Wpisy 5 142 497 – 5 142 619
3 października 2024 17:41 → 3 października 2024 19:38, 100 wpisów
tylko wiecie... dzisiaj to jeszcze wyczuje... ale co będzie w 2030?
@5 142 497 Pasko: może zapytajmy Wall-e jak bedzie w tym 2030
@5 142 497 Pasko: ale sa tez pozytywne strony AI
np. tworzenie gier na poczekaniu lepsza grafika fabuła możliwość grania w Reality Show czyli tworzenia rzeczywistosci w locie np. nie zaplanowane w grze
albo filmy które się nie kończą, powstaje np. 100000 odcinków, albo nowe programy w TV ze sztuczna inteligencja albo muzyka na ktorej ludzie zgarnia kase
np. tworzenie gier na poczekaniu lepsza grafika fabuła możliwość grania w Reality Show czyli tworzenia rzeczywistosci w locie np. nie zaplanowane w grze
albo filmy które się nie kończą, powstaje np. 100000 odcinków, albo nowe programy w TV ze sztuczna inteligencja albo muzyka na ktorej ludzie zgarnia kase
@5 142 482 Pasko: Świat juz dawno zwariowal i wariuje w szybkim tempie.Aztuczna inteliencja powstala dla zarobku.Ludzie - cwniacy zarabiaja w sieci na naiwnosci ludzkiej.Pamiętasz jak wprowadziles na czat sztuczna ineligencje? Kazalws zadawac pytania i wkljaleś odpowiwdzi? Pamiętasz zamieszczane fotki posiadaczy profili na podstawie Twoich opisow?
Mnostwo tego bylo.Sztuczna inteligencja nigdy by nie odpowowiedziala na rzadanie by komus ublizyc - dogryźć.
Mnostwo tego bylo.Sztuczna inteligencja nigdy by nie odpowowiedziala na rzadanie by komus ublizyc - dogryźć.
sztuczna inteligencja w poczatkowej fazie da zarobic sporo kazdemu
i beda robily zakupy, jezdzily samochodem i zalatwialy sprawy
@5 142 509 Angierski: i wygrywały w lotto w każdym losowaniu
dlatego nie ma co sie uzalac na AI
to duzy postep cywilizacji podobnie jak z wynalezieniem pradu
to duzy postep cywilizacji podobnie jak z wynalezieniem pradu
E.. Autonomiczne samochody.. Słabo to widzę.. Ale roboty i sztuczna inteligencja.. Coraz bardziej zastępuje człowieka..
@5 142 497 Pasko: ale nie odpowiedziałeś na pytanie biedronki
To ludzie czy boty
To ludzie czy boty
@5 142 510 panoramix: po ci lotto
Ja mtske o graniu stawka na 7 liczb.. Ale wpierw muszę sprawdzić na 8 losowan.. Co wpada i czy w ogóle coś
a jednak to prawda biedny Wojtuś już emeryt brakowało mu na chleb i dobrze że Barcelona przytuliła tego bidulka bo jeszcze by grzebał po śmietnikach....no jak to się nasi dziennikarze nim podniecają mało nie pos.ajom zwyczajny karierowicz materialista w dodatku wypowiedział się tak o reprezentacji Polski że my to nigdy nic nie osiągniemy.... coś się w tej pustej bramce popsuło Wojtusiowi...mamona z takich ludzi robi kreatury człowieczeństwa i sportu przecież to nie jest sportowiec nie w moich oczach
@5 142 512 tomi77: przeciez gdzies w korei chyba to jezdza autonomiczne busy juz
@5 142 515 Angierski: al w gumofilcach już to widze
@5 142 520 panoramix: ale to beda maszyny a nie ludzie, maszyna nie przypominajaca clzowieka
@5 142 520 panoramix: bedziesz chodzil z robotem na randki
a czy taki samochód beż kierowcy wszystko zauważy na drodze? ludzi zwierzęta atmosferyczne opady itp.?
@5 142 524 Gosia__77: wszystko
@5 142 528 Gosia__77: sensory są bardzo czułe
@5 142 530 panoramix:
@5 142 526 Angierski:
@5 142 522 trisetum: tacy sportowcy to nie są sportowcami w moich oczach to biznesmeni materialiści
@5 142 535 Angierski: prawo ue nie dopuszcza aut autonomicznych w stanach już są
@5 142 540 Gosia__77:
@5 142 541 panoramix:
@5 142 540 Gosia__77:
@5 142 505 Jelonek: jak to nie... przecież Ci udowodniłem chyba we wpisie 5 142 491
@5 142 477 Pasko:
Rozumiem. Przez to zaniżyłem wygrane.
