🔍 SzukajTo jest archiwum tylko do odczytu. Aktualna dyskusja na żywo: multipasko.pl/czat

Wpisy 51 285 – 51 384

8 czerwca 2009 23:59 → 9 czerwca 2009 21:01, 100 wpisów

51 285. Pasko 2009-06-08 (23:59)
Robię co mogę. Pozdrawiam
51 286. kogucik19 2009-06-09 (00:00)
TOTOMIX ma taka oferte na Duzego Lotka obowiazuje tylko jak grasz za 2 zeta i tylko jako zaklad prosty.za 1 liczbe placa 12,60 2 liczby 105,80 za 3 liczby 1049,60 i za 4 liczby 12965,40.Wiec jak masz puscic w fortunie za 10 zeta naprzyklad 1 liczbe pusc 5 x za 2 zeta zaklady proste i lepiej na tym zarobisz.Pozdrawiam.Tymi liczbami swiata mnie zaskocxzyli,az nie jest to wiarygodne ze tak raptownie to ucieli gram progresja i mam rozpoczeta liczbe 35 wiec jak dzis nie padnie to musze odgrywac w innej metodzie.Juz mnie to denerwuje.
51 287. kogucik19 2009-06-09 (00:07)
Akurat na jedna liczbe nie ma roznicy ale juz na 2 liczby oplaca sie grac na wielokrotnosc 2 zeta w totomixie roznica 6,80 niby nic ale zawsze wiecej.Jak tu spac jak takie manewry sie w fortunie dzieja.
51 288. kogucik19 2009-06-09 (00:10)
Tyle statystyk diabli wezma az zal jak sie na to patrzy.Mam nadzieje ze to jakis sen niedobry.
51 289. tomcio1972 2009-06-09 (00:11)
kogucik

Na stronie Fortuny właśnie zdjęli już mozliwośc zrobienia sobie e-kuponu.
Także to juz napewno koniec.

W tej chwili nie zrobisz już kuponu na żadną grę z liczb świata.
51 290. grzegorz_k.s.r.g_silesia 2009-06-09 (00:14)
a w STS będzie można grac dalej na liczby swiata??????????
51 291. kogucik19 2009-06-09 (00:19)
Dzieki TOMCIO juz mi sie nawt spac odechcialo dobrze ze ide na 2 miesieczne wygnanie bo inaczej bym to dlugo przezywal.Jak wroce juz bedzie po nowemu wiec jakos sie przestawie.Ale to jest dranstwo takie postepowanie z ludzmi .Dzis w fortunie mi nic nie powiedzieli.Oj zly jestem zly.Serdecznie cie pozdrawiam,mam nadzieje ze moja 35 dzis wyjdzie we floridzie.
51 292. aklim 2009-06-09 (00:19)
ale dlaczego zdjęli też czeskie: Kombinátor, Variátor i Akumulátor
szok...
51 293. kogucik19 2009-06-09 (00:22)
Z drugiej strony patrząc to wszyscy będziemy grali prawie to samo,wiec jak Chińczyki tylko jeszcze powinni wymyślić jednolity struj dla graczy zeby juz bylo wszystko pod kontrola,i tylko takich ubranych by obsługiwali.
51 294. aklim 2009-06-09 (00:23)
ktoś się musiał na najlepszego (wg. mnie) "naziemnego buka" nieźle wkurzyć, i pokazuje swoją małą (TS) władzę...
51 295. aklim 2009-06-09 (00:24)
kogucik19:
brawo, popieram Twój protest
Pzdr.
51 296. emeryt 2009-06-09 (00:29)
do kogucika19 - ja mam też progresję już dość zaawansowaną na 6 liczb, które najdawniej nie były losowane czyli
na 15 od 1.3
41 od 18.4
2 i 43 od 28.4
25 od od 30.4
20 od 2.5
pozdrawiam
51 297. Grom 2009-06-09 (00:40)
Witam.
Spokojnie Panowie,kilka dni i się wyjaśni.
Albo to przywrócą,albo Zakłady Bukmacherskie zbankrutują.
Bo mało kto gra na zakłady sportowe.A mały wkład finansowy spowoduje zamknięcie interesu.
Dlatego myśle,że na dniach się dogadają.
Pozdrawiam.
51 298. kogucik19 2009-06-09 (00:43)
Chyba będziemy musieli to odrabiać na zakresach plusa bo chyba kursy najlepsze,tyle tylko ze ruchome i tez to jest draństwo.chyba do wyjazdu przestane grac to co mam u nich niech traktują jako moja pozyczke,ale od września z procentem odbiorę.Ale mnie nosi nerw jak mozna tak traktować tych co do tej pory byli wierni i nawet niektórzy dawali im zarobic.Och szkoda.moze teraz tego kombinatora będziemy kombinować,na 3 liczby,sam juz nie wiem za co się złapie bo znow muszę to wszystko pisać po swojemu.Granda w Biały dzień.
51 299. kogucik19 2009-06-09 (00:45)
Szanowny GROMIE obys mial racje,zasiales trochę optymizmu w me serce.Serdecznie pozdrawiam.
51 300. tiger 2009-06-09 (04:14)
Witam Wszystkich grających w Fortunie.
51 301. tiger 2009-06-09 (04:59)
. ... T.S. POKAZAŁ PAZURKI!!!!!!
Oj zabolało ich mocno zabolało,chodzi mi tu o fakt że bardzo wielu ludzi przerzuciło się na gre u buków(F jak i STS).Dwoją się i troją aby zwiększyć obrót,coraz więcej kasy pchać do ministra,....a tu lipa,coraz gorzej(to akurat mnie zajebiście cieszy).
Tylko w Polsce mamy taką pi....ną politykę.
Całym T.S. rządzą poustawiani ludzie.Gra jest tak skonstruowana aby czasem ktoś za często nie trafiał.I jak tu nie wierzyć w manipulację z ich strony?
Kiedyś pisałem na tym forum o odpowiedniku naszego numerka w Anglii (u nas 4z45 i 1z36 a tam 5z trzydziestu kilku i 1 z chyba 15),już na tym widać gołym okiem różnice kolosalne w prawdopodobieństwie trafienia.Nasz T.S. to jedna wielka WAJHA!!!!!!!.
Zgadzam się z wpisem któregoś z poprzedników że do czeskiego Multi nie mogą się za bardzo czepić tylko pytanie czy pozwola im mieć go w swojej tzn polskiej ofercie?
Bądźmy dobrej myśli że pozwolą.
Życzę tego sobie i Wam z całego serca!!!!
Tylko z drugiej strony co oni mają do tego? q... mać?Ich po prostu boli że ludzie (ci mądrzejsi) szukają sobie lepszych sposobów na ewentualną wygraną.

