Wpisy 51 583 – 51 682
12 czerwca 2009 00:04 → 12 czerwca 2009 19:50, 100 wpisów
tomcio1972,teraz rozpisóję liczby,które wybrałem ze statystyk, na Twoje systemy:3z12,3z8 i 3z7.Jutro one powinny dać ładną wygranaą.Pozdrawiam
TOP SECRET >>>> od 15.06 będą 2 losowania nowej wersji obecnego Multilotka , która zmieni nazwę na MULTI MULTI.
Losowania będą odbywały się o godzinie 14.00 ( do obejrzenia na żywo jedynie w internecie na stronie lotto ) oraz o 22.00 w telewizji.
Losowania będą odbywały się o godzinie 14.00 ( do obejrzenia na żywo jedynie w internecie na stronie lotto ) oraz o 22.00 w telewizji.
pPodam kilkanaście liczb z moich trójek w ML-ku:3,4,9,10,12,19,21,22,25,26,27,28,29,34,37,38,70
Edi8 Witaj.
Moze jesteś w stanie przeanalizować lekko czeskiego multi na przyszły tydzień(pon-śr.) i podać mi jakieś cyfry.
Jak coś trafię to się podzielę bo taki jestem.
Wysłąłem takie zapytanie tomciowi1972 ale bez odzewu.Może Ty się skusisz?w końcu nic cie to nie kosztuje.
Pozdrawiam
Moze jesteś w stanie przeanalizować lekko czeskiego multi na przyszły tydzień(pon-śr.) i podać mi jakieś cyfry.
Jak coś trafię to się podzielę bo taki jestem.
Wysłąłem takie zapytanie tomciowi1972 ale bez odzewu.Może Ty się skusisz?w końcu nic cie to nie kosztuje.
Pozdrawiam
tiger>>> podaję link do strony programu ( posiada angielską i czeską wersję językową ) który obsługuje także gry z FORTUNY , więc także Akumulatora 20z80 i sądzę , że będzie Ci bardzo przydatny do analizowania oraz typowania.
Oto ten link:
http://www.expertlotto.com/en/lotteries/index.htm
Pzdr.
edi8
Oto ten link:
http://www.expertlotto.com/en/lotteries/index.htm
Pzdr.
edi8
tiger>>>> sorry.
Przegapiłem Twój wpis.
Muszę Cię trochę zmartwić a dlatego,że
ja wogóle nie zajmuję się typowaniem
ani grą w czeskiego 20z80.
Raz zagrałem w tą grę miesiąc temu i dałem sobie spokój ponieważ gram w polskiego ML i sporadycznie w DL i Hiszpanię a więc nie jestem w stanie inwestować pieniędzy w tyle gier naraz.
Skorzystaj z linku który podał Ci "edi8" a napewno przyda Ci się do typowania liczb.
Ja mogę coś od siebie podać ale nie będzie żadnej gwarancji z mojej strony,że te liczby wpadną.
Chyba mnie rozumiesz?.
Pzdr.
Przegapiłem Twój wpis.
Muszę Cię trochę zmartwić a dlatego,że
ja wogóle nie zajmuję się typowaniem
ani grą w czeskiego 20z80.
Raz zagrałem w tą grę miesiąc temu i dałem sobie spokój ponieważ gram w polskiego ML i sporadycznie w DL i Hiszpanię a więc nie jestem w stanie inwestować pieniędzy w tyle gier naraz.
Skorzystaj z linku który podał Ci "edi8" a napewno przyda Ci się do typowania liczb.
Ja mogę coś od siebie podać ale nie będzie żadnej gwarancji z mojej strony,że te liczby wpadną.
Chyba mnie rozumiesz?.
Pzdr.
cześć mam pytanie gdzie sprawdze wyniki w necie z losowan loteria swiata zaklad zawarty w STS chodzi mi o loterie italia z góry dziekuje
Kurcze nie wiedzialem ze na takich pierdolach mozna tyle zyskac przecie jesli do co podaja na pacnij.pl i na tego typu aukcjach oni na zwyklym sprzecie potrafia 10x wiecej wygrac. Dajmy na to dzis wystawiony byl laptok z HP seria mini podaja cene niby 2.799 za tyle to sie normalnego lapa kupuje ten defakto jest wart 1799. To jeszcze nie jest paranoja ludzie licytuja go cena w serwisie wynosi 198,21 zl serwisowej mamony czyli podbic. ale nikt pewnie sie tam nie zastanawial ze 0,01 zl w rzeczywistosci jest warte 50gr (realnego piniąsa), korzystajac z prostej logiki matematycznej skoro 1gr = 50gr (realnych) to 19821gr = 99810.50 zł (realnych). Jestem pelen podziwu dla ludzi ktorzy wymyslili taki system sprzedali laptopa 5,5x drozej niz jest wart :)
Zeby nie bylo nie gralem tam bo ja zawsze podejzliwy jestem i jak ktos mi cos ciekawego proponuje to mi zejdzie zawsze pare godzin na znalezieniu knifu jak moze mnie swoja oferta wykonczyc albo oszukac :)
Zeby nie bylo nie gralem tam bo ja zawsze podejzliwy jestem i jak ktos mi cos ciekawego proponuje to mi zejdzie zawsze pare godzin na znalezieniu knifu jak moze mnie swoja oferta wykonczyc albo oszukac :)
Przepraszam za bledy i forme ale sie podniecilem i troche tekst niespojny i z bledami. Pozdro dla Josefa :)
tiger>>> Po rzuceniu okiem na wyniki Akumulatora 20z80 za ostatnie 30 dni - w zakresie trafień min. 3 liczb z przedziału od 1-8:
11.06. 02-04-05
10.06. 02-04-06
09.06. 02-05-06-08
05.06. 01-03-05-06
01.06. 02-07-08
31.05. 01-04-05-08
29.05. 02-03-06
27.05. 03-04-08
26.05. 01-02-04-07-08
23.05. 02-04-06-08
21.05. 01-02-04-08
20.05. 01-06-08
16.05. 01-03-04-06
mam takie spostrzeżenia:
Rozważ może koncepcję gry systemem 3z8=56 ( waluty są oczywiście inne ale kursy jak wiesz są identyczne w całej FORTUNIE , więc za 3/3 jest też 50 , ale podatek to tylko 5% a nie 10% jak w Polsce ) w ten sposób ustawiając drabinkę swoich rosnących stawek , że trafienie 3/3 z kursem 50 , czyli POZORNIE dające stratę wobec 3z8=56 , stanie się jednak zyskiem netto w momencie pierwszego trafienia 4z8 , bo takie trafienie ustaw co do stawek na zwracające jedynie CAŁY koszt dotychczasowej gry , czyli na zysk zerowy.