Ale tak to się liczy?
W/g poniższej tabeli liczymy ewentualne wygrane w Mini?
TS zabiera z puli 50% ?
I aby wyliczyć ewentualne wygrane musimy znać ilość zawartych zakładów.

Rozumiem. Przez to zaniżyłem wygrane.
Ale tak to się liczy?
W/g poniższej tabeli liczymy ewentualne wygrane w Mini?
TS zabiera z puli 50% ?
I aby wyliczyć ewentualne wygrane musimy znać ilość zawartych zakładów.

@5 142 513 wujek74: pytanie podobne do tego, czy obecny świat jest symulacją ... no chyba nie, ale pewności nie mam. Tak samo z tymi botami, chyba nie, ja nic o tym nie wiem na pewno
@5 142 558 Pasko: swiat jednak jest symulacja bo wszystko gra jak w zegarku
@5 142 557 tomcio1972: no dokładnie tak jak mówisz.
Zobacz na proporcje. Pierwsz co da się zauważyć, to że np. za 5/5 zawsze będzie 2,5x to co jest suma za 4/5 i 1,666x razy to co jest łącznie za 3/5
Zobacz na proporcje. Pierwsz co da się zauważyć, to że np. za 5/5 zawsze będzie 2,5x to co jest suma za 4/5 i 1,666x razy to co jest łącznie za 3/5
@5 142 562: generalnie to tak.... z każdego zakładu za 2 zł, czyli 1,60 zł + dopłata.
40 groszy idzie zawsze na 5/5
16 groszy idzie do puli na 4/5
24 grosze idzie do puli na 3/5
Jak nie padnie 5/5
To te 40 groszy na 5/5, wpada na dodatkowe 16 groszy do 4/5 + 24 grosze na 3/5
40 groszy idzie zawsze na 5/5
16 groszy idzie do puli na 4/5
24 grosze idzie do puli na 3/5
Jak nie padnie 5/5
To te 40 groszy na 5/5, wpada na dodatkowe 16 groszy do 4/5 + 24 grosze na 3/5
@5 142 565: liczba zawieranych zakładów nie wpłynie nigdy na wartość za 3/5 albo 4/5. Na to wpływ ma jedynie to czy padnie 5/5.
Jeśli zagra 100 razy mniej ludzi to:
- w puli będzie zapewne 100 razy mniej za 3/5
- w puli będzie zapewne 100 razy mniej za 4/5
- ale wygra też 100 razy mniej ludzi, więc jednostkowo wypłata bez zmian
Jeśli zagra 100 razy mniej ludzi to:
- w puli będzie zapewne 100 razy mniej za 3/5
- w puli będzie zapewne 100 razy mniej za 4/5
- ale wygra też 100 razy mniej ludzi, więc jednostkowo wypłata bez zmian
A tu jeszcze dzisiejszy futurystyczny obrazek na temat AI. Na zdjęciu widać dziewczynę, na tabliczce obok niej pisze: mam 180 cm wzrostu, mam sześciopak na brzuchu, mam na koncie 6-cyferek...

@5 142 570: zdjęcie podpisano "przyszłość randek"...
@5 142 565 Pasko: czyli przy 3/5 modlić się aby nie wpadły 5/5 4/5 3/5
@5 142 572 panoramix: przy 3/5 czy też 4/5 modlić się żeby nie wpadło 5/5 i tyle
Na 3/5 nie wpływa 4/5, na 4/5 nie wpływa 3/5. Jedynie 5/5 pożera wygrane za 3/5 i 4/5.
Na 3/5 nie wpływa 4/5, na 4/5 nie wpływa 3/5. Jedynie 5/5 pożera wygrane za 3/5 i 4/5.
Przed chwilą w grze Keno z Mnożnikiem wylosowano mnożnik x10. Zobacz wygrane
@5 142 573 Pasko: im gorzej tym lepiej
@5 142 573 Pasko:
To w jaki sposób TS mógłby wprowadzić ewentualne kumukacje w Mini Lotto ?
Niektórzy tutaj płaczą że jak nie ma 5/5 to TS kradnie.
A przecież tak nie jest bo wtedy pula przechodzi odpowiednio na wyższe wygrane za 4/5 i 3/5
To w jaki sposób TS mógłby wprowadzić ewentualne kumukacje w Mini Lotto ?
Niektórzy tutaj płaczą że jak nie ma 5/5 to TS kradnie.