Podobał mi się wpis wcześniejszy(cyt): nie masz myśleć tylko grać,najlepiej na ch-tr na 28 losowań(dot. ML) i już....

o to im właśnie chodzi masz sie łudzić nadzieją wygranej a oni będą robić kasę.....
Ano to jest właśnie Nasza p..... rzeczywistość.

W czechach jakoś nikt do nikogo nie sapie jest fortuna jest lotto innych krajów.I jakoś zgodnie wszyscy prosperują i jest ok.
a pro-po też gram
(a raczej grałem po dzisiejszym fakcie) w Fortunie polskiej.

I delikatnie mówiąc coś mnie zalewa jak widzę i czytam to co robi sobie T.S.,.... tak bo to T.S. na 100% macza w tym swe brudne łapska, po prostu ich boli.

I teraz najlepsze:

z racji tego że mieszkam bliziutko granicy czeskiej a do buka cz. mam bliżej niż niejeden z w/w grających w swoim mieście to sobie dzisiaj puszcze i tak liczby Świata i żeby było smieszniej to właśnie na ML qqq......... mać!!!!(przepraszam ale ponosi mnie przez ten T.S.)

i taaaki bęęde!!!!

od dłuższego czasu nie gram w T.S. a po dzisiejszym fakcie to już chyba nigdy albo długo długo NIE!!!

Liczę po cichu że przywrócą choć czeskiego multi bo to właściwe to samo co nasz a nawet lepszy bo płacą za siedem i osiem liczb.
Życzę tego wszystkim grającym-GŁOWA DO GÓRY!!!

PS:mam takie ciche marzenie (nie spełni się) aby kiedyś wszyscy gracze powiedzieli totkoei nie i choć z 2 dni żeby nikt lub prawie nikt nie zagrał na te ich zmanipulowane gry Ale by była jazda!!!!

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!!!
51 302. guciancia 2009-06-09 (07:02)
Pewnie TS wyposaży teraz Fortunę w swoje własne urządzenia to tworzenia kuponów na gry liczbowe,aby mieć pod kontrolą każdy zawarty zakład i móc odpowiednio wygenerować wyniki losowań!!
Do gry w TS i tak nie wrócę,już wolę w ogóle nie grać,przynajmnie zagwarantuję sobie tym brak przegranej:).
Pozdrawiam rozczarowanych sytuacją.
51 303. to ja 2009-06-09 (07:13)
GROM: "gówno wiesz - w dupie byłeś" jak można takie bzdury pisać!!!
Zakładyt sportowe przynoszą 87% wpływów W FORTUNIE - więc nie bzdurz o tym , że mało kto w nie gra a gry losowe są głównym źródłem dochodów...
Już Ci na głowę ta numerologia padła - skoro takie głodne teksty dla naiwnych tu zapodajesz!!!
51 304. Grom 2009-06-09 (07:35)
to ja.
Każdy ma prawo wygłosić swoją opinię.
Teraz dopiero widać jak Ty ,,Wygrywałeś,,że aż wściekłość przez Ciebie przemawia.
Być może,że tak jest,wcale tego nie neguję.Ale kulturalny człowiek potrafi to napisac inaczej,co można wymagać od takiego prostaka jak Ty.Twoje wpisy pod innymi nickami każdy zna i się nie wysilaj.Nie mam zamiaru z Tobą polemizować bo nie ma z kim.
51 305. To ja 2009-06-09 (07:58)
Każdy ma też prawo takie jak twoje kolejne GROMOWE bzdury pisane nie jako swoje przypuszczenie , a w trybie oznajmującym , czyli jako pewnik - po prostu sprostować!
Tak więc GROM: "ruki po szwam" i odmaszerować , głupot więcej nie pisać!
51 306. tczew 1958 2009-06-09 (08:08)
To ja to ty to oni

