Wpisy 5 267 212 – 5 267 323
15 lutego 2025 07:50 → 15 lutego 2025 09:25, 100 wpisów
Wasyl piaski zagraj za 18 000
@5 267 212 zbigniew g:
@5 267 213 wasyl-piaski: tylko nie przegraj za jednym razem jak kiedyś 18000 w maszyny
dawne czasy
@5 267 215 wasyl-piaski: mogłeś wtedy zamiast na maszynach kupić multilotka 1/1
@5 267 216 zbigniew g: ano moglem
@5 267 217 wasyl-piaski: a tak to za jednym razem poszło na maszynach 18 000
@5 267 216 zbigniew g: łatwo przyszło łatwo poszło
Na żywo kiedyś widziałem gościa prawie 3 000 przegrał
od 18 do 5 rano
no i
I jak przegrałeś to przezuciles się na gry w lotto
@5 267 218 zbigniew g: potem to ino myslałem ze sie odegram
niestety błedne myslenie
niestety błedne myslenie
@5 267 225 wasyl-piaski: tak wszyscy mają
Mój wojaszek też przegrywał aż mu przeszło całe wypłaty
Mój wojaszek też przegrywał aż mu przeszło całe wypłaty
@5 267 227 islandorka30,5:my tu piszemy o chazardzie kiedyś jak maszyny w barach były i ludzie grali na maszynach
Ja nigdy do maszyny nie dałem ani jednej złotówki tylko obserwowałem ludzi jak przegrywali
Ja nigdy do maszyny nie dałem ani jednej złotówki tylko obserwowałem ludzi jak przegrywali
@5 267 228 zbigniew g: kuzwa pytam co wygrałeś wczoraj
Wczoraj 1 zakład exp 80zl
Mimi 10 zakładów nic
Mimi 10 zakładów nic
Widzę co piszecie...
No i git
@5 267 232 islandorka30,5: oglądałaś wczoraj kabaret na żywo
Nie oglądam kabaretów,wolw horror
A co takiego było
...
...
@5 267 234 islandorka30,5: ale losowanie na żywo tu
Gadała o mojej żółtej budzie kęty 700 lecia
@5 267 237: ale nie o mnie to nie ja
Raz Idę zagrać podjeżdża jakąś bmw wchodzę do fioletowej budy za facetem facet krawatka itp
I stoję za nim .....facet do pani w fioletowej budzie do niej poproszę 200 na jedno losowanie zakładów eurojacek
I stoję za nim .....facet do pani w fioletowej budzie do niej poproszę 200 na jedno losowanie zakładów eurojacek
@5 267 240 zbigniew g: no to juz chazart
kawa z rana jak mleczko prosto z cy ca
@5 267 241 wasyl-piaski: ale gościu bmw i krawaciasz itp
Czyli kupę kasy ma żeby za jednym razem eurojacek 200 zakładów....nie znam go raz go widziałem
Jak by kupil 10 zakładów to bym tego nie pamiętał ale ze 200 zakładów to pamiętam
Czyli kupę kasy ma żeby za jednym razem eurojacek 200 zakładów....nie znam go raz go widziałem
Jak by kupil 10 zakładów to bym tego nie pamiętał ale ze 200 zakładów to pamiętam
@5 267 234 islandorka30,5:
walentynkowe spóznione ale szczerea tam całe pole masz
@5 267 244 zbigniew g: ciekawe czy mu cos weszło no bo 2/5 tys zapłacił
+2 i u mnie
ulice czarne jak u was
ulice czarne jak u was
@5 267 247 wasyl-piaski: właśnie
Około roku 2010 we wigilje wchodzę do fioletowej godzina około 12 stej a tam stara babcia kupowała zdrapki za 550zl ktoś jej powiedział co pani będzie robiła z tymi zdrapkami jej odpowiedź będę drapała na stole wigilijnym
Około roku 2010 we wigilje wchodzę do fioletowej godzina około 12 stej a tam stara babcia kupowała zdrapki za 550zl ktoś jej powiedział co pani będzie robiła z tymi zdrapkami jej odpowiedź będę drapała na stole wigilijnym
W podstawówce 8 lat miałem w klasie tylko 12 dziewczyn aż 7 znich nigdy się nie ślub dzieci
Miałem nie dawno spotkanie klasowe
Miałem nie dawno spotkanie klasowe
@5 267 208 wasyl-piaski: Facet budzi się rano z gigantycznym kacem. Głowa pęka, w ustach jak na pustyni, a obok leży kartka:
"Kochanie, zrobiłam ci śniadanie, wzięłam dzieci do szkoły, w lodówce masz rosół. Odpoczywaj, kocham cię. PS: Twoja mama dzwoniła, powiedziała, że jesteś odpowiedzialnym i rozsądnym człowiekiem."