A przecież tak nie jest bo wtedy pula przechodzi odpowiednio na wyższe wygrane za 4/5 i 3/5
@5 142 576: kumulacje
@5 142 576 tomcio1972: kumulacje w Mini nie mają sensu jak dla mnie... czy by to było takie fajne, no nie wiem. Kumulacje spowodowałyby, że wygrane za 3/5 i 4/5 byłyby zawsze o połowę niższe.... ostatnio 1 października 166 osób wygrało sobie 2073 zł za czwórkę w Mini Lotto. Gdyby były kumulacje, to każda z tych osób dostałaby 1036 zł ... a wszystko po to, żeby w przyszłości jakaś jednostka zgarnęła kumulację i okradła pozostałych
Totalizator okrada Was zawsze po równo. W momencie jak ktoś kupuje kupon Mini Lotto za 2 zł, 80 groszy trafia do jego kieszeni.... nieważne jakie będzie losowanie, to jest dla niego zupełnie nieistotne, zarobek jest w momencie zakupu już kuponu.
@5 142 579: a że zakładów jest ponad milion, no to codziennie milion na czysto za samo Mini Lotto...
Dopisano losowanie nr 1 322 000 Keno
@5 142 581 Pasko: ahha
@5 142 581 Pasko:
Dlatego nigdy TS nie pójdziw w prywatne ręce.
To jest czyste złoto.
I dlatego jakikolwiek bukmacher z licencją w Polsce nigdy nie dostanie
zgody na gry liczbowe - nawet te zagraniczne.
Monopol ma się dobrze
Tylko czy to takie zdrowe jest ?
Dlatego nigdy TS nie pójdziw w prywatne ręce.
To jest czyste złoto.
I dlatego jakikolwiek bukmacher z licencją w Polsce nigdy nie dostanie
zgody na gry liczbowe - nawet te zagraniczne.
Monopol ma się dobrze
Tylko czy to takie zdrowe jest ?
@5 142 556 Pasko: Nie moglem na biezaco odpoisac bo czekalem po kilka minut by moj wpis się ukazal.Mialem takie info.Nic mi nie musisz udowadniac.Wpisu nie czytalem, nie kazdy wpis czytam.

Przed chwilą w grze Keno padło 1 x 8/8 (10 000 zł). Zobacz szczegóły
@5 142 583 Faral40: terza takie zbierasz
@5 142 589 Bolo22:
@5 142 589 Bolo22: Ktora liczba w Mini się powtorzy? Widziales takie cudo?

@5 142 587 Jelonek: może internet Ci coś zaniemógł na chwilę...
@5 142 587 Jelonek: a szkoda... powinieneś czytać wszystkie
@5 142 593 Pasko: Dla zdrowotności nie czytam.Mam dietę informacyjną.
@5 142 583 Faral40: amanita coś pięknego
@5 142 593 Pasko: Nie jestem mistrzem manipulacji, niektórych komentarzy nie czytam w trosce o zdrowie i unikanie niepotrzebnych tematów.
W dobie wszechobecnego internetu i mediów społecznościowych, gdzie każdy ma możliwość wyrażenia swojej opinii, trudno jest uniknąć negatywnych komentarzy. Niektórzy ludzie, często anonimowo, krytykują, obrażają i szerzą nienawiść. Nie czytanie niektórych komentarzy nie jest oznaką słabości czy braku odwagi, a raczej świadomym wyborem troski o własne zdrowie psychiczne i unikania niepotrzebnych tematów.
Nie jestem mistrzem manipulacji. To często rzucany zarzut w kierunku osób, które nie chcą angażować się w dyskusje z negatywnymi lub agresywnymi komentatorami. Nie oznacza to, że ktoś manipuluje rzeczywistością czy ukrywa prawdę. To po prostu wybór, by nie dać się wciągnąć w toksyczne środowisko, które może mieć negatywny wpływ na samopoczucie.
Niektórych komentarzy nie czytam w trosce o zdrowie. Czytanie negatywnych, obraźliwych lub nieuzasadnionych komentarzy może wywołać stres, lęk i obniżyć poczucie własnej wartości. Dbanie o zdrowie psychiczne jest priorytetem i nie ma nic złego w tym, by chronić się przed negatywnymi wpływami.
Unikanie niepotrzebnych tematów. Nie każda dyskusja jest wartościowa. Niektóre tematy są po prostu niepotrzebne i prowadzą do niezdrowych sporów. Nie angażowanie się w takie dyskusje nie jest oznaką braku zaangażowania, a raczej świadomym wyborem, by skupić się na ważniejszych sprawach.