Co za klonowisko. Grom daj spokoj

kolejni bez wlasnego niku zasrancy.
51 307. kogucik19 2009-06-09 (08:40)
Witam serdecznie kochani kulkowicze.Tak się ciesze bo chyba na odchodne Fortuna wylosowała mi ta liczbę 35 wiec nie wiem czy zacznę dzis cos nowego,bo jak zacznę ja a oni zakończa to znów na pożyczce dla nich się rozstaniemy,a teraz to oni mi pożyczyli.Ponieważ pojawił się ten klon JA to faktycznie sa JAJA zeby miec tyle tupetu i zasmiecac ten czat ale chyba wezniemy zabawki i na swoje podwórko tam będziemy się komunikować miedzy soba,a ten z JAJAmi niech sobie tu pisze.To chyba najtrudniejszy przypadek w historii czata,z jakim PASKO mial i ma do czynienia.Pozdrawiam
51 308. emeryt 2009-06-09 (09:07)
wiadomość dla takich jak ja, którzy wczoraj zawarli zakłady na liczby świata /ja na liczby w dużym lotku na dziś/- dzwoniłem do Cieszyna do fortuny tel.033-858-21-43 i otrzymałem wiadomość, że ci co zawarli zakłady "już" w wypadku wygranej otrzymają ta wygraną, nie bedą wypłacane zwroty ! hurrrrrra
a od jutra przechodzę do totoloka, gdyż kurs jest tam taki sam 7,0 na jedną liczbę; kogucik19- życzę udanego urlopu, ja na weekend za wygranę jadę się zabawić do Ciechocinka /tam nie można się niezabawić-polecam "u Tiffaniego"/ -pozdrawiam wszystkich tu sympatycznych i tylko takich
51 309. kogucik19 2009-06-09 (09:23)
Drogi EMERYCIE dziękuje za wspaniałą wiadomosc ze jednak wypłaca,oraz dziękuje za zyczenia milego urlopu.Ze swojej strony tez zycze ci zebys się zabawil w tym szanowanym uzdrowisku gdzie tylko tacy jak ty z portfelem wypchanym przez Fortunę jak harmonia moga zaszaleć.Wiec szalej i wracaj bo nowe wyzwania na nas Czekają,a w Końcu za rok tez nalezy nam się odrobina szaleństwa.Pozdrawiam serdecznie.
51 310. ph2008 2009-06-09 (09:45)
No widze ze bedzie trzeba zrezygnowac calkowicie z uslug lotto. Ciekawe czy ktos kiedykolwiek ludzie tam pracujacy zastanowili sie nad tym jak ich decyzje odbija sie za spolce. Skonczyl jeden drugi ekonomie na podrzednym uniwersytecie albo akademi i na sucho mysli ze wprowadzone prez niego zmiany beda na "+". Przecie jest gra w keno stare dobre multi mogli zostawic a opcje kumulacji w keno zrobic co przyczyniloby sie do poprawy atracyjnosci gry. Nie wierze ze gdyby po tygodniu gry zamiast (nie znam kwot) tych 100 paru tysiecy bylo sporo wiecej. CO mialo im dac wprowadzenie multi multi nie wiem znaczy wiem dodatkowy zaklad rano. Przez ten cyrk nie bede mogl poslac kuponu na wiele losowan na interesujace mnie wylacznie wieczorne losowania. O ile wprowadzenie opcji "plus" nie bylo zla decyzja tak zmiana tej gry na MM jest porazka. Co da ze po losowaniu z rana pula wzrosnie o 20k (pewnie tak nie bedie bo kto zrana pusci tyle kuponow zeby mogli dorzucic). 28 losowan super pogratulowac 70 pln kto posle jeden i ten sam kupon na 2 tygodnie za taka kase pare osob co graja tymi samymi liczbami i to koniec, jest sie czym szczycic tak jak znany producent piwa "bezzwrotna butelka", ja sie pytan na ... mi ta butelka nie dosc ze zanieczyszczam srodowisko to i nie ma recyklingu. No i wizja trafienia 250 tysiecy + bonus wola o pomste te 10/10 pada tak czesto ze w roku mozna liczyc na palcach jednej reki, tu ktos pomyslal bo pewnie zakladow 10/10 jest nie za duzo.
51 311. adam_rudasl 2009-06-09 (11:05)
Czy w totomixie mozna grac na liczby multi lotka w systemie 6 z 9?
51 312. aklim 2009-06-09 (11:11)
adam_rudasl:
można, koszt nadania takiego kuponu to 84 zł
Pzdr.
51 313. adam_rudasl 2009-06-09 (11:18)
aklim gralem na ten system w fortunie za mniejsze pieniadze...owszem jest 84 kombinacji ale grajac np systemem 10 groszowym placilem.. 8 zl,dlatego pytam czy w totomixie czeba grac juz systemem 1 zlotowym?bo w tipsporcie o ile wiem mozna grac na mniejsze stawki,dzieki za odpowiedz
51 314. to ja 2009-06-09 (11:18)
W Totolotku ( Totomixie )można nadać zakłady ML do 7 liczb.
51 315. kogucik19 2009-06-09 (11:20)
Trochę zapominamy o MILENIUM maja tam dobre oferty jedyny minus to to ze nie mozna grac solo zdarzenia tylko musi byc cos dolozone z innej parafii.A wiemy jak to jest czasem trudno by 2 zdarzenia wyszly,ale nie mozna o tym buku zapomniec.Pozdrawiam
51 316. aklim 2009-06-09 (11:22)
komunikat ze strony TipSportu:

Szanowni Państwo,

W wyniku działań i decyzji, które podjęło Ministerstwo Finansów zmuszeni jesteśmy, do odwołania, zawiesić zakłady na Multilotek i inne gry liczbowe.

