Ciebie po dziurki w nosie a Ty ...wróciłeś.
Też nie daję wiary w Twoje oświadczenia!:( (vide 53336)
Buczek trzymamy kciuki [przywal im]
a Nr, 7 i 8 .
Do ,,Niedzwiedz Pana Adamsa,,
a Nr, 7 i 8 .
Do ,,Niedzwiedz Pana Adamsa,,
kurczak19>>> skoro nie zrozumiałeś , to jeszcze raz ci napiszę: TO NIE ZE MNĄ PROWADZIŁEŚ WCZORAJ TEN SPÓR...a zatem i nie ode mnie oczekuj dowodów kłamstw , bo to nie ja o nich tu wczoraj napisałem!
Sprawdź sobie , kto to wczoraj napisał i do niego się w tej sprawie zwracaj...
Tak więc kurczak19: pisz chłoptasiu KONKRETY , KONKRETY chłoptasiu!!!
Sprawdź sobie , kto to wczoraj napisał i do niego się w tej sprawie zwracaj...
Tak więc kurczak19: pisz chłoptasiu KONKRETY , KONKRETY chłoptasiu!!!
Po co się tak gryźć?. Wczoraj w nocy patrze kłótnie rano włączam stronę tez kłótnie. Pasko powinien zamknąć ten czat na parę dni.
W związku z tym co napisales dyskusje uważam za zamknięta bo oszust manieg czyli denis7 nie jest godnym mego pisania.On oszukał ludzi na kase,wiec nie jet godzien ze mna pisać,ani nawet sie klocic to juz jest przestepstwo a ja takimi sie brzydzę.Wole takiego co sie ze mna kloci,nie zgadza,nawet zarzuci kłamstwo,niz takiego który fizycznie okradł ludzi z kasy.Taki u mnie juz jest nic nie wart.Ja uważam sprawę za zamknięta a co będzie pisał ten oszołom denis 7 to jest nawet funta klakow nie warte.
Koguciku nie jestem godzien abyś pisał do (o) mnie ale powiedz tylko słowo a
będzie uzdrowione sumienie moje.
będzie uzdrowione sumienie moje.
wlm.>>>> widzę , że masz bardzo poważne zaburzenia pola świadomości , bo nie rozróżniasz elementarnych spraw a i poczucia humoru w Tobie brak , co o głębokiej jak głupota kurczaka19 depresji może zaświadczać...
Mylisz - bo to ewidentnie przekracza chyba możliwość Twojej percepcji - moją informację dla PASKO o intencjach mną kierujących , gdy postanowiłem po kilku latach jedynie uważnego czytania , podnieść merytoryczny poziom tego forum swoją tu aktywną obecnością , wobec zastraszająco niskiej jakości wypowiedzi i zdominowania tego czatu przez półgłówka "nielota19".
Nie oczekiwałem zaś tego o czym wczoraj napisałem - a co zacytowałeś - a co WCALE nie stoi w sprzeczności z pisaniem także replik w ramach dyskusji , gdy takowe dyskusje ktoś wywoła a ja uznam , że chcę temu komuś odpowiedzieć.
Przywołanie przez Ciebie mojego wpisu z wątku "coś na rozluźnienie i poprawę humoru" i próba wyciągania z tego rzetelnego wniosku - jest po prostu głupie wobec charakteru tego wątku a zatem i formy mojej w nim wypowiedzi o planowanym przeze mnie w sierpniu NAWIEDZENIU Izreala...
Bardzo poważni ludzie z tego forum , których cenię za jakość i formę wypowiedzi , są obecni także i na innych forach i poprzez inne fora zwracano się do mnie o powrót na to forum , między innymi przypominając mi znaną maksymę o tym , że nieobecni nie mają racji orasz to , że tylko osioł nie zmienia decyzji...
Dlatego , spełniając te prośby jestem tu ponownie i nadal prowadzę tę krucjatę z głupotą i chamstwem , które to - a w pełni uprzednio tolerowane w zachowaniu "kurczaka19" ptrzez Admina strony - sprawiło , że ów został wyeksmitowany SWOJĄ WŁASNĄ DECYZJĄ na własną grządkę na forum , gdzie pisze o swoich problemach , samych problemach...
wlm.>>> tak się akurat składa , że ja "swój dom wybudowałem , syna spłodziłem i drzewo zasadziłem" - choć to nie wyczerpuje pól i obszarów mojego prywatnego i zawodowowego spełnienia , bo moje pensum dydaktyczne wynosi 200 godzin rocznie i niech to mówi o mojej pozycji zawodowej...