Tak więc wszystkie po drodze uzyskane trafienia 1x 3/3 , jako niewątpliwie częściej się pojawiające niż te 4x 3/3 wynikające z 4z8 , bo 4 liczby dają cztery "trójki" - staną się tym zyskiem netto.
Trafienie 4z8 to 4x 3/3 czyli 4x50= kurs 200 a system 3z8=56 , zatem 200:56=3.57 i do takiego kursu de facto taka gra będzie się ewentualnie w tej w/w koncepcji odnosić.
Pzdr.
edi8
11.06. 02-04-05
10.06. 02-04-06
09.06. 02-05-06-08
05.06. 01-03-05-06
01.06. 02-07-08
31.05. 01-04-05-08
29.05. 02-03-06
27.05. 03-04-08
26.05. 01-02-04-07-08
23.05. 02-04-06-08
21.05. 01-02-04-08
20.05. 01-06-08
16.05. 01-03-04-06
mam takie spostrzeżenia:
Rozważ może koncepcję gry systemem 3z8=56 ( waluty są oczywiście inne ale kursy jak wiesz są identyczne w całej FORTUNIE , więc za 3/3 jest też 50 , ale podatek to tylko 5% a nie 10% jak w Polsce ) w ten sposób ustawiając drabinkę swoich rosnących stawek , że trafienie 3/3 z kursem 50 , czyli POZORNIE dające stratę wobec 3z8=56 , stanie się jednak zyskiem netto w momencie pierwszego trafienia 4z8 , bo takie trafienie ustaw co do stawek na zwracające jedynie CAŁY koszt dotychczasowej gry , czyli na zysk zerowy.
Tak więc wszystkie po drodze uzyskane trafienia 1x 3/3 , jako niewątpliwie częściej się pojawiające niż te 4x 3/3 wynikające z 4z8 , bo 4 liczby dają cztery "trójki" - staną się tym zyskiem netto.
Trafienie 4z8 to 4x 3/3 czyli 4x50= kurs 200 a system 3z8=56 , zatem 200:56=3.57 i do takiego kursu de facto taka gra będzie się ewentualnie w tej w/w koncepcji odnosić.
Pzdr.
edi8
grzegorz_k.s.r.g_silesia >>>> te wyniki możesz sprawdzić na stronie czeskiej FORTUNY która podaje link do włoskiej strony SUPERENALOTTO , bo tylko w Fotunie Polska są zawieszone gry losowe.
TIGER po co grac w wogole jezeli masz zalozyc w najlepszym przypadku zysk zerowy,a jest możliwość straty.Za maly kurs zeby tak grac.Ale to moje zdanie twoje moze byc inne ,ja zawsze zakładam zysk nawet za wypominane mi 2000 ale 10 zeta cieszy.Jaka to radocha odebrać z kasy 2010 zeta.Czego ci zycze serdecznie.Pozdrawiam
ph2008> Nie zawsze tak jest. Wczoraj też skończyła się ta aukcja: http://www.pacnij.pl/aukcja_malejaca/detale/630-LG_22_LCD_W2234SBN/
Monitor wystartował od 71,90 i został sprzedany za 71,40 tj. po łącznych 5 pacnięciach ;) Pewnie każdy myślał, że to nie możliwe i czekał na drugiego... ;)
Monitor wystartował od 71,90 i został sprzedany za 71,40 tj. po łącznych 5 pacnięciach ;) Pewnie każdy myślał, że to nie możliwe i czekał na drugiego... ;)
GOMEZ szkoda ze nie w poniedzialek to bys dostał bonusa,premie zwal jak zwal ale bys mial 110 zeta i kurs na 1 liczbe 3,2 czyste.Wiec się opłaca.Pozdrawiam
Czy naprawdę tacy zupełnie totalni idioci , którzy niczego nie rozumieją - jak autor wpisu 51595 - muszą się w tu wypowiadać , i to nie będąc proszeni przez "tigera" o zabranie głosu???
PASKO: pomyśl o stworzeniu na swojej stronie zaułku DLA NIEKUMATYCH oraz teście IQ , aby takich kretyńskich wpisów jak ten w/w tu uniknąć...
PASKO: pomyśl o stworzeniu na swojej stronie zaułku DLA NIEKUMATYCH oraz teście IQ , aby takich kretyńskich wpisów jak ten w/w tu uniknąć...