Ministerstwo Finansów, po przeprowadzonych kontrolach, ostatecznie stwierdziło:

cyt. z pisma o znaku: CA12/7261/18/396/5/OKD/08/09/3520

"(...) oferowane przez Spółkę /czytaj: TipSport PL/ zakłady bukmacherskie na wyniki gier liczbowych nie spełniają warunku zakładu wzajemnego w rozumieniu ustawy o grach i zakładach wzajemnych"

Informujemy dodatkowo, iż firma TipSport PL działając legalnie na terenie RP podlega przepisom zawartym w w/w ustawie ( Ustawa z dnia 29 lipca 1992 r. o grach i zakładach wzajemnych) dlatego też w trybie natychmiastowym reaguje na decyzje Ministerstwa Finansów - co również oznacza, że w zgodzie z obowiązującymi przepisami i procedurami złoży stosowne odwołania.

Według zaleceń Mjnisterstwa Finansów zakaz ten obejmie cały rynek bukmacherski w Polsce.

O działaniach i decyzjach w tym zakresie - zarząd firmy TipSport będzie informował na bieżąco.

Z poważaniem

Emil Szymański

Dyrektor Zarządzający TSPL
51 317. lesiu28 2009-06-09 (11:24)
Witam.Koguciku19 a czy jakis inny bukmacher prowadzi gre czeskiego 3/21?
51 318. lesiu28 2009-06-09 (11:31)
No i chyba pytanie nieaktualne.Pozamykaja chyba wszedzie dostep do gier liczbowych. Granda i totalna samowolka i mam nadzieje ze zalicza padaczke na tych chorych decyzjach. Jednym slowem DYKTATURA!!!!
51 319. guciancia 2009-06-09 (11:31)
wróciłam z przechadzki po bukach, wszyscy mają zblokowane obstawianie gier liczbowych a pracownicy myślą, ze to awaria systemu...no cóż to mam przerwę w grze
51 320. kogucik19 2009-06-09 (11:32)
LESIU28 naprawdę nie wiem ,jeszcze nie bylem u zadnego buka,ale jak widzę wszystkie gry liczbowe to pewnie i tej nie będzie.Nerwy mnie juz ponoszą,wszystko w tym kraju zostawione jest na chybil trafil,a minister finansów trafil tylko w nas tez.Jaki my mamy burdel w tych przepisach,do tej pory bylo ok teraz juz nie jest,to chyba od pogody u mnich zalezy.Nie chce więcej pisać bo moglbym tylko klac a nie wypada.Pozdrawiam serdecznie wszystkich wkurzonych.
51 321. aklim 2009-06-09 (11:33)
koniec z "Liczbami świata" startuje "Multi Multi", niech ich piorun trzaśnie...
51 322. icemario 2009-06-09 (11:35)
...TS wykonczyl konkurencje w porozumieniu z ministerstwem finansow...teraz wiemy kto czerpie korzysci plynace z kaski TS :D
...szkoda tylko ze zostala moja kasa w Fortunie zainwestowana:(
...trzeba bedzie odzyskac na remisach i wrocic do starej gry...innego wyjscia nie widze :D
pzdr.nara:)
51 323. aklim 2009-06-09 (11:37)
w wyniku działań i decyzji, które podjęło Ministerstwo Finansów zmuszeni jesteśmy zanosić teraz kasę do TS...
51 324. tomcio1972 2009-06-09 (11:39)
cyt. z pisma o znaku: CA12/7261/18/396/5/OKD/08/09/3520

"(...) oferowane przez Spółkę /czytaj: TipSport PL/ zakłady bukmacherskie na wyniki gier liczbowych nie spełniają warunku zakładu wzajemnego w rozumieniu ustawy o grach i zakładach wzajemnych"

A bukmacherzy nie spełniają tego warunku,bo oferują kursy o wiele większe aniżeli złodziejski TS.

Przykład:
7 liczb w ML za 2.50zł w TS
trafione 6z7 - wygrana 200zł

System 6z7 w Fortunie za 3zł
trafione 6z7 wygrana - 1928.55zł

Jest różnica co?.
51 325. KrisLot 2009-06-09 (11:39)
Po prostu ci co są wyżej swobodnie nami pomiatają. Zezwolą, to my bedziemy uzywać. Wprowadzą zakaz, to nie bedziemy. A nie daj Boże zadecydują "wojna" to nikt z nas, dosłownie nikt nie da rady się sprzeciwić w jakikolwiek sposób. Zostałoby nam tylko uciekanie przed hukiem myśliwców i jak najdalej przed eksplozjami, których i tak znikoma część uniknie. Panowie politycy nami manipulują. No ale "każdy jest wolny".
51 326. KrisLot 2009-06-09 (11:44)
Przydałoby się zostać snajperem. Wyorałbym tą całą elitę jak najszybciej.
51 327. guciancia 2009-06-09 (11:46)
aklim, przecież nikt cię nie zmusza do gry w TS , wcale nie musisz, ja osobiście zrobię sobie pauze do wyjasnienia sprawy. Przecież o to chodziło żeby ludzie do TS wrócili,jakoś mnie wygrana 2 lub 5 zł nie kusi bo w Ts największe szanse są właśnie na takie kwoty, Fortuna mnie przyzwyczaiła do ciekawszych sum:))