Facet przeciera oczy, nie wierzy… Idzie do kuchni, faktycznie – rosół czeka, na stole tabletki na ból głowy i sok pomarańczowy.
Zdezorientowany pyta syna:
– Co się tu dzieje? Mama jest jakaś… za miła.
– Aaa, to… Wczoraj wróciłeś na czworakach, rozwaliłeś lustro i przewróciłeś kwiatek.
– No to czemu nie drze się na mnie?!
– Bo jak mama ściągała ci spodnie, powiedziałeś: "Zostaw mnie, kobieto, jestem żonaty!"
"Kochanie, zrobiłam ci śniadanie, wzięłam dzieci do szkoły, w lodówce masz rosół. Odpoczywaj, kocham cię. PS: Twoja mama dzwoniła, powiedziała, że jesteś odpowiedzialnym i rozsądnym człowiekiem."
Facet przeciera oczy, nie wierzy… Idzie do kuchni, faktycznie – rosół czeka, na stole tabletki na ból głowy i sok pomarańczowy.
Zdezorientowany pyta syna:
– Co się tu dzieje? Mama jest jakaś… za miła.
– Aaa, to… Wczoraj wróciłeś na czworakach, rozwaliłeś lustro i przewróciłeś kwiatek.
– No to czemu nie drze się na mnie?!
– Bo jak mama ściągała ci spodnie, powiedziałeś: "Zostaw mnie, kobieto, jestem żonaty!"
@5 267 248 wasyl-piaski: W Jaworznie swieci
@5 267 256 Jelonek: z okna ino kominy widze
Czemu tylu ludzi choruje teraz na grypę a na covid 19 nikt z mojego otoczenia
W Tychach o 8:40
@5 267 257 wasyl-piaski: Te z Bedzina czy Jaworzna?
@5 267 259 Andreas3864: pracujesz w Tychach
@5 267 258 zbigniew g: no na grype wiecej dają
cowid srowid sie nie przyjął
cowid srowid sie nie przyjął
@5 267 259 Andreas3864: tychy piekne paprocany
na rybki tam latam
na rybki tam latam
@5 267 265 wasyl-piaski: Osiedle "O".
@5 267 265 wasyl-piaski: blizej masz Pogorie,Rogożnik,Paprocany dupy nie urywa
@5 267 259 Andreas3864: moja pani pracuje w tych tychach na paprocanskiej 86 fajna restouracja
Covid to największy przekręt moigo życia......znam trupa sąsiadkę w totalnym ostatnim stadium raka i kaput zrobiła to była jej wpisali ze zmarła na kowida to był 168 lub 169 zgon na covid 19 ....
@5 267 260 Jelonek: i te i tamte widze
@5 267 269: w Polsce
@5 267 267 Andreas3864: tam piekne karpie biora
dostają buzi selfi i do wody spowrotem
dostają buzi selfi i do wody spowrotem
@5 267 267 Andreas3864: A na Żabie Doly to E46 ze Slawkiem Bailando.