Zatem to , że tu jestem i tą cząstką mojej wiedzy hobbystycznej jaką są gry losowe i sportowe zakłady bukmacherskie tu się dzielę - nie stanowi dla mnie złapania pana Boga za nogi i nie jest moim całym światem , tak jak to forum jest dla tych maluczkich , którzy tylko tu mogą medialnie zaistnieć i informują nawet o pogodzie w Krakowie...
Zatem wlm.>>> wykaż waść na przyszłośc trochę więcej rozsądku!!!
Pzdr.
edi8
Mylisz - bo to ewidentnie przekracza chyba możliwość Twojej percepcji - moją informację dla PASKO o intencjach mną kierujących , gdy postanowiłem po kilku latach jedynie uważnego czytania , podnieść merytoryczny poziom tego forum swoją tu aktywną obecnością , wobec zastraszająco niskiej jakości wypowiedzi i zdominowania tego czatu przez półgłówka "nielota19".
Nie oczekiwałem zaś tego o czym wczoraj napisałem - a co zacytowałeś - a co WCALE nie stoi w sprzeczności z pisaniem także replik w ramach dyskusji , gdy takowe dyskusje ktoś wywoła a ja uznam , że chcę temu komuś odpowiedzieć.
Przywołanie przez Ciebie mojego wpisu z wątku "coś na rozluźnienie i poprawę humoru" i próba wyciągania z tego rzetelnego wniosku - jest po prostu głupie wobec charakteru tego wątku a zatem i formy mojej w nim wypowiedzi o planowanym przeze mnie w sierpniu NAWIEDZENIU Izreala...
Bardzo poważni ludzie z tego forum , których cenię za jakość i formę wypowiedzi , są obecni także i na innych forach i poprzez inne fora zwracano się do mnie o powrót na to forum , między innymi przypominając mi znaną maksymę o tym , że nieobecni nie mają racji orasz to , że tylko osioł nie zmienia decyzji...
Dlatego , spełniając te prośby jestem tu ponownie i nadal prowadzę tę krucjatę z głupotą i chamstwem , które to - a w pełni uprzednio tolerowane w zachowaniu "kurczaka19" ptrzez Admina strony - sprawiło , że ów został wyeksmitowany SWOJĄ WŁASNĄ DECYZJĄ na własną grządkę na forum , gdzie pisze o swoich problemach , samych problemach...
wlm.>>> tak się akurat składa , że ja "swój dom wybudowałem , syna spłodziłem i drzewo zasadziłem" - choć to nie wyczerpuje pól i obszarów mojego prywatnego i zawodowowego spełnienia , bo moje pensum dydaktyczne wynosi 200 godzin rocznie i niech to mówi o mojej pozycji zawodowej...
Zatem to , że tu jestem i tą cząstką mojej wiedzy hobbystycznej jaką są gry losowe i sportowe zakłady bukmacherskie tu się dzielę - nie stanowi dla mnie złapania pana Boga za nogi i nie jest moim całym światem , tak jak to forum jest dla tych maluczkich , którzy tylko tu mogą medialnie zaistnieć i informują nawet o pogodzie w Krakowie...
Zatem wlm.>>> wykaż waść na przyszłośc trochę więcej rozsądku!!!
Pzdr.
edi8
KIGAM nie przesadzaj z tymi klotniami masz cos mądrego to pisz,a nie zal sie ze jest wymiana zdań miedzy nami.Co chcialbys aby ci podano 6 pewnych liczb zebys sobie wygral i koniec,chłopie wymiana zdan jest tez potrzebna,cos taki delikatny nagle .Jak nie ma klotni nie ma wpisów i tak w kolko sa klotnie sa wpisy ,wyjaśnij mi prosze ten fenomen.Masz cos mądrego do napisania to pisz jak będzie madre to wszyscy sie przylacza a jak glupie to jak zwykle kapujesz przyjemniaczku.