szkoda mi tylko czeskich gier, bo tam obstawiam stałe liczby:(
51 328. kogucik19 2009-06-09 (11:46)
Wydaje mi się ze jest jednak swiatelko w tunelu bo jak nie ma gry to nie ma kasy jak nie ma kasy to nie ma wpływu do budżetu,jak nie ma wpływu do budżetu to nie ma stadionów jak nie będzie stadionów,to nie będzie EURO 2012.Jak nie będzie EURO to wtedy nic nie będzie i będzie KONONOWICZ i wtedy jak nic nie będzie to wszyscy nic nie beda mieli a jak wszyscy nic nie beda mieli to po co gry liczbowe jak nie będzie za co grac.A na Końcu powiesimy ministra finansów w centrum Warszawy jako pomnik betonu i głupoty.
51 329. aklim 2009-06-09 (11:48)
kogucik19
trafiłeś idealnie, pozdrawiam
51 330. icemario 2009-06-09 (11:50)
...pazerny traci dwa razy...miejmy nadzieje ze i tym razem TS straci na tej zagrywce...i nawet multi-multi mu nie pomoze!!! :D
...zrobmy protest i ustalmy date w ktorej nie zostanie postawiony nawet jeden zaklad w TS zobacza wtedy ile straca kasy!!! :D
...w nas sila...tylko musimy zadzialac wszyscy razem!!! :D
...wykonczmy TS!!! :D
...to my jestesmy dla nich a nie oni dla nas!!! :D
51 331. guciancia 2009-06-09 (11:50)
Kogucik własnie o to chodzi,nie ma kasy na stadiony to trzeba ludzi do TS zapędzić, uniemożliwiając nam tym samym wybór u kogo chcemy grać.A mówią, że w chinach jest źle,u nas to samo tylko po cichu i niby zgodnie z literą prawa. Kpina i żenada.
51 332. aklim 2009-06-09 (11:51)
guciancia:
zgadzam się z Tobą, to miało zabrzmieć trochę przewrotnie, dla uświadomienia całej tej chorej sytuacji, pozdrawiam
51 333. guciancia 2009-06-09 (11:56)
nie wiem od jakiego czasu dostępne były gry na liczby u buków, ale zaczęły przeszkadzać dopiero teraz???
51 334. ph2008 2009-06-09 (12:06)
2. Zakładami wzajemnymi są zakłady o wygrane pieniężne, polegające na odgadywaniu:
1) wyników sportowego współzawodnictwa ludzi lub zwierząt, w których uczestnicy wpłacają stawki, a wysokość wygranej zależy od łącznej kwoty wpłaconych stawek - totalizatory;
2) zaistnienia różnych zdarzeń, w których uczestnicy wpłacają stawki, a wysokość wygranych zależy od umówionego, pomiędzy przyjmującym zakład a wpłacającym stawkę, stosunku wpłaty do wygranej - bukmacherstwo.
2a. Grami na automatach są gry o wygrane pieniężne lub rzeczowe na urządzeniach mechanicznych, elektromechanicznych i elektronicznych.
2b. Grami na automatach o niskich wygranych są gry na urządzeniach mechanicznych, elektromechanicznych i elektronicznych o wygrane pieniężne lub rzeczowe, w których wartość jednorazowej wygranej nie może być wyższa niż równowartość 15 euro, a wartość maksymalnej stawki za udział w jednej grze nie może być wyższa niż 0,07 euro. Równowartość 15 euro i 0,07 euro ustala się według kursu kupna, ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski, z ostatniego dnia poprzedniego roku kalendarzowego.
3. Minister właściwy do spraw finansów publicznych rozstrzyga, w drodze decyzji, czy gra losowa, zakład wzajemny, gra na automacie lub gra na automacie o niskich wygranych posiadająca cechy wymienione w ust. 1, 2, 2a i 2b jest grą losową, zakładem wzajemnym, grą na automacie albo grą na automacie o niskich wygranych w rozumieniu ustawy.