@5 267 269 zbigniew g: u mnie tez znajomemu mama zmarła
przyjechali zapytali czy kaszlała
a miała kaszel palacza
wpisali cov19 i jeszcze mu dali 800zł
to był interesza skórkę
przyjechali zapytali czy kaszlała
a miała kaszel palacza
wpisali cov19 i jeszcze mu dali 800zł
to był interesza skórkę
@5 267 267 Andreas3864: a na rogozniku na gorce fajne ujecie wody pitnej jest byłes tam
@5 267 278 wasyl-piaski: Rogoźnik, wielka ruina , zdemolowany Bialy Domek, wszystkie 54 domki szlag trafil.Kiedys nalezaly do Huty Katowice.
@5 267 274 Jelonek: to ze szynka jest to spoko
ale czy masłem posmarowane
ale czy masłem posmarowane
@5 267 280 wasyl-piaski: Smalec gęsi.
@5 267 277 wasyl-piaski:ale ona była ostatnim stadium rak płuca a jej wpisali covid19 zgon
Wiem jak wygląda rak płuc ostatnim stadium 2016 siedziałem po pracy przy mojej babci
Wiem jak wygląda rak płuc ostatnim stadium 2016 siedziałem po pracy przy mojej babci
@5 267 279 Jelonek: myslałem to kupic
ale da duzo chcieli
i nie zwrócił by sie interes do konca zycia
ale da duzo chcieli
i nie zwrócił by sie interes do konca zycia
@5 267 279 Jelonek: no szkoda białego dworka
@5 267 283 wasyl-piaski: Ostatnio mial to wlasciciel zakladow miesnych z Myslenic.On to zajechal na śmierc.
@5 267 286 Jelonek:
@5 267 287 wasyl-piaski: Zaklady Mięsne "Wędzonka" Górka, wykończyl Rogoźnik.
U mnie wrobocie zauważyłem coś dziwnego mają mniej niż 40 lat i już robią kontrolne badania na prostatę i się do tego przyznają ze byli jeden znich 32 lata był na badaniu
@5 267 289 Jelonek: no i na koniec prawdziwa wedzonka bo był pozar
@5 267 292 wasyl-piaski:
@5 267 291 zbigniew g: no pogmyra paluszkiem w pupie
@5 267 293 Jelonek: byłem tam ostatnio
nawet kable zajumali
nawet kable zajumali
@5 267 293 Jelonek: oglądałem to chyba 3 lub 4 dni temu
@5 267 295 wasyl-piaski: Pozostaly mi mile wspomnienia z Rogoźnika.2 wesela , noclegi, imprezy do bialego rana , domek 47.
czesto tam jestem po wode ze zródełka
https://www.google.com/search?client=opera&q=rogoznik+ujecie+wody&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#lpg=
https://www.google.com/search?client=opera&q=rogoznik+ujecie+wody&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#lpg=
@5 267 296 zbigniew g: Ten , kto tam byl, nie moze ogladac tego materialu spokojnie.Tak konczyly kopalnie i zaklady pracy nie tylko na Ślasku.
@5 267 299 Jelonek: wiem
tajemnice góry buczyna
@5 267 302 Jelonek: to wina besti ze wschodu
@5 267 302 Jelonek: u mnie ledwo przez smog
@5 267 301 wasyl-piaski: Gora kiedys zwana Dziadem.
-ale wiosna idzie bo pszcółki maje
otwieraja ule
otwieraja ule
Ale już za tydzień 15c zapowiadają na plusie....i znów rolnicy z powodu wcześniejszej wegetacji w kwietniu przymrozi i stracą jak rok temu
@5 267 304 wasyl-piaski: Prawda, ze Ɓędzin to najbrzydsze ślaskie muasto?
bedzie miodek
@5 267 308 Jelonek: no tak
@5 267 308 Jelonek: słyszałem to kiedyś powaga
@5 267 312: chyba z 15 lat temu nie pamiętam
@5 267 301 wasyl-piaski: wzgórze o nazwie Buczyna. Jest to wyraziste wzniesienie o wysokości 377 m n.p.m., górujące nad wsią Rogoźnik w powiecie będzińskim, w gminie Bobrowniki. Wzgórze to, niegdyś zwane "Dziadem", od strony zachodniej porośnięte jest gęstym, unikalnym wielogatunkowym lasem, w którym występują różnorodne rośliny, w tym gatunki chronione. Buczyna jest częścią Garbu Tarnogórskiego, będącego fragmentem Wyżyny Śląskiej.