O ten laptop walczyło głównie 2-4 osoby. Oddano łącznie 6381 pacnięć i pomyśl sobie jak musiał się czuć jacekdaniel1977, który niejako się poddał po oddaniu samemu pewnie z 2000 pacnięć. Stracił cały dzień, ponad 2000 zł i oddał laptopa w ręce zwycięzcy ;) Strasznie to musi iść na nerwy...
edi8: czego tu nie rozumiesz? Ja rozumiem doskonale przesłanie 50595.
gomez>>> nie ma już od kilku tygodni tej e-promocji w postaci 10% bonusu od kwoty wpłaty dokonywanej w poniedziałki - a zatem kolejny raz " kogucik19" wprowadza wszystkich w błąd!!!
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
PASKO: więc i Ty jesteś analfabetą w odniesieniu do gier losowych , który niczego nie rozumie???
Sorry, współczuję!!!
P.s: przedstawiona koledze " tigerowi" koncepcja gry zakłada ustawienie stawek dających 100% zwrot nakładów ( czyli ich wyzerowanie ) w momencie pierwszego trafienia 4z8 - a czerpanie zysków z trafianych pomiędzy wystąpieniami 4z8 - niewątpliwie częstszych od 4z8 trafień 3z8 .
Zatem tylko POZORNIE 4z8 nie przynosi zysku - a zerując całe koszty gry de facto generuje je z tych pośrednich trafień 3z8.
Czy to naprawdę jest takie trudne do ogarnięcia???
Pozdrawiam
edi8
Sorry, współczuję!!!
P.s: przedstawiona koledze " tigerowi" koncepcja gry zakłada ustawienie stawek dających 100% zwrot nakładów ( czyli ich wyzerowanie ) w momencie pierwszego trafienia 4z8 - a czerpanie zysków z trafianych pomiędzy wystąpieniami 4z8 - niewątpliwie częstszych od 4z8 trafień 3z8 .
Zatem tylko POZORNIE 4z8 nie przynosi zysku - a zerując całe koszty gry de facto generuje je z tych pośrednich trafień 3z8.
Czy to naprawdę jest takie trudne do ogarnięcia???
Pozdrawiam
edi8
Ale ja mowie o podbij.pl ;) na pacnij nie zagladalem, ale to jest chłyt matetindowy przyciagnie sporo ludzi a potem bedzie jak na podbij :P
Ja stanowczo odradzam granie na tego typu portalach, dobrze ze sam pomyslalem zanim wpisalem ich konto w rameczce "przelew na konto" i "kwota" :P
Juz bylo blisko dobrze ze cos mnie tknelo i pomyslalem, moja zdrowy rozsadek znowu zwyciezyl nad chytroscia i rzadza zysku.
Ja stanowczo odradzam granie na tego typu portalach, dobrze ze sam pomyslalem zanim wpisalem ich konto w rameczce "przelew na konto" i "kwota" :P
Juz bylo blisko dobrze ze cos mnie tknelo i pomyslalem, moja zdrowy rozsadek znowu zwyciezyl nad chytroscia i rzadza zysku.
edi,a czemu jak cche wytypowac np. 3 liczby w totokeno czy wpadna nie mozna obsatwic?
No i juz znikam Słonce zawsze ma racje wiec jest nie omylne,teorie ma oblatana wiec ,wszystkie pytania tylko do niego,no coz ja juz spadam bo on jak zwykle 24 godz na stanowisku tak trzymac ,ale ja tylko 15 dni wiec możesz na mnie pojezdzic trochę.TIGER zanim jednak zagrasz taj jak ci teoretyk radzi to sie mocno zastanow ile masz do stracenia.Pozdrawiam
gomez>>> w dzisiejszej ofercie Totolotka ( Totomixu ) są nadal obecne zakłady na DL i ML , więc nie wiem gdzie leży przyczyna tego , że nie możesz zawrzeć zakładu.
Być może po Twojej stronie...
Być może po Twojej stronie...
no chce sobie wybrac 3 liczby na totokeno i pisze ze Brak wymaganych zdarzeń 100 jako pewniaki dla 100-180
edi dzieki z tego co widze to wygrałem 405 zl zakład stawka 2 zl kurs 225.00 dwie liczby skreslilem 10i 37
edi8
witaj, wróciła dawno już zapomniana opcja kursu 1 EUR, przy typowaniu zakładów totokeno
Pzdr.
witaj, wróciła dawno już zapomniana opcja kursu 1 EUR, przy typowaniu zakładów totokeno
Pzdr.
gomez:
TotoKeno
Należy wytypować minimum 2 zdarzenia z zakresu 100-180.
Obowiązkowym zdarzeniem do typowania jest zdarzenie 100 określające średni kurs 1 Euro ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski w dniu podanym w opisie zdarzenia gdzie:
1 - oznacza wartość poniżej podanej w opisie zakładu
2- oznacza wartość powyżej podanej w opisie zakładu
Średni kurs walut publikowany jest przez Narodowy Bank Polski w dni robocze od poniedziałku do piątku ok. godz. 12.00.
Pozostałe minimum 1 zdarzenie należy wytypować z zakresu 101-180, gdzie każde z nich oznacza liczbę, która nie zostanie lub zostanie wylosowana w Multi Lotku w dniu podanym w opisie zdarzenia, gdzie:
1 - oznacza, że dana liczba nie zostanie wylosowana
2 - oznacza, że dana liczba zostanie wylosowana
Zdarzenia 101-180 można typować metodą „chybił-trafił”.