Dla mnie te paragrafy sa oczywiste, ale ktos musial dobrze posmarowac, za przeproszeniem g**** i musi uwazac bo w to g**** moze wdepnac i pozostawic za soba smrod i ogolniepojmowany niesmak. Totalizator ma monopol, co by nie bylo ja np. od 2 lat nie gram w duzego multi posylam sporadycznie wiekszosc z was gra w fortunie a lotto musialo sie u swojego sprzymierzenca upomniec bo w koncu to z kazdego naszego zakladu leci 40gr na szeroko pojeta "kulture i rozwoj sportu". Czasem zastanawiam sie po co u nas sa wybory. Odpowiedz jest prosta zeby zmienic osobe przy korycie, bo nowa nie do konca wie gdzie ry* wsadzic zeby sie nazrec i troche jej zajmie zanim sie nachapie. Porazka.
51 335. guciancia 2009-06-09 (12:13)
Icemario>>> nawiązując do twojego wpisu, to powiem nawet więcej:
"chytry traci dwa razy a pazerny nawet trzy.."czego życzę winnym tej sytuacji.
51 336. grzegorz_k.s.r.g_silesia 2009-06-09 (12:14)
ciekawe jak by to bylo jak by pozwac TS do sądu o podejrzenie manipulowaniu grami liczbowymi żeby była jawna komisja a nie cicha przez nich wybrana ciekawe czy by takie cos wyszło ????????
51 337. guciancia 2009-06-09 (12:16)
Swoją drogą to jestem ciekawa, czy TS będzie sie chwalił na antenie , jaka to rekordowa ilość zakładow została zawarta w dniu dzisiejszym, od niepamietnych zresztą chyba dla nich czasów(kolejna ściema oczywiście)
51 338. to ja 2009-06-09 (12:22)
Ludzie - a jaki macie problem zacząć… gra㇠w FORTUNIE w necie na liczby ś›wiata???

Przecież obecna sytaucja dotyczy jedynie firmy Fortuna Polska a nie całej FORTUNY - a fORTUNA jest operatorem także na rynku zakładów bukamcherskich i ma na swoją działalność licencję™!

Zatem wchodzimy na stronę czeskiej FORTUNY , rejestrujemy się™ , zakł‚adamy I-konto , wpłacamy kasę i gramy bez problemów bez wychodzenia z domu.

To pisałem ja...

Pzdr.
51 339. guciancia 2009-06-09 (12:24)
grzegorz.....>>> cały ból w tym,ze nasze sądy nie uznaja słów "podejrzenie",prawdopodobnie","mozliwe"np jeśli biegły grafolog wyda opinie typu "możliwe że to pismo oskarżonego" sąd uznaje go niewinnym. U nas trzeba udowodnić winę ponad wszelką wątpliwość, w przeciwnym razie wyrok jest na korzyść ewentualnego oskarżonego.
51 340. Pasko 2009-06-09 (12:42)
Dobrze, że betgun jeszcze trzyma się z zakładami lotto :)
51 341. grzegorz_k.s.r.g_silesia 2009-06-09 (12:48)
no to kredki Donald Tusk czyma łape na TS pamietam jak bylo dawniej jak sie przylepialo banderole i sie wygrywalo jak wprowadzili szatanska maszyne to kredki
51 342. to ja 2009-06-09 (12:51)
PASKO: ale przeciez Betgun nie podlega pod polskie Ministerstwo Finansow i jemu nic nie moga zrobic...
51 343. cygus75 2009-06-09 (12:59)
ale w betgun nie mozna grac na parki
51 344. cygus75 2009-06-09 (13:15)
http://www.umieramy.pl/?NzA5
51 345. Pasko 2009-06-09 (13:30)
Warto zwrócić uwagę na wpis ediego: 51338. To chyba naprawdę ma sens...
51 346. kogucik19 2009-06-09 (13:30)
Zartując sobie trochę to w takim HONDURASIE mozna obstawiać walki Kogutów i tam zaden minister w to się nie wtrąca,i nawet nie pytają z kad masz kasę na grę obstawiasz ile chcesz,a tu w cywilizowanym kraju takie dziadostwo,draństwo i najwyższych lotów bzibziarstwo.Jezu dzis bez kija nie podchodz chyba tak jest w każdym kurniku bo koguty pieja ze zlosci,zeby byc tak bezsilnym na decyzje jakiegoś palanta.Jak zwykle kazde dziadostwo z Warszawy pochodzi.Ot stolica.
51 347. sam9 2009-06-09 (13:51)
Witam,serdecznie i slonecznie.Piekny dzionek mamy ,poczekajmy:az ta zadyma z ich strony przejdzie-szkoda naszych nerw istresow.Kupony,ktore byly wyslane przed ich wstrzymaniem,przyjmowania sa wyplacane-oczywiscie:wygrane,tak mnie poinformowala pani w Fortunie.Moje typy na dzisiaj:DL......;EXL:2,6,13,20,29i 4,8,15,22,29
51 348. Rychu. 2009-06-09 (13:51)
Edi8 podaj tylko miejsce i czas i stawie się pokażesz czy jesteś mężczyzna ja robotnik kaleczący język polski zrobi z ciebie przyrząd do sprzątania zwany sz............ą
51 349. Rychu............ 2009-06-09 (13:57)
Bez urazy Pasko ale za to ilu ludziom naubliżał ten dupek należy mu się w...............l.Pozdro dla wszystkich normalnych na forum.
51 350. icemario 2009-06-09 (14:06)
...a jaki jest adres czeskiej Fortuny?...bo niemoge znalesc :d
51 351. tomcio1972 2009-06-09 (14:09)
http://www.ifortuna.cz/