W dobie internetu i mediów społecznościowych ważne jest, by pamiętać o własnym zdrowiu psychicznym i unikać negatywnych wpływów. Nie czytanie niektórych komentarzy nie jest oznaką słabości, a raczej świadomym wyborem troski o siebie.
W dobie wszechobecnego internetu i mediów społecznościowych, gdzie każdy ma możliwość wyrażenia swojej opinii, trudno jest uniknąć negatywnych komentarzy. Niektórzy ludzie, często anonimowo, krytykują, obrażają i szerzą nienawiść. Nie czytanie niektórych komentarzy nie jest oznaką słabości czy braku odwagi, a raczej świadomym wyborem troski o własne zdrowie psychiczne i unikania niepotrzebnych tematów.
Nie jestem mistrzem manipulacji. To często rzucany zarzut w kierunku osób, które nie chcą angażować się w dyskusje z negatywnymi lub agresywnymi komentatorami. Nie oznacza to, że ktoś manipuluje rzeczywistością czy ukrywa prawdę. To po prostu wybór, by nie dać się wciągnąć w toksyczne środowisko, które może mieć negatywny wpływ na samopoczucie.
Niektórych komentarzy nie czytam w trosce o zdrowie. Czytanie negatywnych, obraźliwych lub nieuzasadnionych komentarzy może wywołać stres, lęk i obniżyć poczucie własnej wartości. Dbanie o zdrowie psychiczne jest priorytetem i nie ma nic złego w tym, by chronić się przed negatywnymi wpływami.
Unikanie niepotrzebnych tematów. Nie każda dyskusja jest wartościowa. Niektóre tematy są po prostu niepotrzebne i prowadzą do niezdrowych sporów. Nie angażowanie się w takie dyskusje nie jest oznaką braku zaangażowania, a raczej świadomym wyborem, by skupić się na ważniejszych sprawach.
W dobie internetu i mediów społecznościowych ważne jest, by pamiętać o własnym zdrowiu psychicznym i unikać negatywnych wpływów. Nie czytanie niektórych komentarzy nie jest oznaką słabości, a raczej świadomym wyborem troski o siebie.
@5 142 591 Jelonek: powodzenia
@5 142 598 Jelonek: Naprawdę? Masz poważny problem z rozumieniem podstawowych zasad interakcji międzyludzkich. Unikanie komentarzy w trosce o zdrowie psychiczne? Brzmi jak wymówka dla kogoś, kto nie potrafi zmierzyć się z rzeczywistością. Jak chcesz funkcjonować w świecie, skoro boisz się negatywnych opinii? To jest internet – tu nie ma miejsca na miękkie podejście i ucieczki w 'trosce o siebie'. I to Twoje 'nie jestem mistrzem manipulacji' – wiesz, kto zazwyczaj rzuca takie stwierdzenia? Ludzie, którzy właśnie manipulują i próbują zrobić z siebie ofiary, żeby odwrócić uwagę od prawdy.
Wmawianie sobie, że unikanie dyskusji z negatywnymi komentarzami to 'świadomy wybór', to klasyczne tchórzostwo w pięknym opakowaniu. Jeśli nie jesteś w stanie stanąć twarzą w twarz z krytyką, to może czas zejść z tego 'tronu psychicznego zdrowia' i zderzyć się z rzeczywistością. Unikasz 'niepotrzebnych tematów'? Prawda jest taka, że unikasz wszystkiego, co mogłoby pokazać Twoje braki i błędy. To nie jest troska o zdrowie – to czysta ucieczka. No, ale cóż – żyj dalej w swojej bańce ochronnej. Świat będzie się kręcił bez Ciebie.
Wmawianie sobie, że unikanie dyskusji z negatywnymi komentarzami to 'świadomy wybór', to klasyczne tchórzostwo w pięknym opakowaniu. Jeśli nie jesteś w stanie stanąć twarzą w twarz z krytyką, to może czas zejść z tego 'tronu psychicznego zdrowia' i zderzyć się z rzeczywistością. Unikasz 'niepotrzebnych tematów'? Prawda jest taka, że unikasz wszystkiego, co mogłoby pokazać Twoje braki i błędy. To nie jest troska o zdrowie – to czysta ucieczka. No, ale cóż – żyj dalej w swojej bańce ochronnej. Świat będzie się kręcił bez Ciebie.