UWAGA! Zdarzenia z zakresu 101-180 można łączyć z pozostałymi zdarzeniami z oferty za wyjątkiem zdarzeń o numerach 3 oraz 13-17
W przypadku typowania zdarzeń wyłącznie z zakresu oferty TotoKeno opcja 2 (dana liczba zostanie wylosowana) przyznawane są specjalne bonusy podwyższające wysokość wygranej. Dostępne bonusy to: Bonus 3 kulki, Bonus 4 kulki, Bonus 5 kulek, Bonus 6 kulek, Bonus 7 kulek. Kupony z przyznanym bonusem nie mogą być typowane w oparciu o systemy blokowe lub wielosystemy. Dodanie do kuponu choć jednego zdarzenia z poza oferty TotoKeno lub typowania opcji 1 (dana liczba nie zostanie wylosowana) powoduje, że bonus nie zostaje przyznany.
Pzdr.
TotoKeno
Należy wytypować minimum 2 zdarzenia z zakresu 100-180.
Obowiązkowym zdarzeniem do typowania jest zdarzenie 100 określające średni kurs 1 Euro ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski w dniu podanym w opisie zdarzenia gdzie:
Średni kurs walut publikowany jest przez Narodowy Bank Polski w dni robocze od poniedziałku do piątku ok. godz. 12.00.
Pozostałe minimum 1 zdarzenie należy wytypować z zakresu 101-180, gdzie każde z nich oznacza liczbę, która nie zostanie lub zostanie wylosowana w Multi Lotku w dniu podanym w opisie zdarzenia, gdzie:
1 - oznacza, że dana liczba nie zostanie wylosowana
2 - oznacza, że dana liczba zostanie wylosowana
Zdarzenia 101-180 można typować metodą „chybił-trafił”.
UWAGA! Zdarzenia z zakresu 101-180 można łączyć z pozostałymi zdarzeniami z oferty za wyjątkiem zdarzeń o numerach 3 oraz 13-17
W przypadku typowania zdarzeń wyłącznie z zakresu oferty TotoKeno opcja 2 (dana liczba zostanie wylosowana) przyznawane są specjalne bonusy podwyższające wysokość wygranej. Dostępne bonusy to: Bonus 3 kulki, Bonus 4 kulki, Bonus 5 kulek, Bonus 6 kulek, Bonus 7 kulek. Kupony z przyznanym bonusem nie mogą być typowane w oparciu o systemy blokowe lub wielosystemy. Dodanie do kuponu choć jednego zdarzenia z poza oferty TotoKeno lub typowania opcji 1 (dana liczba nie zostanie wylosowana) powoduje, że bonus nie zostaje przyznany.
Pzdr.
aklim>>> to jest ten chwyt , mający uchronić Totomix ( spółkę-córkę Totalizatora Sportowego ) od zarzutu przyjmowania zakładów na gry losowe , nie będących zakładami wzajemnymi - a co zarzucono np.FORTUNIE I TIPSPORTOWI w tym znanym piśmie Ministerstwa Finasów.
Teraz jest schowane pod tym kursem 1 € i wrzucone do jednego worka...
P.s: może dlatego "gomez" nie może zawrzeć zakladu na totokeno , gdyż nie dodaje tego zakładu na kurs 1€.
Pzdr.
edi8
Teraz jest schowane pod tym kursem 1 € i wrzucone do jednego worka...
P.s: może dlatego "gomez" nie może zawrzeć zakladu na totokeno , gdyż nie dodaje tego zakładu na kurs 1€.
Pzdr.
edi8
edi8
dokładnie, tak jak napisałeś, jest to sprytne posunięcie Totolotka
wytłumacz proszę "gomezowi" to dokłanie, ja już teraz nie mam czasu, muszę spadać do roboty
Pzdr.
dokładnie, tak jak napisałeś, jest to sprytne posunięcie Totolotka
wytłumacz proszę "gomezowi" to dokłanie, ja już teraz nie mam czasu, muszę spadać do roboty
Pzdr.
Edi8 jestes chyba obeznany z totolotkiem co jest jak nie ma kolektury tego buka u nas w miescie ?? Czemu na stronie nie ma opcji zaloz konto czy cos cirke about moze ja nie dowidze bo mam problemy ze wzrokiem (powaznie mam :P)
zakrecone to,chcialbym sobie wytypowac 5 liczb ktore nie wejda,typuje i i co musze jeszzce dac ten sredni kurs euro 1.01 i 3.20 tak ktore wybrac?
grzegorz_k.s.r.g_silesia >>> gratuluję Ci wygrania 2/2 w Superenalotto i mam pytanie , czy to zakład długoterminowy zawarty jeszcze w polskiej Fortunie przed zawieszeniem tam gier losowych , czy już w FORTUNIE czeskiej lub słowackiej?
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
ph2008>>> konto gracza należy zakładać osobiście w kolekturze Totomixa i dokonać wtedy z góry wpłaty gotówki na dalszą swoją grę - aby następnie grać już w ramach stanu swojego konta poprzez net.
Tak więc nie unikniesz wizyty w kolekturze...
Tak więc nie unikniesz wizyty w kolekturze...
gomez
Oczywiscie ze ten mały kurs:):)
oni zrobili to tylko po to by mozna było obstawiac liczby:)
kurs1,01 nie daje nic --a nawet daje ale niestety strate
pozdr
bratiszka
Oczywiscie ze ten mały kurs:):)
oni zrobili to tylko po to by mozna było obstawiac liczby:)
kurs1,01 nie daje nic --a nawet daje ale niestety strate
pozdr
bratiszka
gomez>>> zdarzenie 100 w ofecie Totomixa to lipa dla naiwnych , aby zamaskować tę sytuację , że nadal przyjmują zakłady na gty losowe.