zakładka I-konto
51 352. icemario 2009-06-09 (14:17)
...super dzieki :D
...szkoda tylko ze jezyka nie mozna zmienic :D
...ale im obroty teraz wzrosna...hehe :D
...ja mysle ze nasza fortuna teraz szybko zareaguje i tez zrobi obstawianie w necie i bedzie po problemie :D
...dobrze tak TSowi...niech spada na bambus...hahaha :D
...mowie wszystkim niech sie wypna na TS i niech nikt tam nie gra wiecej!!! :D
51 353. adam_rudasl 2009-06-09 (14:20)
wiec co to oznacza na tej stronie fortuny CZ - PSČ*,Číslo OP*,Státní příslušnost* ?
51 354. kogucik19 2009-06-09 (14:36)
A ja jako polski kogut i mający w POLSCE swój kurnik domagam się polskiej strony u mnie w Polsce,a nie korzystanie na obczyźnie,co to jest żebym ja Polak musiał obcych stron korzystać i czecha kasę robic .TO SKANDAL,to po cholerę mi polski rzad ,niech nas dadzą w czeskie władanie a sami do roboty i będzie ok.JEJU jak mnie ponosi,Czy Polaków przez glupote innego Polaka mozna tak w konia robic.WSTYD mi za ten rzad,bo Czesi się Śmieja z nas ze takiego problemu wczesnej nie mozna bylo zalatwic.Czerwona kartka dla ministra finansów,lepiej podniesc WAT na pieluchy,niz zarobic na grach.Wtedy beda cierpieć wszyscy,a o to chodzi.Moze juz pisze nieskładnie bo gotuje się krew we mnie.Pozdrawiam
51 355. dsg 2009-06-09 (14:40)
Dziwię się, że dopiero teraz zakazali gier lotto u buków. Przecież wiadomo, że TS jest jedyną spółką, która może to legalnie robić na terenie Polski. Mnie to nie obchodzi, że zablokowali bo ja nie gram u buków.
51 356. icemario 2009-06-09 (14:40)
...prosze o pomoc :D
http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2329
...i jeszcze jedno...wiecie ze w totomixsie cwaniaki podniesli kurs na liczby???...jakis BONUS...wiecie o co chodzi? :D
...wykonczyli Fortune i sami podniesli kurs na liczby!!! :D
51 357. icemario 2009-06-09 (14:41)
http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2329

51 358. dsg 2009-06-09 (14:48)
Ja myślę, że lotto powróci do buków. Będzie tak jak z dopalaczami, zmienią się trochę reguły, jakieś nowości wprowadzą,tzn aby ominąć prawo i będzie prawie tak jak dawniej.
51 359. kogucik19 2009-06-09 (14:55)
Tak podnieśli ale musisz grac za 2 zeta i tylko zakładem prostym zadne systemy,bloki.Wiec za 10 zeta zeby lepiej wyjsc to musisz puscic 5 x po 2 zeta i będziesz mial więcej.To tak w skrócie.
51 360. tomcio1972 2009-06-09 (15:03)
kurs korony czeskiej na dziś
to 0.1680 czyli 100 koron to jest
16.80zł.
1000 koron to 168zł.

Jakby tak zagrał 3z7 na parki za 100
koron: 100:35x5000x0.9= 12.857 koron(2160zł)

3z7 za 16.80zł
16.80:35x5000x0.9= 2160zł.

O ile dobrze dopatrzyłem to w Czechach jest 5% podatku a nie 10% jak u nas.

tak by pokrótce wyglądała gra za korony czeskie.
51 361. guciancia 2009-06-09 (15:05)
Z tego wszystkiego wynika że totmix spełnia wymogi ustawy o zakładach wzajemnych (skoro nadal mozna grać na liczby) a tylko pozostali nie, znaczy ci nie zrodzeni z TS-u ,ciekawi mnie tez jakiego to warunku nie spełniają..?
A ponadto niech sobie w ostateczności blokuja nasze rodzime gry, ale co im do pozostałych krajów??? Czy ktoś potrafi to rozsądnie wyjaśnić?
51 362. tczew 1958 2009-06-09 (15:07)
nie wiem dopiero wrocilem z totomixu i mileniu.W tczewie w totomixie na liczby jako takie nie zagrasz .Tylko zakres plusa ,padnie niepadnie i jeszcze cos tam.o d..........
potluc.
Milenium można zagrac blokami multiego
zagrałem 2 z 3 za 3 zł
Mam ulotki musze postudiowac
51 363. tczew 1958 2009-06-09 (15:11)
A co naj ważniejsze w totomixie kolejna pomyliła miejsce pracy.Zero pojecia.
Co nie można powiedziec o pracownicy z milenium wrecz odwrotnie .Sam sie pogubiłem jak zaczeła mi tłumaczyc jak obejsc kłopoty.owiedziala ze mam sie
na jutro przygotowac z parkami i ona już mi to wszystko wyjasni jak to trzeba zrobic.aby zarobic
51 364. dsg 2009-06-09 (15:20)
Skoro Totomix jest firmą córką TS to widać może grac na liczby TS.
51 365. tczew 1958 2009-06-09 (15:25)
Zgadza się ale ona twierdzi nie można.

idzie się załamac niewiedzą pracownic.