najważniejsza wiadomość DNIA odpowiedź szefa ukraińskiego IPN .... WOŁYŃ
zrobią mapę Wołynia, gdzie Polacy mogą robić ekshumacje
/oczywiście pod ostrzałem ...z Rosji/
a Polacy mają odnowić pomniki poległych ukraińców
co robiła banda UPA z Polakami ?
wystarczy obejrzeć film "OGNIOMISTRZ KALEŃ "
...szczególnie ostatnie 10 minut filmu
gdzie nie żałowali toporów na karki Polaków położone na klocach z drewna...!!!
zrobią mapę Wołynia, gdzie Polacy mogą robić ekshumacje
/oczywiście pod ostrzałem ...z Rosji/
a Polacy mają odnowić pomniki poległych ukraińców
co robiła banda UPA z Polakami ?
wystarczy obejrzeć film "OGNIOMISTRZ KALEŃ "
...szczególnie ostatnie 10 minut filmu
gdzie nie żałowali toporów na karki Polaków położone na klocach z drewna...!!!
@5 142 599 Bolo22: Z tego zakladu chlaba nie będzie.
Adam sobie przyznał sam premie w wysokości 200 tysięcy złotych a co tam
@5 142 602 Pasko: To zależy od kontekstu. Unikanie prowokacyjnych komentarzy może być rozsądne, jeśli chcesz uniknąć konfliktu lub nie chcesz urazić innych. Jednakże, milczenie w obliczu niesprawiedliwości może być tchorzostwem. Ważne jest, aby znać swoje wartości i postępować zgodnie z nimi, zarazem dbając o pokojowe współistnienie.
Przed chwilą w grze Keno z Mnożnikiem wylosowano mnożnik x10. Zobacz wygrane
@5 142 606 Jelonek: 'To zależy od kontekstu' – klasyczne gadanie kogoś, kto próbuje balansować na krawędzi, żeby przypadkiem nikomu się nie narazić. Unikanie prowokacyjnych komentarzy? Może warto w końcu zdać sobie sprawę, że jeśli ktoś mówi bzdury, to trzeba to nazwać wprost, a nie siedzieć cicho i udawać, że 'dbasz o pokojowe współistnienie'. Czasami, żeby coś zmienić, trzeba wyjść ze swojej strefy komfortu, a nie chować się za wygodnymi frazesami.
Milczenie w obliczu niesprawiedliwości to tchórzostwo? Gratulacje za odkrycie Ameryki! Problem w tym, że nie milczysz z powodu wartości – milczysz, bo boisz się konfrontacji. To nie jest żadna filozofia, to zwykła próba wybielenia własnej bierności. 'Dbasz o pokojowe współistnienie' – może po prostu brak Ci odwagi, by stanąć po stronie prawdy? To nie jest troska o harmonię, tylko wygodnictwo i chęć bycia lubianym przez wszystkich.
Więc jeśli zamierzasz rzucać takie oklepane frazesy, zrób sobie przysługę i przestań się ośmieszać. Świat nie potrzebuje kolejnej osoby, która unika prawdy, bo boi się urazić innych. Czasami prawda boli, i na tym polega rzeczywistość.
Milczenie w obliczu niesprawiedliwości to tchórzostwo? Gratulacje za odkrycie Ameryki! Problem w tym, że nie milczysz z powodu wartości – milczysz, bo boisz się konfrontacji. To nie jest żadna filozofia, to zwykła próba wybielenia własnej bierności. 'Dbasz o pokojowe współistnienie' – może po prostu brak Ci odwagi, by stanąć po stronie prawdy? To nie jest troska o harmonię, tylko wygodnictwo i chęć bycia lubianym przez wszystkich.
Więc jeśli zamierzasz rzucać takie oklepane frazesy, zrób sobie przysługę i przestań się ośmieszać. Świat nie potrzebuje kolejnej osoby, która unika prawdy, bo boi się urazić innych. Czasami prawda boli, i na tym polega rzeczywistość.
no powiedźcie sami czy ze sztuczną inteligencją można wygrać w dyskusji
@5 142 609 Pasko: z moim mężem też byś nie wygrałw dyskusji
@5 142 609 Pasko: tak coś czułem, ze to teksty AI a nie twoje co prawda nigdy nie wiadomo, ale już pokazałeś co potrafi
@5 142 612 Kruk82: no ja bym w minutę nie odpowiedział tak na bogato
@5 142 613 Gosia__77: dobranoc szanownej pani
Czy ma sens kreślić obiki w prawo.. Z zakładu Multi z maszyny.. Czy to w ogóle na sens.. Bo często jest tak.. Ze jakby po przesunieciu.. Cos by weszlo?
no to może zwilżyć usta