Megalomanie8 vel chwalipięto8 zamieść ku uciesze nas maluczkich jakiś malutki systemik tak z 800 zakładów, prosimy Cię wyrocznio! A jak spłodziłeś syna to dlaczego on do listonosza jest podobny?
hahaha 200 godzin rocznie to ja pod prysznicem spędzam,ale dydaktyk z ciebie.Oj bije ci w dekiel juz nie zle ,kto cie tak blagal do powrotu,to jakieś jaja są ,Musiałem sie oblać zimna woda żebym nie myslal ze snie.Podwyższa poziom,no to sa jaja ale sie ubawiłem.Daj jeszcze takich tekstów kilka ,chyba sa weselsze dzis od moich.To ci dopiero samozaopatrzenie w siebie.Geniusz wypada cie tylko blagac zebys nie odszedł bo wszystko padnie,dzięki tobie wogole istniejemy,i w tobie siło przewodnia zawdzięczamy wszystkie moje i nie tylko sukcesy,no jakie wesołe teksty dla dorosłych.Sa bajki dla dzieci na stronce ciuchcia i bajki dla dorosłych na stronie Pasko.Teraz mnie rozbawiles.Za Parę dni będzie mi ciebie brakowało,ty moje guru wielkoduszne.No kabareton sie rozkręca.
witam
to ja z innej beczki. na dziś, na 14tą:
6,27,33,34,52,55,61,62,76,77
2,4,11,12,27,33,47,51,52,79
to ja z innej beczki. na dziś, na 14tą:
6,27,33,34,52,55,61,62,76,77
2,4,11,12,27,33,47,51,52,79
Jaga56>>> z wpisów widać jasno , żeś pruderyjna stara ciot(k)a - a zatem tylko tak ci odpiszę: nie małpuj moich wpisów z wątku "Poważne pytanie do PASKO" - jak tego o listonoszu do "kurczaka19" się wczoraj odnoszącego!!!
Na nic innego cię ciotka nie stać???
Rozumiem , że jestem twoim guru - ale bez przesady...
Na nic innego cię ciotka nie stać???
Rozumiem , że jestem twoim guru - ale bez przesady...
Edi8..Ja się nie chwalę ile dzieci udało mi się spłodzić, ile drzew zasadzić i ile domów wybudować i jakież jest to moje pensum.
Mam poczucie własnej wartości i nie muszę tego wywlekać na publiczne forum.
Ty zaś tak nagminnie pragniesz połechtać swoje EGO, a tu zewsząd maluczcy nie doceniają Twojego geniuszu.
Tak więc powtarzam: albo Ty nie jesteś odpowiedni do tego forum/czatu, albo on jest nieodpowiedni dla Ciebie.
Jakoś nigdzie nie udało mi się zauważyć błagania o Twój powrót, a jednak wróciłeś i nadal epatujesz bajeczkami o swojej wielkości.
Zamiast pozostać przy swoich merytorycznych (hobbystycznych) wpisach wdajesz się w pyskówki, utarczki słowne i walisz na oślep stekiem inwektyw i pomówień.
Jeżeli apelujesz o rozsądek u innych, to najpierw udowodnij, że sam go posiadasz.
Mam poczucie własnej wartości i nie muszę tego wywlekać na publiczne forum.
Ty zaś tak nagminnie pragniesz połechtać swoje EGO, a tu zewsząd maluczcy nie doceniają Twojego geniuszu.
Tak więc powtarzam: albo Ty nie jesteś odpowiedni do tego forum/czatu, albo on jest nieodpowiedni dla Ciebie.
Jakoś nigdzie nie udało mi się zauważyć błagania o Twój powrót, a jednak wróciłeś i nadal epatujesz bajeczkami o swojej wielkości.
Zamiast pozostać przy swoich merytorycznych (hobbystycznych) wpisach wdajesz się w pyskówki, utarczki słowne i walisz na oślep stekiem inwektyw i pomówień.
Jeżeli apelujesz o rozsądek u innych, to najpierw udowodnij, że sam go posiadasz.
kurczak19>>>> po twoich 200 godzinach pozostaje jedynie brud i mierzwa - a po moich 200 godzinach trwały ślad w umysłach i mój autograf w indeksach!!!