Zdarzenie nr 100 to zapytanie o wysokość kursu 1€: czy 15.06 będzie niższy czy wyższy niż 4.90 a zatem "1" z kursem 1.01 jest na opcję że niższy... a "2" na opcję że wyższy niż te 4.90.
Sam więc widzisz , że trzeba to grać na "1" z kursem 1.01.
Zdarzenie nr 100 to zapytanie o wysokość kursu 1€: czy 15.06 będzie niższy czy wyższy niż 4.90 a zatem "1" z kursem 1.01 jest na opcję że niższy... a "2" na opcję że wyższy niż te 4.90.
Sam więc widzisz , że trzeba to grać na "1" z kursem 1.01.
czyli typujac licby z dn 12-06-2009, i trafiajac je i tak trzeba będzie czekac na "kaske" do 16-06-2009 ;(( lipa jak trzeba gdy idzie sie progresją
reni1
Parzyste i w razie niepowodzenia progresja :)
w ogólnym bilansie ML sa w małej ale jednak przewadze parzyste:)
pozdr.
Bratiszka
Parzyste i w razie niepowodzenia progresja :)
w ogólnym bilansie ML sa w małej ale jednak przewadze parzyste:)
pozdr.
Bratiszka
chcialem zagrac sobie parkimi i pisze mi takie cos:Nie można grać zblokowanych zdarzeń poza systemem - blok B1,co to znaczy?
NBP nie podaje kursów PLN do innych walut w weekendy i dlatego dziś trzeba grać na kurs 1€ z 15.06
gomez
Powinienes miec zazanacone pola "A" jesli nie grasz systemowym rozpisem
Powinienes miec zazanacone pola "A" jesli nie grasz systemowym rozpisem
edi8
Jesli jest tak jak piszesz to ciekawe czy wyplaca mi jutro jak dzis trafie?
Raczej system na to nie powoli bo zdarzenie 100 zostanie na ten moment nie rostrzygnięte
Jesli jest tak jak piszesz to ciekawe czy wyplaca mi jutro jak dzis trafie?
Raczej system na to nie powoli bo zdarzenie 100 zostanie na ten moment nie rostrzygnięte
Zdarzenie nr 100 zostanie rozstrzygnięte ( tak na niby bo wiemy że kurs euro będzie poniżej 4.9 ) dopiero 15.06 po komunikacie NBP - a zatem i wypłata wszystkich wygranych z udziałem tego zdarzenia nastąpi dopiero po tym "rozstrzygnięciu"..
c.d.
To jest jasno podane w ofecie:
100 ŚR.KURS 1 EUR w NBP z dn. 15.06: -(4,90 PLN)+/= 1.01 3.20
To jest jasno podane w ofecie:
W zestawie najdłużej oczekujących 2/4
na dziś to 61 dni.Rzadko się zdarza dla tego zestawu tak długi okres oczekiwania
bo jest to z reguły 40-50 dni.
Jeszcze trzy losowania ML,może wejdzie.
na dziś to 61 dni.Rzadko się zdarza dla tego zestawu tak długi okres oczekiwania
bo jest to z reguły 40-50 dni.
Jeszcze trzy losowania ML,może wejdzie.
edi to jest zawarte w sts i kupon na jedną gre
edi8, a mnie pani w totomixie poinformowała, ze jutro będzie wypłata ew. wygranej, bo zdarzenie jest nadal na 12.06. a 15.06 to jest data do kiedy obowiązuje kurs euro w wys. 4,9 tzn, że przez 4 dni obstawiamy czy bedzie wyżej lub niżej kwoty 4,9zł.Co sądzisz o tej interpretacji?
gomez>>> napisałeś , że chcesz zagrać parkami - ale pamiętaj o tym , że bez utraty prawa do bonusu możesz gerać tylko zakładami prostymi i systemami pełnymi , bo już zakłady blokowe i zakłady wielosystemowe nie dają tego prawa do bonusu!
To ja mam tez pytanie do obeznanych z BetGunem;jeden z punktow promocji mowi-wymagany „obrót” klient może dokonać na dowolnej liczbie zakładów (min. dwa zdarzenia na kuponie; system min 2z), przy dowolnych stawkach, z minimum jednym zdarzeniem na kuponie z kursem 1,4 ...czyli na solowki nie idzie zagrac w promocji?
guciancia>>> skoro taka jest interpretacja pochodząca od pracownika Totomixa , to trzeba mi się do tego przychylić , choć ten zapis z datą kursu 1 euro w dn.15.06 przy zdarzeniu nr 100 jest dający kilka mozliwości...
Oczywiście , że lepiej dla grających aby to było wypłacone bez zwłoki - bo wszyscy wiemy , że to tylko taki cyrk z tym zdarzeniem.
Oczywiście , że lepiej dla grających aby to było wypłacone bez zwłoki - bo wszyscy wiemy , że to tylko taki cyrk z tym zdarzeniem.
dzięki edi8, no własnie babka stwierdzila, ze musiała by nastąpić w systemie zmana daty zdarzenia na 15.06,a tak jak podałam było 12.06 i stąd w/w wniosek.
guciancia>>> ale jednak czytając literalnie REGULAMIN Totomixa stałbym na gruncie tej wypłaty dopiero PO ogłoszeniu kursu 1 euro w dn.15.06 , bo zobacz sama co jest tam napisane:
" Należy wytypować minimum 2 zdarzenia z zakresu 100-180.