Warto również wspomnieć o Uroczysku Buczyna, jedynym lesie z prawdziwego zdarzenia w Chorzowie, oddzielonym od miasta autostradą A4. To bukowe królestwo stanowi prawdziwy cud natury w przemysłowym otoczeniu Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii. Bywalem tam często.
Warto również wspomnieć o Uroczysku Buczyna, jedynym lesie z prawdziwego zdarzenia w Chorzowie, oddzielonym od miasta autostradą A4. To bukowe królestwo stanowi prawdziwy cud natury w przemysłowym otoczeniu Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii. Bywalem tam często.
@5 267 315 Jelonek: dlatego mi ublizają ze jestem ze sląska
a ja rodowity zagłebiak
zagłebie rudy i zelaza
była nawet gazeta zagłebie
a ja rodowity zagłebiak
zagłebie rudy i zelaza
była nawet gazeta zagłebie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Czerwone_Zagłębie
Jakie miasta wchodzą w skład Zagłębia?
Miasta wchodzące w skład Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii
Będzin.
Bieruń
Bobrowniki.
Bojszowy.
Bytom.
Chełm Śląski.
Chorzów.
Czeladź
Miasta wchodzące w skład Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii
Będzin.
Bieruń
Bobrowniki.
Bojszowy.
Bytom.
Chełm Śląski.
Chorzów.
Czeladź
@5 267 317 wasyl-piaski: Kocham Zaglębie, mam tam liczna rodzine i wspanialych przyjaciól.Mieszkalem w Czeladzi na Rożka, teraz Legionow.
Czym się różni Zagłębie od Śląska?
Sosnowiec to nie Śląsk! To Zagłębie. Obalam geograficzne mity ...
Śląsk to region o bogatej kulturze ludowej. Ślązacy mają swój własny dialekt, tańce, piosenki i wiele innych aspektów kultury, które odróżniają ich od innych. Natomiast Zagłębie ma swój charakter, który jest znacząco odmienny od śląskiego. Na Zagłębiu sporo jest wpływów kulturowych z Małopolski.30 lip 2023
Sosnowiec to nie Śląsk! To Zagłębie. Obalam geograficzne mity ...
Śląsk to region o bogatej kulturze ludowej. Ślązacy mają swój własny dialekt, tańce, piosenki i wiele innych aspektów kultury, które odróżniają ich od innych. Natomiast Zagłębie ma swój charakter, który jest znacząco odmienny od śląskiego. Na Zagłębiu sporo jest wpływów kulturowych z Małopolski.30 lip 2023
@5 267 321 wasyl-piaski: 

Sosnowiec to nie Śląsk! To Zagłębie. Obalam geograficzne mity
Marcin Kamyk Kamiński
https://marcinkaminski.pl › sosnowiec-to-zaglebie-nie-slask
Do jakiego zaboru należała Dąbrowa Górnicza?
24 stycznia 1915 roku podzielono obszar Zagłębia na strefy okupacyjne niemiecką i austriacką, a Dąbrowa znalazła się pod okupacją austriacką. W 1916 roku podniesiono wieś Dąbrowę do rangi miasta. 18 sierpnia 1916 roku Dąbrowa otrzymała od władz austriackich prawa miejskie.
Marcin Kamyk Kamiński
https://marcinkaminski.pl › sosnowiec-to-zaglebie-nie-slask
Do jakiego zaboru należała Dąbrowa Górnicza?
24 stycznia 1915 roku podzielono obszar Zagłębia na strefy okupacyjne niemiecką i austriacką, a Dąbrowa znalazła się pod okupacją austriacką. W 1916 roku podniesiono wieś Dąbrowę do rangi miasta. 18 sierpnia 1916 roku Dąbrowa otrzymała od władz austriackich prawa miejskie.