W milenium w multi lotka grają dwie osoby nikt wiecej.
51 366. lamictal 2009-06-09 (15:51)
poprosze o jakies typy na multi i duzego bo nie mam pomyslow
51 367. to ja 2009-06-09 (15:54)
W Totolotku ( Totomixie ) w ofercie są na stale przypisane te same numery dla liczb ML i DL. Dla ML gdy chcemy zagrac np. na liczbe 1 - to na blankiecie lub kartce piszemy: nr.zdarzenia 101 itd. az do 180 , gdy chcemy zagrac na liczbe 80. Typ na liczbe ktora ma byc wylosowana to 2 .
Na gorze blankietu wpisujemy stawke. i NIKT z obslugi nie jest potrzebny do niczego.
W Totolotku ( Totomixie ) na stronie www.totolotek.pl mozna samemu zrobic e-kupon i z otrzymanym numerem isc do kolektury i NIKT z obslugi nie jest nam potrzebny do niczego....
51 368. eMeL 2009-06-09 (16:24)
Kogucik19 - w Totomixie można grać systemami, pełnymi od 1 zł za kombinację. Max. 6 z 12.
W czwartek punkty naziemne nieczynne, w necie będzie można zagrać w godz. 9 - 16.

Pozdrawiam
51 369. fastlotto 2009-06-09 (16:45)
Hej. Używa może ktoś lottocada? Mógłby ktoś napisać co ten program oferuje i czy jest naprawdę dobry?
51 370. sam9 2009-06-09 (16:51)
tczew1958.Ostrożnie podchodż z tą kolektorką,Ja u nich grałem,to mnie puściła w maliny, na 500zeta.Więcej do nich,nie zaglądam.
51 371. to ja 2009-06-09 (17:15)
fastloto>>> program Lottocad ma swoje wlasne forum: http://www.lottocad.pl/forum/index.php
51 372. fastlotto 2009-06-09 (17:17)
Dzięki. Już idę czytać.
51 373. dsg 2009-06-09 (17:24)
A ja czekam na Dl. Dziś wypłata więc jestem happy:) trwa mecz, piwko, więc wszystko na swoim miejscu. Pozdrawiam
51 374. kogucik19 2009-06-09 (18:18)
Witam.Wlasnie wrocilem z Fortuny,jak milo bylo uslyszec ze jak przeczytały komunikat o wstrzymaniu gry na liczby Świata to odrazu o mnie pomyslaly bo pamietaly ze Graalem na liczbę 35.Powitanko bylo mile bo takie:Witamy Pana FLORIDE tak nam przykro.Ja mowie trudno ale damy rade,i wyciągam kupon z wygrana i wtedy uslyszalem ze nawet na koniec Musiałem cos skubnac,i ze takiego farciarza dawno u nich nie bylo.Pożegnania kilka slow Pitagoras badzice zdrow dowidzenia wam kanto kantare.Ot takie milutkie pożegnanie,a krew sie burzy ale przecież to nie wina fajnej obsługi.Wypłacono mi bez problemów i co teraz ,kasa lezy nie pracuje,ja lezę tez nie pracuje no istny dramat.Pozdrawiam reszta pozniej bo mnie znów opieprzycie ze za duzo pisze i moze i słusznie.eMel dzieki za informacje.Pozdrawiam
51 375. cygus75 2009-06-09 (18:47)
i cisza kulki sie skonczyly i czat tez
51 376. cygus75 2009-06-09 (19:02)
zaloba dzis kulkowa
51 377. ph2008 2009-06-09 (19:40)
Ja proponuje nie posylac w lotto i tomixie kuponow wszystkim osoba grajacym do tej pory. Jesli jednak odczuwacie wielka potrzebe zagrania tzw glod proponuje jeden kupon. Trzymajmy sie z dala od TSa. Pozdrawiam.
PS.
Sam dzis poslalem jeden kupon tym ktorym zawsze gram. Dobrze ze skubnolem lotto na kwote ktora u nich przegralem jest powod zeby ograniczyc gre albo zrezygnowac :)
51 378. ph2008 2009-06-09 (19:41)
Tak btw Pasko ktos ci swisnol koncepcje z pacnij.pl gdzies widzialem podbij.pl :p Dziala w inna strone ale koncepcja ta sama :)
51 379. Martines 2009-06-09 (19:50)
Witam...co sądzicie o nowym multi multi jakoś nie jestem przekonany do tego losowania o 14 niby losowanie ma być na jakiejś stronie a nie na żywo ....jakie macie na ten temat zdanie ?
51 380. SirMavins 2009-06-09 (20:08)
MM - ciekawa sprawa, ale moim zdaniem zmniejszy to liczbę (osób)wygranych, bo kolektury otwarte są do konkretnej godziny i jak idzie się do szkoły czy pracy to na 14 nie nada się.
A wyniki z 14 na 22 trzeba by znać, no nie?
Chyba że ktoś jasnowidz...:)
51 381. Martines 2009-06-09 (20:12)
A czy będę jakieś zmiany w kuponach , czy zmieni się coś jeszcze oprócz tego że będą dwa losowania dziennie ?
51 382. to ja 2009-06-09 (20:29)
http://www.efortuna.pl/content.php?node=1303
51 383. Martiano 2009-06-09 (20:42)
Ważne, żeby losowanie o 14.00 i o 22.00 odbywało się na tej samej maszynie.
51 384. awas 2009-06-09 (21:01)
edi8-gdzie jesteś ???