Średni kurs walut publikowany jest przez Narodowy Bank Polski w dni robocze od poniedziałku do piątku ok. godz. 12.00. "
A zatem ten średni kurs ma być dopiero przez NBP ogłoszony i tylko zdarzenie , które ma dopiero mieć miejsce w przyszłości, może być tym o co się zakładamy - a nie to co jest wiadomym w momencie zawierania zakładu...
Pzdr.
edi8
" Należy wytypować minimum 2 zdarzenia z zakresu 100-180.
Średni kurs walut publikowany jest przez Narodowy Bank Polski w dni robocze od poniedziałku do piątku ok. godz. 12.00. "
A zatem ten średni kurs ma być dopiero przez NBP ogłoszony i tylko zdarzenie , które ma dopiero mieć miejsce w przyszłości, może być tym o co się zakładamy - a nie to co jest wiadomym w momencie zawierania zakładu...
Pzdr.
edi8
c.d.
A w w/w opisie zdarzenia w ofercie mamy jak byk datę 15.06:
Więc naprawdę trudno powiedzieć , czy ja pobłądziłem w tej interpretacji REGULAMINU czy ta pani...
A w w/w opisie zdarzenia w ofercie mamy jak byk datę 15.06:
Więc naprawdę trudno powiedzieć , czy ja pobłądziłem w tej interpretacji REGULAMINU czy ta pani...
to nieciekawie, nawet już w swoje własne gniazdo "się załatwiają"ładnie mówiąc, rozumię jeszcze dzień zwłoki , ale 4....i nie zdziwiłabym się, gdyby w tym coraz "dziwniejszym" kraju średni kurs euro na dzień 15.06, osiągnął wartość np 4,95 zł,w końcu z prezesem NBP też można sie dogadać:)
edi teraz patrzę na zawarty kupon- termin ostatniego zdarzenia 12.06
guciancia>>> w wolnej chwili zajrzyj łaskawie tu na mini czat deczko później , bo ja znam z innych for bukmacherskich 3 pracowników Totomixa i do nich się jeszcze zwrócę o interpretację tej daty wypłaty za zdarzenie nr 100 na kurs 1 euro...
Jak tylko coś się dowiem to tu podam.
Pzdr.
edi8
Jak tylko coś się dowiem to tu podam.
Pzdr.
edi8
dziś wysyłam odważnie pewniaka:
http://tiny.pl/31gs
Pozdro dla wszystkich!
http://tiny.pl/31gs
Pozdro dla wszystkich!
oby!!! dowiemy się po 22.00
dla asekuracji zagrałem na jeszcze jedną liczbe żeby wyjść na zero
Pozdr.
dla asekuracji zagrałem na jeszcze jedną liczbe żeby wyjść na zero
Pozdr.
Moje typy na dwa najbliższe dni, które posłałem w ML to:
2,16,19,25,31,39,43,45
2,16,19,25,31,39,43,45
guciancia>>> wysłałem zapytanie w tej sprawie zdarzenia nr 100 z oferty Totomixa z kursem w NBP 1 euro z dnia 15.06 , bezpośrednio do Totolotka na adres pomoc@totolotek.pl
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
dzieki edi8 czekam z niecierpliwością, co tez odpiszą, bo póki co na jednym kuponie sa podane dwie sprzeczne informacje.Pozdrawiam
edi8
A może Totomix musiał dodać jakieś jedno zdarzenie do kulek aby "zmieścić" się w ustawie o grach wzajemnych i nie zostać "zbanowanym"
z rynku w grach liczbowych.
Dziś kurs euro wynosi 4.46 i musiałaby wydarzyć się katastrofa złotówki aby kurs po 15.06 wynosił ponad 4.90 dlatego "musimy" do kulek dopisać zdarzenie z kursem 1.01.
Co innego jakby ten kurs euro dali po 4.50zł przy kursie 1.01 to możnaby przypadkowo trafić liczby a kurs euro za 3 dni wyniósłby 4.51 i kupon byłby przegrany.
Ja uważam że Totomix trochę na tym traci,ale widocznie godzi się na to aby nie stracić licencji na kulki.
Zagrałem 6 kulek z bonusem za 2zł.
Kurs powinien być 1073.74 i wygrana
9006.60(przed zmianą) a kurs jest na kuponie
1084.48 i wygrana 9096.60zł (bo 1073.74 x 1.01 = 1084.48)
Data i godz zawarcia jest:12.06.2009
Termin ostatniego zdarzenia:12.06.2009.
Jak tarfię liczby i pójdę po wygraną
to zobaczymy jak oni to wypłacą.
A może Totomix musiał dodać jakieś jedno zdarzenie do kulek aby "zmieścić" się w ustawie o grach wzajemnych i nie zostać "zbanowanym"
z rynku w grach liczbowych.
Dziś kurs euro wynosi 4.46 i musiałaby wydarzyć się katastrofa złotówki aby kurs po 15.06 wynosił ponad 4.90 dlatego "musimy" do kulek dopisać zdarzenie z kursem 1.01.
Co innego jakby ten kurs euro dali po 4.50zł przy kursie 1.01 to możnaby przypadkowo trafić liczby a kurs euro za 3 dni wyniósłby 4.51 i kupon byłby przegrany.
Ja uważam że Totomix trochę na tym traci,ale widocznie godzi się na to aby nie stracić licencji na kulki.
Zagrałem 6 kulek z bonusem za 2zł.
Kurs powinien być 1073.74 i wygrana
9006.60(przed zmianą) a kurs jest na kuponie
1084.48 i wygrana 9096.60zł (bo 1073.74 x 1.01 = 1084.48)
Data i godz zawarcia jest:12.06.2009
Termin ostatniego zdarzenia:12.06.2009.