Taka to jest różnica...
Taka to jest różnica...
Jedno sie zgadza ze na innych forach cie prosili zebys tu wrocil,bo chcieli sie takiego pozyc z tamtad i blagali cie zebys tu wrocil,bo tam widocznie obnizales poziom,a tu tylko jestes troche poniżej poziomu.Twoje bezcenne rady i informacje jaki mamy dzien tygodnia,do której czynne sa kolektory,gdzie sie w danym miesicie znajdują i podawanie ich adresu,wreszcie przepisywanie informacji z bezpłatnych czasopism rozdawanych na punktach bukmacherskich to stanowiło podstawe do podniesienia poziomu tej strony.Genialne zajebiście genialne.Byle tak dalej a o wesołośc i dowcip nie musimy sie martwic.
Na dzisiaj przedszkole zamykamy. kogucik19 i edi8 dostają zakaz pisania tutaj do końca miesiąca. Pozdrawiam
edi8>> To należy współczuć twoim studentom że taki wykładowca im sie trafił. Przemądrzały megaloman i do tego [****].
Ciekawe ile dni potrwały by jeszcze te dywagacje. Pasko , słusznie postąpiłeś.
Jednocześnie informuję kogucika i edi, że próby wpisów z innych komputerów, skakanie po serwerach proxy, itp. akcje w celu oddania wpisu spowoduje jego skasowanie. Nie ważne czy będzie na temat czy nie.
Pasko w jakim odstępie czasowym zamierzasz wpuścić na stronę moderatorów globalnych?
Cos nasz Pasko dzisiaj się rozpisal.
Nr.8 zablokowany a nr,7....?
Więcej miejsca .
Pozdrawiam
Nr.8 zablokowany a nr,7....?
Więcej miejsca .
Pozdrawiam
Witam Wszystkich!!!!!!!!!!!!
Kuleczki na 14;)
40,42,43,21,33,29,67,15,80,52
Życzę Powodzenia!!!!!!!!!!!
Kuleczki na 14;)
40,42,43,21,33,29,67,15,80,52
Życzę Powodzenia!!!!!!!!!!!
2,17,22,30,77
7,19,32,37,60
9,32,47,52,66
19,27,35,46,78
12,39,42,62,72
7,19,32,37,60
9,32,47,52,66
19,27,35,46,78
12,39,42,62,72
Wczoraj miałem parkę 75,79 ,a dziś się znowu powtórzyła,może i wieczorem ona znowu będzie...
Przypominam, że typować parki i nie tylko można w dziale typowania. Tylko w ten sposób parka zapisze się oficjalnie w historii typowania i już o 22:00 zostanie sprawdzone jej trafienie. Typuje się równie szybko i sprawnie jak oddawanie tutaj wpisu na chacie.
taka ciekawostka:
mimo tylu wygranych w Polsce, są duże miasta w których nie było dużej wygranej
nie jestem zabobonny ale w głodnych Tychach ( tam gdzie piwo leją )jesio nikt ani 10 w multi ani 6 w dużego nie machnoł, czyżby to miesto nie miało szczęścia?
mimo tylu wygranych w Polsce, są duże miasta w których nie było dużej wygranej
nie jestem zabobonny ale w głodnych Tychach ( tam gdzie piwo leją )jesio nikt ani 10 w multi ani 6 w dużego nie machnoł, czyżby to miesto nie miało szczęścia?
zgodnie z przewidywaniami
buczek wczoraj wygrał
a dziś
umoczył 2700zł
tak samo wygrywa nielot
pozdrawiam normalnych
oszołomy do afganistanu!!!!
buczek wczoraj wygrał
a dziś
umoczył 2700zł
tak samo wygrywa nielot
pozdrawiam normalnych
oszołomy do afganistanu!!!!
jest ktos co pracuje w kolekturze ?
pytam czemu na mnie pracują ja chce wysyłać jak normalni luczie bo za mną coś wciskają na maszynie za dużo przycisków a na ludzi podglądam jak wysyłają to normalnie jakiś na mnie restart ?
Proszę maniekg,denis7 o nie udzielanie się w tym miejscu. Wszystkie wpisy o wiadomej tematyce będą kasowane.