Jak tarfię liczby i pójdę po wygraną
to zobaczymy jak oni to wypłacą.
tomcio1972>>> wiadomo , że skoro Totolotek ( Totomix ) powrócił teraz do tej poprzednio już praktykowanej wersji przyjmowania zakładów na gry losowe , czyli z dodatkowym zdarzeniem w postaci kursu 1€ z NBP , to zrobił to z powodów tej znanej sytuacji na rynku - ale wg mnie nie z obawy o ew.utratę licencji ( bo to jest córka-spółka Totalizatora Sportowego , który jest w 100% własnością Skarbu Państwa i to daje im spokojny sen ) ale aby wytrącić z rąk innych firm , argument o dalszym prowadzeniu przez nich działalności na tym rynku gier pomimo tych zastrzeżeń Ministerstwa Finansowych wobec podmiotów przyjmujących zakłady na gry losowe.
Tak więc dodanie ( czytaj:przywrocenie ) tego jeszcze jednego zdarzenia nr 100 , ma zamydlić oczy i zrobić z tego coś nowego na rynku - a nie tylko zakłady na gołe liczby a nowy typ zakładu , czyli mix a nawet Toto-Mix :)
Pzdr.
edi8
Tak więc dodanie ( czytaj:przywrocenie ) tego jeszcze jednego zdarzenia nr 100 , ma zamydlić oczy i zrobić z tego coś nowego na rynku - a nie tylko zakłady na gołe liczby a nowy typ zakładu , czyli mix a nawet Toto-Mix :)
Pzdr.
edi8
c.d.
tomcio1972>>> napisałeś też , że Totolotek trochę straci na tym nowym sposobie grania , a to wobec podbicia wygranych o kurs 1,01 ze zdarzenia numer 100.
Ale nie zapominajmy , że ta potencjalna strata ( wg wysokości poprzednich wypłat ) może wystąpić tylko i wyłącznie wobec tej nielicznej garstki osób odbierającej wygraną , a nie z samego faktu wydruku przyjętych kuponów...
Pzdr.
edi8
tomcio1972>>> napisałeś też , że Totolotek trochę straci na tym nowym sposobie grania , a to wobec podbicia wygranych o kurs 1,01 ze zdarzenia numer 100.
Ale nie zapominajmy , że ta potencjalna strata ( wg wysokości poprzednich wypłat ) może wystąpić tylko i wyłącznie wobec tej nielicznej garstki osób odbierającej wygraną , a nie z samego faktu wydruku przyjętych kuponów...
Pzdr.
edi8
guciancia , bratiszka>>> własnie otrzymałem odpowiedź od Totolotka ( Totomixa ) w tej dziś tu poruszonej a wychwyconej przeze mnie sprawie zdarzenia nr 100 z ich oferty , czyli kursu 1 euro wg notowań NBP.
Oto ta odpowiedź:
"Witam,
Zakład na kurs euro został wprowadzony stosunkowo niedawno. Wystąpił przy tym błąd i grając zdarzenia losowe widnieje komunikat, iż bezwzględnie należy zagrać również zdarzenie nr 100 jako pewniak. Prawdopodobnie będzie to naprawione już w poniedziałek, tak aby można było zawierać zakłady tylko na same kulki. Co do kwestii daty, to zakład będzie rozliczony dopiero w poniedziałek po ogłoszeniu kursu euro. Data 12.06 jest niedopatrzeniem. Dziękujemy za zwrócenie uwagi.
Pozdrawiam
Tomasz Piasecki
Totolotek S.A. "
....................................................................
Tak więc wychodzi na moje , że jednak nie wypłacą - lub też wypłacą , ale popełnią przestępstwo , gdyż wypłacą za zdarzenie , które rozstrzygnie się dopiero 15.06 po ogłoszeniu komunikatu przez NBP.
I wtedy zrobi się na tym rynku gorąco , oj gorąco...
Pzdr.
edi8
Oto ta odpowiedź:
"Witam,
Zakład na kurs euro został wprowadzony stosunkowo niedawno. Wystąpił przy tym błąd i grając zdarzenia losowe widnieje komunikat, iż bezwzględnie należy zagrać również zdarzenie nr 100 jako pewniak. Prawdopodobnie będzie to naprawione już w poniedziałek, tak aby można było zawierać zakłady tylko na same kulki. Co do kwestii daty, to zakład będzie rozliczony dopiero w poniedziałek po ogłoszeniu kursu euro. Data 12.06 jest niedopatrzeniem. Dziękujemy za zwrócenie uwagi.
Pozdrawiam
Tomasz Piasecki
Totolotek S.A. "
....................................................................
Tak więc wychodzi na moje , że jednak nie wypłacą - lub też wypłacą , ale popełnią przestępstwo , gdyż wypłacą za zdarzenie , które rozstrzygnie się dopiero 15.06 po ogłoszeniu komunikatu przez NBP.
I wtedy zrobi się na tym rynku gorąco , oj gorąco...
Pzdr.
edi8
hehe jak pierszy poruszylem ta sparwe w totolotku,o tym EEEEEEEEEEEEEE-uro
tomcio,czyli obstawiles 7 kulek,aby cos wygrac musisz traficz wszystkie 7 kulek tak?a jak sie gra parkami np.na dwie aprki to jak oni to licza 2zl na te dwie parki i jak jedna trafie to co?
gomez>>> Ty nie mogłeś zrozumieć którą opcję zdarzenia nr 100 masz zagrać - a nie to co jest tu istotą sprawy , czyli ten błąd systemu z podawaniem na wydrukowanym kuponie daty ostatniego zdarzenia jako 12.06 gdy przecież jest na kuponie zdarzenie nr 100 , które zostanie dopiero rozstrzygnięte po podaniu kursu 1 euro przez NBP w dniu 15.06.
Tak więc gomez , nie myl tu swojej niewiedzy co masz obstawić: "1" czy "2" , z istotą zdecydowanie większego problemu :)
Pzdr.
edi8
Tak więc gomez , nie myl tu swojej niewiedzy co masz obstawić: "1" czy "2" , z istotą zdecydowanie większego problemu :)
Pzdr.
edi8
dzieki edi8
Tak swoją drogą cóż mnie ich niedopatrzenie obchodzi,mam datę na kuponie ostatniego zdarzenia jako 12.06 i już , gdybym ja czegos nie dopatrzyła, to jestem w tył i też, ich to nie interesuje, np zaklad zostal by zawarty na późniejszy termin bo im by cos przeskoczyło w systemie lub pani by źle wprowadziła, a dzisiaj padły by zagrane liczby, co wtedy? Przecież to kupon stanowi jedyny ważny dowód zawarcia zakładu w przypadku gry "naziemnej"
Tak swoją drogą cóż mnie ich niedopatrzenie obchodzi,mam datę na kuponie ostatniego zdarzenia jako 12.06 i już , gdybym ja czegos nie dopatrzyła, to jestem w tył i też, ich to nie interesuje, np zaklad zostal by zawarty na późniejszy termin bo im by cos przeskoczyło w systemie lub pani by źle wprowadziła, a dzisiaj padły by zagrane liczby, co wtedy? Przecież to kupon stanowi jedyny ważny dowód zawarcia zakładu w przypadku gry "naziemnej"
nie 1 czy 2 tylko probowlaem obstawic 3 kulki i nie szlo,i potem doslzismy ze trzeba jeszcze dodac zdarzenie 100 aby szlo zagrac ,no i wiadomo ze data roztrzygniecia co do ile dojedzie auro to dopiero 15-stego.
Cóż za błędy trzeba płacić, i nich ta zasada dziąła w dwie strony!
gomez>>> "1" czy "2" dotyczyło w moim wpisie do Ciebie nie ilości kulek , a możliwych opcji w ramach zdarzenia nr 100 , bo tego nie wiedziałeś co masz przy tym zdarzeniu zaznaczyć...
czy ktos jest zorientowany jaka byla najdluzsza przerwa w padnieciu jednej liczby w Hiszpani?bo teraz jest juz 52 losowanie jak nie ma
madziaryna1>>> ale to co potocznie nazywamy "Hiszpania" to 2 różne gry...
dodaje sbie 3 liczby w totokeno i dajem akceptuj kupon,potem zapisz,patrze w moje kupony a nai mi kasy nie odjeclo ani nie ma go w zakladce moje kupony,co jest?
Gomez . A wpisałeś kod który przysłali ci na telefon?
jak dwie rozne gry w STS -ie jest to samo co w Fortunie takie same kursy i Wlochy tez
wlasnie teraz do tego doszlem,obstawiam poraz pierszy i mam problemy,dzieki sławomir
moze ktos mi doradzi jak grac w multi po 15 czerwca?w jaki sposob kozystac z dotychczasowych statystyk nie mam zielonego pojecia.Moze ktos mi pomoze to rozgrysc
slawomir a jak to jest z parkami ,zrobie sobie zalozmy 3 parki zagram sytsemem 1z3 ,trafie jedna parke to jak oni za to płaćą?
moze teraz nie bedzie takich przerw w wystepowaniu liczb?jak beda dwa losowania.co otym sadzicie?
Co to wylosowanie.
Niema sprawiedliwości bo niegrzeszy
przyjemność czyli niegrzeszy bezgrzech
a grzech grzeszy więc los to automat nierównych przeznaczeń dla czujnika.
Niema sprawiedliwości bo niegrzeszy
przyjemność czyli niegrzeszy bezgrzech
a grzech grzeszy więc los to automat nierównych przeznaczeń dla czujnika.
Gomez , za trafioną parkę 18,4 . trafisz trzy parki to masz 3x 18,4
mam problem z zagraniem parkami nie wiem jak,czytam u ciebie na forum i mi to nie wychodzi
gomez -w totomixie parkami nie zagrasz,tylko pojedyncze liczby w rozpisie
a jak wytypuje sobie 5 liczb w totokeno i trafie z tego 3 liczby,dostaje sie w tyedy jakas kase?
gomez - nie słuchaj "gregora"
, bo on tu kit i ciemnotę od dawna wciska ( np. że w Fotunie można nadawać zakłady systemowe od kosztu sytemu 1.80zł i obiecywał swoje kupony tu zamieścić ) a teraz głupstwa podaje o niemożności nadawania w Totolotku parek...
Możesz je grać jako bloki - ale tracisz wtedy prawo do bonusu!
Pzdr.
edi8
, bo on tu kit i ciemnotę od dawna wciska ( np. że w Fotunie można nadawać zakłady systemowe od kosztu sytemu 1.80zł i obiecywał swoje kupony tu zamieścić ) a teraz głupstwa podaje o niemożności nadawania w Totolotku parek...
Możesz je grać jako bloki - ale tracisz wtedy prawo do bonusu!
Pzdr.
edi8
gregor
można w Totolotku grać "parkami"
polecam lekturę: http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2333
Pzdr.
można w Totolotku grać "parkami"
polecam lekturę: http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2333
Pzdr.