TOP ,może masz na kartce,a nie na kuponach i muszą ręcznie wpisywać...tak zrozumiałem.
Nikt nie jest złośliwy,ale przychodzi tyle ludzi,że oczu szkoda,a kupony są od tego,żeby nawet szybciej kogoś obsłużyć,a nie stać w kolejce...
pasko
czy pisząc prawdę robię coś złego?
co chcesz kasować?
bo nie rozumie
fakty?
a pozostawić farmazony o dupie marynie
i jeszcze jedno
jesteś w dużym błędzie skoro kojarzysz mnie z maniekg
czy pisząc prawdę robię coś złego?
co chcesz kasować?
bo nie rozumie
fakty?
a pozostawić farmazony o dupie marynie
i jeszcze jedno
jesteś w dużym błędzie skoro kojarzysz mnie z maniekg
Pytam czemu na mnie pracują ja chce wysyłać jak normalni ludzie bo za mną coś wciskają na maszynie za dużo przycisków a na ludzi normalnie.podglądam jak wysyłają to normalnie co oni mi więcej wciskają na maszynie
O pasko byłem w kolekturze i powiedziałem zeby dożo za mną niewciskała na maszynie i sie skończyło a i ona spowrotem i o wruciła cos wciskać a takie dałem wyniki
04,06,35,37,63,
65,67,73,76,77
04,06,35,37,63,
65,67,73,76,77
Top Secret: czy przeczyta się od tyłu do przodu tą Twoją informację, czy też normalnie od przodu do tyłu, to mniej więcej to samo wychodzi...
z tego wyniku morze być zero co skresliłem ale jej dałbym bata o boze
nie wiem oni mnie znajom ja nosze implant moze musze zakładać peruke i wąsy z brodom
Znajom brodom? To są syndromy dzieci 1995+ wychowanych na Cartoon Network. Chociaż mogę być w błędzie.
TOP jak to za tobą ? Przecież jak się wysyła w kolekturze to stoisz przodem nie tyłem...
tyłem
mam pytanie gdzie mozna grac w zakladach bukmacherskich w multi multi i gdzie sa najwyzsze stawki bo w fortunie zblokowali?
gracz 6 ,w totomix-ie
a ile placa za 5 liczb w totomixie na multi multi macie moze stawki
wejdz na totolotek i tam w zakładach od 101 do 180 masz stawki na multi
Betgun. Zielony link pod tym chatem. I można sobie pograć bez wychodzenia z domu.
BetGun ale tylko można obstawiać przedziały a nie konkretne liczby i konkretne wygrane jak w TS
w bet gun opłaca sie hrać dl. progresją
jak ktoś chętny do dyskusji to założyłem temat na forum" kto gra progresją w bet gun? dl
specjalny trik mozna wysłać 2 zakłady na 1 losowanie ale trzeba isc do 2 kolektur tak widać 1 kolektura wygrywa tak jest na moim tescie stestowałem siebie niemają nic na końcu
Dla mnie z 9 tki (chybił)na 14tą weszły 2 pierwsze liczby,także może być zysk...
PAMIĘTAJCIE,zdrapki mogą być dobrym prezentem komuś na ślub,najlepiej kupić całą paczkę,złożyć się w kilka osób,50% zwróci się na pewno,jeśli dopisze szczęście to można wygrać nawet 125.000 na wesele i podróż poślubną wystarczy...
szkoda ze nie umiem pisać lepiej
Top Secret: ale możesz też wysłać 2 takie same zakłady w tej samej kolekturze. Pozdrawiam
nie takie same
OPA a ile kosztuje cala paczka zdrapek za 1 zl ??????
Witam Wszystkich!!!!!!!!
Kuleczki na 14;)
4,5,41,18,27,64,70
Pozdro!!!!!!!
Kuleczki na 14;)
4,5,41,18,27,64,70
Pozdro!!!!!!!
Co sądzicie o stronie www.wielkieodkrycie.pl ? wygląda przekonujaco, jest promowana na naszej stronie przez google. Może złożymy sie po 10zł ?
Witam! na 14 moje liczby-8,11,13,19,56,65. Może coś pyknie.Pozdrawiam
czy ktoś kożystał z tego? zastanawiam się czy coś warte jes http://www.wielkieodkrycie.pl&nm=6